Web Analytics Made Easy - Statcounter

 نعمت احمدی، حقوقدان و وکیل با سابقه دادگستری در گفتگویی،ضمن انتقاد از اصرار نمایندگان براصل هشتاد و پنجی شدن این طرح، اظهار داشت: دراصل ۸۵ قانون اساسی، آمده که“سمت نمایندگی قائم به شخص است و قابل واگذاری به دیگری نیست. مجلس نمی تواند اختیار قانون گذاری را به شخص یا هیاتی واگذار کند, ولی در موارد ضروری می تواند اختیار وضع بعضی از قوانین را با رعایت اصل هفتاد و دوم به کمیسیون های داخلی خود تفویض کند”.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین در این اصل، تصریح شده؛ “در این صورت این قوانین در مدتی که مجلس تعیین می نماید به صورت آزمایشی اجراء می شود و تصویب نهائی آنها با مجلس خواهد بود.”

وی در ادامه، یادآور شد: همانگونه که اشاره شد در این اصل، اینطور تصریح شده که مجلس نمی‌تواند اختیار قانونگذاری را مگر در مواقع ضروری به شخص یا هیئتی واگذار کند. یعنی در موارد ضروری که مجلس، مشغول مسائل مهمی بوده و اگر مسئله‌ای پیش آمد که آن هم ضرورت داشت، می‌تواند به مدت زمان معلوم، تصویب قانون مربوطه را به صورت آزمایشی به یک کمیسیون واگذار کرده و تصویب نهایی آن نیز بر عهده پارلمان باشد.

مجلس مشغول آتش زدن کدام برجام است که آقایان مجبورند طرح صیانت را در قالب اصل ۸۵ در کمیسیون بررسی کنند؟

نعمتی، اضافه کرد: الان چه ضرورتی پیش آمده؟ مجلس مشغول آتش زدن کدام برجام است که آقایان مجبورند طرح صیانت را در قالب اصل ۸۵ در کمیسیون بررسی کنند؟ این طرح صیانت، طرح جاده علی آباد به حسین‌آباد یا مربوط به یک قشر یا صنف خاص نیست. بلکه به تعیین تکلیف وضعیت ۸۵ میلیون نفر در حوزه‌های آموزش، تجارت، اقتصاد، روابط افراد و دیگر موارد در بستر فضای مجازی برمی‌گردد.

این حقوقدان، خاطرنشان کرد: شما تمام گروه‌های اجتماعی و اقشار مختلف را درگیر طرحی کردید که با وضعیت میلیون‌ها نفر در فضای مجازی سر و کار دارد. همین الان، دولت جمهوری اسلامی، بزرگترین کاربر یا مصرف کننده این فضا محسوب می‌شود.

سرنوشت استفاده میلیون‌ها ایرانی از فضای مجازی به کمیسیونی محول شده که در نهایت، ۲۱ نفر عضو دارد

احمدی، تصریح کرد: سرنوشت ارتزاق و استفاده میلیون‌ها نفر از ایرانیان از فضای مجازی، امروز به کمیسیونی محول شده که در اکثر ظرفیت، تنها ۲۱ نفر عضو دارد و نصف بعلاوه یک نفر(یازده نفر) از آن‌ها، می‌توانند در این خصوص تصمیم بگیرند.

طراحان این طرح، دونکیشوت‌وار با شمشیر چوبی به جنگ آسیاب‌های بادی می‌روند

این استاد دانشگاه، همچنین بیان داشت: از آن جا که در صورت تصویب این طرح در کمیسیون در قالب اصل ۸۵ قانون اساسی، احتمالا شورای نگهبان نیز به جهت آزمایشی بودن آن تا مادام تصویب توسط کل نمایندگان مجلس، مخالفتی با طرح نخواهد کرد و این شیوه قانونگذاری در نوع خود، بدیع و خارق‌العاده است!

وی، عنوان کرد: البته با این همه به عقیده من، هیچ نگرانی از بابت این طرح وجود ندارد. چرا که با طرح صیانت، نمی‌توان به جنگ تکنولوژی رفت. طراحان این طرح، دونکیشوت‌وار با شمشیر چوبی به جنگ آسیاب‌های بادی می‌روند. اگر نگاهی تاریخی به همین دست محدودیت‌ها داشته باشیم، نتیجه و خروجی برخوردها با نوار کاست، دستگاه ویدئو، ماهواره و دیگر امکانات تکنولوژی پیش روی ما است.

آقایان تنها، عِرض خود می‌برند و زحمت ما می‌دارند!

این وکیل با سابقه دادگستری در پایان نیز، تاکید داشت: نمایندگان مجلس بپذیرند که در عصر انقلاب صنعتی دیجیتال قرار داریم. این دنیای دیجیتال را نمی‌توان با حربه‌هایی نظیر طرح صیانت، لگام زده و مهار کرد. اسب راهوار دیجیتال، محدودیت‌ناپذیر است و آقایان تنها، عِرض خود می‌برند و زحمت ما می‌دارند!

235217

کد خبر 1568048

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: مجلس یازدهم طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۲۷۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی مجلس قرار خواهد گرفت

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، جلسات علنی هفته جاری مجلس شورای اسلامی روزهای یکشنبه، سه شنبه و چهارشنبه (۱۲،۱۱،۹) اردیبهشت ماه برگزار می شود و موارد زیر در دستور کار این هفته صحن علنی مجلس قرار می گیرد:

در این هفته قرار است گزارش کمیسیون تلفیق در مورد بخش دوم (جداول بودجه) بودجه ۱۴۰۳ کل کشور، گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد طرح مالیات بر سودا گری و سفته بازی و طرح یک فوریتی اصلاح برخی احکام مالیاتی جهت تسهیل فعالیت های اقتصادی کشور در سال جهش تولید با مشارکت مردم بررسی شود.

همچنین نمایندگان در هفته پیش رو ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون اجتماعی ‎در مورد لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار،گزارش کمیسیون انرژی در مورد لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با شرکت بازرگانی دولتی هند به داوری و گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح یک فوریتی استفساریه ماده ۴۸ قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۱) را بررسی می کنند.

گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح دوفوریتی استفساریه تبصره (۲) ماده واحده قانون اصلاح بند (و) ماده ۴۴ قانون برنامه ۵ ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران،گزارش کمیسیون فرهنگی در مورد لایحه موافقتنامه همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری پرتغال در حوزه های زبان، آموزش و فرهنگ و رسانه های جمعی و گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مورد طرح استفساریه جز (۱) بند (الف) ماده ۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده در دستور کار صحن علنی این هفته مجلس قرار می گیرد.

همچنین گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان، لایحه یک فوریتی الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت(۳) وگزارش شور دوم کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه اصلاح ‎ماده ۸ قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه این هفته در صحن علنی مجلس شورای اسلامی بررسی می شود.

گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد طرح اصلاح قانون نحوه اجرای محکومیت مالی ، لایحه اصلاح تبصره (۵) الحاقی به ماده واحده قانون سرباز قهرمان و واحده گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد لایحه یک فوریتی نحوه مدیریت تعارض منافع در انجام وظایف قانونی و ارائه خدمات عمومی از دیگر برنامه های هفته جاری صحن علنی مجلس شورای اسلامی خواهد بود.

گزارش کمیسیون فرهنگی در مورد لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در سازمان توسعه زنان سازمان همکاری اسلامی، گزارش کمیسیون عمران در مورد طرح یک فوریتی الحاق (۷) تبصره به ماده (۷) اساسنامه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بابت تسهیل روند ساخت و ساز روستایی برای بومیان روستا و حمایت از دولت در جهت ساخت یک میلیون مسکن در سال و گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مورد لایحه پروتکل ارزیابی اثرات زیست محیطی ‎فرامرزی الحاقی به کنوانسیون چهارچوب حفاظت از محیط زیست دریایی دریای خزر در دستور کار هفتگی مجلس در هفته جاری قرار گرفت.

متن کار دستور جلسات صحن علنی مجلس را اینجا بخوانید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی مشکل مجوز‌های مالکان زمین «تپه سیف جاجرود» در کمیسیون اصل نود
  • برای اولین بار قرار است «جداول بودجه» در صحن مجلس بررسی شود
  • بررسی نقض در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی در مجلس
  • جلسه علنی مجلس آغاز شد/ بررسی ایرادات طرح مالیات بر سوداگری
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات می‌شود؟
  • این حساب‌های بانکی مشمول مالیات می‌شوند/ اعلام جزییات دریافت مالیات از تراکنش‌های بانکی
  • گزارش متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان بررسی می‌شود
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات بر سوداگری می‌شود؟
  • مجلس بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ را بررسی می‌کند
  • بررسی لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی مجلس قرار خواهد گرفت