Web Analytics Made Easy - Statcounter

آرتا اسدی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌ و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با تحلیل تکنیکال شاخص کل در بازه بلند مدت گفت: اگر شاخص کل بورس را در تایم فریم هفتگی بررسی کنیم متوجه می‌شویم که در اواسط مرداد ماه سال ۹۹ سقفی را در ناحیه ۲ میلیون و ۳۹ هزار واحد داشته است. بعد از آن شاهد اصلاح و ریزش این روند بوده ایم و این اصلاح تا اول خرداد امسال ادامه پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته اصلاحات بسیار ریز و کوچک و در جهت مثبت در تایم فریم هفتگی داشتیم، اما  به صورت کلی  شاخص  کل بورس در کانال نزولی قرار داشت. 

این کارشناس بازار سرمایه  بیان کرد: روند نزولی شاخص تا زمانی که به ناحیه یک میلیون و ۱۲۷ هزار واحد برسد و کف فعلی را تشکیل بدهد ادامه داشت. همین ناحیه یک ناحیه حمایتی برای شاخص کل در تایم فریم هفتگی محسوب می‌شود. همچنین با توجه به دو خط زرد رنگی که در تصویر مشاهده می شود، ناحیه مقاومتی در یک میلیون و۵۷۰ هزار واحد را شاهد هستیم. اما طبق دو خط آبی رنگ در عکس یک ناحیه بسیار ریز و فشرده‌ای ایجاد شده که این امر نشان می‌دهد در تایم فریم هفتگی به یک ناحیه بحرانی رسیده ایم، البته این ناحیه حالت فشردگی دارد و در حال ذخیره سازی پتانسیل رشد برای حرکت‌های بعدی خود است. حالا این دو خط روند تشکیل شده یک وضعیت تقریبا بسته‌ای را در مرکز کانال ایجاد کرده‌اند که توجه بیشتری را می‌طلبد.

بیشتر بخوانید

بهره گیری صحیح از فناوری های نوین در جهت خلق ارزش و توسعه اقتصاد کشور

وی ادامه داد: به این علت باید بازار را به دقت مورد بررسی قرار دهیم که اگر ریزشی در این ناحیه فشردگی اتفاق بیفتد ریزش قدرتمندی است، اما اگر شاخص کل افزایش پیدا کند با توجه به این امر که در یک سال گذشته رشد قدرتمندی نداشته است، نمی‌توان به این رشد خیلی اطمینان کرد.

اسدی عنوان کرد: اندیکاتور‌ استوکاستیک که برای شناسایی قدرت روند در شاخص‌ها بسیار خوب عمل می‌کند نشان می‌دهد تقریبا از ۳۰ شهریور ماه شاخص کل یک ریزشی را شروع کرده و از ناحیه اشباع خرید و قدرت خارج شده و این ریزش همچنان ادامه پیدا کرده است.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: با توجه به این امر ناحیه‌ای که در حال حاضر در آن قرار داریم ناحیه پر فشار و پتانسیل دار است و سابقه روند بدون تحرک را داشته است، باید دقت کنیم که در ۲ یا ۳ کندل بعدی که دو تا سه هفته آینده می‌شود برای شاخص کل چه اتفاقی می اُفتد، اما در تایم فریم هفتگی فعلا نمی‌توان اعتماد به رشد هفتگی بازار داشت.

اسدی در پایان گفت:  اگر ریزش ها ادامه پیدا کند شاخص تا محدوه یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ریزش خواهد کرد، بنابراین به سرمایه گذاران پیشنهاد می کنیم که اگر قصد سرمایه گذاری در بازه بلند مدت دارند یک یا دو هفته دست نگه دارند و وضعیت بازار را بسنجند. به علت اینکه بازار در وضعیت بسیار حساسی قرار دارد. ترجیحا هم بر روی تایم فریم‌های بلند مدت سرمایه گذاری نکنند و از تایم فریم‌های پایین‌تر استفاده کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شاخص کل تحلیل تکنیکال هزار واحد بلند مدت شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۴۴۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورس در سکوت

آفتاب‌‌نیوز :

بازار سهام اولین روز کاری هفته را کاملا متعادل آغاز کرد، به طوری که به نظر می‌رسد فعلا نه انگیزه‌ای برای صعود دارد و نه آنقدر فروشنده در بازار حضور دارند تا بتوانند شاخص کل را منفی کنند.

در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با رشدی جرئی به ۲ میلیون و ۳۰۴ هزار واحد رسید. همچنین نیز شاخص کل هم‌وزن نیز با رشدی ۱۴۰۰ واحدی به ارتفاع ۷۶۵ هزار واحد رسید.

گفتنی است سه نماد «فملی»، «شپنا» و «شستا» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «آریا»، «شگویا» و «تجلی» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «ذوب»، «کاما» و «خزامیا» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «خاور»، «کرمان» و «کرومیت» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.

لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، مبلغ ۵ هزار میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود ۵۱ میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

دیگر نکته‌ای که در معاملات امروز بازار سرمایه به چشم می‌خورد، بازگشایی منفی صندوق‌های طلا با توجه به افت نرخ ارز در بازار غیر رسمی و همچنین نزول انس جهانی بود.

در بازار امروز ۱۶۳ نماد در محدوده مثبت و ۲۶۶ نماد در محدوده منفی و در بازار فرابورس ۱۶۰ نماد در محدوده مثبت و ۱۸۰ نماد در محدوده منفی معامله شدند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • بورس در سکوت
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • تحلیل هفتگی بازار سرمایه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت