Web Analytics Made Easy - Statcounter

مراسم اختتامیه جشنواره ملی مادرم فاطمه سلام الله علی‌ها همزمان با ایام نورانی میلاد با سعادت پیامبر اکرم (ص) و ولادت امام جعفر صادق (ع) در روز دوشنبه ۳ آبان در فضای مجازی برگزار شد.

 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، جشنواره ملی مادرم فاطمه سلام الله علی‌ها با مشارکت موسسه فرهنگی قرآن و عترت روح الجنان، سازمان تبلیغات اسلامی، معاون فرهنگی دانشگاه امام صادق (ع) و انجمن ویراستاران در محورهایی، چون داستان نویسی و شعر، مداحی، دکلمه و شعرخوانی، طراحی، نقاشی، فیلم کوتاه، موشن گرافی و کلیپ در 3 رده سنی کودک، نوجوان و بزرگسال در سطح ملی برگزار گردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دکتر فائق، دبیر جشنواره و قائم مقام بنیاد فرهنگی در ابتدای مراسم ضمن اشاره به روند برگزاری جشنواره مذکور، نحوه داوری آثار ارسالی از سوی مخاطبان را تشریح نمود و به بیان محور‌های آن شامل الگوسازی و تبیین جایگاه والای حضرت فاطمه (س) در خانواده به عنوان الگوی مادران، جایگاه مادر در خانواده، نقش مادر در تربیت فرزندان، نقش مادر در استحکام حیات خانواده، نقش مادر در آرامش خانواده و نقش مادر در شکوفایی استعداد‌های فرزندان پرداخت.
سپس دکتر معصومه حاجی عموشا، عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق (ع) و معاون دانشجویی و فرهنگی پردیس خواهران ضمن گرامیداشت تقارن مراسم اختتامیه جشنواره ملی مادرم فاطمه (سلام الله علیها) با ایام پر خیر و برکت میلاد پیامبر (ص)، به دانشگاه امام صادق (ع) و هدف و رسالت ویژه و سترگ آن در ارائه الگوی دانشگاه اسلامی ویژه بانوان با توفیقات الهی و درایت حضرت آیت الله مهدوی کنی (ره) و مسئولان و شاگردان آن عالم ربانی اشاره نمود و تصریح کرد: به فضل الهی از زمان تاسیس تاکنون گام‌های بلندی در جهت اهداف عالیه دانشگاه برداشته شده است. این جشنواره نیز گام کوچکی در جهت تحقق اهداف مذکور به منظور بازیابی هویت زن مسلمان و معرفی جایگاه والای مادری برگزار شده است که امیدواریم توانسته باشیم گام کوچکی در این مسیر به ویژه در شرایط حال حاضر که دشمنان درصدد تخریب جایگاه خانواده و زنان و مادران مسلمان بوده و از هیچ تلاشی در این زمینه کوتاهی نمی‌کنند، برداشته باشیم.
در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حمیدرضا بصیری، مدیر گروه علوم قرآن و حدیث و استادیار دانشگاه علامه طباطبایی، به آیات و روایات متعددی درباره نام و مقام زیبای مادر و جایگاه آن در زندگی اشاره نمود و بیان کرد: در بسیاری از این آیات مقام پدر و مادر در کنار مقام عبودیت و پروردگار متعال عنوان شده است که این نشان از جایگاه بسیار والای مقام مادر در آیات و روایات است.
وی در همین راستا افزود: بر هیچ کس پوشیده نیست که اگر جایگاه همسر در خانه و زن در جامعه خراب شود هیچ امیدی به نسل درست در آینده وجود نخواهد داشت لذا این همه تاکید در آیات و روایات بی دلیل نیست و امیدواریم همه مادران به این همه تاکیدات و توصیه‌ها توجه ویژه کنند و تحت عنایات حضرت زهرا (سلام الله علیها) به نقش خودشان بیش از گذشته توجه کنند.
سپس دکتر رقیه سادات مومن، عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) و مدیر گروه حقوق پردیس خواهران به حدیث ثقلین و دو میراث گرانبهایی که از سوی رسول خدا به یادگار گذاشته شده است اشاره کرد و تصریح نمود: یکی از ویژگی‌های قرآن کریم بحث انسان‌سازی قرآن است. انسان برای رسیدن به قله‌های سعادتمندی و خوشبختی باید برنامه زندگی خود را از قرآن استنتاج کند.
وی در ادامه ضمن تاکید بر اینکه قرآن کریم و ائمه اطهار هیچ گونه جدایی و تضادی ندارند و به شدت با هم عجین هستند، خاطرنشان نمود: یکی از جلوه‌های عجین بودن این دو ثقل اقوال ائمه اطهار است. سخنان معصومین به طور کامل مستند به آیات قرآن است که باید همه ما از این سیره و سنت درس بگیریم و ان شاء الله در پرتو عنایات خاصه حضرت زهرا (س) بتوانیم عاملان حقیقی قرآن کریم باشیم و با استناد به آیات نورانی، مقدمات ظهور و حضور حضرت مهدی (عج) را فراهم گردانیم.
دکتر ایمانی، مدیر گروه علوم تربیتی و دانشیار دانشگاه تربیت مدرس در ادامه به نقش اصلی و تاثیرگذار مادران در خانواده اشاره کرد و بیان کرد: اگر چه پدر و مادر هر دو در ایجاد خانواده صالح موثر هستند؛ اما بار اصلی و اساسی در این زمینه بر دوش مادران است. انسان‌های نیکو در خانواده‌های نیکو و صالح بار می‌آیند و اخلاق رمز ماندگاری چنین خانواده‌هایی است.
وی در ادامه افزود: نام حضرت زهرا (سلام الله علیها) همواره ماندگار بود، هست و خواهد بود؛ چون اخلاق در آن خانواده جایگاه بالایی داشت؛ لذا همه ما باید با الگو قرار دادن حضرت زهرا (سلام الله علیها) زندگی فاطمی را در زندگی خودمان متجلی کنیم و فرزندان‌مان را بر اساس الگوی فاطمه بار بیاوریم.
در پایان مراسم، معصومه رحمانی، مدیر امور فرهنگی پردیس خواهران و مدیر داخلی گروه داوران جشنواره ضمن ارائه گزارشی از مراحل داوری به اهداف جشنواره شامل کشف و پرورش استعداد‌های جدید، ترویج و تبلیغ اهمیت جایگاه مادر در خانواده، ترغیب بانوان محترم به فرزندآوری، شناسایی نیرو‌های خلاق و هنرمند، تبیین جایگاه حضرت فاطمه زهرا (س) به عنوان مادر شیعیان و الگو قراردادن زندگی ایشان، به معرفی داوران هر بخش به صورت جداگانه پرداخت و برگزیدگان و منتخبین محور‌های مختلف جشنواره را معرفی کرد و از آنان تقدیر و تشکر نمود. شایان ذکر است منتخبین و برگزیدگان جشنواره ملی مادرم فاطمه (سلام الله علیها) به شرح ذیل اعلام می‌گردد:
برگزیدگان فیلم کوتاه:
نفر اول: خانم فاطمه درستکار
نفر دوم: خانم هستی نجفی
نفر سوم: آقای بهمن جلالی نوکندی
برگزیدگان محور مداحی، دکلمه و شعرخوانی:
نفر اول: زهرا صیادی
نفر دوم: مهتا درزی
نفر سوم: مهیار فائق
برگزیدگان شعر و داستان
نفر اول: آقای مجتبی خرسندی
نفر دوم: خانم زهره قاسمی
نفر سوم: ساجده سرو

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: جشنواره ملی مادرم فاطمه میلاد پیامبر امام جعفر صادق جشنواره ملی مادرم فاطمه دانشگاه امام صادق سلام الله علیها نقش مادر حضرت زهرا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۳۴۱۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضرت نجمه خاتون علیهاالسلام، مصداقی برای آیه شریفه تطهیر است

در این مجلس با شکوه که جمعی از فقهای گرانقدر، علمای اعلام، اساتید حوزه و دانشگاه، محققان و اندیشمندان و شعرای آئینی از شهرهای مختلف ایران و سایر کشورها حضور داشتند، آیت الله حاج سید حجت موحد ابطحی، در بیاناتی به عظمت حضرت نجمه خاتون سلام الله علیها پرداخت و ضمن تجلیل از نویسندگان، شعرای آئینی، هنرمندان و... که با ارائه آثار فاخر خود گام های مؤثری در معرفی مقام والای آن حضرت برداشتند، از حیات امام رضایی (بدواً و نشوا و مقاما) مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی قدس سره سخن گفتند و برکات زندگی ایشان را بر شمردند.
هم‌چنین پیام مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی کریمی جهرمی مدظله‌العالی در این جلسه قرائت شد. 
شایان ذکر است که به همین مناسبت بیش از صد اثر اعم از مقالات علمی و ادبی ارائه و در آینده نزدیک منتشر می شود.
پیام معظم له بشرح ذیل است:

بسم الله الرحمن الرحیم

الأُمُّ مَدرَسَةٌ إِذا أَعدَدتَها
أَعدَدتَ شَعباً طَیِّبَ الأَعراق

مادر، مدرسه و مکتبی است که اگر آن را به شایستگی آماده سازی، نسلی را که از تمام رگ و ریشه‌های او طهارت و پاکی می‌جوشد فراهم آورده‌ای

اقدام مبارک و مسعود پاسداشت مقام و منزلت بانوی معظم آسمانی حضرت نجمه خاتون سلام الله علیها را به برگزار کنندگان عزیز و گرامی آن تبریک عرض می‌نمایم.
شرف بانوان جهان حضرت نجمه سلام الله علیها که گاهی به عنوان ام البنین نیز از ایشان تعبیر شده است مادر والامقام امام و پیشوای مهربانمان حضرت ابالحسن الرضا علیه الاف التحیه و الثنا و کریمه اهل بیت علیهم السلام، حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیهاست و ازین رو برای همگان، تعظیم و تکریم از این مجلله ی دوران امری لازم و مهم می‌باشد.
محدث بزرگوار قمی قدس سره نقل فرمودند که حمیده مادر امام کاظم علیه السلام در خواب مشرف به حضور رسول الله صلی الله علیه واله گردید و پیامبر به او فرمود: یا حمیدة هبی نجمة لابنک موسی فانّه سیلد منها خیر أهل الأرض؛ ای حمیده! نجمه را به فرزندت موسی علیه السلام ببخش؛ زیرا در این صورت به زودی از او فرزندی متولد خواهد شد که بهترین و برترین اهل زمین است. حضرت حمیده این فرمان را به جان اطاعت کرد و کنیز را به حضرت موسی بن جعفر بخشید و از آن بانوی آسمانی، حضرت رضا علیه السلام تولد یافت و پس از این تولد مقدس، امام موسی بن جعفر علیه السلام او را طاهره نامیدند و با این اقدام خود حضرت نجمه مادر امام رضا علیهم السلام را از جنس عزیزان خدا دانستند که در شان آنها آیه تطهیر نازل شده است و از همه عیوب و آلودگی‌ها پاک و منزه است و طاهر و مطهر می‌باشد و در نتیجه برای آیه تطهیر مصداق و نمونه‌ای تازه پیدا شد.
این بانوی معظمه حامل عنصری الهی و آسمانی یعنی حضرت امام علی بن موسی الرضا علیه السلام بودند و امامی را در دل پروراندند که پیامبر صلی الله علیه و آله او را بهترین خلایق در زمین بعد از موسی بن جعفر علیه السلام معرفی فرمودند. خداوندا! دل همه ما از یاد و نام این بانوی بهشتی بی تاب است. به حرمت نام فرزند ایشان و به پاس اقدامی که در راستای بزرگداشت چنین انسان آسمانی در حال انجام و برگزاری است دل‌های همه مردم عزیزمان را به هم نزدیک فرما و قلوب جوانان عزیز کشور را از ضربه‌هایی که از سوی دشمنان تشیع به اعتقادات آنان وارد می‌شود مصون و محفوظ قرارده و مردم رنج کشیده ی ما را از مشکلات مادی گوناگون و فوق تصوری که آنها را محاصره کرده است رهایی ببخش! موفقیت روزافزون همه عزیزان که در این اقدام مهم و مشحون از قداست همکاری می‌نمایند را از خدای متعال و از فرزند بی مثال آن فخر بانوان جهان و آبروی انسانیت و محبوب ملکوتیان حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام خواهانم. رحمت و درود خدا بر طراح این اندیشه عالم پاک دل و مخلص آیت الله حاج آقا حجت ابطحی دامت افاضاته.

علی کریمی جهرمی 
شوال المکرم ۱۴۴۵

دیگر خبرها

  • ‌همسر شهید ‌مصطفی خمینی در قم تشییع شد
  • حضرت نجمه خاتون علیهاالسلام، مصداقی برای آیه شریفه تطهیر است
  • 60 فعال فرهنگی گلستانی گواهینامه دوره آموزشی «متنا» را دریافت کردند
  • آیین اختتامیه هفته برزگداشت سعدی برگزار شد
  • برگزاری آیین اختتامیه جشنواره قرآنی «پله های آسمان» در تبریز
  • برگزاری آیین اختتامیه جشنواره قرآنی «پله‌های آسمان» در تبریز
  • حمایت حوزه‌های علمیه خواهران و جامعه‌الزهرا (س) از طرح نور
  • مراسم اختتامیه جشنواره قهرمان ایران
  • بیانیه مشترک حوزه‌های علمیه خواهران و جامعه‌الزهرا(س) در حمایت از اجرای طرح عفاف و حجاب
  • اختتامیه جشنواره قهرمان ایران/ بهترین‌های ورزش ایران معرفی شدند