Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالرضا گلپایگانی در خصوص معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران اولین بازدید نظارت دوره‌ای شهردار تهران در دوره ششم مدیریت شهری که با حضور معاونین شهردار، از منطقه ۲۰ تهران انجام شد، گفت: با توجه به قدمت تاریخی چند هزار ساله "ری" و اهمیت آن در مدیریت پایتخت، اولین بازدید نظارتی شهردار تهران و معاونان از منطقه ۲۰ آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بازدیدها برای آشنایی دقیق با مسائل و مشکلات و جمع بندی موارد احصاء شده در شورای معاونین، تاثیر مثبتی در شناخت ویژگی‌ها، ظرفیت‌ها، مسائل و مشکلات مناطق دارد.

وی تصریح کرد: پیش از انجام این بازدید و از چند روز قبل، معاونین شهردار تعاملاتی را با مدیران منطقه ۲۰ در حوزه‌های تخصصی فعالیتی خود انجام داده و مسائل و مشکلات موجود را مورد بررسی قرار داده بودند و بازدید میدانی منجر به تکمیل اطلاعات شد.

معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران ادامه داد: در حوزه تخصصی شهرسازی و معماری، خود به همراه مدیرکل حریم شهر تهران و معاون شهرسازی و معماری منطقه ۲۰ به بازدید از ناحیه ۶ و ۷ منطقه که بخش عمده آن در حریم شهر تهران قرار دارد، پرداختیم. مشکلات موجود در حریم، سال‌هاست که گریبان گیر مدیریت شهری تهران است و تناقضاتی که در قوانین و مقررات برای مدیریت حریم وجود دارد، آینده روشن و خوش‌بینانه ای را برای حریم متصور نمی‌کند.

گلپایگانی با بیان اینکه حریم منطقه ۲۰ در ۴ قلمرو قابل توجه است، اظهار داشت: یکی از این قلمرو های گسترده، زمین‌های کشاورزی با کیفیت بالا است که در طول تاریخ نیز به ملک ری شهرت داشت. بخش عمده‌ای از حریم ۲۱۰ کیلومتر مربعی منطقه ۲۰، زمین‌های کشاورزی هستند که محصولات با کیفیت و ارزشمندی را تولید می‌کنند و از طرفی نزدیکی آن به بازار مصرف شهر تهران از منظر اقتصادی و استراتژیک بسیار با اهمیت است و این موضوع، ضرورت حفظ و نگهداشت این زمین‌های کشاورزی را صد چندان می‌کند.

وی در خصوص قلمرو سکونتی حریم منطقه ۲۰، گفت: این قلمرو شامل روستاها و شهر- روستاهایی است که دارای مراکز جمعیتی هستند و محل کار بخش عمده ساکنین آنها در تهران است که همین موضوع موجب رفت و آمد مداوم آنها به تهران می‌شود و بخش دیگر ساکنین نیز در قلمروهای دیگر محدوده حریم مشغول به کار و فعالیت هستند.

رشد بی برنامه جمعیت روستاها، نابودی مزارع «ری» را به دنبال دارد

معاون شهردار تهران ادامه داد: رشد جمعیت این حوزه‌های سکونتی بسیار بیشتر از رشد جمعیت‌های شهرهای کشور است و این موضوع نشان می‌دهد که این قلمروها در حال گسترش هستند اما اگر این گسترش متناسب با ظرفیت قلمرو و نیازهای ساکنین نباشد، در آینده تبعات جبران ناپذیری از جمله از بین رفتن بخش زیادی از زمین‌های با ارزش کشاورزی را به دنبال دارد و نوع زندگی در این روستا، شهرها را تغییر خواهد داد که متناسب با فضای حریم نخواهد بود.

وی افزود: ما نمونه‌هایی از روستاهای کوچکی که بر اساس قانون تقسیمات کشوری، با افزایش جمعیت تبدیل به شهر شده‌اند، مانند قیام دشت یا قلعه نو را داریم که بدون توجه به سرانه‌های خدماتی و موقعیت مکانی تبدیل به شهر شده‌اند و شهر شدن آنها با دیگر قوانین تناقض دارد. در صورتی که اگر قرار است این روستاها تبدیل به شهر شوند، باید ضمن تأمین سرانه‌های خدماتی و توسعه با برنامه به یک منطقه شهری منفصل از شهر مادر تبدیل شوند که مدیریت کالبدی آنها متناسب با طرح‌های تفصیلی شهر مادر است نه اینکه طرح‌های شهری جداگانه و مدیریت کالبدی مستقل داشته باشند.

گلپایگانی عرصه مربوط به فعالیت‌های تولیدی و کارگاهی حریم منطقه ۲۰ را دیگر قلمرو این محدوده دانست و گفت: گسترش فعالیت‌های تولیدی و کارگاهی در این محدوده، طی ۳۰ سال گذشته بسیار قابل توجه بوده و شهرداری تهران در این گسترش، نقش موثری داشته است، چراکه مدیریت شهری تهران در دهه هفتاد برای ساماندهی مشاغل درون شهر تهران و انتقال کارگاه‌های تولیدی از درون شهر به خارج از شهر، مطالعاتی انجام داد و بر اساس مکان یابی صورت گرفته، یکسری از صنایع شهر تهران را به محدوده حریم انتقال داد و بنیان گسترش کارگاه‌های تولیدی در حریم منطقه ۲۰ و ۱۵ گذاشته شد که همچنان رشد آنها تداوم دارد.

خلاء یک برنامه منسجم برای قلمرو تولیدی و کارگاهی واقع در حریم

وی ادامه داد: مسئله اینجاست که رشد این کارگاه‌ها و نوع فعالیت آنها و اینکه چه خدماتی را باید دریافت کنند و چه خدماتی ارائه دهند، نیاز به یک برنامه منسجم دارد که خلاء این برنامه ریزی اکنون وجود دارد و این یکی از آسیب‌های مدیریت ناهماهنگ شهرستان‌های پیرامون با مدیریت شهر تهران است.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با اشاره به قلمرو کارخانه‌ها و فعالیت‌های صنعتی موجود در حریم، بیان کرد: کارخانه سیمان ری، معدن سیمان و پالایشگاه تهران از فعالیت‌های بزرگ مقیاس صنعتی هستند که ویژگی‌ها و تبعات خود را در منطقه و شهر تهران دارند که باید با یک سیاست شفاف و مشخص برای آینده آن برنامه ریزی کرد.

وی ادامه داد: ما براساس مطالعاتی که برای تهیه طرح ساختاری - راهبردی حریم و طرح مدیریت یکپارچه شهر داشتیم، به این موضوع آگاه بودیم که در صورت عدم رفع تعارضات با مشکلات زیادی مواجه می‌شویم و در این بازدید میدانی این مشکلات کاملاً قابل مشاهده بود، به عنوان مثال یک خیابان که یک طرف آن در حوزه مدیریت شهر تهران است و طرف دیگر در مدیریت مرز بین حریم تهران و حریم یکی از شهرهای همجوار، شاهد بودیم، سمتی که در حریم آن شهر قرار دارد، به شکل نا به سامانی فعالیت‌های تجاری گوناگون و نامتجانسی شکل گرفته و در سمتی که در مدیریت شهر تهران است، همچنان زمین‌های کشاورزی فعال هستند.

گلپایگانی اضافه کرد: متأسفانه طی دو سه سال اخیر با توجه به تعارض مدیریت، آن بخش‌هایی هم که در حوزه مدیریت شهر تهران بوده اکنون با تصمیمات بخشداری‌ها و شورای برنامه ریزی استان با تصمیمات موردی و مصوبات بدون پشتوانه علمی در معرض خطر تخریب و تصرف قرار گرفته است.

تلاش برای رفع تعارضات مدیریت حریم با اصلاح قانون

معاون شهردار تهران در خصوص اقداماتی که برای رفع مشکل ناهماهنگی‌های مدیریت حریم، صورت گرفته است، بیان کرد: قبل از بازدید روز پنجشنبه، ما جلسه‌ای را در مجلس شورای اسلامی با نمایندگان استان تهران داشتیم که موضوع حریم نیز مطرح شد و طی گفت و گویی که با شهردار تهران صورت گرفت، قرار شد، موضوع اصلاح یک بند از قانون که موجب این تعارضات شده است را از طریق کمیسیون زیربنایی دولت پیگیری کنیم که مقدمات کار انجام شده و نامه‌ای را آماده کرده‌ایم که اگر شهردار تهران موافق باشند با امضای ایشان برای ریاست محترم جمهوری ارسال خواهد شد.

وی افزود: در مقیاس میانی نیز در تلاشیم طی هماهنگی با دستگاه قضایی اقدامات مناسب را انجام دهیم، در مصوبات روز پنجشنبه نیز قرار شد، شهردار منطقه ۲۰ با فرماندار شهرستان ری، امام جمعه ری و مقامات محلی در خصوص کاستن از تعارضات و رسیدن به نقاط مشترک جلساتی داشته باشند و یا ستاد هماهنگی در این خصوص تشکیل دهند که نتیجه آن منوط به نحوه بر خورد مدیران شهرستان ری است.

قفل ۲۰ ساله توسعه محله نفرآباد در حال باز شدن است

عبدالرضا گلپایگانی همچنین در خصوص موضوع محله نفرآباد و درخواست برخی مالکان برای اخذ تراکم بیشتر، گفت: برای محدوده محله نفرآباد به تازگی طرحی تهیه شده است که برخی از مالکان در بازدید یکی از همکاران ما از این محله، درخواست تراکم ساختمانی بیش از ۱۸۰ درصد مصوب دارند. متأسفانه تصمیماتی که در گذشته برای محله نفرآباد گرفته شده بود، آسیبی جدی به سابقه و شأن اجتماعی این محله وارد کرده است. به همین دلیل ما با توجه به محدودیت‌های ارتفاعی که از سوی سازمان میراث فرهنگی برای این محل تعریف شده است، طرحی را برای نفرآباد تهیه کردیم و مشاور طرح با توجه به محدودیت موجود، حداکثر تراکمی که می‌تواند تا ارتفاع ۱۰ متری احداث شود را به کمیسیون ماده پنج ارائه داده است.

ارزش زمین‌ها و ساختمان‌های نفرآباد احیاء می‌شود

وی تصریح کرد: یکی از ویژگی‌های مهم محله نفرآباد، نزدیکی آن به حرم عبدالعظیم حسنی (ع) است و این نزدیکی ارزشی را برای این محل ایجاد می‌کند و اگر بتوان این معضلات ۵۰ ساله که شأنیت محله نفرآباد را رو به افول برده، آهسته رفع کرد، حتماً منفعت مادی هم برای مالکین آنجا تأمین خواهد شد. هرچند هدف از ساختن مسکن منفعت مادی نیست و قرار است یک فضای مسکونی مناسب برای خانوارها ایجاد شود. همکاران ما برای اینکه بر این رکودی که در ۲۰ سال گذشته تشدید شده و قفلی که به حرکت توسعه نفرآباد زده است، غلبه پیدا کنند، در سازمان نوسازی شهر تهران برنامه‌هایی برای حدود ۴۰ درصد از زمین‌های نفرآباد که در مالکیت شهرداری تهران است، تهیه کرده‌اند که این برنامه به دنبال طراحی ویژه و معماری فاخر متناسب با همجواری با حرم است، اگر این نوع از معماری در آنجا شکل بگیرد، به صورت خود به خودی ارزش زمین‌ها و ساختمان‌ها را در یک بازه زمانی ۴-۵ ساله زنده خواهد کرد.

معاون شهردار تهران ادامه داد: اکنون شهرداری تهران پروژه‌هایی را به عنوان محرک نوسازی و نمونه‌های مسکن با کیفیت بالا در دست طراحی و اجرا دارد که برای اجرای آن از بهترین معماران و سازندگان استفاده خواهد کرد، علاوه بر این، برخی از پاتوق‌های محلی موجود در طرح اکنون توسط سازمان نوسازی در حال اجرا هستند.

تلاش برای افزایش میزان وام بانکی برای مالکان محله نفرآباد

گلپایگانی افزود: از دیگر تسهیلاتی که برای محله نفرآباد در نظر گرفته شده، افزایش وام این محله نسبت به سایر محلات است که اگر به نتیجه برسد مالکان می‌توانند با دریافت این وام بخش عمده هزینه ساخت و ساز را تأمین و در بازه زمانی بلند مدت پرداخت کنند تا فشار مالی بر روی آنها کم شود. بر اساس صحبت‌هایی که در جریان بازدید از منطقه ۲۰ صورت گرفت، قرار شد که از هیچ کوششی برای ارائه تسهیلات به مالکان این محله دریغ نشود.

معاون شهردار تهران در ادامه به دیگر موضوعات مورد بررسی و تصمیم گیری در این بازدید اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از موضوعات، مسئله کارخانه سیمان ری بود که در دوره گذشته، از سوی دولت به مدت ۳۰ سال تحویل شهرداری تهران شده و قرار است، تبدیل به موزه صنعت سیمان و محلی برای فعالیت‌های دانش بنیان و استارتاپی، فضاهای کار جمعی و نوآوری شود. این موضوع، مورد توجه شهردار محترم تهران نیز قرار گرفت و در جمع بندی و مصوبه نهایی مربوط به منطقه ۲۰ مورد تأکید قرار گرفت.

وی ادامه داد: توجه ویژه به تأمین سرانه‌های تفریحی و گردشگری در شهر ری، ساخت بیمارستان تخصصی با سرمایه گذاری خیرین و موضوعات مرتبط با حوزه حمل و نقل، فنی و عمرانی، فرهنگی و اجتماعی از جمله موضوعات مورد تصمیم گیری در بازدید از منطقه ۲۰ بود که شهردار تهران طی سخنرانی خود در جمع شهروندان منطقه در خصوص این تصمیمات اطلاع رسانی کردند.

کد خبر 5339486 سمیرا خباز

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان نوسازی شهر تهران شهرستان ری عبدالرضا گلپایگانی شهرداری تهران شورای شهر تهران وزارت آموزش و پرورش ترافیک علیرضا زاکانی طرح ترافیک پیش بینی وضعیت هوا علیرضا زاکانی شهردار تهران مترو حقوق بشر پلیس راهور آبگرفتگی معابر گردشگری حکم انتصاب معاون شهرسازی و معماری معاون شهردار تهران مدیریت شهر تهران زمین های کشاورزی شهرداری تهران حریم منطقه ۲۰ محله نفرآباد منطقه ۲۰ صورت گرفت بخش عمده زمین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۳۷۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش های تهران چقدر کاهش داشته است؟ | برنامه های آبفا برای جلوگیری از هدررفت آب

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، محسن اردکانی در گردهمایی مدیران روابط‌عمومی دستگاه‌های اجرایی و نهادهای استان تهران افزود: متوسط بارندگی‌های تهران سالانه ۲۸۰ میلیمتر است، اما در چهار سال اخیر این میزان بین ۱۹۰ تا ۲۱۰ میلیمتر در نوسان بوده است.

مدیرعامل آبفای استان تهران ادامه داد: سالانه بین ۱.۵ تا ۴ درصد نیز به شمار مشترکان شرکت آبفای استان تهران افزوده می‌شود و در چنین شرایطی، چاره‌ای جز مدیریت مصرف وجود ندارد.

وی خاطرنشان کرد: البته تنش آبی موجب غفلت شرکت آبفای استان از انجام برنامه‌ها و پروژه‌های زیربنایی و اثرگذار نشده است و همان‌طور که در ابتدای امسال بیش از ۱۷ هزار میلیارد تومان پروژه در این استان به مرحله بهره‌برداری رسید، تلاش خواهیم کرد تا پایان امسال نیز شهروندان و ساکنان استان تهران از مزایا و خدمات ۲۰ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان پروژه جدید برخوردار شوند.

اردکانی گفت: خادمان مردم در شرکت آب و فاضلاب استان تهران همه توان و تلاش خود را برای تأمین و توزیع مناسب آب به کار گرفته‌اند؛ اما آنچه که در نهایت موجب ثمردهی این تلاش‌ها خواهد شد، همراهی و مشارکت مردم در مدیریت مصرف است.

تهرانی‌ها چقدر از آب شرب کشور را مصرف می‌کنند؟ | نمای مصرف آب در پایتخت

مدیرعامل آبفای استان تهران آب را حیاتی‌ترین کالای زندگی دانست و با اشاره به تنش آبی و خشکسالی‌های چند سال اخیر، پیشنهاد داد: پویش هر کارمند یک سفیر و حامی آب در دستگاه‌های اجرایی راه‌اندازی شود.

وی ادامه داد: کمبود منابع آبی چالشی‌ترین موضوع کشور و مدیریت مصرف آب اولویت نخست شرکت‌های آب و فاضلاب برای گذر از این چالش محسوب می‌شود که یکی از مولفه‌های اثربخش در مدیریت مصرف، اقدام‌های فرهنگی است.

اردکانی با بیان اینکه قوانین و مقررات و قیمت‌گذاری آب و استفاده از تجهیزات و ابزار کاهنده مصرف سایر مولفه‌های مدیریت مصرف را شامل می‌شوند، گفت: در این زمینه باتوجه‌به قوانین و امکانات موجود، اقدام‌های لازم صورت می‌گیرد؛ اما در حوزه فرهنگی به فعالیت‌ها و اقدام‌های فراگیری نیاز است که همکاری و کمک روابط‌عمومی دستگاه‌ها و رسانه‌ها در این زمینه بسیار مؤثر خواهد بود.

به گفته وی، وزارت نیرو و شرکت‌های آب و فاضلاب در چهار سال اخیر که خشکسالی بر کشور سایه انداخته است، تلاش‌های زیادی را برای تأمین آب انجام داده‌اند و اگرچه سقایی مردم وظیفه و افتخار شرکت‌های آب و فاضلاب است؛ اما همکاری‌های فرابخشی برای انجام این وظیفه از روی اخلاص است و این تلاش چنانچه با کار مضاعف و مشارکت جمعی همراه شود، توفیق و برکت فراوانی خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران به اشاره به شمار بالای کارمندان دستگاه‌های اجرایی و نهادها، افزود: روابط‌عمومی این دستگاه‌ها می‌توانند در کمک به مدیریت مصرف آب، پویش هر کارمند یک سفیر و حامی آب را در بین کارمندان و خانواده‌های آنان راه‌اندازی کنند و همچنین به مدیران ارشد دستگاه‌های خود پیشنهاد دهند تا یک شهردار آب برای پایش و مراقبت از تأسیسات و جلوگیری از هدررفت آب انتخاب کنند.

تامین آب تهران در چه شرایطی به مشکل می خورد؟

وی همچنین با اشاره به فعالیت‌های گسترده روابط‌عمومی شرکت آبفای استان تهران در سال گذشته و به‌ویژه راه‌اندازی پویش‌های آب بهتر است یا ثروت و تهران، شهر حساس به آب، افزود: این فعالیت‌ها در مدت کوتاهی موردتوجه مخاطبان قرار گرفته و دامنه آن از استان تهران فراتر رفته و به سایر استان‌ها نیز تسری یافته است.

کد خبر 848697 برچسب‌ها وزارت نیرو خبر مهم آبفا - آب و فاضلاب تهران

دیگر خبرها

  • از بین رفتن کلونی‌های معتادان متجاهر در تهران
  • شهردار تهران: اتصال بزرگراه یادگار امام به بروجردی و آزاد راه ساوه | امروز پاتوق معتادان متجاهر در تهران نداریم
  • اسلام هراسی پای شهردار مسلمان لندن را هم گرفت
  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»
  • افزایش سرانه فضای ورزشی در شرق تهران
  • تسهیل در روند اجرای بزرگراه شهید شوشتری ظرف ۱۰ روز آینده
  • بارش های تهران چقدر کاهش داشته است؟ | برنامه های آبفا برای جلوگیری از هدررفت آب
  • ملاقات مدیرعامل باشگاه استقلال و شهردار منطقه ۵ تهران
  • تهران یکی از محروم‌ترین استان‌های کشور است
  • پیش‌بینی استحصال ۱۰ تُن گُلاب از مزارع گل‌محمدی در شهر مرزی کُرَند