Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، سید حکمت موسوی مدیر جهاد کشاورزی خور و بیابانک با بیان اینکه از ۱۲۸ رشته قنات خور و بیابانک، ۷۶ رشته فعال است، گفت: میزان آبدهی قنات‌های فعال شهرستان حدود ۵۰۰ لیتر در ثانیه است و سالانه بیش از ۱۵ میلیون متر مکعب آب از قنات‌های این شهرستان استحصال می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



مدیر جهاد کشاورزی خور و بیابانک با تاکید بر اهمیت قنات‌ها در بخش کشاورزی، اظهار داشت: میزان آبدهی بیشتر قنات‌ها در این شهرستان بدلیل خشکسالی‌های چندسال اخیر کاهش چشمگیری داشته است.

موسوی خاطرنشان کرد: لایروبی، بهسازی و مرمت خرابی‌های قنات‌ها به آبدهی آن‌ها کمک می‌کند و بخشی نیز از طریق لوله گذاری به چرخه تامین باز می‌گردد.

وی گفت: سیلاب نیمه اردیبهشت امسال خسارت‌هایی به برخی قنات‌های این شهرستان وارد کرد به همین دلیل اقدامات گسترده‌تری نسبت به سال‌های گذشته برای مرمت قنات‌های خور و بیابانک نیاز است.

به گفته مدیر جهاد کشاورزی خور و بیابانک، سیلی که اردیبهشت امسال در این شهرستان رخ داد بیش از ۵۰ میلیارد ریال به زیرساخت‌های کشاورزی خسارت وارد کرد که بخش عمده این خسارت‌ها مربوط به قنات‌ها بوده‌است.
موسوی خاطرنشان کرد: این سیل به قنات‌های بیاضه، علی آباد، هفتومان، دهزیر و هاشم اباد و دو حلقه چاه آبادان و چاهملک خسارت زد.

موسوی با بیان اینکه چهار رشته قنات آسیب دیده از سیل باز سازی شده است، گفت: سیل اردیبهشت به سه کیلومتر از کوره قنات روستای تاریخی بیاضه خسارت وارد کرد و بازسازی قنات بیاضه با حضور سه گروه کاری همچنان ادامه دارد و تاکنون روند بازسازی این قنات ۶۰ درصد پیشرفت داشته است.

به گفته وی پرآبترین قنات شهرستان، قنات کلاغوی خور است که با آبدهی ۵۸ لیتر درثانیه بخشی از نخلستان خور را مشروب می‌سازد.

مدیر جهاد کشاورزی خور و بیابانک با اشاره به طولانی‌ترین رشته قنات شهرستان افزود: قنات روستای مصر به طول ۱۳ کیلومتر است و با آبدهی ۱۲ لیتر در ثانیه ۳۰ هکتار زمین کشاورزی این روستا را آبیاری می‌کند.

شهرستان خور و بیابانک با ۱۲ هزار کیلومتر وسعت و ۲۰ هزار نفر جمعیت در ۴۲۰ کیلومتری شرق اصفهان واقع و با استان‌های کویری یزد، سمنان و خراسان جنوبی هم مرز است و کم آبی و خشکسالی از مشکلات اساسی آن بشمار می‌آید.

آب مورد نیاز ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار سطح زیر کشت این شهرستان از ۵۸ حلقه چاه کشاورزی و ۷۶ رشته قنات و حدود ۴۰ چشمه تأمین و سالانه ۱۳ هزارتن محصول زراعی و باغی گندم، جو، آفتابگردان، چغندر، شلغم، پنبه، یونجه، روناس، زعفران، سیر، خرما، انار، پسته، زیتون، انجیر، بادام، گردو، آلو زرد، توت و زردآلو از اراضی زراعی و باغی در این شهرستان تولید می‌شود.

منبع:ایرنا

انتهای پیام

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی مرمت قنات سیلاب خوروبیابانک خور و بیابانک رشته قنات قنات ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۲۴۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت ۵۲۰ میلیاردی سیل به اردستان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ فرماندار اردستان گفت: بارندگی‌های شدید سه شنبه هفته گذشته (چهارم اردیبهشت) و جاری شدن سیل، ۵۲۰ میلیارد ریال به بخش‌های زراعی، دامی و راه‌های روستایی این شهرستان خسارت وارد کرد.
سید محمدهادی احمدی طبا با بیان اینکه هنوز میزان خسارت وارده به طور کامل و دقیق مشخص نشده افزود: برآورد‌های اولیه نشان می‌دهد که در حوزه راه‌ها حدود ۴۰۰ میلیارد ریال، در بخش کشاورزی ۷۰ میلیارد ریال و در بخش ساختمانی ۵۰ میلیارد ریال خسارت به شهرستان اردستان وارد شده است.
وی ادامه داد: براساس اعلام اداره کل هواشناسی میانگین بارش‌های سال زراعی جاری شهرستان به ۱۴۷ میلیمتر رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (۱۱۳ میلیمتر)، ۲۶ درصد و در مقایسه با بلند مدت ۳۵ درصد افزایش داشته است.
احمدی طبا زواره افزود: در پی بارش‌های اخیر دو مسیر روستایی دچار آبگرفتگی شد که پیش بینی می‌شود با کمک راهداران این مشکل این مسیر‌ها تا پایان وقت امروز بر طرف شود.
وی افزود: برای نخستین بار بانک اطلاعاتی از تعداد ماشین‌آلات سنگین بخش دولتی و خصوصی شهرستان جمع‌آوری و در سیل اخیر نیز از ماشین‌آلات بخش خصوصی و معادن شهرستان استفاده شد.
شهرستان اردستان با بیش از ۴۳ هزار نفر جمعیت در ۱۱۸ کیلومتری شمال اصفهان واقع شده است.

دیگر خبرها

  • برآورد اولیه خسارت سیل به بخش کشاورزی/ ۱۰۱ رشته قنات آسیب دیدند
  • ۳۰ رشته قنات خراسان شمالی در حال مرمت و لایروبی است
  • خسارت ۵۲۰ میلیاردی سیل به اردستان
  • احیا قنات‌ها در قم بی‌وقفه دنبال می‌شود
  • خسارت ۵۲ میلیارد تومانی سیل به اردستان
  • ساخت یک کیلومتر راه اصلی به ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد
  • نیاز به ۶ هزار میلیارد ریال اعتبار برای طرح‌های پیشگیری از سیل در اصفهان
  • آبیاری ۴۰۰ هکتار از اراضی و باغات در بخش ناغان
  • ۱۸ هزار میلیارد ریال برای اصلاح مسیل و شبکه آب و فاضلاب شهر ایلام اختصاص یافت
  • اختصاص یک هزار و ۷۸۰ میلیارد ریال اعتبار به طرح‌های عمرانی نیر