Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی هفتمین روز آبان ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

7 آبان 1333، شاه قرارداد نفت با كنسرسيوم را امضا كرد. اين قرارداد روز قبل در مجلس سنا تصويب شده بود.

7 آبان 1353، قرارداد اعطاي وام ۴۰۰ ميليون دلاري ايران به انگلستان براي تقويت سيستم آبياري آن كشور ميان جمشيد اشراقي معاون وزارت اقتصاد و دارايي ايران و « پيتر استات » مدير عامل سازمان ملي آب انگلستان امضا شد.

7 آبان 1357، خبرگزاري فرانسه اعلام كرد روزانه 50 ميليون دلار ارز از ايران خارج مي‌شود. اين خبر حاكي از خروج ارز توسط خانواده پهلوي و وابستگان دربار است.

7 آبان 1362، امام در پاسخ به يكي از مسئولان اداره ضرابخانه بانك مركزي، با ضرب آرم جمهوري اسلامي بر روي سكه هاي رايج در كشور مخالفت كردند.

7 آبان 1366، راديو صداي آمريكا فهرست كالاهاي صادراتي آمريكا را كه صدورشان به ايران ممنوع شده است اعلام كرد. اين كالاها شامل انواع قايق هاي موتوري آبي، وسايل يدكي هواپيما، وسايل رمز، عكسبرداري زيرآبي و... مي باشد.

7 آبان 1390، پس از آنکه تخلف بانکی با استفاده از اعتبارات اسنادی ریالی رخ داد، بانک مرکزی در بخشنامه ‌ای گشایش اعتبارات اسنادی ریالی را برای بخش خصوصی ممنوع و مشروط به معامله با دستگاه‌ های دولتی کرد.

7 آبان 1391، به دنبال اجرای برنامه های پی در پی برای ساماندهی بازار ارز و متغیرهای تابع آن، دولت در تصمیمی جدید قیمت‌گذاری کالاهای وارداتی برخوردار از ارز مرجع و ارز مبادلاتی را در اختیار گرفت تا از افزایش سوداگرانه بهای کالاها جلوگیری کند؛ بر اساس بخشنامه ‌ای که از سوی معاون اول رییس‌ جمهور به وزارت صنعت، معدن و تجارت و اقتصاد و رییس بانک مرکزی ابلاغ شد، اقلامی که ارز با نرخ مرجع و کمتر از نرخ بازار دریافت کردند، مشمول قیمت‌ گذاری شدند و فرآیند تعیین قیمت، به ترتیب در «بانک مرکزی، گمرک و سازمان حمایت» انجام شد.

7 آبان 1392، بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود رتبه ایران از نظر شاخص فضای کسب‌ و‌کار را ۱۵۲ دنیا قرار داد. در این رتبه بندی 189 کشور حضور داشتند.

7 آبان 1393، در این روز طی خبری اعلام شد که به دلیل کاهش قیمت نفت درآمدهای نفتی ایران 30 درصد کاهش یافته است.

7 آبان 1396، نتایج یک نظرسنجی نشان داد که اکثر مردم کار آشنایان خود را زودتر از افراد داخل صف انجام می ‌دهند. مرکز افکار‌سنجی دانشجویان ایران یک پرسش از دانشجویان پرسیده بود، مبنی بر اینکه «اگر شما در اداره‌ ای مشغول به کار باشید و یکی از آشنایان شما بخواهد کارش را زودتر از بقیه راه بیندازید شما چه می‌ کنید؟» پاسخ این پرسش به این شکل بوده که ۴۵ درصد نوبت را رعایت می‌ کنند، ۸/ ۳۴ درصد کار را راه می ‌اندازند و ۴/ ۱۹ درصد به دور از چشم دیگران کار را راه می ‌اندازند، در مجموع ۲/ ۵۴ درصد در شرایطی که بر سر این دو راهی قرار بگیرند، تخلف خواهند کرد.

7 آبان 1397، وزارت خارجه کره جنوبی اعلام کرد این کشور از آمریکا تقاضا نموده است تا حداکثر انعطاف‌پذیری را در برابر درخواست آنها برای معافیت شرکت‌های کره‌ای از تحریم‌های آمریکا علیه ایران نشان دهد. تحریم‌های صادرات نفت خام ایران در ۵ نوامبر 2018 اجرایی و کره جنوبی یکی از بزرگترین خریداران نفت ایران محسوب می شد.

7 آبان 1398، سعید عباسپور مدیرکل دفتر مقررات صادرات و واردات گفت: واردات بیش از ۱۵۰۰ قلم کالای غیر ضروری از جمله سنگ پا ممنوع اعلام شد.

7 آبان 1399، سید حمید حسینی عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی ایران و عراق در مورد ممنوعیت های وارداتی برخی کالاهای کشاورزی به عراق گفت: ممنوعیت های وارداتی محصولاتی کشاورزی معمولا در فصل برداشت توسط دولت عراق اعمال می شود. ممنوعیت و محدودیت های وارداتی محصولات کشاورزی از سوی دولت عراق معمولا مقطعی و در فصل برداشت محصولات داخلی است لذا معمولا پس از اتمام فصل برداشت محصولات کشاورزی داخلی این ممنوعیت ها نیز رفع می شود. اخیرا واردات انار به عراق ممنوع و این تصمیم نیز با توجه به آغاز فصل برداشت این محصول در کشور عراق اتخاذ شده است؛ بنابراین، واردات انار فعلا به عراق و اقلیم کردستان ممنوع است.

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: ربیع الاول حمله سایبری طرح صیانت از حقوق کاربران طرح جهش تولید مسکن کارت اعتباری یارانه اقتصاد در گذر زمان اقتصاد ایران تاریخ اقتصاد ربیع الاول حمله سایبری طرح صیانت از حقوق کاربران طرح جهش تولید مسکن کارت اعتباری یارانه ایران و جهان فصل برداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۲۳۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس سازمان ملی استاندارد: امضای ایرانی جهانی شد

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از سازمان ملی استاندارد ایران، مهدی اسلام‌پناه، در نشستی با اعضای هیئت مدیره و مسوولان انجمن صنفی کارفرمایی شرکت‌های بازرسی فنی و آزمایش‌های غیرمخرب ایران با اشاره به موفقیت کشورمان در ارزیابی همترازی از سوی اتحادیه تایید صلاحیت آسیا - اقیانوسیه (APAC)، اظهار کرد: نتیجه موفقیت‌آمیز این ممیزی با کسب ۹۷ درصد آرا از سوی تمام کشور‌های عضو (به استثنای نمایندگان آمریکا و صهیونیسم) آن هم در شرایط پرتنش سیاسی و هجمه رسانه‌های معاند، بیانگر شکست معادله دشمنان در اعمال تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران است.

رییس سازمان ملی استاندارد ایران، دستاورد امروز در این رخداد بین‌المللی را حاصل نهال‌هایی دانست که طی دو سال و نیم اخیر در این سازمان کاشته شده بود و تاکید کرد: این رویداد با کمک تمامی ذی‌نفعان می‌تواند منجر به تحقق جهش تولیدی شود که مورد تاکید مقام معظم رهبری در انتخاب شعار سال قرار گرفت.

کالا‌های ایرانی هویت اصلی خود را در بازار‌های جهانی خواهد یافت

وی گفت: در جریان این رویداد بین‌المللی، امضای ایرانی جهانی شد، کالای ایرانی هویت اصلی خود را در بازار‌های جهانی خواهد یافت، تولیدات ایرانی کیفی‌تر و قابل رقابت می‌شود، از این رو تجارت شتاب می‌گیرد و بازرگانان می‌توانند با یک آزمون و یک گواهی محصولات و خدمات خود را به دنیا صادر کنند به طوری که آثار آن را در پایان سال مالی در بخش تجارت خارجی خواهیم دید.

معاون رییس جمهور با تقدیر از تلاش رئیس و کارشناسان مرکز ملی تایید صلاحیت ایران در این ممیزی پیچیده فنی، خاطرنشان کرد: قدردان این اراده هستم و با اراده‌ای استوارتر به‌زودی شاهد اتفاقات بهتری خواهیم بود که نوید آن را امروز به ملت همیشه سرافراز ایران می‌دهم.

اسلام‌پناه، ره‌آورد اقتصادی این همترازی را با صدور گواهی تایید صلاحیت نهاد‌های ارزیابی‌کننده، جلوگیری از خروج ارز از کشور دانست که باید آن را صیانت و تقویت کرد و برای توسعه آن کوشید.

وی اذعان داشت: آنچه بیش از همه مورد توجه قرار دارد درک صحیح بخش خصوصی از این اتفاق تاریخی بود که بعد از گذشت ۲۶ سال محقق شد و با وجود برخی انتقادات، صحنه زیبایی از همگرایی بین دولت و ملت را خلق کردند.

وعده دولت مردمی محقق شد

سید محمود هاشمی، رییس مرکز ملی تایید صلاحیت ایران نیز در ادامه این نشست تحقق این راهبرد کلان را وعده صادقی دیگر در دولت مردمی دانست و گفت: این رویداد نمونه‌ای دیگر از تحولاتی است که دولت مردمی سیزدهم وعده آن را داده بود که خوشبختانه با سرمایه انسانی متخصص و فنی و حمایت‌های بی‌دریغ رئیس سازمان ملی استاندارد ایران به نتیجه رسید.

وی با بیان اینکه با کسب این موفقیت در ارزیابی همترازی، کالای ایرانی مبتنی بر آزمون و گواهی نهاد‌های ارزیابی‌کننده ایرانی مورد اعتماد و اعتقاد کشور‌های هدف خواهد بود افزود: در همین راستا رونق صنعت بازرسی و آزمایشگاه کشور را به عنوان یکی از ده‌ها آثار مثبت مبتنی بر این راهبرد فنی می‌توان پیش‌بینی کرد.

رییس مرکز ملی تایید صلاحیت ایران با بیان اینکه پیش از این ارزیابی انطباق فقط در داخل مرز‌های جغرافیایی کشور اعتبار داشت و برای ورود به کشور ثالث باید آزمون مجدد، بازرسی مجدد انجام می‌گرفت خاطرنشان ساخت: راهبرد یک آزمون، یک بازرسی، صدور گواهی و پذیرش جهانی پس از ۲۶ سال در دولت مردمی محقق شد.

استاندارد آماده ورود به بازار‌های جهانی

حسن شیروانی، رییس هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی شرکت‌های بازرسی فنی و آزمایش‌های غیرمخرب ایران در این نشست با تقدیر از تلاش‌های مرکز ملی تایید صلاحیت ایران و حمایت بی‌دریغ رییس سازمان ملی استاندارد ایران در کسب این افتخار اظهار داشت: بالغ بر ۳۵ هزار نفر در این صنعت در حوزه‌های تست، بازرسی و صدور گواهی مشغول فعالیت هستند که این اتفاق مهم منجر به آن می‌شود که با اطمینان بتوانیم جهانی فکر کنیم، جهانی عمل کنیم و نگاهی جهانی داشته باشیم.

وی گفت: با تلاشی مضاعف در عرصه کیفیت و استاندارد آماده ورود به بازار‌های جهانی هستیم تا این دستاورد را به منصه ظهور برسانیم و نقش خود را در کیفیت به اثبات رسانیم.

شیروانی به نیابت از نهاد‌های ارزیابی‌کننده تاکید کرد: حقمان را در بازار‌های جهانی خواهیم گرفت و بی شک در سطح بالاتر عضویت‌های بین‌المللی قرار می‌گیریم. به سمت جهانی شدن حرکت می‌کنیم و این پیروزی را با تمامی مردم عزیز کشورمان به جشن خواهیم نشست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امضای تفاهم‌نامه‌ همکاری شرکت ملی نفت برای توسعه میدان‌های گازی
  • ممنوعیت فروش لباس‌های نامتعارف در واحد‌های تجاری
  • رئیس سازمان ملی استاندارد: امضای ایرانی جهانی شد
  • بررسی و ساماندهی توسعه شهرک صنعتی شهرستان انار
  • وعده های واردات وسایل نقلیه عمومی عملی می شود؟
  • پارلمان عراق قانون ممنوعیت همجنس‌بازی را تصویب کرد
  • هرنوع قرارداد رهن و اجاره با اتباع خارجی غیرمجاز ممنوع است
  • ممنوعیت عقد قرارداد مسکن با اتباع غیر مجاز
  • لهستان عبور خودروهای نظامی اوکراین از خاک خود را ممنوع کرد
  • کدام کشورها تیک‌تاک را ممنوع کرده‌اند؟