Web Analytics Made Easy - Statcounter

عصر ایران ؛ کاوه معین‌فر - چند روزیست که اکران فیلم قهرمان آخرین اثر اصغر فرهادی شروع شده است. قهرمان یک آئینه تمام عیار از وضعیت امروز جامعه ایران و حتی فراتر از آن شاید جهان امروز است. یک بازتاب دقیقِ فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی.

این نوشتار نقد فیلم نیست و سعی بر آن است اشاره چندانی به داستان فیلم نشود تا هر مخاطبی بعدتر خواست فیلم را ببیند همان لذت و تر و تازگی دیدن بار اول فیلم را تجربه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قهرمان حکایت یک شخص است که در این وانفسای امروز عمل درستی را انجام می‌دهد ولی به دلایل مختلف این عمل درست او از جانب اطرافیان و اشخاص مختلف نمایه‌ها و جلوه های مختلفی به خود می‌گیرد.


فرهادی در قهرمان نشان می‌دهد که یک سهل انگاری، یک جمله گفتن یا نگفتن، یا عوض کرد شکل یک اتفاق که شاید به نظر بسیار مهم نیاید چه زنجیره‌ای از اتفاقات دیگر را رقم می‌زند، به شکلی که دیگر کنترل آن از دست همه خارج می‌شود.

ابتدا رحیم سلطانی (با بازی امیر جدیدی) را به عرش آسمان می‌رسانند و بعدتر او را به زمین گرم می‌زنند. قهرمان یک حدیث نفس جو زدگی و برخوردهای احساسی و بدون تفکر است و بعد برای جبران مافات به شکل دیگری عکس العمل نشان دادن به اشتباهات گذشته.

قهرمان به دور از هر گونه شعارزدگی نقدی بر مناسبات جامعه از رسانه و صداوسیما گرفته تا شبکه‌های اجتماعی و حتی خیریه‌ها، زندان، فرمانداری یک شهر و ... است. به شکلی درست و در چارچوب چند لایه منطبق با فضای واقعی جامعه و از هم مهمتر با منطق دراماتیک سینمایی.

بزرگترین حسن قهرمان این است که غیر از آن موادی که لازم دارد اضافه‌تر در این سفره نمی‌گذارد، در صورتی که پتانسیل بسیار بالایی وجود دارد که فیلمساز در دام هر کدام از این موقعیت‌ها و یا نمادهای چالش‌ برانگیز بیافتد. استادی اصغر فرهادی در این حفظ تعادلی است که برقرار کرده است. در این هدایت آرام آرام مخاطب به کنه و عمق ماجراست. در این روشن‌بینی ریاضت گونه‌ای است که به دست آورده است.

بعد از اتفاقات حاشیه‌ای که در زمان جشنواره کن برای اصغر فرهادی رخ داد به گونه‌ای می‌توان گفت سرنوشت اصغر فرهادی در این چند سال فیلمسازی و عکس‌العمل‌ها به به نوعی بسیار هم سو با شخصیت اصلی فیلم قهرمان است.


اصغر فرهادی بعد از جایزه اسکار اولی که گرفت تبدیل به یک چهره فرهنگی هنری و شاخص قشر متوسط جامعه شد، آن زمان از هر طرفی و هر جناحی، هر کسی می‌خواست خود را حامی او نشان دهد و اصغر فرهادی و بالطبع موفقیت‌های او را به طیف یا جناح خود منسوب کند. کار به جایی رسید که جواد شمقدری (رئیس سازمان سینمایی وقت) ادعا کرد که برای اسکار فرهادی لابی کرده است که بیشتر به یک شوخی شبیه است چون اگر با لابی می توانستند اسکار بگیرند برای بسیاری فیلم‌های دیگر هم این کار را انجام می‌دادند و سبد سینمای ایران را از اسکار پربارتر می‌کردند.

آن زمان همه اصغر فرهادی را قهرمان می‌پنداشتند و در این چند ماه اخیر از همه طرف تا توانستند بر او تاختند، به هر دلیلی و از هر موقعیتی که دستشان رسید!

در قهرمان فرهادی شخصیت "رحیم سلطانی" عاقبت به یک نتیجه بسیار مهم می‌رسد و آنهم این است که فارغ از آنچه دیگران می‌گویند باید کار درست را برای خاطر دل خود انجام داد و دیگر به نقطه‌ای می‌رسد که از این خوب و بدها، از این کمک‌ها و سرزنش‌ها عبور می‌کند. خود فرهادی هم سالهاست به این نقطه رسیده است و او فارغ از هر تشویق و توبیخی دارد فیلمش را می‌سازد و آنهم به بهترین شکل ممکن.

در یک کلام فعلا می‌توان گفت قهرمان فرهادی یک شاهکار دیگر از سینمای خاص اوست، در کنار درباره الی و جدایی نادر از سیمین. نوشتن بیشتر درباره آن بماند برای زمانی که فیلم بیشتر دیده شد.

قهرمان حکایت این روزهای ماست، حکایت من، تو، او، ما، شما، ایشان.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: اصغر فرهادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۲۱۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمجید فیفا از کاپیتان فوتسال ایران

تارنمای فدراسیون بین‌المللی فوتبال(فیفا) در گزارشی به تمجید از عملکرد تیم ملی فوتسال ایران به ویژه کاپیتان این تیم پرداخت.

به گزارش مشرق، پیروزی پرگل تیم ملی فوتسال ایران مقابل قرقیزستان باعث صعود این تیم به نیمه‌نهایی جام ملت‌های ۲۰۲۴ فوتسال آسیا شد و مهم‌تر اینکه شاگردان وحید شمسایی مجوز صعود به جام جهانی ازبکستان را هم کسب کردند. بعد از این بازی تارنمای فیفا با تمجید از عملکرد این تیم به گل زیبای اصغر حسن‌زاده، کاپیتان تیم ایران از روی نقطه پنالتی پرداخت.

در بخشی از این گزارش آمده است:

ایران با نتیجه ۶ بر یک قرقیزستان را شکست داد و به ازبکستان ۲۰۲۴ رسید. در این بازی علی اصغر حسن‌زاده و مهدی کریمی خیره‌کننده بودند.

ایران برای نهمین دوره متوالی به جام جهانی فوتسال رسید. علی اصغر حسن‌زاده در پیروزی ۶ بر یک در مرحله یک‌چهارم نهایی جام ملت‌های آسیا، کاملاً غیرقابل پیش‌بینی بازی کرد و قرقیزستان را در تمام مدت عذاب داد. او گلزنی کرد و ۲ پاس گل داد.

تیم ملی ایران فردا- هفتم اردیبهشت- از ساعت ۱۷:۳۰ دقیقه در مرحله نیمه‌نهایی به مصاف ازبکستان خواهد رفت. در دیگر بازی این مرحله تایلند و تاجیکستان از ساعت ۱۴:۳۰ دقیقه با هم روبه‌رو می‌شوند تا تکلیف دو تیم صعود کننده به فینال ۹ اردیبهشت مشخص شود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • لایروبی ۳۰ کیلومتر از رودخانه‌های کرمانشاه
  • «پدر قهوه»؛ سریال جدید مهران مدیری درباره چیست؟
  • بعد از «اسکار» مهران مدیری با «پدر قهوه» در شبکه نمایش خانگی
  • کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی در حرم مطهر رضوی برپا شد
  • بیش از ۸ هزار محفل شیرخوارگان حسینی برپا می‌شود
  • پیشنهاد به ژاوی: دستیار پپ را جای برادرت بیاور!
  • (تصاویر) گران قیمت‌ترین استایل‌های زنان هالیوودی در مراسم‌های فرش قرمز
  • بعد از «اسکار» مدیری با «پدر قهوه» در شبکه نمایش خانگی
  • تمجید فیفا از کاپیتان فوتسال ایران
  • آغاز عملیات اجرایی پایگاه سلامت مرکز خدمات جامع سلامت دشتستان