Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از کهگیلویه، بافت قدیم تاریخی دهدشت به وسعت 43 هکتار از جاذبه های منحصر بفرد تاریخی در جنوب کشور است اما با توسعه شهرنشینی اکنون تنها 37 هکتار از آن باقی مانده است.

وجود بیش از 2هزار خانه، مسجد، حمام، کاروانسرا، بازار، هفت امامزاده در این بافت نشان از قدمت بالای آن است که استفاده از این ظرفیت عظیم می‌توانست رونق گردشگری و اقتصاد شهرستان را رقم بزند با این وجود تدبیری جهت توسعه زیرساخت‌های صنعت گردشگری در این مجموعه اندیشیده نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در واقع شهرستان کهگیلویه مجموعه‌ای از غنی ترین و جذاب‌ترین اماکن تاریخی را در خود جای داده است در غبار فراموشی مسؤولان و متولیان طی ادوار گوناگون اما حتی نام آن برای بسیاری از ساکنان محلی شناخته شده نیست.

این مجموعه گرانبها سال‌ها در بی‌تدبیری‌ها سوخت و در سایه رها شدن به محلی برای نگهداری دام‌ها و حاشیه امن برای اتراق معتادان تبدیل شده بود.

 

برای نجات بخشی و صیانت از آثار حریم ابنیه و محوطه‌ تاریخی بلادشاپور اگرچه مرمت‌هایی طی سال‌های اخیر صورت گرفت و با پیگیری مصرانه امام جمعه یک مسجد در بافت احیا شد اما کافی نیست و این بافت عظیم خالی از هر گردشگری است.

در ضلع غربی بافت یک کاروانسرا با 37 حجره و 30 ایوان وجود دارد که یادآور شکوه معماری در دوران صفوی است و محل بیتوته بازرگانان آن روزگار بوده است.

با شعار نمی‌توان شاهد احیای بلاد شاپور بود

غربت سرمایه ملی این گنجینه ارزشمند گذشتگان هر روز بیشتر نمود پیدا می‌کند آن وقت مدیران و مسؤولان تنها به سخنرانی و شعارهای بی اساس بسنده می کنند و پاسخگوی افکار عمومی و نسل آینده نیستند.

 

یک روز حرف از جهانی شدن کاروانسرا می‌زند و یک روز از احیای آثار تاریخی، اما به خود زحمت نمی دهند در پی بودجه برای ساماندهی بافت باشند.مسرولان میراث فرهنگی در حالی از ثبت جهانی کاروانسرا خبر دادند که 52 کاروانسرا در کشور تحت ارزیابی یونسکو قرار گرفته و معلوم نیست این اثر تاریخی دهدشت امتیاز و معیارهای لازم برای جهانی شدن را کسب کند یا خیر.

بافت تاریخی دهدشت در بودجه ملی ردیف اعتباری اختصاص یافت و سالانه 10 میلیارد تومان در نظر گرفته شد از زمان اختصاص این اعتبار مدام مسؤولان و متولیان با مانور خبری آن را به عنوان نقطه روشن عملکرد مدیرییت خود در بوق و کرنا کردند اما هیچ گاه نگفتند و شاید نمی‌دانستند تخصیص این اعتبار گیر یک بند قانونی است و باید آن را در مرکز کشور پیگیری و رفع کنند.

 

در بازدید هفته پیش استاندار و رئیس کمیسیون تلفیق مجلس از بافت تاریخی وقتی از اعتبار بافت سخن به میان آمد گفته شد که مشکل قانونی دارد اما مسؤولان میراث فرهنگی و گردشگری برای پیگیری آن هیچ اقدامی انجام نداده‌اند.

برگشت 50 میلیون تومان اعتبار روشنایی بافت از دیگر میراث مسؤولان میراث فرهنگی و خدمت به تاریخ کهگیلویه است.

انتهای پیام/82016

 

منبع: فارس

کلیدواژه: فراموشی بافت تاریخی دهدشت اعتبار بافت تاریخی دهدشت تاریخی دهدشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۴۱۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۰ درصد از بافت تاریخی بوشهر بهسازی و نوسازی شد

به گزارش خبرنگار مهر، حسین حیدری عصر سه‌شنبه در نشست با خبرنگاران اظهار کرد: بهسازی و مرمت بافت تاریخی بوشهر در دستور کار است.

شهردار بوشهر اضافه کرد: ۷۰ درصد از بافت تاریخی بوشهر بهسازی و نوسازی شده و طرح جداره‌سازی بافت بوشهر بر عهده اداره کل میراث فرهنگی استان قرار گرفته است.

حیدری با بیان اینکه یکی از ظرفیت‌های گردشگری بوشهر بافت تاریخی بوشهر است گفت: ساختمان‌های بافت تاریخی بوشهر دارای قدمت حدود ۲ قرن دارند که بازسازی برخی از آنها در دستور کار قرار گرفته شده است.

اجرای طرح‌های متعدد عمران شهری

وی همکاری دستگاه‌های مختلف از جمله اداره کل بنادر و دریانوردی و گمرک بوشهر در مرمت و بازسازی ساختمان‌های قدیمی و تاریخی یک ضرورت است تصریح کرد: باید این دستگاه‌ها پای کار بیایند تا اهداف مورد نظر محقق شود.

شهردار بوشهر طرح‌های بازسازی و بازآفرینی بافت بوشهر را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: در محله تنکگ‌ها بافت فرسوده زیادی داریم که اقدامات لازم تدوین و اجرایی شده است.

حیدری طرح‌های عمران شهری را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: امسال با اجرا طرح‌های مختلف عمران شهری از جمله گذر مناطق جنوبی شهر بوشهر تحول مهمی ایجاد می‌شود.

کد خبر 6087017

دیگر خبرها

  • تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه بافت تاریخی بوشهر
  • بافت تاریخی بوشهر یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری ایران است
  • خسارت ندیدن بناهای بافت تاریخی زواره
  • بازآفرینی بافت تاریخی بوشهر با مشارکت مردم
  • اجرای طرح توجیهی مسیر گردشگری فرهنگ و هنر
  • کف‌سازی و دفع آب‌های سطح ۹۰ درصد بافت تاریخی بوشهر پایان یافت
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • ۷۰ درصد از بافت تاریخی بوشهر بهسازی و نوسازی شد
  • بافت ناکارآمد شهری بوشهر یک‌ هزار و ۸۳۷ هکتار است