Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@06:24:15 GMT

هزینه تولید بالا رفته، دولت مانع تغییر قیمت نشود

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۳۵۳۳۶

هزینه تولید بالا رفته، دولت مانع تغییر قیمت نشود

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر به نقل از شرکت مادیران، بابک ثقفی مدیر عامل صنایع مادیران با اشاره به اینکه امسال سال ویژه ای برای تولیدکنندگان بود، اظهار کرد: از ابتدای سال تولیدکننده با افزایش هزینه‌های مالی قابل توجهی روبرو شد به نحوی که خود واحد تولیدی ما ظرف چند روز شاهد رشد ۵۰ درصدی هزینه‌ها بود که همین امر اثرات قابل توجهی را بر روند تولید ما گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اعلام اینکه علاوه بر افزایش هزینه‌های تولید کاهش قدرت خرید مردم نیز به وجود آمده است، گفت: متأسفانه در این شرایط دولت به جای حمایت از تولیدکننده مدام مانع تغییرات قیمتی کالا می‌شود این درحالی است که مواد اولیه تولید از کشور چین آمده و هزینه‌های زیادی را به تولیدکننده تحمیل می‌کند.

این تولیدکننده با تاکید بر اینکه چین از شرایط تحریمی کشور استفاده کرده و افزایش هزینه‌ها را برای در مواد اولیه اعمال کرده است، گفت: تولیدکننده امروز باید هزینه‌های سنگینی را برای خرید مواد اولیه بدهد از آن طرف دولت می‌گوید نباید افزایش قیمت‌ها را اعمال کند، این تولیدکننده است که امروز تحت فشار قرار دارد. مشکلات تولید به اعتقاد من عاملی شده تا تولید کننده توان رقابتی خود را از دست بدهد.

ثقفی افزود: با افزایش هزینه‌های تولید و نوسانات نرخ ارز معضل قاچاق نیز بر حجم مشکلات تولیدکننده اضافه کرده است. جالب اینجاست در نوسانات نرخ ارز ما باید خریدهای خود را با ارز نیمایی انجام می‌دادیم درحالی که در مقطعی ارز بازار آزاد ارزان‌تر از ارز نیمایی بود. اما تولیدکننده باید خرید نیمایی انجام می‌داد چرا که در غیر این صورت قاچاقچی محسوب می‌شد.

وی در ادامه گفت: کالاهای قاچاق در زمان خیلی کم تا دم مرز می آیند و به راحتی در بازار توزیع می‌شوند. این درحالی است که تولیدکننده برای خرید مواد اولیه ۴ تا ۵ ماه منتظر بوده تا آنها را تهیه کند. نکته مهم اینجاست پول را هم می‌دهیم اما حدود ۵ ماه طول می‌کشد تا مواد اولیه در اختیار ما قرار گیرد و یک تا دو ماه نیز زمان برای تولید محصول نیاز داریم و در واقع ۷ ماه زمان صرف می‌شود تا کالا وارد بازارشود.

این تولیدکننده به تثبیت قیمت‌ها که سیاست دولت در بازار لوازم خانگی است اشاره کرد و افزود: اقتصاد دستوری به هیچ عنوان نتایج مثبتی نخواهد داشت امروز تولیدکننده با مشقت بسیار مشغول فعالیت است اما دولت به جای حمایت آن فقط سنگ اندازی می‌کند. به اعتقاد من حداقل دولت باید در تأمین مواد اولیه داخلی حمایت لازم را از تولیدکننده داشته باشد.

به گفته ثقفی در برخی از موارد مواد اولیه داخلی مورد نیاز ما کیفیت لازم را نداشته و ما مجبور به واردات هستیم. به عنوان نمونه در یخچال‌های ورق رنگی ما مجبور به واردات هستیم چرا که ورق‌های داخلی آن کیفیت لازم را جهت تولید محصول برای ما ندارند و همچنین این ورق‌ها خود رنگ نبوده و هزینه و تجهیزات زیادی برای رنگ آنها نیاز است که تولید کننده ترجیح می‌دهد ورق رنگ شده را از خارج وارد کند. البته این را هم باید تاکید کنم که تأمین مواد اولیه از محل واردات علاوه بر هزینه‌های بالا در بخش حمل و نقل نیز تولیدکننده را با چالش‌های جدی روبرو می‌سازد اما برای جلوگیری از توقف تولید مجبور به این کار هستیم.

ثقفی با اعلام این پیشنهاد که حتی تولیدکنندگان حاضرند با مشارکت دولت سرمایه گذاری‌های لازم را در ورق‌های خود رنگ انجام دهند، گفت: پیاده سازی این موضوع متوجه وزارت صنعت است به نحوی که وزارت صنعت باید به عنوان سیاستگذار اصلی تولیدکنندگان را با خود همراه و بسترهای لازم را برای سرمایه گذاری جهت تولید مواد اولیه فراهم سازد. به اعتقاد من در صورت تحقق این موضوع ضمن ممانعت از خروج ارز از هزینه بالای تولیدکننده جهت حمل و نقل مواد وارداتی نیز جلوگیری می‌شود.

وی در رابطه با دستور اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر ممنوعیت واردات کالاهای لوازم خانگی کره ای نیز اظهار کرد: این تصمیم بسیار به موقع بود و می‌تواند یاریگر تولیدکننده باشد اما باید این نکته را تاکید کنیم که دولت باید با همراهی تولیدکننده از این فرصت استفاده کند و یک مکانیزم کنترلی طراحی و اجرا کند. هنوز کالاهای کره ای در بازارآن هم به صورت قاچاق توزیع می‌شود که باید در این رابطه سیاست گذاری مناسبی اعمال شود.

این تولیدکننده تصریح کرد: پیش از ممنوعیت ۷۵ درصد بازار تلویزیون در اختیار شرکت‌های کره ای بود که خوشبختانه در طول این ۴ سال این میزان به ۳۵ تا ۴۰ درصد رسیده است. پیش از ممنوعیت کالاهای کره ای آنها با معرفی یک محصول با قیمت بسیار کم توجه مصرف کننده را جلب کرده و سایر مدل‌ها را با قیمت بالاتر به فروش می‌رساندند و نفس را از تولیدکننده داخلی گرفته بودند و با هزینه‌های سنگینی که صرف تبلیغات می‌کردند حتی اجازه رقابت به ما نمی‌دادند اما خوشبختانه درحال حاضر تولیدکننده می‌تواند با ارائه محصولات باکیفیت و قیمت مناسب سهمی از بازار داشته باشد.

ثقفی با بیان اینکه باید شرکت‌های خارجی را الزام به سرمایه گذاری در ایران کرد، گفت: به نظر می‌رسد باید تمرکز بر واردات کالاهایی باشد که میزان تولید آنها در داخل کشور کم است. در این شرایط خلأ بازار مدیریت شده و مشکلاتی برای آسیب رساندن به تولیدکننده داخلی بوجود نیاید. علاوه بر این می‌توان با جذب سرمایه گذاری، شرکت‌ها را به تولید کالاهای زیرساخت از جمله کمپرسور یا پنل تلویزیون ترقیب کرد تا ضمن تأمین نیاز داخل این کالاها از ایران کشورهای دیگر صادر شود.

براساس این گزارش، در سال ۱۳۸۵ ایکس‌ویژن به پشتوانه و با تکیه بر کارخانه مادیران که یکی از بزرگترین کارخانجات در ایران است شروع به تولید محصولات الکترونیکی کرد. ایکس‌ویژن با بهره‌مندی از خطوط تولید به‌روز و کارخانه مجهز به مساحت ۷۶ هزار متر مربع که شامل ۱۶ ساختمان بوده و همچنین نیروی انسانی متخصص و مجرب محصولاتی با کیفیت و مطابق با استانداردها و پیشرفتهای جهانی تولید می‌کند. کارخانه لوازم خانگی مادیران در زمینی به مساحت ۹۰ هزار متر مربع و ساختمانی به مساحت ۴۸ هزار متر مربع، در منطقه ویژه اقتصادی پیام با سرمایه گذاری بالغ بر ۱,۳۰۰ میلیارد تومان راه اندازی شده است و بزرگترین کارخانه فعال در این صنعت در استان البرز به شمار می‌آید. این کارخانه ظرفیت تولید سالانه ۵۰۰ هزار دستگاه یخچال فریزر، ماشین لباسشویی و کولرگازی را دارد. شرکت لوازم خانگی مادیران، انواع محصولات لوازم خانگی از جمله یخچال فریزر، ماشین‌های لباسشویی و انواع کولر گازی را با به روزترین تکنولوژی تولید و عرضه می‌کند.

کد خبر 5339342

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری تولید داخلی واردات کالا کسب و کار کسب و کار دکوراسیون منزل بازی های رایانه ای خرید آنلاین کسب و کارهای اینترنتی گروه خودروسازی سایپا گروه صنعتی ایران خودرو لوازم خانگی اینستاگرام مبلمان طراحی داخلی ارتوپدی کنکور تبلیغات افزایش هزینه ها سرمایه گذاری لوازم خانگی مواد اولیه کره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۳۵۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گفتگو با با تولیدکننده خلاق گلاب در رادیو

به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی رادیو سلامت، فاطمه بی تقصیر، تهیه کننده برنامه از مزرعه تا سفره در این باره توضیح داد: این برنامه روز‌های چهارشنبه هر هفته راس ساعت ۱۳:۱۵ به مدت ۳۰ دقیقه پخش می‌شود. این برنامه با محوریت ایمنی و سلامت تغذیه به بررسی محصولات کشاورزی، باغی، زراعی می‌پردازد.

وی ادامه داد: در این برنامه محصولات سالم به مصرف کنندگان از مزرعه تا سفره شناسایی و معرفی می‌شود. آشنایی مصرف کننده با محصولات کشاورزی و اهمیت تغذیه‌ای آن‌ها دغدغه برنامه سازان است.

مجری کارشناس برنامه فیروزه آدابی است. این برنامه روز شنبه ۱۹ اردیبهشت به بهانه روز گل محمدی و گلاب به معرفی ایرج رستگار، تولید کننده خلاقی می‌پردازد که در حوزه تولید گل و گلاب تلاش کرده سبک جدیدی را ایجاد کند و به عنوان قهرمان تولید در این زمینه شناخته و برگزیده شود.

دیگر خبرها

  • گفتگو با با تولیدکننده خلاق گلاب در رادیو
  • نیمه پنهان مالیات‌ستانی
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • دولت سیزدهم کم خرج ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • دولت ایران کم‌ خرج‌ ترین دولتِ در حال‌ توسعه معرفی شد + جدول
  • آموزش ساخت پمپ آب قوی با مواد اولیه ساده و ارزان در خانه (فیلم)
  • دشت هراز بزرگترین تولیدکننده برنج مازندران است