Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و فناوری باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)؛ حامد طاهردوست، محقق و استاد دانشگاه کانادا که هفته گذشته مصاحبه او را منتشر کردیم، به تازگی مقاله‌ای در زمینه تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه نوشته که در ادامه می‌خوانید:

ایجاد تعامل میان دانشگاه و صنعت و تقویت این ارتباط بدون شک با پیامدهای خوبی همراه خواهد بود؛ هم فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها می‌توانند از طریق ارتقای مهارت‌های خود در صنعت سود ببرند و هم صنعت می‌تواند با آخرین راهکارهای آکادمیک و علمی خود را به‌روز کند و فارغ‌التحصیلان مستعد را جذب کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارائه یک آموزش تحصیلی مبتنی بر بازار و مشارکت کامل در بازار کار، هدف قطعی یک دانشگاه به شمار می‌رود، زیرا برای دانشگاه‌ها موفقیت فارغ‌التحصیلان جدید برای استخدام در مشاغل اهمیت بالایی دارد و همواره بر این مساله نظارت دارند. از سوی دیگر، صرفا تحصیلات دانشگاهی برای برآورده کردن انتظارات بازار کار، بهبود اشتغال‌ دانشجویان و تحقق اهداف اجتماعی- اقتصادی دولت کافی نیست. در ضمن، کسب‌وکارها باید مستقیما با آموزش عالی درگیر شوند تا مهارت‌های مناسب صنعت به دانشجوها آموزش داده شود.

راهکارها

ارتباط دانشگاه و صنعت و همچنین توسعه ارتباطات علم صنعت در گام اول نیازمند ایجاد یک مدل کسب‌وکار و به وجود آمدن کمیته‌ای برای اتخاذ تصمیمات استراتژیک در این زمینه و ایجاد ارتباطات پایدار با پیشگامان صنعت است.

همکاری علم صنعت را می‌توان به سادگی از دو منظر تحلیل کرد؛ یکی اینکه دانشگاه چطور می‌تواند به مشاغل کمک کند و دوم مشاغل چطور می‌توانند به دانشگاه کمک کنند.

در مورد اول یعنی دانشگاه می‌توان سه سناریوی اصلی یعنی تحقیق و توسعه، توسعه فنی و صنعتی و توسعه بازرگانی را مد نظر گرفت. با مشارکت دادن و استخدام فارغ‌التحصیلان جدید رشته‌های تجارت و مدیریت در کسب‌وکارهای کوچک، متوسط یا بزرگ می‌توان محیطی رقابتی براساس تخصص‌ها ایجاد کرد تا در نهایت این شرکت‌ها خواسته‌های مصرف‌کنندگان خود را مرتفع کنند. در ضمن این فارغ‌التحصیلان می‌توانند به استارتاپ‌ها کمک کنند تا برنامه استراتژیک، طرح بازاریابی، مدل کسب‌وکار خود را توسعه دهند، محصول یا خدمات خود را راه‌اندازی و مدیریت ارتباط با مشتری موثرتری را ایجاد کنند.

این موضوع از دو جهت بسیار حائز اهمیت است؛ یکی اینکه این حوزه‌ها حوزه تخصصی ویژه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است و دیگر اینکه شرکت‌های فناوری که بیشتر روی دانش فنی متمرکز هستند، ممکن است از دانش کافی در مورد تجاری‌سازی محصولات یا خدمات خود در بازار برخوردار نباشند. از سوی دیگر، بهتر است که از فارغ‌التحصیلان مدیریت بازرگانی در شرکت‌های فناوری استفاده نشود، زیرا ممکن است به دلیل رشته تحصیلی، دانش کافی در زمینه فنی نداشته باشند. با این حال، باید این موضوع را همواره در نظر داشت که صنعت فناوری همچنان خواستار حمایت دانشگاه‌هاست تا بتواند با دستیابی به فناوری‌های روز در بازار جهانی رقابت کند. بنابراین، همکاری اساتید برای تربیت دانشجویان از طریق دوره‌های آموزشی خرد و آموزش عملی ابزاری ضروری برای غلبه بر چالش‌های سازمانی بسیار ضروری به نظر می‌رسد و این دوره‌های آموزشی فرصتی عالی برای صنعت فناوری است و باعث می‌شود که کارمندان شرکت‌های فناوری همواره دانش و مهارت‌های خود را به‌روز نگه دارند.

آخرین و مهم‌ترین راهکار در توسعه ارتباط صنعت و دانشگاه، در اولویت قرار دادن بخش تحقیق و توسعه دانشگاه برای حمایت از صنعت است. با این کار، صنایع می‌توانند از تحقیقات فعلی دانشگاه‌ها آگاهی پیدا کنند و برای طراحی و توسعه فرآیندهای نوآورانه و تولید محصولات از این تحقیقات بهره ببرند.

کشوری مانند کانادا از پروژه‌های تحقیق و توسعه حمایت بسیاری می‌کند، ولی بسیاری از کسب‌وکارها هنوز از فرصت‌های موجود در این امر مطلع نیستند و دانش کافی در این زمینه ندارند. پس دانشگاه‌ها با تکیه بر دانش اساتید و دانشجویانی که زیر نظر مستقیم این اساتید تربیت می‌شوند، در بخش تحقیق و توسعه از صنایع حمایت کنند.

برای عمیق شدن ارتباط صنعت و دانشگاه، لازم است که صنعت و کسب‌وکارها هم انگیزه اساسی برای تعامل با دانشگاه‌ها را داشته باشند. این انگیزه‌ها می‌تواند جذب فارغ‌التحصیلان برتر دانشگاه‌ها به عنوان کارمند، ایجاد تصویر عمومی مثبت از کسب‌وکار خود، انجام مسئولیت اجتماعی، تسریع فرآیندهای تحقیق و توسعه، افزایش آگاهی در مورد روندهای کسب‌وکار و فناوری باشد.

شرکت‌ها می‌توانند نقش خود را در این تعامل دو طرفه، با اعطای وام به افراد نخبه برای شرکت در کلاس‌های درس ایفا کنند تا دانش آکادمیک دانشجویان با شیوه‌ها و چالش‌های دنیای واقتی تطبیق داده شود. شرکت‌های بزرگ نیز می‌توانند بر اساس یک برنامه از پیش تعریف شده به دانشجویان پیشنهاد دهند تا در دوره‌های آموزشی کوتاه مدتی که شرکت‌ها برای کارمندان خود دارند، شرکت کنند تا دانش خود را در حین کار توسعه دهند. شرکت‌ها در چنین دوره‌هایی که به غیر از دانش آکادمیک صرف، تجربیات واقعی محیط کار را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهند، می‌توانند میزان اشتغال‌پذیری دانشجویان را افزایش دهند و به رزومه آنها اعتبار اضافه کنند.

تعامل موفقیت‌آمیز با دانشگاه‌های خاص حتی می‌تواند منجر به حمایت مالی از کارآموزی کوتاه‌مدت دانشجویان در تحقیق و توسعه و حوزه‌های کسب‌وکار و مدیریت شود، زیرا فارغ‌التحصیلان دانشگاه می‌توانند برنامه استراتژیک، طرح بازاریابی و سیاست ارزیابی ریسک را برای مشاغل مختلف ارائه دهند.

به طور خلاصه، همانطور که قبلا ذکر شد، برای ایجاد یک همکاری موثر دانشگاه و صنعت، باید یک مدل کسب‌وکار را طراحی کنیم، انتظارات و شاخص‌های کلیدی خود را تعریف کنیم و تصمیمات مربوطه را در یک کمیته خاص نهایی کنیم. کمیته با رهبران کسب‌وکار تعامل دارد، فرآیند را تعریف می‌کند و درخواست‌های صنعت را تجزیه و تحلیل می‌کند. سپس پروژه‌های مربوطه را با اساتید مرتبط و تیم‌های آنها به اشتراک می‌گذارد.

نسترن صائبی صفت کد خبر: 1116788 برچسب‌ها ارتباط دانشگاه و صنعت

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: ارتباط دانشگاه و صنعت فارغ التحصیلان دانشگاه و صنعت صنعت و دانشگاه تحقیق و توسعه دانشگاه ها کسب وکار شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۳۸۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده

رئیس امور اقتصادی اداره کل آسیا، آفریقا و اقیانوسیه وزارت نفت گفت: هم‌اکنون براساس برآوردها کشورهای آفریقایی بالاترین رشد اقتصادی را طی سال ۱۴۰۲ داشته‌اند و این مسأله چشم‌انداز روشنی را برای توسعه همکاری ما با این قاره در ۲ دهه آینده رقم خواهد زد.

به گزارش ایسنا، سلیمان قاسمیان ظهر امروز در نشست تخصصی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا با اشاره به عزم دولت سیزدهم برای توسعه همکاری‌های دوجانبه با کشورهای آفریقایی در حوزه صنایع پایین‌دستی و بالادستی صنعت نفت و نیز فرصت‌های تکرارنشدنی بازار در این قاره، گفت: هم‌اکنون، براساس برآوردها، کشورهای این قاره بالاترین رشد اقتصادی را طی سال گذشته داشته‌اند و این مسئله چشم‌انداز روشنی را برای توسعه همکاری ما با این قاره در دو دهه آینده رقم خواهد زد.

وی با اشاره به اینکه ۷.۲درصد از ذخایر هیدروکربوری جهان در قاره آفریقا قرار دارد، افزود: طی دو سال اخیر بیشترین اکتشاف‌های مواد نفتی و گازی جهان به‌ترتیب در کشورها نامیبیا، غنا، آنگولا و آفریقای جنوبی انجام شده است.

رئیس امور اقتصادی اداره کل آسیا، آفریقا و اقیانوسیه وزارت نفت بیان کرد: هم‌اکنون در حوزه تقاضای فرآورده‌های نفتی و گازی شاهد افزایش تقاضا در قاره آفریقا هستیم. این قاره اکنون ظرفیت پالایشی روزانه ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه را دارد که نسبت به مصرف داخلی خود بسیار کمتر است، ازاین‌رو ما می‌توانیم بازارهای صادراتی فرآورده‌های نفتی خوبی در این قاره، به‌خصوص در شرق و جنوب آن داشته باشیم.

قاسمیان صادرات خدمات فنی و مهندسی، بازسازی پالایشگاه‌های موجود و صادرات فرآورده‌های نفتی و گاز مایع را از دیگر فرصت‌های ایجاد ارتباط بیشتر با صنعت نفت قاره آفریقا اعلام کرد.

افزایش ۲۶درصدی مصرف گاز جهان تا ۲۰۴۰

براساس این گزارش، رضا نوشادی - مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران نیز در این نشست تخصصی با بیان اینکه تا سال ۲۰۴۰ مصرف گاز در جهان ۲۲ تا ۲۶ درصد افزایش داشته و هم‌زمان شاهد افزایش تقاضای این حامل انرژی خواهیم بود، گفت: ایران به‌عنوان دومین دارنده ذخایر گازی جهان همواره یکی از ظرفیت‌های بالقوه برای تأمین پایدار گاز در دهه‌های آینده خواهد ماند.

وی با یادآوری اینکه صنعت گاز ایران طی سال‌های اخیر با وجود تحریم‌های همه‌جانبه کشورهای غربی توانسته است تولید خود را از حدود ۴۰۰ میلیون مترمکعب در سال ۱۳۸۹ به بیش از ۸۷۵ میلیون مترمکعب در حال حاضر برساند، تصریح کرد: هم‌اکنون فرایند تولید گاز، از مرحله تولید تا توزیع، بدون حضور شرکت‌های خارجی و ازسوی متخصصان ایرانی انجام می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به اینکه این شرکت هم‌اکنون مدیریت بیش از ۴۴۰ هزار کیلومتر خط لوله گاز در کشور را بر عهده دارد، افزود: در بخش ساخت ایستگاه‌های تقویت فشار و پالایشگاه‌های گازی به‌ترتیب ۹۲ و ۷۶ درصد به خودکفایی رسیده‌ایم. ما و ۲۵۰ شرکت‌ دانش‌بنیان داخلی مرتبط با ما می‌توانیم در زمینه احداث و تعمیرات خطوط لوله و ایستگاه‌های تقویت فشار گاز، به کشورهای آفریقایی خدمات فنی و مهندسی ارائه کنیم.

نوشادی پروژه‌های بازیابی کربن، مینی ال‌ان‌جی، تولید هیدروژن از گاز، ساخت توربواکسپندر و حذف کربن را از پروژه‌های جدید در صنعت گاز دانست و گفت: هم‌اکنون ایران در بحث ساخت دو نوع توربوکمپرسور، بیش از ۲ میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرده است.

آمادگی ایران برای صدور خدمات فنی و مهندسی به آفریقا در حوزه پالایشگاهی

براساس این گزارش، علی شاهوردی، مدیر هماهنگی افزایش ظرفیت و تعمیرات اساسی پالایشگاه‌های فراسرزمینی در شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی نیز در این نشست تخصصی، گفت: ایران آمادگی دارد در زمینه تعمیرات اساسی، تأمین تجهیزات، نگهداری و تولید در حوزه پالایشگاهی با کشورهای آفریقایی همکاری داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه ایران ۳۰ سال پیش در زمینه تعمیر و ساخت پالایشگاه‌های نفت و گاز ۱۰۰درصد به خارج وابسته بود، بیان کرد: در سایه مدیریت دولت‌ها و محدودیت‌های اعمال‌شده تحریمی پس از ۴۵ سال تحریم و هشت سال جنگ، هم‌اکنون ضمن خودکفایی کامل در تعمیرات، پالایشگاه‌های نفتی خارجی را نیز تعمیرات اساسی می‌کنیم.

مدیر هماهنگی افزایش ظرفیت و تعمیرات اساسی پالایشگاه‌های فراسرزمینی در شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، کمپرسورهای فرایندی، کاتالیست‌های بنزین‌ساز، مبدل‌های حرارتی، کولرهای آبی صنعتی، خدمات مکانیک، پایپینگ، عایق، فیلتر، ترانسفورماتور و ابزار دقیق را ازجمله صدها محور صادراتی خدمات فنی و مهندسی به قاره آفریقا اعلام کرد.

ایران سومین تولیدکننده ال‌پی‌جی دنیا

براساس این گزارش، امیر هوشنگ کرمی، سرپرست امور بین‌الملل شرکت ملی گاز ایران نیز در این نشست تخصصی با بیان اینکه هم‌اکنون قاره آفریقا در زمینه تولید و مصرف ال‌پی‌جی برابر است، گفت: این قاره به‌شدت به انرژی و سوخت نیاز دارد و ایران به‌عنوان سومین تولیدکننده گاز مایع (ال‌پی‌جی) می‌تواند در افزایش صادرات این حامل انرژی در این قاره، نقش‌آفرینی کند.

وی در ادامه بیان کرد: هم‌اکنون چین، هند و ژاپن به‌ترتیب بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان ال‌پی‌جی در جهان به شمار می‌آیند و در قاره آفریقا مراکش، مصر، تونس و آفریقای جنوبی به‌ترتیب بزرگ‌ترین واردکنندگان این حامل انرژی هستند.

طبق اعلام وزارت نفت، سرپرست امور بین‌الملل شرکت ملی گاز ایران قیمت بالا و نبود اسکله‌های استاندارد را دو دلیل عمده مصرف پایین ال‌پی‌جی در قاره آفریقا دانست و گفت: تولید این ماده در ایران طی چند سال اخیر صعودی بوده و از ۵ میلیون تن در سال ۲۰۲۱ به ۷ میلیون تن در سال ۲۰۲۳ رسیده است.

صادرات ۳۵۰ میلیون دلاری کود اوره به آفریقا

براساس این گزارش، بیژن چگنی، سرپرست مدیریت کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران نیز در این نشست تخصصی، با تأکید بر اینکه هم‌اکنون عمده محصول صادراتی پتروشیمی ایران به قاره آفریقا کود اوره است، افزود: هم‌اکنون سالانه حدود ۳۵۰ میلیون دلار کود اوره به این قاره صادر می‌شود.

وی با اشاره به اینکه ایران ۹۵ میلیارد دلار طرح پتروشیمی جدید و در حال اجرا دارد، تصریح کرد: از این مقدار تاکنون ۱۳ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری انجام شده و مذاکرات برای ۸۲ میلیارد دلار دیگر، از طریق فاینانس در حال انجام است.

سرپرست مدیریت کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران صادرات کاتالیست را یکی از فرصت‌های ارتباط صنعت پتروشیمی ایران و قاره آفریقا اعلام کرد و گفت: هم‌اکنون ایران در زمینه کاتالیست به خودکفایی ۹۵درصدی رسیده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • توسعه گردشگری ایران و عمان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود
  • چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده
  • تقویت آموزش‌های مهارتی نیازمند توسعه زیرساخت ها است
  • مسابقات «سدید»‌ مهارت‌های ارتباطی دانشجویان را تقویت می‌کند
  • صنعت حمل و نقل بین المللی: مروری جامع با نگاهی عمیق به نقش هوش مصنوعی
  • شرکت مگاموتور در تولید روزانه انواع پیشرانه رکورد زد
  • وزیر صنعت: از کشور‌هایی کالا می‌خریم که از ما کالا بخرند
  • پیاده‌سازی توسعه بهره‌وری در هوشمندسازی صنعت فولاد
  • آمادگی دانشگاه آزاد برای همکاری با صنعت