Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا ، حدود سه دهه از دپو و دفع سنتی زباله ها در منطقه جنگلی الیمالات شهرستان‌ نور می گذرد. بر اساس گزارش های رسمی به طور میانگین روزانه ۱۱۰ تن زباله چهار شهر نور، رویان، ایزدشهر و چمستان به همراه ۲۵ روستا در این محل دپو می شود. در ایام گردشگری و تعطیل ورودی زباله به این منطقه به بیش از ۲۰۰ تن در روز نیز  افزایش می یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیرابه سایت زباله جنگلی الیمالات شهرستان نور با بیش از ۲ هزار متر مربع وسعت زباله به ارتفاع میانگین ۱۵ متر موجب آلودگی آب های سطحی، زمین های اطراف و سفره های آب های زیر زمینی نیز می شود. ادامه این وضعیت موجب بروز بحران زیست محیطی و اجتماعی در منطقه شده و علاوه بر ایجاد نارضایتی مردم، تهدید جدی را برای مناطق طبیعی و جنگلی و جذب گردشگر در این منطقه گردشگری به همراه داشته است.

یکی از راهکارهای مناسب مدیریت ،ساماندهی و جلوگیری از آلودگی زیست‌محیطی و منابع زیر زمینی، تفکیک زباله و تبدیل آن به کود کمپوست و دانه ای کردن کمپوست (گرانول سازی) در کارخانه کمپوست است ، روشی که  در شهرستان نو ر مورد توجه قرار گرفته و سرانجام ساخت کارخانه  به ظرفیت ۲۵۰ تن در دستور کار قرار گرفت و در فروردین ماه کلنگ آن به زمین زده شد.

فرماندار نور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اعلام این که فاز نخست ساخت کارخانه به سرانجام نزدیک شده است ، گفت  : ساخت کارخانه کمپوست و کنترل شیرابه زباله شهرستان با اعتبار ۴۰ میلیارد تومان از سوی بخش خصوصی در حال احداث است که با توجه به تغییرات قیمت باید ۶۰ میلیارد تومان هزینه کند.

علی شادمان افزود : با بهره برداری از این کارخانه معضل سه دهه ای زباله و شیرابه‌های برای مردم و محیط زیست رفع خواهد شد.

وی از نصب سه دستگاه سرند دوار در  فاز نخست این کارخانه خبر داد و گفت که فاز نخست این پروژه که شامل خط پردازش تفکیک زباله و آماده ‌سازی برای تبدیل شدن به کود است ، در ماه آبان جاری به بهره برداری می رسد.

شادمان بر لزوم اجرای زمانبندی برای نصب و عملیاتی ‌شدن این پروژه تاکید کرد و افزود : تا پایان امسال نیز فاز های بعدی که شامل دانه ای کردن کمپوست (گرانول سازی) و تصفیه شیرابه برای مصرف کشاورزی است ، عملیاتی خواهد شد.

وی همچنین از تامین آب و برق کارخانه کمپوست در چند روز آینده خبر داد و اظهار داشت: در حال حاضر بقیه دستگاه های کارخانه کمپوست نیز خریداری شده تا روند اجرای پروژه با شتاب بیشتری ادامه یابد .

شادمان با اشاره به اختصاص ۹ میلیارد تومان اعتبار ملی برای احداث تصفیه خانه شیرابه ، گفت : با توجه به وضعیت تورم پی گیری های لازم برای جذب ۲۰ میلیارد تومان اعتبار ملی دیگر را برای اجرای آن در دستور کار داریم.

سرپرست شهرداری نو رهم  در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: ساخت کارخانه کمپوست در هفت فاز با ظرفیت ۲۵۰ تن در زمینی به مساحت هشت هکتار در محل سایت زباله الیمالات با بیش از ۵ هزار متر مربع ابنیه درحال احداث است.

سیدمجید موسوی با اشاره به تکمیل فاز نخست که شامل خط پردازش در ۲ هزار متر مربع سوله اظهار داشت: در حال حاضر فاز تبدیل پسماندهای قابل تبدیل به کمپوست در سوله ای با وسعت ۲ هزار مترمربع با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی و فاز کنترل و تصفیه شیرابه نیز با یکهزار متر مربع وسعت بیش از ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی در حال ساخت است.

وی پروژه مشارکتی کارخانه کود کمپوست نور را یکی از مهم ترین دستاوردهای شهرداری در سال‌های اخیر بر شمرد و تصریح کرد: با راه اندازی خط پردازش و تولید کود کمپوست ضمن درآمد زایی میزان حمل و امحا پسماندهای شهری نیز به طور قابل توجهی کاهش خواهد یافت.

این مسئول گفت : اجرای طرح تفکیک از مبدا پسماند(طرح تیام) با مشارکت بخش خصوصی شامل آموزش چهره به چهره، نرم افزار ، نصب چهار کانکس در سطح شهر و چهار خودرو برای جمع آوری و بسته های تشویقی نیز در شهر در راستای صیانت از محیط زیست و کاهش هزینه پسماند تولیدی و استفاده از مواد با ارزش موجود در پسماند بیش از یک سال است که در حال اجرا می باشد.

برچسب‌ها نوشهر مدیریت پسماند مازندران نور

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نوشهر مدیریت پسماند مازندران نوشهر مدیریت پسماند مازندران نور کارخانه کمپوست میلیارد تومان هزار متر مربع ساخت کارخانه فاز نخست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۳۶۸۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد

به گزارش خبرگزاری مهر، آئین بهره برداری از پروژه «تحکیم بستر آسفالت بزرگراه آزادگان» و «تعریض و ایمن‌سازی کندروی شرقی این بزرگراه در تقاطع با بزرگراه شهید لشگری» در قالب یکصد و هجدهمین پویش امید و افتخار با حضور هادی حق‌بین معاون فنی و عمران شهرداری تهران، مهدی صداقتی، مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران، محمدرضا پوریافر شهردار منطقه ۲۱ و سید ابوالفضل موسوی‌پور رئیس پلیس راهور تهران بزرگ برگزار شد.

در این مراسم مهدی صداقتی، مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران تاکید کرد: پروژه‌ای که امروز افتتاح می‌شود از نظر وسعت آنچنان ارقام بالایی ندارد اما واقعیت این است یک معضل بزرگ ترافیکی را حل کرده است.

وی ادامه داد: این گلوگاه باعث پس زدن ترافیک به چند نقطه می‌شد و مضاف بر این موضوع این نقطه نا ایمن بود. این چند موضوع کار را به یک کار مهم و اثرگذار تبدیل کرد.

صداقتی با بیان اینکه تحکیم بستر بزرگراه آزادگان به طول ۱۲ کیلومتر کار اثرگذاری است، خاطرنشان کرد: علاوه بر این باز شدن محور ترافیکی فتح به ابوسعید که دو کیلومتر طول دارد، ناایمنی که به دلیل تنگ بودن مسیر در گذشته بود را حل کرد. این سه موضوع حدود ۳۰۰ میلیارد تومان برای شهرداری هزینه داشته است.

هادی حق‌بین، معاون فنی و عمران شهرداری تهران هم در خصوص جزئیات افتتاح این پروژه گفت: ابعاد و بزرگی پروژه‌ها برای ما مهم نیست بلکه نیاز شهروندان و ایمنی شهر برای ما اهمیت دارد.
وی با بیان اینکه پروژه امروز به لحاظ ابعاد جزو کوچک‌ترین پروژه هاست اما انجام آن ویژه و پیچیده بود، خاطرنشان کرد: در منطقه ۲۱ تعداد پروژه‌هایی که در سال ۱۴۰۳ تعریف شده بزرگ مقیاس و اثرگذار است و ظرف شش ماه اول سال تکمیل فاز دوم فتح-باغستان را داریم.

معاون شهردار تهران ادامه داد: این تقاطع تأثیر فوق العاده زیادی بر کاهش ترافیک ورودی به آزادگان خواهد داشت. پروژه دیگری که برنامه ریزی شده و فاز تجهیز و عملیات اجرایی آن آغاز شده پروژه دوگاز است که سال‌ها متوقف مانده بود و فاز اول پروژه تا پایان سال تحویل شهروندان خواهد شد.

دسترسی کرمان خودرو به شهید متوسلیان شرق تکمیل می‌شود

پوریافر هم درباره جزئیات این افتتاح گفت: این نقطه یکی از نقاطی بود که به چند دلیل ازجمله باریک بودن تقاطع باعث نارضایتی مردم به ویژه در ترافیک صبحگاهی می‌شد. درخواست پلیس حل و فصل این موضوع بود. نکته دیگر بحث ایمنی این نقطه بود که باعث اهمیت پروژه می‌شد.

شهردار منطقه ۲۱ با بیان اینکه پروژه چند سالی بود که متوقف مانده و باعث نارضایتی مردم شده بود، خاطرنشان کرد: با ورود معاونت فنی و مهندسی و همکاری منطقه و پلیس در کمترین زمان ممکن پروژه تقدیم مردم شد. معارض اصلی این پروژه مسائل ترافیکی بود.

وی ادامه داد: اتمام دسترسی کرمان خودرو به شهید متوسلیان شرق در این محدوده نیز در برنامه ما قرار دارد.

کد خبر 6089687 فائزه نجارزادگان

دیگر خبرها

  • بهره برداری از طرح آبرسانی سد کوثر به شهرستان بهمئی تا آبان ماه
  • جشن تکمیل خطوط یک تا هفت پایان سال برگزار می‌شود
  • جشن تکمیل خطوط هفت‌گانه مترو تا پایان سال جاری
  • بهره‌برداری از بزرگراه آستارا – آستارا تا پایان تابستان
  • با افتتاح نیروگاه زباله‌سوز، معضل زباله ساری حل می‌شود
  • بهره برداری از ۸۵۰ طرح عمرانی تا پایان سال در اصفهان
  • زباله سوز؛ نقطه پایانی رفع ابَرچالش سراوان
  • رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران
  • بهره‌برداری از بخش نخست رینگ چهارم ترافیکی اصفهان تا پایان سال
  • فاز اول پروژه دوگاز تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد