Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش مدیکال اکسپرس، تحقیقات جدید نشان می‌دهد که تستوسترون با فعال کردن یک گیرنده تستوسترون غیرکلاسیک جدید شناخته شده در سلول‌های ملانوما به نام ZIP۹ (که توسط ژن SLC۳۹A۹ کدگذاری می‌شود)، یک ناقل روی که عمدا توسط هیچ داروی درمانی موجود هدف قرار نمی‌گیرد، افزایش می‌دهد، اما به طور گسترده در ملانوم انسانی بیان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ مطالعه جدید محققان دانشکده پزشکی پرلمن در دانشگاه پنسیلوانیا از مدل‌های ملانوما در موش‌ها استفاده می‌کند تا نشان دهد دارو‌هایی که گیرنده‌های آندروژن (AR) را در سرطان پروستات هدف قرار می‌دهند، می‌توانند به طور موثری برای مسدود کردن ZIP۹ و در نتیجه مهار ملانوم در مردان تغییر کاربری دهند. این یافته‌ها در مجله Cancer Research منتشر شد.

ملانوما و اکثر سرطان‌های دیگر در مردان بیشتر از زنان رخ می‌دهند و پیامد‌های بدتری دارند. انجمن سرطان آمریکا تخمین می‌زند حدود ۱۰۶۱۱۰ ملانوم جدید (حدود ۶۲۲۶۰ در مردان و ۴۳۸۵۰ در زنان) در سال ۲۰۲۱ در این کشور تشخیص داده می‌شود و انتظار می‌رود حدود ۷۱۸۰ نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست بدهند (حدود ۴۶۰۰ مرد و ۲۵۸ زن). در حالی که این تفاوت جنسی برای چندین دهه شناخته شده است، دلایل این تفاوت تا حد زیادی مبهم باقی مانده است. تصور می‌شود استروئید‌های جنسی دخیل هستند، گیرنده‌های کلاسیک آندروژن و استروژن که عموما برای اثرات استروئید‌های جنسی ضروری در نظر گرفته می‌شوند در اکثر ملانوم‌ها قابل تشخیص نیستند.

تاد ریدکی، دانشیار، نویسنده ارشد این مقاله گفت: هورمون جنسی مردانه تستوسترون سرعت تکثیر سلول‌های ملانوما را افزایش می‌دهد، زیرا از طریق ZIP۹ عمل می‌کند نه از طریق گیرنده‌های تستوسترون کلاسیک که به خوبی در سرطان پروستات مطالعه شده‌اند. در حالی که هیچ داروی تایید شده‌ای وجود ندارد که ZIP۹ را مهار کند، دارو‌های مرتبط ساختاری مانند آپالوتامید که گیرنده کلاسیک تستوسترون/آندروژن در سرطان پروستات را مسدود می‌کند، هنگامی که به موش‌های مبتلا به ملانوم داده می‌شود، رشد تومور را کند کرده و بقای بیشتری را فقط در مردان افزایش می‌دهد.

این کشف در مورد ZIP۹ احتمالا برای اکثر ملانوم‌های انسانی قابل استفاده است. این مطالعه به بررسی ۹۸ ضایعه ملانوسیتی انسانی (خال‌های منظم، و همچنین ملانوم اولیه و متاستاتیک از مردان و زنان) پرداخت. تقریبا همه نمونه‌ها تعداد زیادی ZIP۹ را بیان کردند، در حالی که گیرنده تستوسترون کلاسیک در هیچ یک از آن‌ها قابل تشخیص نبود. ZIP۹ همچنین در بسیاری از بافت‌های انسانی دیگر بیان می‌شود که نشان می‌دهد این کشف در ملانوم ممکن است به طور گسترده برای بسیاری از انواع سرطان قابل استفاده باشد.

این مطالعه اولین مطالعه‌ای است که نشان می‌دهد ZIP۹ یک عامل تعیین‌کننده تفاوت مردانه در مقابل زنانه در سرطان است و یک پیوند مکانیکی جدید بین آندروژن‌های مردانه و پاتوبیولوژی ملانوم ایجاد می‌کند. این یافته‌ها همچنین بر اساس کار قبلی آزمایشگاه Ridky در پن است، جایی که محققان نشان داده‌اند سیگنال دهی استروژن از طریق یک گیرنده استروژن غیرکلاسیک به نام گیرنده استروژن جفت شده با پروتئین G (GPER) ملانوم و سایر سرطان‌ها را سرکوب می‌کند.

با توجه به برخی سرطان‌ها و هورمون‌های جنسی، به نظر می‌رسد مردان بیولوژیک دو بار در معرض آسیب هستند: آن‌ها فاقد اثرات محافظتی فعالیت غیرکلاسیک استروژن هستند، در حالی که تستوسترون، از طریق ZIP۹، به طور فعال تومور‌ها را بدتر می‌کند. خبر خوب بالقوه این است که هر دوی این گیرنده‌های استروئیدی جنسی به احتمال زیاد قابل مصرف دارو هستند. در حالی که آزمایش‌های بالینی بیشتری مورد نیاز است، به نظر می‌رسد که دارو‌های سرطان پروستات تایید شده در حال حاضر به طور موثری ZIP۹ را مسدود می‌کنند.

پربیننده ترین این موز را هرگز نباید بخورید! در عرض ۱۱ دقیقه با چربی شکم خداحافظی کنید! بهبود یافتگان از کرونا حتما بخوانند آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۸/۶)​​ برای پیر نشدن این کارها را انجام دهید؟!

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سرطان سرطان پروستات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۲۴۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است

محسن روز رخ، ظهر امروز و در نشست خبری کنگره یاد شده که با رویکرد درمان چندتخصصی تومورهای مغزی کودکان، ۲۶ تا ۲۸ اردیبهشت جاری در تهران  برگزار می شود، در پاسخ به قدس با بیان  این مطلب افزود: درمان ۶۵ تا ۷۰ درصدی کودکان سرطانی در ایران در حالی است که این رقم در ترکیه ۶۰ درصد و در دیگر کشورهای منطقه زیر ۵۰ درصد است.

وی درمان سرطان کودکان را در کشورهای پیشرفته دنیا ۸۰ تا ۸۵ درصد عنوان کرد و گفت: این که در شرایط موجود ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در کشور درمان می شوند واقعاً اتفاق چشمگیری است.

وی در پاسخ به پرسش دیگر قدس، درباره مهمترین دلایل ایجاد سرطان در بین کودکان ایرانی هم گفت: دلایل مختلفی در این زمینه نقش دارند و یک عامل منحصر به فرد را در  ابتلای کودکان به سرطان نمی سراغ گرفت؛ عواملی محیطی،  وراثت، تغذیه می تواند در ایجاد سرطان کودکان دخیل باشد. البته درصد آن ها با یکدیگر متفاوت است؛ برای مثال شاید در برخی از انواع سرطان ها ژنتیک و در بعضی دیگر، تغذیه و محیط بیشتر نقش داشته باشند. اما همه این عوامل در ایجاد سرطان در کودکان دخالت دارند و به همین دلیل است که ما یک درمان واحد را برای سرطان ها نداریم. چون وقتی دلیل بیماری را بدانیم درمان آن راحت خواهد بود و این که درمان سرطان ها بسیار سخت است به این خاطر است که علت اصلی آن دقیقاً مشخص نیست. البته شاید در آینده این دلیل اصلی تشخیص داده شود و درمان آن راحتر صورت گیرد.

وی با اشاره به این که بر اساس آمارها در دنیا، سرطان کودکان یک درصد کل سرطان ها را تشکیل می دهد، افزود: یعنی سرطان در بین کودکان خیلی شیوع ندارد با این وجود سالانه در آمریکا ۵۵ هزار  مورد جدید سرطان کودکان ثبت می شود و در ایران نیز سالانه حدود ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰  مورد جدید سرطان کودکان ثبت می شود .

می خواهیم در درمان کودکان مبتلا به سرطان به آمار کشورهای توسعه یافته برسیم

آراسب احمدیان، مدیر عامل موسسه محک، هم در این نشست خبری با بیان این که باید پذیرفت که سیستم بهداشت و درمان هر کشوری  تابعی از وضعیت اقتصادی آن کشور و سهمی است که از تولید ناخالص داخلی آن می برد، تصریح کرد: بنابراین در درمان کودکان مبتلا به سرطان باید این طور نگاه کنیم آنچه که امروز در بیمارستان محک اتفاق می افتد به لطف تامین منابعی است که از سوی خیرین صورت می گیرد. در واقع کمک های خیرین ما را قادر کرده است تا روش های درمانی متفاوت تری را نزدیک به روش های روز دنیا پیاده کنیم و همچنین داروهایی را که مورد نیاز کودکان سرطانی است تامین کنیم . در واقع این موضوع – کمک های مردمی-  موجب شده تا در درمان  کودکان سرطانی نسبت به میانگین کشوری جلوتر باشیم؛ اما این به این معنا نیست که می توانیم به رقم های ۸۰ تا ۸۵ درصدی کشورهای توسعه یافته در درمان کودکان سرطانی  نزدیک شویم. چون بخشی از این اختلاف فاصله به شرایط اقتصادی کشورها بر می گردد که محک به همت خیرین نیکوکارش تلاش می کند تا روز به روز این فاصله را کمتر کند. در واقع  ما سعی داریم تا تمام محدودیت ها را البته تا جایی که ممکن است پشت سر بگذاریم تا به آمارهای کشورهای توسعه یافته  در درمان کودکان سرطانی برسیم.

درمانی قطعی ۱۶ هزار کودک مبتلا به سرطان توسط بیمارستان محک

دکتر میترا قالیبافیان، آنکولوژیست و عضو هیئت علمی دانشگاه نیز در ادامه این نشست، از تشکیل ۴۲ هزار پرونده مبتلا به سرطان در بیمارستان محک از زمان تاسیس موسسه محک تاکنون خبر داد و گفت: طبق گزارش های موجود ۱۶ هزار کودک مبتلا به سرطان کاملاً درمان شده و به خط پایه زندگی برگشته اند. 

وی با اشاره به این که هرچند تومورهای مغزی دومین نوع شایع سرطان در کودکان است اما نخستین عامل مرگ کودکان محسوب می شود، افزود: کودکانی که مبتلا به تومور مغزی هستند و تحت درمان قرار می گیرند و زنده می مانند با عوارض دیررس درمان دست به گریبان می شوند. بنابراین در طول زمان متوجه شدیم که درمان تومورهای مغزی کودکان نیاز به یک برخورد متفاوتی نسبت به بزرگسالان دارد.

 وی در همین زمینه افزود: دومین نکته ای که با پیشرفت علمی متوجه شدیم این است که تومورهای کودکان با تومورهای بزرگسالان کاملاً متفاوت است: یعنی اگر حتی یک اسم داشته باشند اما رفتارشان در کودک به نسبت بزرگسال متفاوت است. این موضوع ما را به اینجا رساند که برخورد تیم درمان و تیم پشتیبانی با کودکی که دچار تومور مغزی است باید متفاوت باشد. از این رو هدف چهارمین کنگره دوسالانه آنکولوژی این است که این تفاوت برخورد در درمان کودکان مبتلا به سرطان را در قیاس با بزرگسالان، نمایش دهد.  

وی با تاکید بر این که کودکان نجات یافته از سرطان نیازمند بازتوانی درازمدت هستند، تصریح کرد: این نوع کودکان پس از درمان وقتی به جامعه باز می گردند با محدودیت هایی مواجه می شوند بنابراین باید برای بازتوانی آن ها از همان روز نخست فکری شود.

قالیبافیان، با اشاره به این که زمان بقای کودکان مبتلا به تومور سرطانی به زمان مراجعه به پزشک بستگی دارد، افزود: کودکان به عوارض درمان بیماری سرطان نسبت به بزرگترها حساس‌تر هستند.جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی سه روش درمانی در کودکان سرطانی است. در مجموع برخی کودکان پس از ۵سال درمان، کاملاً بهبود می یابند.

درمان آنکلوژی نیاز به یک کار تیمی دارد

هادی موسی خانی، فوق تخصص آنکلوژی هم در ادامه این نشست از درمان ۲۰ درصد کودکان ایرانی مبتلا به سرطان توسط بیمارستان محک خبر داد و گفت: درمان آنکولوژی به یک کار تیمی نیاز دارد و موسسه  محک به این موضوع توجه خاصی دارد. استادان این بیمارستان سابقه هیئت علمی دانشگاه دارند و همه آنکولوژیست‌ها آرزوی کار کردن در بیمارستان محک را دارند.

محمود مصدق

دیگر خبرها

  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • واکسن سرطان میزان بقا را دو برابر می‌کند
  • بیانیه کاخ باکینگهام درباره چارلز پس از گزارش‌های ضدونقیض
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر
  • آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی