Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر راه و شهرسازی پس از نشست دو روزه با وزیر خارجه ترکمنستان، با سفرای ۴ کشور الجزایر، رومانی، سوریه و ارمنستان دیدار و مذاکره کرد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رستم قاسمی در آخرین روز هفته گذشته جلسات کاری فشرده با سفرای خارجی در ساختمان شهید دادمان وزارت راه و شهرسازی داشت.


دیدار سفیر سوریه با وزیر راه و شهرسازی


در جریان یکی از این نشست‌ها، شفیق علی دیوب، سفیر جمهوری عربی سوریه با وزیر راه و شهرسازی دیدار و گفتگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



قاسمی در این دیدار ضمن خوشامدگویی به سفیر سوریه گفت: دولت دوست و برادر سوریه، همواره کارآمدترین دیپلمات‌های خود را در ایران مأمور می‌کند و این برای ما مایه مباهات است. امیدواریم دوران سفارت شما جز یکی از بهترین دوران همکاری‌های ما به ویژه در قالب کمیسیون مشترک اقتصادی باشد.

وی ادامه داد: اراده دولت جدید ایران تداوم و تحکیم همکاری‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی بیش از پیش با دولت سوریه است و تمام تلاش خود را خواهم کرد که این مأموریت را به عنوان رئیس ایرانی کمیسیون مشترک به نحو احسن به انجام برسانم. مهم‌ترین چالش ما در حوزه اقتصادی دو موضوع تبادلات بانکی و حمل‌ونقل است.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در موضوع تبادلات بانکی، اقداماتی در حال پیگیری است، گفت: در حوزه حمل‌ونقل نیز که مشکل همیشگی دو کشور بوده، تمام تلاشمان را خواهیم کرد تا پویاتر از گذشته راه‌اندازی شود.

وی افزود: احتمالاً آذرماه امسال پانزدهمین اجلاس مشترک همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور در ایران برگزار شود که تشکیل کمیته پیگیری ضرورت دارد تا فوراً در دستور کار دبیرخانه کمیسیون مشترک قرار بگیرد.

این عضو کابینه دولت سیزدهم گفت: روابط ایران و سوریه فراتر از یک رابطه دیپلماتیک و برآمده از حس همدلی بین دو ملت بزرگ ایران و سوریه است.

وی ادامه داد: هرچند از لحاظ سیاسی و راهبردی این دو ملت بزرگ با یکدیگر ارتباط وسیعی دارند، اما این رابطه در عرصه اقتصادی هویدا نیست و در واقع یک تعامل نامتوازن در دو حوزه اقتصادی و سیاسی به وجود آمده است. تمام سعی ما این است که این توازن را به وجود بیاوریم.

گفتنی است وزیر راه و شهرسازی در این نشست به سابقه همکاری‌های دو کشور از جمله امضای موافقتنامه همکاری‌های راهبردی اقتصادی دو کشور و هشت یادداشت تفاهم، دو برنامه اجرایی و دو تفاهم‌نامه و فعال کردن اتاق مشترک دو کشور نیز اشاره کرد.


دیدار سفیر رومانی با وزیر راه و شهرسازی


میرلا کارمن کرگو سفیر جمهوری رومانی در ایران با وزیر راه و شهرسازی دیدار و گفتگو کرد.

رستم قاسمی در این دیدار با اشاره به سابقه همکاری ۱۲۰ ساله بین دو کشور به عنوان سرمایه‌ای ارزشمند برای تداوم و تقویت روابط آینده، بر اصول سیاست خارجی دولت ایران مبنی بر احترام متقابل و صلح و دوستی میان ملت‌ها و تعامل سازنده و مؤثر با کشور‌های جهان به ویژه با کشور دوست، رومانی در منطقه مهم بالکان و حوزه دریای سیاه تاکید کرد.

قاسمی با اشاره به قرار داشتن دیپلماسی اقتصادی در اولویت سیاست خارجی ایران و فراهم بودن شرایط برای تقویت همکاری‌های اقتصادی، تجاری، گردشگردی در بخش‌های دولتی و خصوصی، برای برگزاری شانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و رومانی بعد از یک وقفه طولانی اعلام آمادگی کرد.

لزوم انجام هماهنگی‌های لازم برای تشکیل کارگروه‌های جداگانه در حوزه‌های مختلف کشاورزی، حمل‌ونقل. انرژی، سرمایه‌گذاری و صنایع، بررسی امکان استفاده از ارز‌های محلی دو کشور و گسترش خطوط اعتباری و روابط کارگزاری بین بانک‌های خصوصی و دولتی دو کشور برای تأمین مالی صادرات و واردات کالا از جمله مواردی بود که در این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

همچنین در این دیدار، موارد دیگری همچون استفاده از موقعیت ممتاز جغرافیای دو کشور برای ایجاد کریدور‌های ترانزیتی و انرژی، دعوت از شرکت‌های بزرگ رومانی برای سرمایه‌گذاری مشترک و حضور فعال در بازار ایران و کشور‌های همسایه و آسیای میانه، پیشنهاد صدور خدمات فنی و مهندسی ایران به منطقه بالکان، پیشنهاد عضویت ایران در کریدور ابتکاری رومانی با عنوان دریای سیاه-دریای خزر (متشکل از کشور‌های آذربایجان، گرجستان، بلغارستان و رومانی)، پیشنهاد عضویت رومانی در کریدور ابتکاری ایران با عنوان خلیج فارس-دریای سیاه (متشکل از کشور‌های ایران، آذربایجان، ارمنستان، گرجستان، بلغارستان و یونان) به بحث و مذاکره گذاشته شد.


دیدار سفیر ارمنستان با وزیر راه و شهرسازی


در دیدار آرتاشس تومانینان سفیر جمهوری ارمنستان با وزیر راه و شهرسازی موضوعات مرتبط با ترانزیت و حمل‌ونقل بین دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ترانزیت و تردد جاده‌ای و مواردی، چون تضمین امنیت و جریان روان ترانزیت‌ی ایران به ارمنستان و اتصال مستقیم راه‌آهن دو کشور، موافقتنامه تأسیس کریدور حمل‌ونقل بین‌المللی خلیج-فارس-دریای سیاه و تاکید بر ضرورت تسریع نهایی کردن و امضای آن، پروژه بزرگراهی شمالی-جنوبی ارمنستان و آمادگی ایران برای مشارکت در این طرح، توسعه و تسهیل پرواز میان دو کشور و صدور خدمات فنی و مهندسی ایران به ارمنستان، از جمله موارد مطرح شده در این نشست بود.

لازم به ذکر است که این جلسه آخرین حضور سفیر ارمنستان در جمهوری اسلامی بود که توسط وزیر راه و شهرسازی از اقدامات سازنده ایشان در طول مدت خدمت در کشورمان تشکر شد.


دیدار سفیر الجزایر با وزیر راه و شهرسازی


عبدالمنعم احریز سفیر جمهوری دموکراتیک خلق الجزایر با رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی کشورمان دیدار و گفتگو کرد.

قاسمی در این دیدار ضمن ابراز خشنودی از تداوم روابط دیرینه. تاریخی و دوستانه جمهوری اسلامی ایران و الجزایر و تاکید بر آمادگی ایران برای گسترش همکاری‌ها با این کشور در تمام زمینه‌های اقتصادی. سیاسی و فرهنگی گفت: ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دو کشور با توجه به وجود بستر‌های سیاسی متناسب با سطح مناسبات و همکاری‌های اقتصادی نیست.

وی ادامه داد: با توجه بر تاکید رئیس جمهور ایران برای توسعه همکاری‌های بدون محدودیت با الجزایر، امیدواریم با تلاش‌های متقابل مسئولین و بخش‌های دولتی و خصوصی شاهد افزایش سطح تبادل و همکاری‌ها در تمام زمینه‌ها و به ویژه در حوزه اقتصاد میان دو کشور باشیم.

این عضو کابینه سیزدهم افزود: خوشبختانه در دوره سفارت شما در تهران شاهد برگزاری کمیسیون عالی مشترک و کمیته سیاسی و تبادل متعدد هیأت‌های سیاسی، پارلمانی، اقتصادی و فرهنگی بوده‌ایم. البته در سال‌های اخیر به دلیل تحولات داخلی و شیوع ویروس کرونا سطح مبادلات هیأت‌ها به شدت کاهش یافته است.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به آمادگی این وزارت برای برگزاری چهارمین کمیته پیگیری همکاری‌های اقتصادی دو کشور گفت: توسعه مبادلات تجاری بین دو کشور به نفع دو طرف است و بهترین بهره از مناسبات حسنه سیاسی دو کشور، اتخاذ مواضع مشترک در قبال مسائل منطقه و از همه مهم‌تر اهتمام مسئولین عالی‌رتبه دو کشور برای نیل به این هدف خواهد بود.

وی در انتها ضمن تقدیر و تشکر از سفیر الجزایر گفت: امیدواریم با انتقال تجربیات ارزشمند شما در خلال سال‌های گذشته به سفیر بعدی شاهد تداوم روند ارتقای مناسبات دو جانبه در تمام زمینه‌ها به ویژه اقتصاد باشیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: وزیر راه ارمنستان الجزایر وزیر راه و شهرسازی همکاری های اقتصادی کمیسیون مشترک سفیر جمهوری بین دو کشور دیدار سفیر دریای سیاه همکاری ها حمل ونقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۳۳۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق ایران و امارات برای تقویت همکاری‌های تجاری

وزارت اقتصاد امارات در بیانیه‌ای اعلام کرد که مقامات این کشور و ایران در نشستی برای تقویت روابط اقتصادی و ارتقای همکاری در بخش‌های مختلفی از جمله گردشگری، حمل‌ونقل، کارآفرینی و انرژی‌های تجدیدپذیر توافق کرده‌اند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از نشنال نیوز، وزارت اقتصاد امارات روز پنجشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که مقامات این کشور و ایران در نشستی برای تقویت روابط اقتصادی و ارتقای همکاری در بخش‌های مختلفی از جمله گردشگری، حمل‌ونقل، کارآفرینی و انرژی‌های تجدیدپذیر توافق کرده‌اند.

اولین نشست کمیته مشترک اقتصادی دو کشور در ابوظبی به ریاست عبدالله بن طوق، وزیر اقتصاد امارات و مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی ایران برگزار شد.

وزارت اقتصاد امارات در این بیانیه اعلام کرد که هر دو کشور همچنین قصد دارند همکاری های اقتصادی را در بخش هایی از جمله حمل و نقل، کشاورزی و محیط زیست تقویت کنند.

تجارت ایران و امارات به 30 میلیارد دلار می‌رسدفرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب

بن طوق در این دیدار گفت: تشکیل اولین نشست کمیته مشتک اقتصادی امارات و ایران منعکس کننده آرمان‌های مشترک ما برای تحکیم روابط اقتصادی موجود و گسترش آنها به بخش‌های آینده است.

بر اساس این گزارش، این توافق در حالی صورت می‌گیرد که امارات متحده عربی به تقویت روابط تجاری و اقتصادی خود با کشورهای جهان از طریق موافقت نامه‌های مشارکت اقتصادی جامع (Cepa) که هدف آن کاهش یا حذف موانع تجاری است، ادامه می‌دهد.

در اولین جلسه کمیته مشترک اقتصادی ایران و امارات، همچنین راه های جدیدی برای تقویت تجارت و حمایت از صادرکنندگان و واردکنندگان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

دو کشور توافق کردند که گروه های ویژه فنی مشترک برای پیگیری اجرای توصیه‌های این کمیته برای تقویت همکاری‌های اقتصادی و تجاری ایجاد کنند.

بر اساس این بیانیه، آنها همچنین موافقت کردند که از توسعه شرکت‌های کوچک و متوسط (SMEs) حمایت کنند و محصولات آنها را به بازارهای جدید صادر کنند.

آقای بذرپاش روز چهارشنبه در ابوظبی با شیخ منصور بن زاید، معاون رئیس جمهور و نخست وزیر امارات نیز دیدار کرد.

به گفته خبرگزاری‌های دولتی اماراتف آنها در مورد همکاری دو کشور به ویژه در زمینه گسترش تجارت دوجانبه گفتگو کردند.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • تجلیل از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی
  • دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان در گامبیا
  • ملاقات وزرای خارجه ایران و مصر ‌در گامبیا
  • دیدار وزرای خارجه ایران و مصر در حاشیه نشست سازمان همکاری اسلامی
  • گسترش همکاری‌ها با کشور همسایه کمکی به دیپلماسی فرهنگی است
  • توافق ایران و امارات برای تقویت همکاری‌های تجاری
  • معاون وزیر دفاع جمهوری آذربایجان با سرتیپ نصیرزاده دیدار کرد
  • سطح تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • وزیر راه و شهرسازی با نایب‌رئیس دولت امارات دیدار کرد
  • صندوق سرمایه گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود