Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@20:40:45 GMT

تنهایی کرونا زنگ خطر فردگرایی را به صدا در آورد

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۳۱۱۳۶

تنهایی کرونا زنگ خطر فردگرایی را به صدا در آورد

ایسنا/خراسان رضوی محققان استرالیایی تاثیر خانه‌نشینی‌های کرونایی بر دوستی افراد و سایر روابط صمیمی را مورد مطالعه قرار دادند و دریافتند که تنهایی موضوع مهم اجتماعی و بهداشتی است که با سلامت روانی ضعیف و مرگ زودهنگام مرتبط است.

به نقل از ویفروم، بررسی‌ها نشان می‌دهد که محدودیت‌های کرونایی روابط نزدیک ما را تحت‌ تاثیر قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از ما باوجود افزایش تعاملات آنلاین در هنگام خانه‌نشینی‌های کرونایی با انزوا و تنهایی مواجه شده‌ایم. در میان نگرانی‌ها درباره دوستی‌ها و مهارت‌های اجتماعی از دست رفته، ممکن است افراد این سوال را داشته باشند که آیا زندگی اجتماعی آنها با توقف محدودیت‌ها به حالت عادی باز می‌گردد؟

این مطالعه جدید، آنچه در زندگی اجتماعی استرالیایی‌ها در دوران قرنطینه اتفاق افتاده را بررسی کرده است و یافته‌ها نشان می‌دهد، بیماری همه‌گیر کووید- ۱۹ ممکن است تاثیر طولانی‌مدت بر دوستی‌ها داشته باشد، اما به معنای بهترشدن آنها نخواهد بود.

در این مطالعه تجربیات بیش از ۲۰۰۰ استرالیایی بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ در مدت خانه‌نشینی و پس از آن بررسی (هر فرد سه بار در مورد تعاملات، شیوه‌ زندگی و برنامه‌های خود) شدند. سن شرکت‌کنندگان  ۱۸ تا ۸۸ و حدود دو سوم آنان زن بودند. استرالیا به دلیل خروج زودهنگام از خانه‌نشینی در سال ۲۰۲۰ موقعیت منحصربه‌فردی برای این نوع مطالعه داشت و توانستیم در مدت خانه‌نشینی کرونایی و چندین ماه پس از آن، از تجربه استرالیایی‌ها مطلع شویم.

تنهایی زمانی رخ می‌دهد که روابط ما نیازهای اجتماعی ما را برآورده نمی‌کند. دانشمندان علوم‌ اجتماعی در دهه‌های اخیر نگران تنهایی بوده‌اند زیرا مواردی مانند افزایش فردگرایی در فرهنگ‌ها و افزایش خانواده‌های مجرد وجود دارد و بیماری کووید- ۱۹ منجر به تسریع چنین تغییراتی شده است. در واقع، بسیاری از استرالیایی‌های مورد بررسی، کاهش کیفیت و اندازه دوستی‌های خود را نه تنها در اوج همه‌گیری در سال گذشته بلکه ماه‌ها پس از پایان خانه‌نشینی در سال ۲۰۲۰ نیز گزارش کردند آنچه افراد بازگو کردند شامل موارد ذیل است:

افزایش قطع ارتباط

با کمال تعجب، بسیاری از شرکت‌کنندگان از افزایش قطع ارتباط و تنهایی در زمان خانه‌نشینی خبر دادند. تعامل با دوستان یکسان نبود اما نگران‌کننده‌تر این بود که این احساسات ماه‌ها پس از پایان خانه‌نشینی ادامه یافت و برخی از پاسخ‌دهندگان تاثیری پایدار در نگرش به دوستی و معاشرت را توصیف کردند.

کوچک‌شدن شبکه‌های دوستی

شرکت‌کنندگان توضیح دادند که چگونه شبکه‌های دوستی با قطع ارتباطات دورتر در زمان خانه‌نشینی کاهش یافته است. برخی از روابط به دلیل عدم هم‌نشینی‌ها کوچک شد زیرا استرس بیماری همه‌گیر افراد را وادار به برقراری ارتباط تنها با افرادی کرده است که بیشتر به آنان اهمیت می‌دهند و متاسفانه با کاهش محدودیت‌ها نیز این ارتباطات افزایش پیدا نکرد. تداوم محدودیت‌ها بر فعالیت‌های گروهی، احساس قطع ارتباط را افزایش داد و با ادامه تحصیل آنلاین و دورکاری، ایجاد روابط جدید با افراد نیز انجام نشد.

دوستی‌های آنلاین جدید

اگرچه خانه‌نشینی منجر به قطع ارتباط جسمی افراد شد اما استفاده از رسانه‌های اجتماعی، بازی‌های آنلاین و ویدئو کنفرانس افزایش یافت. محققان عنوان کردند: خانه‌نشینی همراه با این رونق ارتباطات دیجیتالی به ارتباط با دوستان دور کمک کرده است. البته این موضوع نیز نتوانست بر افزایش کلی تنهایی غلبه کند و یا جایگزین تعامل فیزیکی شود.

اهمیت ارتباط مجدد دوستی‌های شخصی

نتایج مطالعات قبلی نشان داده‌ است که ارتباط دیجیتالی می‌تواند به کاهش تنهایی در مواردی برای تقویت روابط شخصی موجود کمک کند اما این مطالعه نشان داد که این ارتباطات نمی‌تواند دوستی‌های شخصی پساکرونا را به تنهایی جبران کند. قبل از پذیرش تغییراتی مانند دفاتر کاملا مجازی که وابستگی ما به تعامل دیجیتالی را تقویت می‌کند، باید مراقب و ارزش معاشرت حضوری را به خاطر داشته باشیم و با دوستان قدیمی و جدید در آینده ارتباط مجدد برقرار کنیم.

این بررسی نشان می‌دهد که نمی‌توانیم معاشرت پساکرونا را همانند قبل بدانیم و باید برای ملاقات با دوستان قدیمی و دوستان جدید تلاش آگاهانه‌ای انجام دهیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی دوستی خانه نشینی کرونا در ایران همه باهم علیه کرونا فردگرایی محدودیت ها قطع ارتباط خانه نشینی دوستی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۳۱۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتصال فاضلاب در بندرعباس به تصفیه خانه افزایش می‌یابد

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی دوستی پیش از ظهر جمعه در بازدید از روند عملیات اجرایی تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس با اشاره به اهمیت این طرح برای شهر بندرعباس و تلاش دولت سیزدهم برای تکمیل و بهره‌برداری از آن با هدف رفع نیاز ۱۵ سال آتیِ مرکز استان، اظهار داشت: اجرای این پروژه در دولت سیزدهم سرعت گرفته است و تاکنون بیش از ۳ هزار میلیارد تومان قرار داد جهت تکمیل تصفیه خانه و متعلقاتش منعقد شده است.

وی با بیان اینکه از مجموع ۶ فاز در دست اقدام تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس سه فاز تکمیل و سه فاز نیز در حال اجرا است، گفت: مشکلاتی پیش‌روی سرعت بخشیدن به اجرای طرح وجود دارد که آن هم بحث ثبت سفارش کالاها و تجهیزات مورد نیز و حل مسائل ارزی مرتبط با تأمین تجهیزات وارداتی است که پیگیری به این منظور از طریق پایتخت آغاز شده است تا بتوانیم ارز مورد نیاز خرید تجهیزات مورد نیاز را تأمین کنیم.

استاندار هرمزگان گفت: یکی از نارسایی‌های این پروژه این است که علی رغم هزینه کرد بالایی که در آن انجام شده است کل شهر بندرعباس را پوشش نمی‌دهد.

وی با بیان اینکه تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس ۶ هزار میلیارد تومان هزینه در بر خواهد داشت، افزود: بهره‌برداری از این تصفیه خانه بخش عمده مشکلات فاضلاب بندرعباس را مرتفع می‌کند اما ضرورت دارد شبکه فاضلاب نهضت ملی مسکن بندرعباس و مجتمع‌های مسکن مهر فاقد شبکه نیز به این تصفیه خانه متصل شود.

دوستی از بررسی موضوع گسترش شبکه فاضلاب شهر بندرعباس با هدف اتصال به تصفیه خانه در کارگروه‌های تخصصی خبر داد و گفت: تمام همت ما این است که احداث تصفیه خانه طبق برنامه پیش برود و تا پایان سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری برسد.

کد خبر 6095705

دیگر خبرها

  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • تاثیر استفاده کمتر از شبکه‌های اجتماعی بر افزایش اعتماد به نفس
  • آیا منابع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان جور شده است؟
  • معادله تورمی بازدهی سهام
  • ظرفیت تصفیه خانه‌های آب کرج ۶۰۰ لیتر بر ثانیه افزایش یافت
  • ببینید/منزل استاد شهریار و یادآوری یک شب‌نشینی باشکوه
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • اتصال فاضلاب در بندرعباس به تصفیه خانه افزایش می‌یابد
  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده