Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-09@02:25:35 GMT

مذاکرات با ایران دوستانه است

تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۴۰۴۰۲

مذاکرات با ایران دوستانه است

فیصل بن فرحان وزیر امورخارجه عربستان شنبه شب گفت: مذاکرات با ایران دوستانه است، اما پیشرفت زیادی نداشته است.

به گزارش مشرق به نقل از رویترز، بن فرحان این سخنان را در رم و در حاشیه نشست گروه ۲۰ اعلام کرده است.

نشست دو روزه گروه ۲۰ در رم ایتالیا ظهر امروز به وقت محلی آغاز به کار کرد.

رهبران ۲۰ قدرت اقتصادی برتر جهان در شهر «رُم» پایتخت ایتالیا گردهم آمده‌اند تا درباره تغییرات آب و هوایی و همه‌گیری کرونا به عنوان دو بحران مهم در کنار سایر تحولات بین‌المللی چاره‌اندیشی و تبادل نظر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در واکنش به تحولات لبنان نیز مدعی شد که کشورش هیچ نظری ندارد که دولت جدید لبنان باید بماند یا برود.

وزیر امورخارجه عربستان بدون اشاره به فشاری که ریاض به لبنان وارد کرده است، ادعا کرد: ریشه بحران با لبنان به سلطه حزب الله باز می‌گردد.

ادعای بن فرحان همزمان با آن روی می دهد که عربستان به همراه برخی کشورهای عربی دیگر از جمله امارات، کویت و بحرین سفرهای خود را از بیروت فراخوانده و از سفرای لبنان در کشورهایشان خواسته‌اند، خاکشان را ترک کنند.

سخنان وزیر امورخارجه عربستان درحالی بیان می‌شود که «حسین امیرعبداللهیان»  وزیر امور خارجه ۱۶ مهرماه اعلام کرد که مذاکرات تهران و ریاض در مسیر درست خود قرار دارد و نیازمند گفت‌وگوهای بیشتری هستیم.

وی با بیان اینکه ایران قطع کننده روابط دیپلماتیک با عربستان نبود گفت: چند سال  پیش این تصمیم از سوی عربستان سعودی اتخاذ شد.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه ایران از استمرار گفتگوها و نتایج عملی که به نفع دو طرف و منطقه باشد استقبال می‌کند، مذاکرات موجود میان دو کشور را سازنده توصیف کرد و گفت: امیدواریم دوطرف به نتایج خوبی  در این زمینه دست پیدا کنند. ایران و عربستان دو کشور مهم در منطقه هستند. نقش دو کشور در کمک به امنیت پایدار، توسعه و رشد منطقه مهم است.

امیرعبداللهیان خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران به نقش سازنده خود در منطقه ادامه می‌دهد و گفت و گو و همکارهای منطقه ای را رمز مهمی برای کمک به پیشرفت منطقه می‌داند.

منبع: ایرنا

منبع: مشرق

کلیدواژه: تحولات قفقاز تحولات افغانستان لبنان رم حسین امیرعبداللهیان فیصل بن فرحان عربستان سعودی حزب الله لبنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۴۰۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی ایران و تاجیکستان درمورد تقویت روابط دوجانبه

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، دومین دور رایزنی‌های سیاسی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان به ریاست مشترک علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشور و فرخ شریف زاده معاون وزیر امور خارجه تاجیکستان روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه در تهران برگزار شد.

در جریان این گفت وگوها طرفین درخصوص طیفی از موضوعات دوجانبه از جمله تقویت روابط اقتصادی، ارتقای روابط فرهنگی و علمی، تقویت همکاری منطقه‌ای و بین‌المللی و نیز افزایش تعاملات پارلمانی تبادل نظر کردند.

باقری در این ملاقات با اشاره به تفاهمات خوب صورت گرفته در دور اول رایزنی‌های سیاسی در تاجیکستان، بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه مناسبات با جمهوری تاجیکستان تاکید کرد.

معاون وزیر خارجه با اشاره به اهمیت و اولویت سیاست همسایگی در روابط خارجی ایران، تقویت همکاری‌ با کشور هم‌کیش هم‌زبان، تاجیکستان را از مصادیق مهم اجرای سیاست همسایگی دانست.

وی با اشاره به تهدیدات امنیتی منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای خاطرنشان کرد: ایجاد ناامنی و حمایت از جریان‌های افراطی و تروریستی در منطقه یک واقعیت است که با حمایت‌های آمریکا، رژیم صهیونسیتی و برخی کشورهای اروپایی شکل گرفته است.

باقری افزود: امروزه همگرایی همه کشورهای منطقه برای مقابله همه‌جانبه و فراگیر با پدیده شوم تروریسم، امری لازم است که همکاری جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان برای تحقق آن ضروری است. بر همین اساس دو کشور باید بیش از پیش از ظرفیت‌های سازمان‌های منطقه‌ای نظیر شانگهای، سازمان همکاری اسلامی، اکو و عدم تعهد بهره برند.

باقری همچنین با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و ضمن محکومیت ارتکاب نسل کشی از سوی این رژیم، کلید برقراری صلح و ثبات منطقه را مقابله با اشغالگری و تجاوزات رژیم اشغالگر دانست.

معاون وزیر خارجه تاجیکستان نیز با اشاره به همکاری‌های رو به توسعه دو کشور آمادگی کشورش برای توسعه مناسبات و تقویت همکاری‌ها میان دو کشور را اعلام کرد.

فرخ شریف زاده با اشاره به وجود نزدیک به ۲۰۰ سند همکاری میان دو کشور، اجرای کامل و موثر این تفاهمات را زمینه مناسبی جهت تقویت همکاری‌ها دانست و خواستار افزایش حجم مبادلات اقتصادی میان دو کشور شد.

وی همچنین با اشاره به سابقه همکاری‌های خوب دو کشور در سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی و منطقه‌ای، بر تداوم و تقویت مناسبات میان دو کشور همزبان با پیشینه تاریخی مشترک تاکید نمود.

در پایان این نشست طرفین بر برگزاری منظم رایزنی‌های سیاسی با هدف تسریع همکاری‌ها در حوزه‌های گوناگون تأکید کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رایزنی ایران و تاجیکستان درمورد تقویت روابط دوجانبه
  • وزیر دفاع اسرائیل : تابستان داغی پیش روی لبنان است
  • امیرعبداللهیان: همه‌چیز برای یک آتش‌بس پایدار در غزه فراهم است
  • نخست وزیر ارمنستان: تعلیق مذاکرات مرزی با آذربایجان، منجر به جنگ می‌شود
  • روابط ایران و اقلیم کردستان عراق دوستانه است
  • حماس: مقاومت تسلیم فشارها در مذاکرات نمی‌شود
  • نتانیاهو کار مذاکرات با حماس را پیچیده کرد
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم
  • بلاروس آماده میزبانی مذاکرات صلح اوکراین است
  • تماس تلفنی وزیر دفاع آمریکا با وزیر جنگ اسرائیل