Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-07@04:43:52 GMT

پدیده «طلاق خاکستری» در حال شیوع

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۲۱۲۵۹

پدیده «طلاق خاکستری» در حال شیوع

به گزارش ایسنا، زهرا عبدخدایی در نهمین کنگره ملی آسیب‌شناسی خانواده و پنجمین جشنواره ملی خانواده پژوهی، پنج سال نخست زندگی زناشویی را پر خطر دانست و اظهار کرد: مطابق با آمارها، بسیاری از طلاقها در این پنج سال نخست زندگی مشترک رخ می‌دهد.  گویی بستر رابطه زناشویی پر از مین است که ما در این بستر به امنیت و ثبات نمی‌رسیم و هر لحظه ممکن است رابطه زناشویی به جدایی بیانجامد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روانشناس در ادامه با اشاره به پژوهشی انجام شده و با بیان اینکه هرچه زن و شوهر مین‌های زندگی مشترک را با خود حمل کنند، انفجارهای قدرتمندتری در مراحل بعدی زندگی مشترک رخ خواهد داد، به تشریح راهکارهایی برای خنثی سازی «مین‌های رابطه زناشویی» پرداخت و گفت: پایش مداوم و چرایی و چگونگی طلاق بسیار مهم است. اجباری شدن مشاوره پیش از ازدواج و لزوم غربالگری خشونت از جمله راهکارهای موثر در این مسیر است چراکه در بسیاری از موارد انتخاب اولیه زوجین اشتباه بوده است و انتخاب آگاهانه و تشخیص معیارهای درست برای ازدواج بسیار اهمیت دارد.

به گفته این روانشناس باید برای والدین آموزشهایی گذاشت تا بتوانند به استقلال فرزندان خود و تحکیم روابط زناشویی آنها کمک کنند.

وی در عین حال این را هم گفت که باید برای دوران پس از جدایی افراد نیز برنامه داشت چراکه آمار طلاقهای «چند باره» نشان دهنده این است که افراد بقایای رابطه قبلی را وارد رابطه بعدی می‌کنند و ما شاهد طلاقهای چند باره هستیم.

عبدخدایی با بیان اینکه افراد در ۳۵ تا ۳۹ سالگی و بالای ۵۵ سالگی دچار بحران «معنا» در زندگی می‌شوند و با تاکید بر مفهوم «اصالت»، افزود: افرادی که در زمان سالمندی و بالای ۵۵ سالگی به طلاق روی می‌آورند قبل از آن زمان نیز ناکارآمدی زندگی زناشویی را تجربه کرده‌اند اما تا آن زمان طلاق نگرفته‌اند. در این راستا باید مفهوم اصالت را در افراد تقویت کرد. مفهوم اصالت بر این تمرکز دارد که به کدامین رو در حال حرکت و رفتن هستیم و  چطور لحظه‌ها را تجربه می‌کنیم؟، درواقع انسانهای اصیل خودآگاه هستند و در مسیر معنای زندگی خود حرکت می‌کنند. اگر افراد با خود صمیمی نباشند در روابط خود با دیگران نیز اصیل نیستند و در نهایت رابطه زناشویی ناایمن دارند.

منبع: الف

کلیدواژه: رابطه زناشویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۲۱۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش گاردین از سربازان فراری اوکراین؛ «نمی‌خواهیم بمیریم»

رسانه انگلیسی میان سربازان فراری اوکراین رفته و پای حرف آنها نشسته است؛ افرادی که خواستار مذاکره و پایان جنگ هستند و گرچه کشورشان را دوست دارند، اما نمی‌خواهند بمیرند.

به گزارش ایسنا، روزنامه گاردین در این گزارش با شهروندان اوکراینی گفت‌وگو کرده و به شرح نگرانی‌های آن‌ها از تشدید قوانین سربازگیری پرداخته است. دو مرد جوان اوکراینی که به‌تازگی به دلیل فرار از سربازی بازداشت شده بودند، به گاردین گفتند مامور نظام‌وظیفه با لحن کنایی به آن‌ها گفته اگر نمی‌خواهند بجنگند، می‌توانند از رود «تیسا» به رومانی فرار کنند یا تونلی به شهر «بلگورود» روسیه در مرز با اوکراین حفر کنند! این در حالی است که از آغاز جنگ اوکراین تا امروز چندین تن از مردان این کشور هنگام تلاش برای فرار از طریق این رودخانه جان خود را از دست‌ داده‌اند.

به گزارش گاردین، با گذشت بیش از ۲ سال از جنگ اوکراین، نیروهای این کشور حالا با کمبود سرباز مواجه هستند و کی‌یف قوانین سربازگیری را تشدید کرده است. بر اساس قوانین تازه‌ای که طی دو هفته آینده اجرایی خواهد شد، کسانی که از شرکت در جنگ فرار کنند، ممکن است با مجازات‌های مختلفی از جمله ابطال گواهینامه رانندگی، انسداد حساب‌های مالی و تصرف دارایی‌های خود مواجه باشند.

این در حالی است که به اذعان فرماندهان اوکراینی، گرچه این کشور با کمبود سرباز مواجه است، اما دستاوردهای روسیه در جنگ علیه اوکراین بیشتر به دلیل قوای توپخانه‌ای قدرتمند این کشور و نیروی هوایی و موشکی روسیه است.

بااین‌وجود، کی‌یف سعی دارد سربازان تازه‌ای جذب کند که جایگزین سربازان کشته و مجروح‌شده شوند. در روزهای نخست این جنگ، داوطلبان زیادی در اوکراین برای شرکت در جنگ اعلام آمادگی می‌کردند، اما حالا با طولانی‌شدن جنگ، تمایل افراد به حضور در میدان نبرد کاهش‌یافته است.

دولت اوکراین همچنین اعلام کرده است به مردانی که توان حضور در میدان نبرد را دارند، اما از اوکراین گریخته‌اند، خدمات کنسولی نظیر تمدید پاسپورت ارائه نخواهد کرد؛ تصمیمی که به اذعان کی‌یف یک اقدام نمادین است، اما نظامیان این کشور در خط مقدم به شنیدن آن نیاز دارند.

در گزارش گاردین آمده است: «ماموران سربازگیری در شهرهای اوکراین پرسه می‌زنند و برخی افراد که در سن سربازی قرار دارند (از ترس آن‌ها) پنهان شده‌اند. چند کانال تلگرامی به راه افتاده که افراد در آن‌ها موقعیت ماموران سربازگیری را اعلام می‌کنند تا دیگران به دام آن‌ها نیفتند. پیام‌ها در این کانال‌ها به‌صورت رمزی و در غالب وضعیت آب‌وهوا نوشته می‌شود.»

به‌عنوان‌مثال، یک کاربر این کانال می‌پرسد: «هوا در ایستگاه متروی مدافعان اوکراین چگونه است؟» و کسی پاسخ می‌دهد: «سه ابر یک مرد جوان را احاطه کرده‌اند!»

یکی از دو مردی که توسط ماموران سربازگیری بازداشت شده بودند، به گاردین گفت: «من کشورم را دوست دارم، اما نمی‌توانم کسی را بکشم و نمی‌خواهم بمیرم. همه از جنگ خسته‌ایم.»

یک مرد ۳۶ساله اوکراینی به نام «اولکساندر» که با همسرش در منطقه‌ای مرفه زندگی می‌کند، به گاردین گفت برای اینکه با ماموران سربازگیری مواجه نشود، از حمل‌ونقل عمومی اجتناب کرده و از خودروی شخصی خود استفاده می‌کند. او گفت در محله‌ای زندگی می‌کند که بسیاری از افراد متمول و نمایندگان پارلمان اوکراین با او همسایه هستند و ازاین‌رو، ماموران سربازگیری سراغی از او نمی‌گیرند.

اولکساندر با اشاره به اینکه دولت برای جذب سرباز به سراغ مناطق فقیرنشین می‌رود، گفت: «ارتش به اینجا نمی‌آید. این مجتمع جزیره‌ای برای بقا است. فقر در اوکراین مساوی با مرگ است.»

او که ۱۲ سال است با همسرش زندگی می‌کند، خواستار مذاکره و پایان جنگ است و به گاردین گفت: «احساس یک برده را دارم. آدم یک بار زندگی می‌کند و اگر قرار باشد بین زندگی و پرچم یکی را انتخاب کنم، من زندگی را انتخاب می‌کنم.»

اولکساندر گفت، در ماه اکتبر یکی از دوستانش نقشه‌ای با قیمت ۵۰۰ دلار خریداری کرده و پس از ۲۴ ساعت پیاده‌روی در جنگل‌ها و مزارع، خود را به مجارستان رسانده است. او حالا به لهستان رفته و می‌گوید: «من نمی‌خواستم بجنگم. از مرگ می‌ترسم.»

برخی افراد هم به قاچاق‌برها پول می‌دهند تا آن‌ها را از مرز خارج کنند. هزینه این مسیر هم بین ۵۰۰۰ تا ۱۵ هزار دلار است. بااین‌حال، حدود نیمی از کسانی که تا کنونی سعی کرده‌اند از اوکراین فرار کنند (حدود ۴۰ هزار نفر) گیر افتاده‌اند. بسیاری از آن‌ها هم در این راه جان خود را ازدست‌داده‌اند.

بااین‌حال، مقامات اوکراین سعی دارند وضعیت را آرام نشان دهند. «فدیر ونیسلاوسکی» معاون کمیته امنیت ملی اوکراین گفت تعداد سربازانی که سعی دارند فرار کنند نسبت به روزهای آغاز جنگ کمتر شده است. او می‌گوید: «در سربازگیری مشکل داریم، اما آن‌قدرها که درباره‌اش اغراق می‌کنند، بزرگ نیست. روسیه سعی دارد با هدف پروپاگاندا، این مسئله را بزرگ‌تر نشان دهد... خوب، مردم ترسیده‌اند. ترس باعث می‌شود کارهای احمقانه‌ای از آدم سر بزند!»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (18 اردیبهشت)
  • آب‌های خاکستری؛ نجات‌بخش حیات زمین
  • جزییات و زمان دقیق واریز مرحله سوم سود سهام‌ عدالت
  • طلاق از شوهر به‌خاطر خیلی خوب‌بودن!
  • ۴ دهه زندگی مهدی نصیری؛ از کیهان تا بی‌بی‌سی
  • گزارش گاردین از سربازان فراری اوکراین؛ «نمی‌خواهیم بمیریم»
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • رمزهای عبور، گلوگاه‌های امنیت به شمار می‌رود
  • حجاب‌استایل‌های ضدحجاب!
  • تفاوت طلاق رجعی و بائن چیست؟