Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@11:33:33 GMT

فشار اقتصادی به اصناف گیلان رو به افزایش است

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۳۶۳۷۹

فشار اقتصادی به اصناف گیلان رو به افزایش است

ایسنا/گیلان رییس اتاق اصناف گیلان گفت: فشارهای اقتصادی از جمله بالارفتن  اجاره مغازه به اصناف گیلان رو به افزایش است.

محمد شکریه در گفت و گو با ایسنا در خصوص تفاوت قیمت کالاهای یکسان در بازار استان گفت: تفاوت قیمت ها دو دلیل دارد یکی از این دلایل  گرانفروشی است و دلیل دوم این است که فروشندگان ضریب سود مختلفی را در خرده فروشی برای رقابت انتخاب می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ضریب سود خرده فروشی ۳۵ درصد است، این در حالیست که فروشندگانی هم هستند که می خواهند فقط با پنج درصد سود حریفان را از میدان رقابت حذف کنند.

شکریه خاطرنشان کرد: اغلب واحدهای صنفی که استیجاری هستند، ناچارند برای تامین هزینه های جاری همان ۳۵درصد را اعمال کنند و نمی توانند با دیگر هم صنفشان رقابت کنند.

ریس اتاق اصناف گیلان گفت: اگر واحد صنفی به خاطر رقابت حاشیه سود خود را کاهش دهد تخلفی انجام نداده است اما عدم درج قیمت از تخلفات محسوب می شود و با متخلفین در این زمینه برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

وی افزود: اگر واحد صنفی بخواهد تمام ۳۵درصد سود خود را اعمال کند گرانفروشی نکرده است، هرچند که در جذب مشتری میدان را به حریفان می بازد.

شکریه تصریح کرد: متاسفانه اغلب واحدهای صنفی مستاجر هستند و معمولا حاشیه سود قانونی را رعایت می کنند.

رییس اتاق اصناف گیلان گفت: هر روز نظارت بر اصناف انجام می شود و گران فروشی و عدم درج قیمت از جمله تخلفات واحدهای صنفی است.

شکریه ادامه داد: تعداد واحدهای صنفی زیاد است و این امر به دلیل این است که در دستگاه های دولتی و بخش های دیگر نظیر صنعت و کشاورزی شغل ایجاد نمی شود و افراد جویای کار بیشتر به بازکردن فروشگاه روی آورده اند.

وی تصریح کرد: عدم درج قیمت به این دلیل صورت می گیرد که صاحبان واحدهای صنفی می خواهند اجناس را گران تر بفروشند و بروز چنین تخلفاتی به دلیل سخت شدن وضعیت اقتصادی اصناف است که در دوران کرونا این وضعیت سخت تر نیز شده است.

رییس اتاق اصناف گیلان با بیان اینکه فشار اقتصادی به اصناف گیلان رو به افزایش است، گفت: اجاره واحدهای صنفی به صورت وحشتناکی رو به افزایش است.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی اصناف گرانفروشي اتاق اصناف گیلان رو به افزایش واحدهای صنفی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۳۶۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها

یک کارشناس اقتصادی با اشاره به صحبت های رهبری گفت: تولید صادراتی زیر بار دستورالعمل های بانک مرکزی له شد؛ بانک مرکزی بگوید نتیجه صدور گواهی ۳۰ درصدی چه بود.

به گزارش مشرق، مرتضی افقه کارشناس اقتصادی با انتقاد از سیاست‌های بانک مرکزی گفت: سیاست‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد که واقعیت‌های اقتصادی دیده نمی‌شود به طوری که بازگشت ارز صادراتی با نرخ دستوری بسیار پایین‌تر از نرخ دلار غیررسمی و انتشار گواهی سپرده ۳۰ درصدی اجحاف در حق تولیدکنندگان بود و دستاوردی هم در زمینه کنترل بازار ارز و انتظارات نداشت.

افقه اظهار داشت: سیاست‌های پولی بانک مرکزی به ویژه تثبیت نرخ ارز در محدوده ۴۰ درصد و فشار به صادرکنندگان برای رفع تعهد ارزی باعث شده تولید صادراتی که از ارز یارانه‌ای استفاده نمی‌کنند در شرایط سختی قرار گیرند.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه سیاست‌های اقتصادی نتوانسته متغیرهای اقتصادی کشور را تحت تأثیر قرار دهد، خاطرنشان کرد: سیاست‌های پولی که بانک مرکزی اعمال می‌کند نتوانسته در بازار تأثیرگذار است و آمارها بیانگر این موضوع است.

او ادامه داد: با توجه به شرایط فعلی به غلط سیاست‌های کنترل نرخ ارز از سوی بانک مرکزی دنبال می‌شود، در حالی که نرخ ارز امروز تحت تأثیر شدید انتظارات است و سیاست‌های پولی و ارزی این بانک نتوانسته نرخ‌ها را تحت کنترل درآورد.

افقه تصریح کرد: بانک مرکزی احتمالاً تحت فشارهای وارده یک سیاست‌هایی را اعمال می‌کند از جمله انتشار اوراق گواهی ۳۰ درصد که سیاست بسیار عجیبی بود. چون در شرایطی که بر رشد تولید تاکید بسیار زیادی می‌شود این سیاست فشار بسیار زیادی به تولیدکننده وارد کرد. از سوی دیگر این اوراق نتوانست قیمت ارز را نیز کنترل کند چراکه عامل افزایش نرخ چیز دیگری است؛ بانک مرکزی با این سیاست فقط به تولیدکننده اجحاف کرد.

او یادآور شد: درست است که مشکلات امروز نمود اقتصادی دارد اما ریشه این مشکلات در سیاست‌های خارجی و تنش‌های داخلی است و بخشی زیادی از اینها نیز در اختیار دولت نیست؛ اما در این شرایط فرمول‌های اقتصادی این چنینی و دستوری نیز جواب نمی‌دهد.

این کارشناس اقتصادی درباره سیاست پیمان سپاری ارزی نیز گفت: بخشی از صادرات ما مواد خام نفتی و فرآورده‌های آن است که عموماً از یارانه‌های ارزی هم بهره مند می‌شوند. این دسته از صادرات ارزش افزوده مناسبی ایجاد نمی‌کند. اما آن بخش بزرگی از صادرات کشور که تولیدات صنعتی به حساب می آیند به دلیل فشاری که بانک مرکزی آن هم در شرایط تحریم به آنها برای بازگرداندن ارز وارد می‌کند تحت ضربه قرار دارد و با ادامه شرایط می‌تواند به طور کامل از دست برود.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • بازارساز ترمز رشد ارز را کشید/خبری از افزایش قیمت دلار نیست
  • لزوم تسریع در استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی
  • شناسه یکتا ارتباطی با افزایش مالیات ندارد
  • پلمب۲ تالار متخلف در صومعه‌سرا
  • قالیباف به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • فقط ۴۵۰۰ صنف خراسان شمالی شناسه یکتا دارد
  • ۵۷ پرونده تعزیراتی برای نانوایان مشهدی تشکیل شد
  • تشکیل ۵۷ پرونده تعزیراتی برای نانوایان مشهدی
  • تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • کمبودی در توزیع لاستیک خودرو‌های سواری نداریم