Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-01@00:37:31 GMT

۱۰۹ معدن در استان اردبیل فعال است

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۳۱۳۴۳

۱۰۹ معدن در استان اردبیل فعال است

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، فریبرز شجاع، معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل گفت: حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال تاکنون در معادن استان اردبیل سرمایه‌گذاری شده است که با میزان استخراج سالیانه ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تن، برای یک‌هزار و ۱۰۰ نفر فرصت اشتغال ایجاد کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: آهن، مرمریت، تراورتن، سیلیس، عقیق، پوکه معدنی، پوزولان و کائولن از جمله مهمترین موادی است که از معدن‌های استان اردبیل استخراج و بیشتر آن‌ها در کارخانه‌های فرآوری به سایر فرآورده‌های دارای ارزش افزوده بالاتر مانند سیمان و مصالح ساختمانی سبک وزن تبدیل و روانه بازار می‌شود.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل بیان کرد: علاوه بر این‌ها ۴ پهنه اکتشافی در استان داریم که به منظور فعالیت در آنها، در مجموع ۱۲ پروانه اکتشاف برای شرکت‌های سرمایه‌گذاری دولتی و بخش خصوصی صادر شده است.

شجاع اضافه کرد: ۲ محدوده معدنی مشگین‌شهر شامل مس، مولیبدن و طلا در مرحله صدور گواهی کشف است که بهره‌برداری از آن‌ها در سال ۱۴۰۱ آغاز خواهد شد و به دنبال آن بحث احداث واحد تولید کنسانتره مس را خواهیم داشت.

او اظهار کرد: ذخایری که تاکنون در کانسنگ مس پهنه قره‌سو- سبلان کشف شده و در مرحله صدور پروانه است، ۲۳ صدم درصد عیار دارد و حجم آن تا این لحظه به حدود ۷۰ میلیون تن می‌رسد.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل ادامه داد: سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) نیز در پهنه قزل اوزن چهار محدوده اکتشافی دارد که پروانه گرفته و در یکی از آن‌ها عملیات حفاری از حدود ۲۰ روز پیش آغاز شده است.

شجاع ابراز امیدواری کرد که با ادامه روند اکتشاف و در صورتی که آزمایش‌ها و نمونه‌برداری‌ها منجر به نتیجه شود و از نظر اقتصادی دارای توجیه باشد، در آینده نزدیک تعیین تکلیف شود.

او بیان کرد: در پهنه باغرو نیز شرکت سرمایه‌گذاری کوثر با پیگیری‌هایی که انجام شد، سه دستگاه حفاری مستقر کرده و در حال اجرای عملیات اکتشاف تفصیلی است.

به گفته معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل، بیشتر این پهنه‌ها مربوط به مواد فلزی مانند کانسنگ مس و عناصر همراه آن همچون طلا و مولیبدن یا نقره است.

شجاع گفت: یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال تا کنون در مجموع در بخش اکتشاف پهنه‌های معدنی این استان سرمایه‌گذاری شده است و میزان اشتغال آن‌ها به ۱۵۰ نفر می‌رسد.

او افزود: در صورت رسیدن به مرحله بهره‌برداری و احداث کارخانه فرآوری، میزان اشتغال‌زایی به ۵۰۰ نفر و حجم سرمایه‌گذاری به ۱۴ هزار میلیارد ریال خواهد رسید.

شجاع بیان کرد: پیش‌بینی می‌شود در ۲ سال آینده کارخانه کنسانتره مس پورفیری در معدن صاحب دیوان که جزو پهنه قره‌سو- سبلان است، به مرحله تولید برسد.

او اضافه کرد: همچنین علاوه بر بحث ۱۲ پروانه اکتشاف در پهنه‌ها، ۳۶ پروانه اکتشاف دیگر نیز برای بخش خصوصی صادر شده است که اگر به نتیجه برسد، بخش معدن استان اردبیل جهش قابل ملاحظه‌ای خواهد داشت.

انتهای پیام/ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: معادن اکتشافات معدنی اشتغالزایی سرمایه گذاری معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت معدن و تجارت استان اردبیل سرمایه گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۳۱۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، رویداد همرسانی «دایان» رویدادی با محوریت توسعه بازار و تجاری سازی محصولات و خدمات شرکت‌های دانش بنیان است که توسط طرح زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی (ایمینو) برگزار می‌شود.

در این رویداد، شرکت‌های دانش‌بنیان فرصت را مغتنم شمرده و در حضور بهره‌برداران معادن و صنایع معدنی و همچنین صاحبان سایر صنایع مرتبط با بخش معدن و صنایع معدنی در بخش‌های خصوصی و دولتی، بشرح زیر به تشریح نیاز‌ها یا قابلیت‌های محصولات دانش‌بنیان می‌پردازند.

 موضوعاتی از جمله استراتژیک بودن و حیاتی بودن محصول یا محصولات دانش‌بنیان تولید‌شده (نقش محصول یا محصولات دانش‌بنیان تولید‌شده در تقویت اقتصاد مقاومتی و کاهش واردات محصولات خارجی، ارائه ویژگی‌های فنی محصولات دانش‌بنیان تولید‌شده، عارضه، نقیصه، معضل یا کمبودی که عامل ایجاد نیاز به خلق محصول دانش‌بنیان بوده است، کاربرد‌های محصول یا محصولات دانش‌بنیان در معادن و صنایع معدنی و افزایش آگاهی نسبت به قابلیت‌ها و افزایش مصرف آن‌ها،  نقش محصول یا محصولات دانش بنیان تولید‌شده در تولید پایدار از محورهای این رویداد به شمار می رود.

همچنین ارتقای ارزش افزوده، افزایش بهره‌وری شامل افزایش کیفیت و کمیت محصول، بهینه‌سازی عملیات و فرآیندها؛ کاهش مصرف آب و انرژی؛ تولید انرژی‌های پاک؛ کاهش تولید گاز‌های گلخانه‌ایی، کاهش استهلاک دستگاه‌ها و تجهیزات؛ بهبود تعمیر و نگهداری؛ افزایش عمر تجهیزات، دستگاه‌ها و ماشین‌آلات؛ هوشمندسازی؛ استفاده از هوش مصنوعی؛ تحول دیجیتال؛ حفاظت از محیط‌زیست، ارتقای سطح ایمنی و بهداشت، از جمله موضوعات محوری قابل‌طرح در این رویداد برای شرکت‌های دانش‌بنیان، خواهد بود.

 رقابت‌پذیری آن‌ها با محصولات مشابه خارجی (در صورت بومی‌سازی و وجود رقبای خارجی: قابلیت جایگزین‌شدن با محصولات خارجی از بعد فنی و مالی)، سهم فعلی از بازار کشور و بازار فرامرزی و طرح پروژه‌هایی که از محصولات دانش‌بنیان استفاده کرده‌اند نیز از جمله محوریت‌های دیگر این رویداد است.

موضوعات محوری دیگری که قرار است در این گردهمایی دانش‌بنیان‌های معدن، مطرح شود  بازخورد و رضایت پروژه‌ها یا صنایع بهره‌مند از محصولات دانش‌بنیان در مورد قابلیت‌ها و ارزش‌های حاصل‌شده از کاربرد محصول یا محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان، طرح نیاز‌های مختلف از قبیل نیاز به مشارکت مالی یا بهبود و توسعه‌ی محصول، آینده و افق پیش‌روی استفاده از محصول تولید‌شده بر اساس بازارپژوهی بعمل‌آمده توسط شرکت‌های دانش‌بنیان یا گزارش‌های بازارپژوهی و آینده‌پژوهی مراجع معتبر داخلی یا خارجی خواهد بود.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزیر آفریقای مرکزی: ما به دنبال دانش ایرانی در حوزه معدن هستیم
  • پدر طلبه شهید همایون معدنی به فرزند شهیدش پیوست
  • نفوذ سامانه بارشی از جمعه در اردبیل
  • آموزش‌های مهارتی راهکار رفع بیکاری است
  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • اکتشافات جهانی نفت و گاز سقوط کرد
  • معرفی ظرفیت‌های معدنی ایران در نمایشگاه ایران اکسپو
  • ۱۰ معدن راکد استان اردبیل احیا می‌شود
  • ذوب آهن اصفهان در دوره جدید موفقیت های معدنی خوبی کسب کرد
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند