Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی طغیانی امروز در اصفهان در ارتباط با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اظهار داشت: قانون بوجه به دولت اجازه داد که در طول سال ۱۴۰۰، ارز ترجیحی را برای سایر کالاها به غیر از دارو حذف کند، یعنی ارز ۴۲۰۰ تومانی دارو  باقی می‌ماند و مابقی ارز ترجیحی که برای نهاده‌های دامی و آنچه در زنجیره تولید محصولات دامی به آن ارز تعلق می‌گیرد، حذف می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در قانون بودجه پیش‌بینی شده بود که در طول یک سال این ارز ترجیحی حذف شود، افزود: دولت قبل تا مردادماه که بر سر کار بود، این کار را نکرد؛ دولت فعلی تا پایان سال بر اساس قانون بودجه فرصت دارد که این را حذف کند و اگر تا پایان سال حذف نشود، عملا از قانون بودجه تخلف شده است.

وی با اشاره به مسأله تأمین ارز گفت: باید متناسب با آنچه در قانون پیش‌بینی شده ، ارز تخصیص پیدا کند و اینطوری هم که من شنیدم بخش زیادی از ارز پیش‌بینی شده در قانون، صرف شده است؛ به همین دلیل دولت باید به تدریج برای حذف ارز تصمیم‌گیری کند و اینکه در چه تاریخی این کار را انجام دهد دست خود دولت است.

طغیانی ادامه داد: غیر از دارو فقط ۵ کالا است که به آن‌ها در حال حاضر ارز تخصیص داده می‌شود که همه هم در بخش کشاورزی است؛ ۲ سال پیش که این سیاست اعمال شد، حدود ۲۵ قلم کالا بود، در طول سال ۹۸ و ۹۹، ۲۰ قلم آن‌ حذف شد و الان فقط ۵ قلم کالای دیگر باقی‌مانده است، مثلا لاستیک خودرو، کاغذ، کائوچو و اجناسی که برای تولید کالاهای اساسی نیاز بود، همگی از لیست دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شدند و الان ۵ قلم کالای کشاورزی، یعنی روغن خام، دانه‌های روغنی، کنجاله سویا، جو و ذرت ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی را دریافت می‌کنند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بهمن و اسفند ۹۹ در زمان تصویب بودجه، در ارتباط با ارز ۴۲۰۰ تومانی خیلی بحث شد؛ این مباحث هم این بود که ارز دولتی را که دولت می‌تواند به قیمت نیمایی بفروشد و در اقتصاد کشور خرج کند یا حتی به مردم یارانه بدهد تا بتوانند برای مخارج زندگی خود استفاده کنند، دارد با یک پنجم قیمت می‌فروشد و کالایی که حاصل از فروش این ارز است، با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار نمی‌گیرد.

با ارز ۴۲۰۰ هم مردم متضرر می‌شوند و هم دولت

وی اضافه کرد: مثلا ما داریم ارز ۴۲۰۰ تومانی به نهاده‌های دامی اختصاص می‌دهیم، ولی مرغ با قیمت بالا و تقریبا با قیمت آزاد به دست مردم می‌رسد، یعنی حتی اگر ما ارز را هم با قیمت آزاد می‌دادیم، قیمت مرغ چیزی از این گران‌تر نمی‌شد؛ نمی‌شود که ما از این طرف هم ارز را با قیمت ۴۲۰۰ تخصیص بدهیم و هم از آن طرف مردم کالا را گران‌تر بخرند و از هر دو سمت، دولت و مردم متضرر شوند.

طغیانی با اشاره به پیشنهاد مجلس مبنی بر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی تصریح کرد: مجلس پیشنهاد داد مابه‌التفاوت قمیت ارز را به یارانه‌های موجود اضافه کنیم؛ اما دولت قبل تا روز آخر این کار را انجام نداد و نتوانست بازارها را کنترل کند، در نتیجه هم قیمت‌ها بالا رفت و هم ارز هدر شد؛ حالا در دولت جدید توقع ما این است که به سمت سیاست درست حرکت کنیم.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در بیان سیاست درست تصریح کرد: سیاست درست این است که یارانه را نه در مبدأ تولید، بلکه در مقصد مصرف باید توزیع کرد؛ اگر ما می‌خواهیم به مردم کم‌درآمد و محروم هم کمک کنیم باید یارانه‌ای را به آخر زنجیره بدهیم نه به اول زنجیره، اگر به اول زنجیره اختصاص بدهیم، در طول این زنجیره تا وقتی که بیاید و به دست مردم برسد، اثر آن یارانه از بین می‌رود؛ تمام این زنجیره بهره می‌برند و آخر این زنجیره که مردم باشند، بی‌بهره هستند.

وی در پایان اذعان کرد: همه ارز امسال که خرج شده است، یعنی هر آنچه در بودجه پیش‌بینی شده بود، مصرف شد، امید است که برای سال آینده دولت یک سیاست یارانه‌ای خوب بیاورد تا در ایام بودجه برای آن تصمیم بگیریم.

23231

کد خبر 1568622

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ارز مجلس شورای اسلامی لایحه بودجه بودجه کسری بودجه ارز ۴۲۰۰ تومانی پیش بینی شده ارز ترجیحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۴۵۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۶۱ هزار میلیارد تومان یارانه برای نان

آفتاب‌‌نیوز :

حمید امانی همدانی در مورد یارانه نان در بودجه ۱۴۰۳ گفت: در لایحه بودجه ۱۴۰۳ یک رقم ۱۴۳ هزار میلیارد تومان برای یارانه نان قرار داده‌اند و همچنین ۱۸ هزار میلیارد تومان از محل مالیات بر ارزش افزوده فرآورده‌های نفتی در جدول تبصره ۸ در نظر گرفته شده که مجموع این دو رقم ۱۶۱ هزار میلیارد تومان خواهد شد که برای یارانه نان در سال جاری اختصاص می‌یابد.

در قانون بودجه ۱۴۰۲ برای یارانه نان در تبصره ۱۴ در بخش هدفمندی یارانه‌ها، در بند ۱ـ۴ـ مبلغ پانصد و شصت هزار میلیارد (۵۶۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال بابت یارانه نان در نظر گرفته شد.

نیز در بند ۶ تبصره ۱۴ آمده است، ۶ ـ سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها موظف است منابع حاصل از حذف یارانه خانواده‌های غیرمشمول حمایت دولت و عوارض و مالیات بر ارزش افزوده موضوع جزء (۱ـ ۶) این بند را با تخصیص سازمان صرفاً برای تأمین یارانه نان و بابت مستمری خانوار‌های پشت نوبتی کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور (مبلغ هشت هزار میلیارد (۸.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال) هزینه نماید.

 قیمت خرید تضمینی گندم از کیلویی ۱۵ هزار تومان پارسال به رقم ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان در سال جاری افزایش یافته است. 

پیش‌بینی شده امسال بیش از ۱۰ میلیون تن گندم مازاد بر مصرف کشاورزان به نرخ تضمینی خریداری شود.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • با بودجه ۳میلیارد تومانی در کجای پایتخت می‌توان خرید؟/ جدول قیمت‌ها
  • تمدید طرح یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ؟!
  • بررسی یارانه تشویقی ۲۲۰ هزار تومانی کالابرگ
  • اختصاص بودجه ۱۵۱ هزار میلیارد تومانی پروژه‌های عمرانی تهران
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • نماینده مجلس: طرح هادی از تخلف ساخت وساز در روستاهای البرز می کاهد
  • شارژ کالابرگ الکترونیک یک ماه زودتر از یارانه نقدی است
  • ۱۶۱ هزار میلیارد تومان یارانه برای نان
  • برنامه امسال دولت سیزدهم برای عبور موفق از اوج بار تابستان
  • تخصیص یارانه دارو به خوبی انجام نمی شود / تلاش دولت برای تثبیت قیمت نان در 1403 با سه برابر کردن یارانه