Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای با اشاره به آشنایی نخبگان و مسئولان کشور به جایگاه بازی‌های ویدئویی به‌مثابه رسانه، صنعت و هنر گفت: رشد اکوسیستم صنعت بازی در گروی تمرکز حوزه‌های کلان سیاست‌گذاری بر بازی‌های ویدئویی است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط‌عمومی بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، سید صادق پژمان در آیین رونمایی فیلم مستند «بازی باز» در خانه هنرمندان که برای نخستین‌بار با موضوع دغدغه‌های بازیکنان حرفه‌ای بازی‌های ویدئویی و با حمایت بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای تولید شده است، گفت: ما در اکوسیستم صنعت بازی‌های ویدئویی با بخش‌های مختلفی مواجه هستیم و بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای بر اساس مصوبه شورای‌عالی فضای مجازی با موضوع سیاست‌های حاکم بر برنامه ملّی بازی‌های رایانه‌ای و اساسنامه بنیاد که به تصویب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی رسیده است، متولی حوزه‌های مختلف این اکوسیستم اعم از تهیه و تنظیم راهبردها و سیاست‌ها، برنامه‌ریزی و طراحی کلان، تدوین سیاست‌های حمایتی و تشویقی در زمینه تولید بازی، برنامه‌ریزی و حمایت از اجرای دوره‌های آموزشی و پژوهشی موردنیاز و تربیت نیروی انسانی متخصص است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به تأثیرات بازی‌های ویدئویی در مخاطبان آن تصریح کرد: بازی به دلیل ظرفیت تعاملی و ایجاد امکان روایت سازی در مخاطب، قابلیت ایجاد تأثیرات بسیار جدی و عمیق در میان مخاطبان خود را دارد. امروزه ظرفیت انتقال ارزش‌های فرهنگی از طریق رسانه بازی بسیار فراهم است و از آنجایی‌ که هر بازی صاحب ایدئولوژی است، به‌خودی‌خود تولید مباحث موضوعات ارزشی و فرهنگی را انجام می‌دهد.

هر ایرانی 35 دقیقه در روز بازی می‌کند

پژمان در ادامه افزود: ظرفیت‌های بزرگ موجود در بازی‌های ویدئویی، تعداد مخاطبان، اندازه بازار و پارامترهای دیگری که به‌عنوان شاخص‌های مهم در ارزیابی صنایع فرهنگ بنیان شناخته می‌شوند، نشان می‌دهد که صنعت بازی باقدرت از دیگر صنایع فرهنگی پیشی گرفته است و رشد این صنعت حداقل طی 10 سال اخیر در دنیا و کشور ما حاکی از اهمیت و جایگاه مهم آن است.

وی با اشاره به ساخت مستند «بازی باز» که به موضوع مصرف بازی و دغدغه‌های بازیکنان آن پرداخته است، گفت: در حال حاضر در ایران 32 میلیون بازیکن داریم که اگر آن را به نسبت جمعیت کشور محاسبه کنیم یعنی از هر 100 ایرانی 38 نفر بازیکن هستند و به لحاظ زمانی به طور متوسط 93 دقیقه در روز مشغول بازی هستند. به عبارتی هر ایرانی 35 دقیقه در روز در حال بازی است.

مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای افزود: در این میان سهم بازیکنان پلتفرم موبایل با 92 درصد بیشتر از سایر پلتفرم‌ها است؛ حدود 80 درصد بازیکنان ایرانی در گروه سنی کودکان، نوجوانان و جوانان هستند و متوسط سن بازیکنان در کشور 22 سال است؛ همچنین بر اساس پیمایش بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در سال 1398 از نظر اندازه بازار و سهم هزینه کرد بازیکنان ایرانی، با عددی معادل 430 میلیارد تومان مواجه هستیم.

پژمان تصریح کرد: توجه به دو شاخص تعداد مخاطب و حجم بازار در صنعت بازی‌های ویدئویی و مقایسه آن با دیگر صنایع فرهنگی در دنیا و کشورمان، نشان می‌دهد که ما در این صنعت با حجم قابل‌توجهی از مخاطب و گردش مالی بسیار چشم‌گیر رسانه‌ای روبه‌رو هستیم. این امر نشان می‌دهد که باید در حوزه کلان سیاست‌گذاری‌ها به زوایای مختلف این موضوع اعم از افزایش تولید بومی، ارتقاء سواد بازی، کمک به توانمندسازی بازی‌سازان و اصلاح قوانین و مقررات مرتبط توجه ویژه‌ای شود تا در نهایت رشد این اکوسیستم در کشور رقم بخورد.

توجه به فرهنگ‌سازی در حوزه مصرف بازی

وی با تاکید بر اینکه نتایج آخرین پیمایش بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در خصوص الگوی مصرف بازی‌های دیجیتال در ایران حاکی از آن است که گرایش مخاطبان نسبت به بازی‌های بومی بیشتر از قبل شده است، افزود: از 15 بازی پرطرف‌دار میان بازیکنان ایرانی، 5 بازی بومی و داخلی نیز وجود دارد و افزایش ضریب نفوذ پلتفرم موبایل در میان بازیکنان ایرانی باعث شده که بازی‌های موبایلی ایرانی در جذب و جلب مخاطبان موفق‌تر باشند.

مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای با اشاره به مشکلات تولید بازی در ایران گفت: تولید‌کننده ایرانی امروز با مشکلات و موانع زیادی در مسیر ساخت بازی مواجه است و با توجه به سهم سرمایه‌گذاری موردنیاز برای تولید بازی که دائم در حال افزایش است، نیازمند کمک‌های مالی در قالب تخصیص تسهیلات ارزان و رفع موانع تولید است.

پژمان افزود: در حوزه بازیکنان نیز حتماً باید برای فرهنگ‌سازی در مصرف بازی در میان آنها اندیشید و توجه آنها را با موضوع مهم رده‌بندی سنی جلب کرد. بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای طی دهه گذشته روی موضوع رده‌بندی سنی متمرکز شده است و نظام رده‌بندی سنی بازی‌های ویدئویی ایران که با نام «اسرا» شناخته می‌شود جزء اولین نظام‌های رده‌بندی سنی شکل‌گرفته در آسیا است.

سامانه هوشمند حمایت بنیاد از بازیکنان

وی در سخنانش همچنین با اشاره به اهمیت و لزوم پرداختن به مسئله فرهنگ‌سازی در حوزه مصرف بازی‌های ویدئویی، از تمام رسانه‌ها، نخبگان و مدیران کلان اجرایی کشور درخواست کرد که برای قرارگرفتن موضوع صنعت بازی در میان اولویت‌های مهم فرهنگی کشور، تلاش کنند.

مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای همچنین به موانع تولید بازی نیز اشاره کرد و گفت: بسیاری از موانع تولید بازی در کشور پیش‌پاافتاده است. از ارائه تسهیلات ارزان تا مشکلات بازی‌سازان با مسئله نظام‌وظیفه و مسائل مالیاتی و بیمه که کمک به رفع آنها توسط دستگاه‌های مختلف، بسیاری از مشکلات بر سر راه تولید بازی‌های ایرانی را برطرف می‌کند.

پژمان در پایان با اشاره به مشکلات بازیکنان بازی‌های ویدئویی نیز گفت: از امسال سامانه هوشمند حمایت بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای که با عنوان ساختار حمایتی همگرا فعالیت می‌کند و بر روی حمایت از بازی‌سازان متمرکز بود، مسئله حمایت از بازیکنان را نیز در برنامه خود قرار داده است.

بازی‌های دیجیتال چگونه بر تصمیمات دولتمردان اثر می‌گذارد؟

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بنیاد ملی بازی های رایانه ای بنیاد ملی بازی های رایانه ای مدیرعامل بنیاد ملی بازی های رایانه ای بازی های ویدئویی بازیکنان ایرانی رده بندی سنی تولید بازی صنعت بازی مصرف بازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۲۱۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌ها و فرصتهای اکوسیستم استارتاپی در سال ۱۴۰۳

 به گزارش جام جم آنلاین از گرگان چالش بعدی صاحبان استارت‌آپ‌ها، کافی نبودن و یا مناسب نبودن حمایت‌های دولتی مطابق با شرایط سال ۱۴۰۳ است. با اینکه نهادها، سازمان‌ها و صندوق‌هایی در کشور وظیفه حمایت از استارت‌آپ‌ها را بر عهده دارند، اما با توجه به شرایط ابتدایی سال  و پیش‌بینی‌هایی که گهگاهی در خصوص افزایش نرخ ارز در روزنامه‌ها، رسانه‌ها و نشست‌های اقتصادی شنیده و دیده می‌شود، به وضوح مشخص است که این حمایت‌ها و حتی قوانین فعلی، کافی نیست و پاسخگوی نیاز علاقه‌مندان به حوزه سرمایه‌گذاری استارت‌آپی در زمینه‌های مختلف خصوصاً فناوری اطلاعات نخواهد بود.

عدم توجه به اکوسیستم استارت‌آپی در کشور نیز چالش بزرگی است. در ادامه موضوعِ حمایت دولت از استارت‌آپ‌ها، باید به این نکته اشاره شود که حمایت‌های دولت صرفاً نباید در زمینه ارائه تسهیلات کم بهره باشد و موضوع  بهبود اکوسیستم استارت‌آپی در کشور نیز یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های مدیران استارت‌آپ‌هاست. با اینکه بسیاری از مولفه‌های مهم برای شکل‌گیری استارت‌آپ‌ها در کشور وجود دارد، اما عدم ارتباط معنادار آن‌ها با یکدیگر و عدم یکپارچگی آن‌ها، مشکلات عدیده و تلاش‌های بی‌ثمری را بوجود آورده است. ﺻﻨﺪوق‌ﻫﺎی ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ‌ﮔﺬاری ﺗﺨﺼﺼﯽ ﻣﺘﻤﺮﮐﺰ ﺑﺮ اﺳﺘﺎرت‌آپ‌ﻫﺎ و ﺻﻨﺪوق‌ﻫﺎی ﺣﺎﻣﯽ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ‌ﮔﺬاری‌ﻫﺎی ﺑﺎ رﯾﺴﮏ ﺑﺎﻻ همچنان وﺟﻮد ﻧﺪارند و ﻗﻮاﻧﯿﻦ ﺣﻘﻮﻗﯽ ﻫﻢ دارای ﺧﻼهای ﺟﺪی در ﺣﻤﺎﯾﺖ از ﻧﻮآوری‎‌ﻫﺎ ﻫﺴﺘﻨﺪ و متاسفانه ﺣﻘﻮق ﻣﺎﻟﮑﯿﺖ ﮐﺎراﯾﯽ نیز وﺟﻮد ﻧﺪارد.

از دیگر چالش‌ها، عدم وجود بانکهای داده در کشور است. هر فعالیت اقتصادی نیازمند جمع‌آوری داده‌ها و اطلاعاتی در زمینه‌های مختلف مانند بازار، اجتماع، مصرف‌کنندگان، رقبای داخلی و خارجی، شرایط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی است تا بتواند فعالیت‌های آینده خود را با شرایط هماهنگ کرده و برنامه‌ریزی کند. عدم وجود بانک‌های اطلاعاتی موثق در کشور سبب شده که گاهی در شبکه‌های مجازی برخی آمارها توسط برخی از شرکت‌های خصوصی ارائه شود که به سختی می‌توان به آن‌ها  استناد کرد و برای اعتماد به این آمار خطرپذیری ضروری است که مناسب آغاز یا ادامه یک فعالیت اقتصادی نیست.

از دیگر چالش‌ها، سرعت اینترنت در کشور، قیمت آن و فیلتر شدن  برخی از شبکه‌های اجتماعی است. نقش شبکه‌های اجتماعی در شناسایی روندها و تحلیل رفتار مصرف‌کننده و رقبا بسیار مهم است و تفسیر و تحلیل تبادل اطلاعاتی که در بیشتر زمانها میان مشتریان  و واحد بازاریابی می‌شود، جای خالی پررنگی در استارت‌آپ‌‌ها دارد. خصوصاً با توجه به اینکه اکثر استارت‌آپ‌های کشور که در حوزه فناوری اطلاعات فعالیت می‌کنند و همچنین علاقه‌مندانی که تمایل به حضور و سرمایه‌گذاری در حوزه استارت‌آپ دارند،  می‌خواهند در حوزه IT  فعالیت کنند، بنابراین زیرساخت‌های لازم در خصوص اینترنت بسیار حائز اهمیت است. سرعت اینترنت ایران نسبت به دیگر کشورها خصوصاً کشورهای حوزه خلیج فارس بسیار پایین‌تر است و این مشکل زمانی خود را بیشتر آشکار می‌کند که فعالیت استارت‌آپ‌ها در حوزه IT باشد و موضوع امنیت شبکه نیز مطرح شود.

در نهایت خاطرنشان می‌شود آموزش رکن اصلی و پایه‌ای در رشد استارت‌آپ‌ها است. با توجه به افزایش نرخ ارز، شهریه دوره‌های آموزشیِ تخصصی که در خارج از کشور به صورت حضوری و غیر حضوری برگزار می‌شود، بسیار زیاد است و البته به سبب عدم قطعیتی که در زمینه تداوم فعالیت استارت‌آپ‌ها وجود دارد، شرکت در این دوره‌ها و حضور علاقه‌مندان با مشکل مواجه شده است. در این میان حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی تخصصی که اکثراً در دبی برگزار می‌شود، فرصت خوبی برای تعاملات دانشی و اقتصادی صاحبان استارت‌آپ‌ها با دنیاست که باز هم قیمت‌های ارز مانع از حضور فعالان در چنین رویدادهایی می‌شود. باید گفت در صورت عدم گذراندن دوره‌های آموزشی تخصصی در حوزه‌های مختلف فناوری اطلاعات، امنیت شبکه، بازاریابی و توسعه محصول و با عدم حضور در نشست‌های تخصصی بین‌المللی و نمایشگاه‌های تخصصی، بی‌شک حتی بهترین ایده‌های در عرصه استارت‌آپ‌ها با شکست رو به‌رو خواهند شد.

با این همه در سال پیش رو  فرصت سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری اطلاعات و صنایع High Tec از جمله گزینه‌های مطلوب است که خصوصاً از طریق شرکتهای دانش بنیان می‌توان به آن پرداخت.

دستیابی به دانش روز از طریق طی کردن دوره‌های آموزشی غیرحضوری و تجاری‌سازی ایده‌ها توسط جوانان از نقاط عطف این موضوع محسوب می‌شود که دانش‌آموختگان رشته‌های فناوری اطلاعات، کامپیوتر، هوش مصنوعی، مهندسین داده و علاقه‌مندان به این حوزه می‌توانند از این فرصت نهایت استفاده را ببرند و ایده‌های خود را از طریق تولید کالا یا ارائه خدمات نرم افزاری به جامعه عرضه کنند.

دیگر خبرها

  • دو محصول ایرانی به جمع فینالیست‌های جشنواره صنعت بازی منا پیوست
  • تداوم همکاری رم با سردار آزمون در گروی کسب‌ سهمیه لیگ قهرمانان اروپا
  • چالش‌ها و فرصتهای اکوسیستم استارتاپی در سال ۱۴۰۳
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • کاپیتان تیم ملی فوتسال: تمرکز، فقط تمرکز!
  • ایجاد مراکز نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال/راه‌اندازی اولین مرکز نوآوری تولید بازی‌های رایانه‌ای
  • حمایت از طرح‌های پرورش آبزیان از سیاست‌های اصلی استان است
  • اکوسیستم جدید «چری» صنعت خودرو را متحول می‌کند؟
  • منافی: انتخاب سرمربی پرسپولیس باید به پایان فصل موکول شود
  • اجرای بیش از ۲ هزار طرح اشتغالزایی بنیاد برکت در خراسان جنوبی