Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-29@10:06:24 GMT

کاهش سن بلوغ و پدیده "نوجوان دبستانی"

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۳۵۷۶۲

استاد ممتاز دانشگاه، با اشاره به کاهش سن بلوغ در نوجوانان، گفت: مهم‌ترین شاخص آغاز دوره نوجوانی تجربه بلوغ جنسی است و در حال حاضر بیش از ۲۰ درصد دانش آموزان کلاسهای چهارم، پنجم و ششم ابتدایی دیگر کودک دبستانی نیستند بلکه "نوجوان دبستانی" اند و نیاز به آرامش بیشتری دارند.

دکتر غلامعلی افروز در گفت‌وگو با ایسنا، همزمان با روز نوجوان، اظهار کرد: جمعیت نوجوانان به طور قابل توجهی نسبت به چند دهه گذشته زیاد شده و گروه سنی نوجوانی در دنیا فوق العاده بالا رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی مهم‌ترین شاخص آغاز دوره نوجوانی را تجربه بلوغ جنسی دانست و ادامه داد: حدود ۴۰، ۵۰ سال پیش آغاز دوره نوجوانی پسران از سنین ۱۵ و ۱۶ سالگی و دختران بین ۱۴ تا ۱۶ سالگی بود، اما اکنون به ۱۰ تا ۱۱ و بعضا ۱۲ سالگی رسیده است و گروه سنی ۱۰ الی ۱۱ سال تا پایان ۱۸ سال در گروه سنی نوجوانان قرار می‌گیرند.

این استاد ممتاز دانشگاه با بیان اینکه باید نوجوانی را تعریف دوباره کرد، افزود: باید همگان بدانند بچه‌ای که هم‌اکنون در مقطع چهارم یا پنجم دبستان است، بالغ است و بالقوه می‌تواند همسر شود و این ویژگی‌ها توجه بیشتری را می‌طلبد و حمایت می‌خواهد. اگر این دانش آموزان حمایت و هدایت شوند می‌توانند قدرت خلاقیت بیشتری داشته باشند چرا که دوران نوجوانی و بلوغ فرصتی برای رشد سریع سلول‌های مغز است، یکی از دوره‌هایی که سلول‌های مغز سریع رشد می‌کند دوران بلوغ است، از این رو این نوجوانان نیاز به الگوهای مطلوب و محبوب دارند.

افروز، کاهش سن بلوغ را کاملا طبیعی دانست و این را هم گفت که مدت‌هاست سن بلوغ کاهش پیدا کرده و این مساله‌ای جهانی است.

به گفته این روانشناس، از جمله دلایلی که منجر به کاهش سن بلوغ جنسی شده، تغییر الگوهای تغذیه و مصرف بیش از اندازه فست فودها، گوشت و مرغ است.

وی معتقد است که مصرف گوشت و مرغ فراوان می‌تواند قدرت جنسی را تحریک کرده و سرعت رشد را افزایش دهد. از سوی دیگر  هورمونهایی که برخی دامداران برای "پربال" کردن به گوشت ‌ها می‌زنند می‌تواند قدرت جنسی را تحریک کند. همچنین بعضا تولیدکنندگان مواد شوینده و بهداشتی نظیر خمیردندان، کرم و... برای ماندگاری بیشتر این مواد به آنها "یون هایی" می‌زنند که سرطان‌زاست و قدرت جنسی را تحریک می‌کند.

این استاد ممتاز دانشگاه در بخش دیگر سخنان خود از پدیده "اعتیاد الکترونیکی" در نوجوانان نیز یاد کرد و گفت: نسل امروز ما به دلیل روز افزون بودن پدیده‌های مجازی در معرض امواج "فرآورده‌های جنسی" در رسانه‌ها هستند و در عین حال بشر در این فضا فزون خواهی نیز دارد. تماشای فیلم‌های مستهجن در نوجوان‌ها فزون خواهی ایجاد می‌کند و آنها چنین فیلم‌هایی را با یکدیگر به اشتراک می‌گذارند و دچار اعتیاد الکترونیکی می‌شوند. از سوی دیگر تماشای این فیلم‌ها یکی از عوامل کاهش سن بلوغ جنسی است. اعتیاد الکترونیکی برای نوجوانها بعضا بدتر از اعتیاد به تریاک است. از این جهت با تماشای این فیلم‌ها ظرفیت نوجوان‌ها کاهش یافته و خلاقیت آنها کم می‌شود و دچار بی‌اشتهایی تحصیلی می‌شوند و به تعبیر غربی‌ها به "تهوع و استفراغ فکری" دچار می‌شوند.

افروز در پاسخ به این سوال که بسیاری از والدین نسبت به کاهش سن بلوغ جنسی در فرزندانشان نگران‌اند، آیا جای نگرانی دارد و والدین باید برای مقابله با آن چه کنند؟، تصریح کرد: باید مراقب بود. نمی‌توان جلوی این فرآیند را گرفت، باید فعالیت ورزشی نوجوانان بیشتر شود و خواب شب آنها به موقع باشد. والدین باید نسبت به‌ تغذیه نوجوانان دقت کنند تا به جای مصرف شکلات، مواد قندی طبیعی نظیر عسل و خرما میل کنند و با نوجوانان با تکریم برخورد کنند.

این روانشناس در پایان سخنان خود تاکید کرد: بلوغ یک فرصت است و تهدید نیست، اگر ما این فرصت را از بچه‌ها دریغ کنیم تهدیدزا خواهد بود. این نوجوانان نیاز به احساس امنیت، ترغیب، تشویق، آرامش و محبوب خانواده واقع شدن، دارند و والدین باید با نگاه مثبت به آنها امید دهند. در مدرسه باید به آنها امید و آرامش داده شود و والدین ریشه‌های کلافگی فکری و کوفتگی ذهنی آنها را خاموش کنند. والدین باید احساس امنیت نوجوانان را بالا ببرند و نگاه آنها را نسبت به آینده مثبت کنند، چراکه این نوجوانان خیلی در تعارض قرار دارند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کاهش سن بلوغ بلوغ جنسی فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۳۵۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنجش کلاس اولی‌ها و پیش‌دبستانی‌ها تا پایان اردیبهشت ادامه دارد

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای گیلان ؛ رئیس اداره آموزش وپرورش استثنایی گیلان افزود: طرح سنجش کلاس اولی‌ها و پیش‌دبستانی‌ها از آبان سال ۱۴۰۲ آغاز شده و تا پایان اردیبهشت ادامه دارد.

جهانگیر عبدی با بیان اینکه تا کنون سلامت ۲۱ هزار و ۵۵۵ نوآموز سنجش و ارزیابی شده است، گفت: ۲۵۰ نیرو متخصص و مجرب در ۲۷ پایگاه سنجش مستقر شده اند تا کار سنجش نوآموزان را انجام دهند.

وی اضافه کرد: این مرکز جامع در نوبت صبح و ۳ پایگاه در ناحیه یک و دو رشت در نوبت عصر و یک پایگاه جامع هم در صومعه سرا کار سنجش سلامت نوآموزان را انجام می‌دهند. 

وی با بیان اینکه همه ساله برنامه «سنجش سلامت جسمانی» و آمادگی تحصیلی نوآموزان پیش دبستانی و بدو ورود به دبستان و نیزغربالگری نوآموزان در تابستان اجرا می‌شد گفت: امسال برای نخستین بار در طول سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ این طرح در حال اجرا است.

رئیس اداره آموزش وپرورش استثایی گیلان گفت: خانواده‌های نوآموزان می‌توانند با مراجعه به سایت آموزش و پرورش «my.medu.ir» گزینه دولت من را وارد شده و با وارد کردن شماره تلفن همراه که به نام والد (پدر) است ثبت نام و نوبت گیری کنند تا زمان و روز و ساعت مرکز سنجش به آن‌ها برای مراجعه داده شود.

جهانگیرعبدی با تاکید براینکه دانش آموزانی که اول مهر امسال وارد پایه اول ابتدایی شوند باید سنجش شده باشند، افزود: دراین طرح توانمندی‌ها و ظرفیت‌های دانش آموزان برای ارتقای سطح یادگیری و ارتقای عملکرد بهینه فردی ، اجتماعی و تحصیلی برای پیشگیری از افت تحصیلی در آینده و ترک تحصیل آنها سنجش می‌شود.

دیگر خبرها

  • نوجوانان بوشهری بر بال آهنین به سودای پرواز پرداختند
  • تجاوز جنسی ۴ مرد افغان به نوجوان ایرانی در تهران | التماس کردم فایده نداشت! +فیلم
  • داستان جذاب زندگی یک نوجوان در «جرئت و حقیقت»
  • پافشاری بر پدیده «اوج نفت» هرج و مرج انرژی را تشدید می‌کند
  • رقابت ۱۰ گروه در جشنواره هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان آذربایجان غربی
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • سنجش کلاس اولی‌ها و پیش‌دبستانی‌ها تا پایان اردیبهشت ادامه دارد
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم نیست
  • کمرنگ‌شدن نشریات تخصصی نوجوانان از عوامل افت شعر نوجوانان است
  • چرا شعر نوجوان مورد توجه نیست؟