Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شمیرانات، در حاشیه رودخانه جاجرود در جنوب شهر لواسان یک گروه پیمانکاری در حال برداشت غیراصولی و پراکنده شن و ماسه از رودخانه جاجرود به صورت و عمقی هستند و همین برداشت غیر مجاز گلایه محیط زیست استان تهران را به همراه داشته است.

این کارگاه از سمت شهر با تشکیل خاکریز از چشم مردم پنهان است و توسط نگهبان راه ورود و خروج در ۲۰ متری کلانتری ۱۶۶ لشگرک برای عموم بسته شده و از ورود به آن محدوده جلوگیری می‌شود و زمانی که خبرنگار فارس قصد ورود به حریم جنوبی رودخانه را داشت نگهبان ضمن ممانعت از ورودوی تصریح می‌کند: «مهندس گفته کسی وارد نشود».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آلودگی هوا و آلودگی صوتی این مجموعه که به صورت شبانه روزی ده‌ها تن شن و ماسه را از بستر رودخانه خارج می‌کنند نیز باعث نارضایتی مردم لواسان شده است.

نکته جالب اینکه این کارگاه پیشتر توسط دادستانی لواسانات مدتی تعطیل شده بود اما دوباره آغاز به کار کرده است و مشغول برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه شده‌ است.
 

 

رضا سالاروند سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شمیرانات در مصاحبه با خبرنگار فارس در رابطه با این موضوع بیان‌کرد: یقینا فعالیت این مجموعه آلودگی‌هایی در پی دارد که از جمله آلودگی هوا در شهر لواسان است.

وی افزود: در سال ۱۳۹۸ از سوی همکاران ما طرح دعوی شده و پرونده در مراجع قضایی در حال رسیدگی است و در آن پرونده بحث آلودگی هوا و برداشت غیر مجاز مطرح شده بود که در این راستا در بهمن ماه سال ۱۳۹۹ قرار منع تعقیب صادر شده اما محیط زیست به این رای اعتراض کرده و رای قرار منع تعقیب در دادگاه تجدید‌نظر نقض شده و مجددا به دادگاه لواسانات بازگشته است.

سرپرست اداره محیط زیست شهرستان شمیرانات بیان کرد: در تاریخ پانزدهم شهریورماه نوبت رسیدگی دادگاه بوده که پرونده به کارشناس ارجاع داده شده و منتظر نظر کارشناسی هستیم.
 


سالاروند اضافه کرد: تغییر مسیر آب و برداشت غیراصولی از مواردی است که مدنظر محیط زیست می‌باشد؛ وقتی یک برداشت با این وسعت انجام می‌شود با توجه به بار آلودگی که به وجود می‌آید روی آبزیان و سایر موارد تاثیر می‌گذارد و این برداشت عمقی خسارت‌های زیست محیطی به همراه دارد.

وی ادامه داد: با توجه به مدارک و مستندات ما، پیمانکار از سازمان صنعت معدن تجارت استان تهران مجوز داشته و قراردادشان با شرکت آب منطقه‌ای تهران بسته شده از طرف دیگر در اردیبهشت‌ماه ۹۸ با حضور مدیرکل وقت محیط‌زیست استان تهران هم صورت جلسه‌ای تنظیم شد و در آن صورتجلسه به مفادی شش بندی اشاره شده اما این مصوبات اجرایی نشده است.


سرپرست اداره محیط زیست شهرستان شمیرانات خاطرنشان کرد: از جمله بند های این صورتجلسه می‌توان به چند مصوبه اشاره کرد:

۱_نقاط بحرانی توسط نماینده امور آب شهرستان و نماینده محیط زیست استان تهران مشخص شود و دپو انجام شده در بستر رودخانه در اسرع وقت خارج شود.

۲_شرکت آب منطقه‌ای استان تهران می‌بایست نسبت ارسال مشخصات برداشت اعم از عمق و طول برداشت و همینطور روش برداشت جهت اعلام نظر نهایی به سازمان محیط زیست اقدام کند.

۳_در اولین فرصت نماینده دفتر حیاط وحش و آبزیان داخلی و نماینده اداره کل جهت بررسی وضعیت آبزیان به محل مراجعه کنند.

۴_ باید شرایط برداشت از سوی دفتر حیاط وحش و آبزیان آب‌های داخلی به اداره کل محیط زیست اعلام می‌شد.

۵_مقرر گردید که پیمانکار مربوطه نسبت به اخذ مجوز برداشت از صنعت و معدن اقدام کند که این را اخیرا بعد از گذشت چند سال انجام دادند.

۶_ برداشت‌های مذکور باید از کوتاه‌ترین مسیر بدون ورود به مقطع اصلی رودخانه در کم‌ترین زمان ممکن صورت گرفته و در نهایت مواردی که در آن صورتجلسه آمده رعایت نشده است.

پیگیری خبرنگار فارس در این خصوص از مسؤولان اداره صمت و آب منطقه‌ای استان تهران بی‌نتیجه مانده است. خبرگزاری فارس در صورت دریافت نظرات مسئولان این دو نهاد آن را به اطلاع مخاطبان خود خواهد رساند.

 

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آلودگی هوا محیط زیست آب شرب آلودگی لواسان استان تهران محیط زیست شن و ماسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۳۸۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند

به‌گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، در نشست میان رشته‌ای به مناسبت هفته هنر انقلاب با حضور اقشار مختلف هنرمندان ازجمله خبرنگاران، نویسندگان، شاعران، عکاسان و همچنین کارشناسان محیط زیست استان بوشهر، ضمن اکران خصوصی مستند رشاد بالف، معضلات محیط زیستی استان بررسی و برای رفع آنها چاره اندیشی شد.

سرپرست روابط عمومی اداره کل حفاظت از محیط زیست استان بوشهر در این نشست با تاکید بر لزوم شراکت همه مردم برای داشتن محیط زیستی سالم گفت: هرگونه دستکاری سواحل، ورود فاضلاب و همچنین مواد آلاینده از جمله آلودگی‌های نفتی به دریا باعث برهم خوردن تعادل زیست‌بوم خلیج‌فارس و در نتیجه از بین رفتن مرجان‌ها می‌شود.

سعید نوذری با اشاره به صید و فروش باله کوسه به‌عنوان یک معضل محیط زیستی گفت: به‌تازگی یک صیاد در بوشهر اقدام به صید افزون بر یک تن کوسه تنها برای فروش باله آنها کرده که این ظلم مسلم به محیط زیست است.

وی با تاکید بر غیرقانونی بودن صید به روش ترال، افزود: استفاده از تور ترال، به زیست‌بوم کف دریا و اقیانوس آسیب زده و تمام موجودات کف زی را از بین خواهد برد.

سرپرست روابط عمومی اداره کل حفاظت از محیط زیست استان بوشهر یادآور شد: نخبگان استان اختراع‌هایی انجام دادند که جایگزین صید با تور ترال است، اما حمایت‌های لازم از طرح آن‌ها نشده و گره این مشکل نه به دست سیاستمداران و مسئولان بلکه به دست هنرمندان باز می‌شود.

نوذری با بیان این‌که پویش‌های مردمی از اثرگذارترین روش‌های حفاظت از ظرفیت‌های محیط زیستی است، افزود: مجموعه محیط‌زیست هنرمندان را برای چاپ کتاب، برپایی نمایشگاه یا هر اثر هنری مربوط به محیط‌زیست همراهی می‌کند.

مدیر روابط عمومی حوزه هنری استان بوشهر نیز در این آیین با تاکید بر برگزاری نشست‌های هنری با حضور اقشار مختلف هنرمندان به‌جای نشست‌های رایج خبری مسئولان، گفت: به مناسبت هفته هنر انقلاب اسلامی، این مجموعه اجرای برنامه‌های شاخص فرهنگی را در دستور کار قرار داد.

مسعود عرب‌زاده عنوان کرد: یکی از برنامه‌هایی که در ششمین دوره هفته هنر انقلاب مصوب شد، نشست هنرمندان با فعالان محیط‌زیست بود که هنرمندان دغدغه‌مند استان از این برنامه استقبال کردند.

وی اظهار کرد: هنرمندان قدرت زیادی دارند و از این رو یکی از سیاست‌های حوزه هنری استان بوشهر این بود که هنرمندان پای کار حل مسائل محیط زیست بیایند و نه مسئولان و سیاست‌مداران.

نوذری با اشاره به ثبت نام افزون‌بر ۳۰۰ هنرمند استان بوشهر در سامانه راه‌اندازی شده از سوی حوزه هنری در هفته هنر انقلاب، افزود: امید می‌رود با برگزاری موفق این نشست، در ماه‌های آینده نیز اداره‌های و نهاد‌های دیگری همچون جهاد کشاورزی، دامپزشکی و... در برگزاری این گونه نشست‌ها با هنرمندان برای حل مشکلات حوزه خود فعال شوند.

وی گفت: طبق برنامه‌ریزی، حوزه هنری استان بوشهر هر ماه نشستی با هنرمندان در هر یک از این اداره‌ها برای رسیدگی به دغدغه‌های محیط زیستی برگزار خواهد کرد.

مدیر روابط عمومی حوزه هنری استان بوشهر با اشاره به اکران خصوصی مستند ساخته شده توسط هنرمند مستند ساز رشاد بالف در این نشست، گفت: آثار فاخری از این جنس میتواند تاثیر بسیار زیادی در فرهنگ‌سازی جامعه داشته باشد و اکران این فیلم در جمع هنرمندان و توضیحات تکمیلی کارگردان اثر باعث دغدغه‌مند شدن هنرمندان و تولید آثار بیشتر در این حوزه خواهد شد.

ریختن فاضلاب به دریا، قطع درختان شهری به بهانه‌های مختلف، صید بی‌رویه آبزیان، آلودگی‌های نفتی، شکار در محیط‌های ممنوع و بازار فروش گسترده حیوانات بومی استان بوشهر ازجمله مواردی بود که هنرمندان و کارشناسان محیط‌زیست به آن پرداختند.

دیگر خبرها

  • دستگیری متخلفین برداشت غیرمجاز شن و ماسه در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو
  • نجات جوجه جغد‌ها در پاسارگاد
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • تاثیر هنر در حفاظت از محیط زیست
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • آب تالاب‌های پلدشت ۴۰ درصد افزایش یافت
  • پاکسازی حاشیه و تالاب پیرسلمان