Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان ، به نقل از unbelievable-facts، خانه وسیله‌ای برای زندگی راحت است. اما چند خانه منحصر به‌ فرد در سراسر جهان هستند که باعث حیرت کاربران شده اند. این خانه‌ها توسط معماران برجسته‌ای ساخته شده اند و مرز‌های نوآوری را جابجا کرده اند. در ادامه این گزارش به معرفی و بررسی امکانات این خانه‌ها می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانه آبشاری

این خانه که توسط فرانک لوید رایت طراحی شده، بر روی یک آبشار در پنسیلوانیا ساخته شده است. ادگار جی. کافمن که یک تاجر است، صاحب یک خانه کوچک در نزدیکی آبشاری در بیر ران، پنسیلوانیا بود. او در سال ۱۹۳۵ با فرانک لوید رایت که معمار بود، تماس گرفت تا خانه را بازسازی کند. فرانک تصمیم گرفت خانه‌ای بر روی آبشار بسازد و پس از کشمکش‌های فراوان بین ادگار و فرانک بر سر ساخت، سرانجام این خانه در سال ۱۹۳۸ ساخته شد.

پس از مرگ پدرش در سال ۱۹۵۵، ادگار کافمن جونیور Falling Water را به ارث برد. او از خانه به عنوان استراحتگاه آخر هفته استفاده کرد. با این حال، در سال ۱۹۶۳، او تصمیم گرفت این خانه را به عنوان ادای احترام به پدر و مادرش به اداره حفاظت از پنسیلوانیا غربی اهدا کند. این خانه سالانه بیش از ۱۶۰ هزار بازدید کننده از سراسر جهان دارد و یک شاهکار است.

خانه Joshua Tree Residence

طراح جیمز ویتاکر با ترکیب کانتینر‌های حمل و نقل به غیرمنتظره‌ترین شکل، خانه‌ای چند بعدی ساخت. او که عکاس و معمار و ساکن لندن است، در سال ۲۰۱۷ خانه‌ای منحصر به فرد را با استفاده از کانتینر‌های حمل و نقل در صحرای کالیفرنیا طراحی کرد. او کانتینر‌های حمل و نقل را در زوایای مختلف گذاشت تا از لحاظ بصری، جلوه زیبایی ایجاد کند. این خانه ۲۰۰ متر مربعی شامل یک اتاق نشیمن، آشپزخانه و سه اتاق خواب است.

این خانه پایدار با پنل‌های خورشیدی است. جیمز از ستون‌های بتنی برای بلند کردن خانه از روی زمین استفاده کرد.

خانه Haewoojae

سیم جائه دئوک، شهردار سوون در کره جنوبی، خانه خود را تخریب کرد و اولین خانه توالتی شکل جهان را ساخت. آقای Sim Jae-Deok در سال ۲۰۰۷ خانه‌ای به شکل توالت ساخت. او بعداً رئیس و بنیانگذار انجمن جهانی توالت شد. انگیزه اصلی او از ایجاد این خانه افزایش آگاهی در مورد بهداشت بود. او می‌خواست استاندارد‌های بین المللی را در مورد نحوه تمیز کردن توالت‌های عمومی تعیین کند. او نام این خانه را «هائه ووجاه» گذاشت.

این عبارت به معنای «مکانی برای رفع نگرانی‌ها» است. این خانه نوآورانه دارای دو اتاق خواب، دو اتاق مهمان و سه حمام لوکس با دستگاه‌های حفظ آب است. کل خانه از فولاد، بتن سفید و شیشه ساخته شده است. پس از مرگ سیم، این خانه به موزه توالت تبدیل شد. این خانه همچنین بزرگترین مجسمه توالت در کره است.

خانه شفاف

این خانه یک خانه منحصر به فرد با وسعت ۹۱۴ فوت مربع است که توسط معماران سو موهیتو طراحی شده است. شرکت معماری Sou Mojito Architects، مستقر در توکیو، در سال ۲۰۱۲ یک خانه شفاف و شیک و مدرن ساخت. جالب اینجا است که مطلقاً هیچ حریم خصوصی در این خانه وجود ندارد، اما نور زیادی در خانه وجود دارد.

این خانه از شیشه‌های شفاف با چارچوب استیل سفید ساخته شده است و بر روی قطعات و سکو‌های کوچک مختلف سوار و توسط راه پله‌ها و نردبان‌ها به هم متصل شده اند. فضای داخلی جادار از ۲۱ صفحه طبقه مجزا تشکیل شده است که همه در ارتفاعات مختلف قرار گرفته اند و همین موضوع این اجازه را می‌دهد تا به طور انعطاف پذیر از خانه استفاده شود. برخی از صفحات کف برای زمستان مجهز به گرمایش از کف هستند.

خانه کرت

Keret House باریک‌ترین خانه در جهان است که توسط Jakub Szczęsny طراحی شده است. خانه Keret که در لهستان و در یک فضای باریک بین دو ساختمان ساخته شده است، باریک‌ترین خانه در جهان است. Jakub Szczęsny، معمار لهستانی، این خانه را در سال ۲۰۱۰ طراحی کرد.

این خانه فقط ۴۶ فوت مربع مساحت دارد. جاکوب با قرار دادن اتاق خواب، حمام، آشپزخانه و یخچال در سه طبقه، توانسته است از فضا به نحو احسن استفاده کند. پله‌های تاشو فضای بیشتری را در خانه ایجاد کرده اند. همچنین کل فضای داخلی به رنگ سفید درآمده تا جادار به نظر برسد.

خانه غار فستوس

این غار زیبا که در فستوس میسوری واقع شده، نمونه منحصر به فردی از زندگی مدرن در یک غار ماسه سنگی قدیمی است.

این خانه زیرزمینی که توسط کرت و دبورا اسلیپر ساخته شده است، در داخل غاری ۱۵۰۰۰ فوت مربعی در فستوس، میسوری واقع شده است. کرت و دبورا این غار دست ساز را در eBay و در اواخر سال ۲۰۰۳ پیدا و چهار سال را صرف ساختن خانه‌ای به مساحت ۵۰۰۰ متر مربع در داخل آن کردند. این خانه دارای فضای داخلی مدرن است، اما این زوج تصمیم گرفتند بسیاری از دیوار‌ها را در حالت طبیعی خود رها کنند.

خانه مالاتور

خانه زیرزمینی Malator یکی از چشم نوازترین خانه‌های ولز است. این بنا در سال ۱۹۹۸ ساخته شد. شرکت معماری که این ساختمان را طراحی کرد Future Systems بود. کل خانه منحنی و پر از رنگ‌های روشن و منحصر به فرد است. با وجود اینکه اکثر خانه در زیر زمین قرار دارد، اما خانه دارای منظره‌ای خیره کننده از دریا است.

در داخل، ساختمان دارای یک فرمت پلان باز به سبکی بوده که کل خانه حول یک شومینه متمرکز شده است. مالاتور در مجموعه‌های تلویزیونی هم ظاهر شده است و با استقبال مثبت منتقدان به عنوان یکی از نوآورانه‌ترین خانه‌های قرن بیستم معرفی شده است.

ویلای والز

ویلای والز خانه‌ای باشکوه است که در دامنه آلپ سوئیس قرار دارد. معمار هلندی Bjarne Mastenbroek در دهه ۱۹۹۰ به عنوان یک توریست از دامنه‌های آلپ بازدید کرد. او مناظر زیبا را دوست داشت و تصمیم گرفت زمینی را در کنار دوش آب گرم Vals بخرد. با این حال، برای خرید زمین، او به تابعیت سوئیس نیاز داشت. بنابراین، او تصمیم گرفت با معمار ساکن روتردام، کریستین مولر، مشارکت کند.

خانه Cliff Haven

این مکان یک خانه زیبا است که در داخل یک صخره ساخته شده است. خانه باشکوه Cliff Haven که در سال ۱۹۸۶ ساخته شده، در یوتا قرار دارد. این بنا توسط بیل و باربارا هاتون ساخته شده است.

با دارا بودن سیستم برق خورشیدی و ژنراتور پشتیبان، این خانه از لحاظ انرژی خودکفا است. یک چاه خصوصی هم آب را برای استفاده داخلی تامین می‌کند در حالی که دو مخزن آب ۲۰۰۰ گالنی آب باران را جمع آوری و ذخیره می‌کند. این ملک دارای تاکستان و باغ است.

خانه Casa Brutale

Casa Brutal یک خانه است که در صخره‌ای آویزان و در بیروت، لبنان واقع شده است. تصاویر طراحی Casa Brutale در سال ۲۰۱۵ در اینترنت منتشر شد و این شاهکار در سال ۲۰۲۰ به واقعیت تبدیل شد. Casa Brutale توسط Open Platform for Architecture (OPA) طراحی شده بود.

این خانه منظره‌ای باشکوه به دریای اژه به همراه آسمان آبی روشن دارد. این خانه از چوب، سیمان و شیشه ساخته شده است و در پشت بام خانه، یک استخر بزرگ وجود دارد. از آنجایی که خانه در داخل صخره قرار دارد و نه روی آن، به عنوان بخشی از سیستم زمین بسیار خوب لنگر انداخته است. روشنایی و تشکیل زمین کافی برای هدایت ایمن راننده به گاراژ پارکینگ وجود خواهد داشت.

خانه ناتیلوس

خانه صدفی شکل منحصر به فرد ناتیلوس در مکزیکوسیتی توسط معمار مکزیکی خاویر سنوساین در سال ۲۰۰۷ طراحی شده است. این خانه ضد زلزله و همچنین بدون نیاز به تعمیر و نگهداری است.

خانه مخفی Reservoir

این خانه مخفی و دیدنی که "Reservoir" نام دارد، با تغییر شکل یک مخزن سابق ساخته شده است. صاحبان این خانه در سال ۲۰۰۸ آن را در سیدموث از South West Water خریداری کردند. پس از سه سال ساخت و صرف ۸۰۰ هزار پوند، آنها این مخزن را به خانه‌ای منحصر به فرد با نمای شیشه‌ای تبدیل کردند.

بیشتر بخوانید

عجیب‌ترین رازهای سر به مهر در اینترنت/ جریان آهنگی مرموز و آلبوم موسیقی که جنجال برانگیز شد!

گزارش از سید حسین موسوی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: باور نکردنی ساختمان سازی ساخته شده منحصر به فرد تصمیم گرفت طراحی شده ترین خانه ساخته شد یک خانه خانه ای خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۲۷۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمعیت خانه‌ندار‌ها

جمعیت «فاقد مسکن ملکی»، اما متقاضی صاحب‌خانه‌شدن، براساس یک سرشماری متفاوت در سطح کشور، سنجش شد. طی ۲ سال گذشته، نزدیک به ۵میلیون خانوار برای «مسکن دولتی» در سامانه مخصوص این طرح ملی ثبت‌نام کرده‌اند و با فیلتر‌های دولت، محرز شده که «فاقد خانه» هستند. این میزان تقاضای انباشته، پیام مشخص از بازار مسکن دارد.

به گزارش دنیای اقتصاد، روند ثبت نام خانوار‌های فاقد مسکن برای مسکن دولتی، آمار جدیدی از «خانه ندارها» را اعلام می‌کند. آمار‌های مربوط به تعداد خانوار‌های متقاضی مسکن دولتی نشان می‌دهد در حال حاضر، حدود ۵ میلیون خانوار فاقد مسکن ملکی در کشور وجود دارد که طی سال‌های اخیر موفق به خرید مسکن از بازار نشده اند. هر چند آمار مربوط به خانوار‌های فاقد مسکن ملکی و مستاجر، در کشور به مراتب بیش از این میزان (حدود دو برابر) است، اما آمار‌های مربوط به روند ثبت‌نام متقاضیان طرح ساخت یک میلیون مسکن در سال (طرح نهضت ملی مسکن)، نشان می‌دهد طی دو سال اخیر حدود ۵ میلیون متقاضی فاقد مسکن شناسایی شده‌اند. این متقاضیان به لحاظ یک شرط مهم این طرح، یعنی عدم‌برخورداری از مسکن ملکی (نداشتن خانه)، مورد تایید دولت قرار گرفته اند. این خط کش دولتی یعنی آمار خانه ندار‌های ثبت نام‌کننده در طرح نهضت ملی مسکن، نشان‌دهنده دو پیام مهم برای بازار و سیاستگذار مسکن است.

آمار اخراجی‌های بازار مسکن

بر اساس آمار‌های موجود، از ابتدای طرح نهضت ملی مسکن تاکنون، حدود ۵ میلیون متقاضی ورود به این طرح، به عنوان جمعیت فاقد مسکن ملکی، شناسایی شده اند. در واقع این ۵ میلیون متقاضی، افرادی هستند که شرایط اولیه ورود آن‌ها به طرح خانه سازی دولتی که نداشتن مسکن ملکی، اولین و مهم‌ترین آن‌ها محسوب می‌شود، برای دولت محرز شده است. این افراد همان خانوار‌هایی هستند که بعد از اتمام ثبت نام‌های مسکن مهر از حدود یک دهه قبل، به‌رغم آنکه متقاضی خرید مسکن بوده اند، اما به دلیل ضعف قدرت خرید و جهش‌های مکرر قیمتی، موفق به خرید مسکن مطابق با سازوکار‌های بازار نشده اند. با فرض اینکه تا اوایل دهه ۹۰ (مقطع زمانی اتمام ثبت نام مسکن مهر)، خانه ندار‌های متقاضی مسکن دولتی در این طرح ثبت نام کردند، از زمان اتمام این ثبت نام‌ها تاکنون (یک دهه اخیر)، به طور متوسط سالانه حدود ۵۰۰‌ هزار تقاضای جدید برای خانه دار شدن، موفق به خرید مسکن از بازار نشده‌اند و طی دو سال اخیر همزمان با شروع ثبت نام طرح جدید خانه سازی دولتی، اقدام به ثبت نام در سامانه دولت کرده‌اند.

این اولین پیام از آمار خانه ندار‌ها بر اساس تعداد ثبت نام کننده‌های طرح نهضت ملی مسکن است که مالک نبودن آن‌ها برای دولت محرز شده است. نکته معناداری که در این پیام نهفته است آن است که در همین سال‌ها یعنی در یک دهه اخیر -فاصله اتمام ثبت نام برای مسکن مهر تا دو سال اخیر که از ثبت نام متقاضیان مسکن ملی سپری می‌شود- جمعیت سالانه تشکیل خانوار‌های جدید ناشی از ازدواج، به همین میزان (سالانه ۵۰۰‌ هزار ازدواج) و حتی کمی بیشتر بوده است. این موضوع نشان می‌دهد عملا از اوایل دهه ۹۰ تاکنون بخش زیادی از خانوار‌های جدید امکان خرید مسکن از بازار را نداشته و به محض شروع ثبت نام برای طرح نهضت ملی مسکن (ساخت سالانه یک میلیون مسکن)، اقدام به ثبت نام کرده اند. این موضوع اولین پیام از روند ثبت نام در طرح نهضت ملی مسکن است.

چرا نصف خانه ندار‌ها منصرف شدند؟

پیام دوم مربوط به ریزش نصف جمعیت خانه ندار متقاضی مسکن دولتی، از آمار متقاضیان فعال نهضت ملی مسکن است. در حالی که از ابتدای شروع این طرح-دو سال اخیر- حدود ۵ میلیون متقاضی که مالک نبودن آن‌ها به تایید دولت رسیده است اقدام به ثبت نام کردند، اما تازه‌ترین آمار‌ها نشان می‌دهد از این تعداد تنها ۲ میلیون و ۵۰۰ متقاضی (خانوار)، به فهرست متقاضیان فعال وارد شده اند. ریزش متقاضی فعال نسبت به جمعیت خانه ندار متقاضی در واقع پیام دوم این ثبت نام هاست. اما ماجرا چیست؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد طی دو سال اخیر، معادل نصف خانوار‌هایی که صاحبخانه نیستند، متقاضی فعال مسکن دولتی شده‌اند. یعنی تنها ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار خانوار از ۵‌میلیون خانوار متقاضی واجد شرایط اولیه، نسبت به تکمیل فرآیند ثبت نام و وارد شدن به مسیر پرداخت آورده نقدی، اقدام کرده اند و در فهرست «ثبت نام قطعی» تحت عنوان «متقاضی فعال» قرار گرفته اند. این ریزش متقاضیان دست کم به دو علت رخ داده است؛ اولین علت می‌تواند به مطلوب نبودن جانمایی‌های تعیین شده برای ساخت این واحدهامربوط باشد. به دلیل محدودیت در تامین زمین، بخش زیادی از واحد‌هایی که قرار است در قالب این طرح ساخته شوند به‌خصوص در کلان‌شهرها، در حومه این شهر‌ها و مناطقی که در آن‌ها مشکلی برای تامین زمین وجود ندارد، جانمایی شده اند. این موضوع برای بخشی از جمعیت متقاضی این طرح، مطلوب نیست و منجر به انصراف آن‌ها از ادامه راه شده است.

اما، یک علت مهم دیگر مربوط به ناتوانی مالی گروه دیگری از این متقاضیان است که بعد از اطلاع از شرایط و هزینه‌های مربوط به ادامه پروسه ثبت نام در طرح خانه سازی دولتی، به ناچار از ادامه راه بازمانده اند. یک شرط مهم تعیین‌شده در طرح نهضت ملی مسکن، توانایی تامین آورده اولیه ۴۰ میلیون تومانی و همچنین توانمندی مالی برای پرداخت اقساط ماهانه وام ۵۵۰ میلیون تومانی است.

با توجه به تازه‌ترین برآورد‌ها از هزینه تمام‌شده خانه‌های دولتی ساز در قالب این طرح که اخیرا از سوی بعضی مسوولان نیز اعلام شده است، متقاضیان باید علاوه بر توان بازپرداخت تسهیلات بانکی ۵۵۰ میلیون تومانی، حول و حوش ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان به عنوان سهم آورده متقاضی (به قیمت امروز) پرداخت کنند. این دو پیام از روند ثبت نام‌های طرح خانه سازی دولتی (ساخت یک میلیون مسکن در سال) که هر دو مربوط به سمت تقاضای این طرح است، از سوی دیگر نشان‌دهنده آسیبی است که روند جهش قیمت مسکن در سال‌های اخیر به تقاضای مصرفی مسکن وارد کرده است و از سوی دیگر ناموازنه بین سطح درآمدها، قدرت پس انداز و قدرت خرید خانوار‌ها در یک دهه گذشته را نشان می‌دهد.

علاوه بر دورتر شدن مسیر دسترسی خانوار‌ها به مسکن در سال‌های اخیر به دلیل جهش‌های مکرر قیمت واحد‌های مسکونی، عدم‌رشد درآمد واقعی خانوار‌ها متناسب با سطح تورم و رشد قیمت مسکن، عملا بخش زیادی از خانوار‌ها برای خانه دار شدن از مسیر بازار، به بن بست رسیده اند. ۵ میلیون خانوار فاقد مسکن ثبت نام‌کننده در طرح نهضت ملی، بخشی از این خانوار‌ها هستند که در نهایت ۲.۵ میلیون خانوار از آن‌ها موفق به ورود به مرحله بعدی به عنوان متقاضی فعال شدند. این موضوع نشان می‌دهد که عوامل و متغیر‌های بیرونی بازار مسکن در یک دهه گذشته چگونه دسترسی خانوار‌ها به مسکن را تحت‌تاثیر قرار داده است.

اما موضوع به همین جا ختم نمی‌شود. آمار‌ها نشان می‌دهد از این ۲.۵ میلیون خانوار هم تاکنون کمتر از ۸۰۰ هزار خانوار دارای قرارداد بانکی و تسهیلاتی هستند. در واقع، تاکنون تنها با حدود یک‌سوم جمعیتی که براساس ارزیابی خود توان پرداخت آورده اولیه ۴۰ میلیون تومانی را داشته اند، قرارداد بانکی و تسهیلاتی امضا شده است. بخش قابل‌توجهی از این جمعیت تاکنون به طور میانگین بیش از ۴۰ میلیون تومان پرداخت کرده اند. میانگین پرداختی همه آن‌ها زیر ۲۰۰ میلیون تومان است. این در حالی است که با برآورد‌های فعلی مربوط به هزینه ساخت این واحد‌ها به قیمت امروز، هر متقاضی باید دست کم حول و حوش ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان به عنوان آورده نقدی پرداخت کند. اختلاف بین این دو رقم نشان‌دهنده شرایط سختی است که در مسیر تامین نیمی از هزینه ساخت این واحد‌ها پیش روی متقاضی و دولت قرار دارد.

۴۰۰‌ هزار واحد در مرحله وام

اما علاوه بر سمت تقاضا، از سمت عرضه نیز وضعیت چندان مطلوب نیست؛ بر اساس آمار‌های شبکه بانکی تاکنون حدود ۴۰۰‌ هزار واحد مسکونی در طرح نهضت ملی مسکن دارای قرارداد مشارکت مدنی بین بانک و سازنده است. این موضوع به این معناست که به همین تعداد، واحد مسکونی در پروسه دریافت وام بانکی قرار گرفته‌اند.

در حالی که بر اساس برنامه ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی هم اکنون باید حدود دو میلیون واحد با استفاده از وام بانکی و آورده متقاضی در حال ساخت باشد. البته از آنجا که بر اساس مصوبه سال گذشته شورای پول و اعتبار وام ۵۵۰ میلیون تومانی ساخت تنها به ساخت روی زمین‌های دولتی (۹۹ ساله) تعلق می‌گیرد و بخشی از این طرح در قالب ساخت خودمالکی مشمول این تسهیلات نیست، ممکن است بخش دیگری از این واحد‌ها از آنجا که در مدل‌های دیگری از تامین مالی قرار گرفته اند، در این آمار لحاظ نشده باشند. اما اگر ملاک تامین مالی پروژه‌ها عملکرد شبکه بانکی باشد، در برش دو ساله، به جای دو میلیون واحد مسکونی تاکنون تنها ۴۰۰‌ هزار واحد در پروسه دریافت وام قرار گرفته‌اند.

چالش سمت عرضه چیست؟

در حالی که آمار‌های مربوط به تامین زمین در طرح نهضت ملی مسکن، نشان‌دهنده سطح بالایی از تامین اراضی برای ساخت است، اما اینکه روند ساخت‌وساز با اختلاف محسوس پایین‌تر از حجم تامین زمین است، به یک عامل مهم مربوط می‌شود.

این عامل مهم وجود چالش سمت عرضه در ورود به این طرح و مربوط به مسیری است که سازنده‌ها به لحاظ تعیین قیمت ساخت به عنوان مهم‌ترین توافق آن‌ها با دولت، در آن قرار گرفته‌اند. در برخی از قرارداد‌هایی که نیمه سال گذشته با گروهی از انبوه سازان برای ساخت مسکن روی اراضی ۹۹ ساله دولتی بسته شد هزینه ساخت هر مترمربع مسکن زیر ۸.۵ میلیون تومان تعیین شده است.

این در حالی است که سال گذشته، کف هزینه ساخت مسکن از سوی کارشناسان بازار ساخت‌وساز، مترمربعی ۱۰ میلیون تومان اعلام شد. همین حالا هم انبوه سازان هزینه ساخت هر مترمربع مسکن دولتی را حول و حوش ۱۵ میلیون تومان (به قیمت امروز) اعلام می‌کنند. این موضوع خود مهم‌ترین عاملی است که باعث شده است تا امروز که دست کم دو سال از شروع نهضت ملی مسکن سپری می‌شود حجم ساخت‌وساز‌ها متناسب با اهداف دولت و مجلس پیش نرود. عامل مهم دیگر در این زمینه، سطح توان مالی متقاضیان در تامین آورده متناسب با پیشرفت پروژه هاست که به طور مستقیم روی فرآیند ساخت و تکمیل واحد‌ها اثرگذار است.

آمار‌ها نشان می‌دهد آورده متقاضیان نیز متناسب با آنچه باید تاکنون پرداخت می‌شده، تامین نشده است. این در حالی است که فرمول تعیین‌شده در برخی قرارداد‌ها بین سازنده‌ها و دولت برای توافق روی افزایش هزینه ساخت متناسب با تورم، یک پارامتر اثرگذار دیگر در این زمینه است. در برخی از این قرارداد‌ها سقف تعدیل هزینه ساخت در صورت تورم و افزایش هزینه ها، حداکثر ۲۵‌ درصد کل مبلغ قرارداد‌ها تعیین شده است این در حالی است که در سال‌های اخیر به طور متوسط تورم ساخت در هر سال بالای ۴۰‌ درصد بوده است. همه این‌ها عواملی هستند که شرایط، سرعت و روند ساخت واحد‌ها را متناسب با برنامه ریزی‌های انجام‌شده، تحت تاثیر قرار می‌دهند.

دیگر خبرها

  • ۲۰ فیلم ترسناک که بر اساس داستان واقعی ساخته شدند
  • خسارت‌دیدگان خواستار نقشه‌برداری پلاک به پلاک هستند/ آواربرداری پس از تعیین حدود اربعه
  • آواربرداری پس از نقشه‌برداری از خانه‌های آتش‌گرفته / ضرورت تسریع خدمات‌رسانی
  • سامانه آموزشی ترید در بازار ارز دیجیتال مبتنی‌بر هوش مصنوعی طراحی شد
  • ۵۱ باب خانه بهداشت کارگری در مناطق صنعتی اصفهان ساخته شد
  • خودروهای هر کشور به چه چیزی معروف هستند؟ (+عکس)
  • پیام مشخص از بازار مسکن؛ جمعیت خانه‌ندار‌ها چه می‌گوید؟
  • غرق در انبه! طراحی خانه ای با تم میوه ای (عکس)
  • جمعیت خانه‌ندار‌ها
  • طراحی کوپه، قدرت پیکاپ؛ یکی از عجیب‌ترین خودروهای امسال رونمایی شد(+عکس)