Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از افزایش چشمگیر آمار جانباختن بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در سال ۹۹ خبر داد.

سید جلال ملکی  درباره برنامه آتش نشانی تهران برای نیمه دوم سال در خصوص مقابله با گازگرفتگی با مونوکسید کربن گفت:‌ تجربه نشان داده که در شش ماهه دوم سال آتش نشانی با حوادث متنوع تری رو به روست و تعداد آن نیز کمی افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: آتش سوزی‌ها به خصوص در روزهای ابتدایی شش ماهه دوم سال افزایش می‌یابد. شهروندان وسایل گرمایشی راه‌اندازی می‌کنند و چه بسا احتیاط لازم را در این زمینه ندارند. به دلایل متفاوت و سهل انگاری در راه‌اندازی وسایل گرمایشی، نشت گاز صورت می گیرد و در مواردی هم موجب آتش سوزی و انفجار می‌شود.

وی گفت: حادثه‌ای که در شش ماهه دوم سال با آن بیشتر از سایر مواقع سال سر و کار داریم، مسمومیت با گاز مونوکسید کربن، گازی خطرناک و کشنده است. اگر حجم فشردگی و انباشت این گاز در محلی زیاد باشد، با چند تنفس، حتی کمتر از سه دقیقه می تواند افراد را از پا در بیاورد. باید فکر چاره‌ای برای این حادثه کرد. نقص در عملکرد دستگاه‌ها از جمله نقص دودکش، نبود دودکش، بسته بودن راه دودکش، دودکش نامناسب، نداشتن کلاهک H و ... منجر به گازگرفتگی می شود.

ملکی در خصوص آمار مسمومیت با مونوکسید کربن گفت: متاسفیم که باید اعلام کنیم در سال ۹۹ در استان تهران، افزایش نسبتا چشمگیری را شاهد بودیم. در سال ۹۸ حدود ۱۳۰ نفر در استان تهران دچار گازگرفتگی شدند و جان خود را از دست دادند. این تعداد در سال گذشته به بیش از ۱۸۰ نفر رسیده که شاهد افزایش حدودا ۳۵ درصدی هستیم. این آمار نگران کننده است.

وی با بیان اینکه به همت سازمان آتش نشانی تهران کارگروهی برای مقابله با مسمومیت با مونوکسید کربن ایجاد شده است گفت: از سازمان‌هایی که در این زمینه حضور داشتند تشکر می کنم. صدا و سیما، شرکت گاز، سازمان اورژانس کشور، اداره کل آموزش‌های شهروندی شهرداری تهران و ... حضور بسیار خوبی داشتند و امیدواریم رسانه‌ها نیز حمایت لازم را داشته باشند.

ملکی ادامه داد: البته اقدامات سازمان آتش نشانی تهران به همین امر محدود نمی شود؛ آتش نشانی تهران سال گذشته نیز، به صورت نمادین در بعضی مناطق که بافت قدیمی و فرسوده داشتند سنسورهای گاز منوکسید کربن را توزیع کرد که نشان بدهد وجود این دستگاه‌ها می تواند جان شما را حفظ کند. همچنین کارشناسان ما هر ساله در این مواقع سعی می‌کنند آموزش های شهروندی را از طرق مختلف ارائه کنند.

سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران اظهار کرد: زمانی که می بینیم خانواده‌ای به دلیل افتادن یک پلاستیک روی دهانه دودکش جان خود را از دست داده، بسیار دردآور است. دلیل وقوع بخشی از این حوادث کم کاری و کم توجهی است، چرا که باید در سال‌های گذشته اقدامات کلان‌تری در راستای اطلاع رسانی و آگاه سازی شهروندان در این باره صورت می گرفت. در حال حاضر چند سالی است که آموزش‌ها اینگونه رقم می خورد اما ای کاش زودتر آغاز شده بود.

ملکی افزود: اگر ۲۰ سال گذشته این اطلاع رسانی‌ها صورت می گرفت، حالا شاهد فوت سالانه بیش از ۱۰۰ نفر در ارتباط با گازگرفتگی نبودیم. این آمار بسیار بد است. به جرات می توان گفت صدها هزار نفر دچار مسمومیت با گاز مونوکسید کربن می شوند که ممکن است برخی به دلیل شدید نبودن مسمومیت خودشان هم متوجه نشوند.

ملکی اظهار کرد: همه این اقداماتی که سازمان آتش نشانی و سازمان های موازی انجام می دهند تنها بخشی از کار است. پیشنهاد و گلایه‌ای دارم؛ این مشکل باید به صورت ریشه‌ای حل شود. در حال حاضر در بسیاری از کشورهای دنیا شاید خنده‌دار باشد که سالانه بیش از ۱۰۰ نفر جان خود را به دلیل مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن از دست بدهند؛ توقع داریم وزارتخانه‌هایی که در این زمینه دخیل هستند پای کار بیایند. در بسیاری از کشور ها سوخت عوض شده و به سمت این می‌روند که از برق استفاده کنند آن هم برق با ولتاژ پایین که خطر آتش سوزی را هم به صفر می رساند. در حال حاضر از آفتاب، باد، آب، پسماند و ... برق تولید می‌کنند و فکر می‌کنم برق منبع تجدیدپذیر و بسیار پاک است که وقتی به تولید انبوه برسد، کم هزینه می‌شود. در حال حاضر باید دستگاه های بزرگتر به سمت جایگزینی سوخت‌ها بیایند هرچند کار سختی است اما باید در نگاهی 10 ساله به فکر آن باشیم.

وی افزود: کارگروه‌هایی که در این رابطه تشکیل می‌شود هم مسکن‌های مقطعی است، اما اگر به صورت ریشه‌ای حل شود می‌توانیم به هدف عالی خود برسیم.ایسنا 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: مسمومیت با گاز مونوکسید سازمان آتش نشانی آتش نشانی تهران مونوکسید کربن حال حاضر دوم سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۳۱۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش حدود ۱۰ درصدی جانباختگان تصادفات در نوروز امسال

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سردار سید تیمور حسینی با اشاره به عملکرد مناسب دستگاه‌های مسئول در طرح ترافیکی نوروز ۱۴۰۳ گفت: در اجرای طرح نوروزی، سازمان‌های راهداری، هلال احمر، اورژانس، امداد خودرو و همچنین پلیس راهور برنامه ریزی دقیقی داشتند و امیدواریم که با همکاری دستگاه‌های اجرایی شاهد سیر نزولی آمار مصدومان و تلفات حوادث رانندگی باشیم.

این مقام انتظامی وضعیت فوتی‌های حوادث جاده‌ای در دهه ۱۳۸۰ را بسیار نامناسب توصیف کرد و افزود: با اقدامات جامع از سوی دستگاه‌های اجرایی در زمینه راه ها، وسایل نقلیه و قوانین و مقررات شاهد کاهش فوتی‌های جاده‌ای تا سال‌های ۹۵ و ۹۶ بودیم، اما مجددا وضعیت به شرایط قبل بازگشته و در سال گذشته تلفات جاده‌ای از مرز ۲۰ هزار نفر گذشت.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

رئیس پلیس راهور با اشاره به مصدومیت سالانه بیش از ۵۰۰ هزار نفر در حوادث رانندگی گفت: در حالت خوش بینانه، ۱۰ درصد از این مصدومان، معلول و ناتوان می‌شوند که بار سنگینی به نهاد‌های حمایتی از جمله سازمان بهزیستی وارد می‌کند، بنابراین باید اشتراک عمل و هم اندیشی برای اصلاح رفتار کاربران و عامل انسانی در تصادفات وجود داشته باشد.

سردار حسینی با تاکید بر نقش عامل انسانی در وقوع حوادث افزود: تمام تلاش ما این است که از وقوع حوادث و سوانح پیشگیری کنیم تا فشار کاری نظام سلامت و دستگاه قضایی و نهاد‌های حمایتی کاهش پیدا کند.

این مقام انتظامی افزایش نرخ جرایم رانندگی را در عملکرد و رفتار‌های ترافیکی کاربران موثر ارزیابی کرد.

رئیس پلیس راهور با بیان اینکه شرط اول و آخر موفقیت این است که ما بتوانیم مشارکت مردم را داشته باشیم، گفت: برای اینکه بتوانیم به درستی موضوع نظم و انضباط ترافیکی را اجرا کنیم، باید اقدامات مان در قالب اقدامات سلبی به شکل تنبیه و مجازات متخلف و اقدامات ایجابی از طریق آموزش، فرهنگ‌سازی و ارتباط مستمر و تنگاتنگ با رسانه باشد.

سردار حسینی با اشاره به نقش سازمان صداوسیما افزود: از این سازمان انتظار داریم که امسال را یک سال متفاوت در نظر بگیرد و آموزش‌های لازم برای سلامت مردم در حوزه رفت و آمد و رانندگی را افزایش دهد.

دیگر خبرها

  • درخواست «افزایش اختیارات آتش‌نشانی در برابر ساختمان‌های ناایمن» به مجلس می‌رود
  • آخرین جزئیات از آتش سوزی خیابان شهید رجایی/ آتش تحت کنترل است
  • تفاوت چشمگیر میزان دریافتی بازنشستگان تامین اجتماعی با پرداختی سایر بازنشستگان
  • آتش سوزی در انبار کالا در جنوب تهران
  • کاهش حدود ۱۰ درصدی جانباختگان تصادفات در نوروز امسال
  • مرگ خاموش جوان بروجنی
  • کاهش ۱۴ درصدی جانباختگان حوادث رانندگی در سفر‌های نوروزی
  • کاهش ۱۴درصدی جانباختگان تصادفات جاده‌ای
  • کاهش ۱۴ درصدی جانباختگان تصادفات جاده‌ای
  • آخرین وضعیت حل مشکل پله برقی‌های خاموش تهران/ ۶۰ یونیت تا ۳ ماه آینده نصب می‌شود