Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، مرتضی صائب متخصص ارتوپدی از پوکی استخوان به عنوان یک بیماری همه گیر در سنین سالمندی یاد کرد و گفت : تمامی افراد با پا گذاشتن به دوره سالمندی بیماری پوکی استخوان را تجربه خواهند کرد، اما روند این بیماری بسته به بسیاری عوامل در افراد متخلف متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت : مهمترین عامل در میزان شدت بروز این بیماری، میزان ذخیره استخوانی است، به طوری که هرچه افراد از ذخیره استخوانی بیشتری برخوردار باشند به تبع اثرات پوکی استخوان در آن‌ها کمتر خواهد بود.

صائب افزود: در تامین ذخیره استخوانی، تغذیه افراد بویژه در دوران کودکی نقش مهمی دارد و اگر از همان دوران کودکی لبنیات و سایر منابع کلسیم به میزان کافی مصرف شود، فرد از ذخیره استخوانی خوبی در دوران میانسالی برخوردار خواهد بود و شروع پوکی استخوان و عوارض ناشی از آن در فرد با تاخیر آغاز شده و با روند کندی پیش می‌رود.

این متخصص ارتوپدی افزود: علاوه بر تغذیه، ورزش و تحرک هم نقش مهمی در روند پوکی استخوان دارند، بطوری که افراد ورزشکار و با تحرک زیاد دیرتر به پوکی استخوان و عوارض آن مبتلا می‌شوند.

صائب ویتامین D را هم عامل مهمی در پیشگیری از پوکی استخوان زودرس دانست و ادامه داد: این ویتامین در زمینه جذب کلسیم از روده‌ها موثر بوده و به روند استخوان سازی کمک می‌کند، بنابراین تامین این ویتامین بویژه در کودکان از اهمیت بسیاری برخوردار است.

او قرارگیری در معرض نور خورشید را عامل مهمی در تامین این نوع ویتامین دانست و افزود: توصیه می‌شود افراد روزانه به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صورت یا دست خود را در معرض نور آفتاب قرار دهند تا ویتامین D مورد نیاز بدن آن‌ها تامین شود.

صائب از سیگار هم به عنوان یکی از عوامل در بروز زودهنگام پوکی استخوان یاد کرد و افزود: هرگونه مواد دخانی می‌تواند روند پوکی استخوان‌ها را تسریع کند.

این متخصص ارتوپدی مصرف دارو‌های کورتون و ضدالتهابی را هم در بروز زودهنگام پوکی استخوان موثر دانست.

صائب میزان بروز پوکی استخوان را در زنان بیشتر دانست و گفت: این امر به علت تغییرات هورمونی است که در زنان و پس از دوران یائسگی ایجاد می‌شود.

او از پوکی استخوان به عنوان "بیماری خاموش" یاد کرد و افزود: متاسفانه این بیماری علائمی ندارد و تا زمانی که فرد بر اثر ضربه ساده دچار شکستگی استخوان نشود، متوجه بیماری خود نخواهد شد.

صائب با بیان اینکه بروز پوکی استخوان در سنین بالا اجتناب ناپذیر است، گفت: تنها با رعایت برخی نکات از جمله بهبود تغذیه و استفاده بیشتر از مواد لبنی و منابع کلسیم، تحرک کافی و ورزش، مصرف نکردن دخانیات، مصرف مناسب ویتامین D و قرارگیری روزانه چند دقیقه در برابر نورآفتاب می‌توان تا حد زیادی بروز این بیماری را به تاخیر انداخته و روند آن را کند کرد .

انتهای پیام/د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: علوم پزشکی پوکی استخوان پوکی استخوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۳۵۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم

به گزارش خبرآنلاین، آزمایشی که حساسیت بصری را ارزیابی می کند می تواند به پیش بینی آلزایمر، ۱۲ سال قبل از شروع علائم کمک کند.

مهر در گزارشی به نقل از مدیکال نیوز نوشت: مشکلات بینایی که بر توانایی فرد در خواندن و نوشتن، رانندگی، تشخیص رنگ یا قضاوت در فاصله‌ها تأثیر می‌گذارد، می‌تواند نشانه اولیه بیماری آلزایمر، شایع‌ترین نوع زوال عقل باشد.

مطالعات قبلی نشان داده‌اند که تغییرات فیزیکی در چشم‌ها، مانند آسیب عروق خونی، ممکن است در پیشرفت بیماری آلزایمر دخیل باشد، در حالی که تحقیقات دیگر استفاده از اسکن شبکیه را به عنوان راهی برای تشخیص این بیماری از طریق چشم مورد بررسی قرار داده‌اند.

علاوه بر این، محققان پلاک‌های بتا آمیلوئید- که یکی از دلایل اصلی بیماری آلزایمر در مغز محسوب می‌شود- روی شبکیه و عدسی چشم پیدا کرده اند که به روش‌های غیرتهاجمی بالقوه برای تشخیص بیماری آلزایمر اشاره می‌کند.

اکنون، محققان دانشگاه لافبورو در بریتانیا استدلال می‌کنند که از دست دادن حساسیت بصری می‌تواند بیماری آلزایمر را ۱۲ سال قبل از تشخیص معمول پیش بینی کند.

«احمد بیگده»، محقق ارشد و دکترا در دانشکده ورزش، گفت: «حساسیت بصری به توانایی فرد برای تشخیص و پردازش اطلاعات بصری به طور دقیق و کارآمد اشاره دارد.»

او توضیح داد: «از دست دادن حساسیت بصری می‌تواند منجر به مشکلات مختلفی در درک و پردازش اطلاعات بصری شود، مانند مشکل در تشخیص اشیا یا چهره‌ها، مشکل در خواندن یا پیمایش در محیط‌های آشنا، و چالش‌هایی در درک جزئیات بصری یا تضادها. به عنوان مثال، فردی که حساسیت بینایی کمتری دارد ممکن است هنگام رانندگی در خواندن تابلوهای خیابان دچار مشکل شود.»

بیگده ادامه داد: «ما تصمیم گرفتیم حساسیت بصری را به عنوان یک پیش‌بینی‌کننده زوال عقل بررسی کنیم، زیرا تحقیقات قبلی نشان داده است که افراد مبتلا به زوال عقل اغلب نقص‌های پردازش بینایی را حتی در مراحل اولیه بیماری تجربه می‌کنند.»

وی افزود: «اختلالات بینایی با افزایش خطر ابتلاء به زوال عقل در آینده مرتبط است، که نشان می‌دهد ارزیابی توانایی‌های پردازش بینایی می‌تواند ابزار ارزشمندی در ارزیابی خطر زوال عقل باشد.»

دانشمندان از طریق تحقیقات خود دریافتند که شرکت کنندگان با نمرات پایین‌تر در تست حساسیت بصری در معرض خطر بیشتر تشخیص زوال عقل در آینده هستند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899478

دیگر خبرها

  • بهترین ساعت برای مصرف ویتامین D صبح است یا شب؟
  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • ۲ عادت ناسالم که بدن را فرسوده و چاق می‌کند
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • شوکه‌کننده: ابتلای ستاره اتلتیکو به یک بیماری خطرناک
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در سیستان و بلوچستان/ فوت ۱ مبتلا