Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@08:06:22 GMT

ورود گردشگران خارجی به فارس تسهیل می شود

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۴۶۳۰۰

ورود گردشگران خارجی به فارس تسهیل می شود

به گزارش خبرگزاری مهر، هادی شه‌دوست شیرازی گفت: بخش گردشگری یکی از بخش‌هایی است که با شیوع ویروس کووید ١٩ و به دنبال اعلام پاندمی جهانی، آسیب بسیار جدی از این همه‌گیری متحمل شد.

او بابیان اینکه گردشگری به‌عنوان یکی از بخش‌های بسیار آسیب‌دیده از شیوع ویروس کرونا همچنان به دلیل حفظ سلامت جامعه با محدودیت‌های اعمال‌شده همراهی کرده است، گفت: با شتاب واکسیناسیون عمومی جامعه به همت دولت سیزدهم و همچنین واکسیناسیون قابل‌قبول در بسیاری از کشورهای مبدأ گردشگر فرست به ایران، نگرانی‌ها از این موضوع کاهش‌یافته و بسیاری از کشورها با مورد ملاحظه قرار دادن پروتکل‌های بهداشتی به بازگشایی مرزها اقدام کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقام مسئول از تهیه و ابلاغ دستورالعمل "نحوه حضور گردشگران خارجی در شرایط بیماری کرونا" با بهره‌گیری از نظرات کارشناسان و هم‌اندیشی با دستگاه‌های متولی خبر داد و افزود: امروزه در چارچوب رعایت بهداشت عمومی و سلامت جامعه، با توجه به اثرات مثبت گردشگری بر اقتصاد کشور، کارآفرینی، ایجاد اشتغال و در راستای حفظ بازارهای هدف گردشگری، احیای کسب‌وکارهای آسیب‌دیده این بخش و درعین‌حال حفظ سلامت شهروندان این دستورالعمل تهیه‌شده است.

شه‌دوست شیرازی گفت: ورود و خروج مستقیم و غیرمستقیم مسافران ایرانی و خارجی به‌صورت گروهی و انفرادی به مرزهای زمینی همانند مرزهای هوایی، با ارائه کارت واکسن، آزمایش PCR منفی و رعایت پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های مورد تائید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اول آبان ماه سال جاری بلامانع است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس بیان کرد: این دستورالعمل شامل تردد مستقیم و غیرمستقیم به کشورهای پر ریسک اعلامی از سوی سازمان جهانی بهداشت توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نخواهد شد.

شه‌دوست شیرازی افزود: چنانچه درروند بیماری کشورهای همسایه تغییری حاصل شود که نیازمند اعمال محدودیت یا ممنوعیت تردد مسافران باشد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به‌عنوان مرجع تخصصی مراتب را اعلام می‌کند و اقدامات بعدی از سوی کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی انجام می‌شود.

او خاطرنشان کرد: از اول آبان مرزهای شلمچه، جلفا، مهران، نوردوز، باشماق، پیله سوار، پرویزخان، آستارا، تمرچین، دوغارون، بازرگان، میلک، سرو، میرجاوه، پل دشت برای تردد مسافران با شرایط اعلام شده ویژه دوران شیوع کروناویروس، باز است. مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از بلامانع بودن تردد تمامی وسایل نقلیه عمومی و شخصی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز طبق دستورالعمل ابلاغی خبر داد و اعتبار ۹۶ ساعته آزمایش PCR منفی برای گروه‌های سنی بالای ۱۲ سال را لازم دانست.

او بابیان اینکه بنا به دستورالعمل مربوطه، فایل مصوب پروتکل حضور گردشگران در کشور در شرایط پاندمی کرونا در سایت visitiran.ir قابل‌مشاهده خواهد بود، افزود: فرآیند نظارت بر حضور گردشگر در داخل کشور از طریق سامانه مدیریت هوشمند بیماری‌های همه‌گیر (سامانه امید) و ارائه QR کد انجام می‌شود.

شه‌دوست شیرازی نظارت بر عملکرد و فعالیت دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری را مهم دانست و گفت: وظایف دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری در حیطه کنترل و رعایت مسائل بهداشتی از سوی گردشگران اعم از اخذ ویزا، ترانسفر، رزرو محل اقامت، غذا، مراقبت‌های بهداشتی و خروج مسافرین پس از انقضای مدت روادید مهم است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس خاطرنشان کرد: دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری موظف هستند تا در صورت بروز هرگونه علائمی در مسافران دال بر بیماری (پس از ورود و در حین اجرای گشت)، سریعاً وضعیت مسافر را به مسئولین مربوطه اطلاع دهند.

او بابیان اینکه نظارت بر الزام اسکان گردشگران خارجی در اقامتگاه‌های مجاز توسط دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری لازم است، افزود: واکسیناسیون کووید ١٩ و اخذ کارت واکسن کرونا تمامی کارکنان، شاغلان و خدمات دهندگان در تأسیسات و مراکز گردشگری و اماکن زیارتی و راهنمایان گردشگری الزامی بوده و نظارت‌ها بر فعالیت تأسیسات گردشگری اعم از هتل‌ها، هتل آپارتمان‌ها، مهمان‌پذیرها برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی تشدید خواهد شد.

شه‌دوست شیرازی تأکید کرد: واحدهای غیرمجاز اقامتی و یا تأسیسات گردشگری دارای مجوزی که در رعایت پروتکل‌های بهداشتی و بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغی اهتمام لازم را به عمل نمی‌آورند، به مراجع قانونی و قضائی معرفی و از ادامه فعالیت آنها جلوگیری خواهد شد.

کد خبر 5340232

منبع: مهر

کلیدواژه: میراث فرهنگی فارس گردشگری ویروس کرونا بنزین جایگاه سوخت بوشهر پمپ بنزین آمار کرونا خطبه های نماز جمعه کرمانشاه قوه قضاییه گرگان عکس استانها ایلام واکسن کرونا اردبیل دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری درمان و آموزش پزشکی پروتکل های بهداشتی رعایت پروتکل ها وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۴۶۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد

محمد بن سلمان ـ ولیعهد عربستان ـ از توسعه مسجد تاریخی «قُبا» در شهر مدینه، از زمان تأسیس آن در سال اول هجری، خبر داد.

غنی‌سازی تجربه‌های مذهبی و فرهنگی برای زائران و بهبود کیفیت زندگی تحت چشم‌انداز ۲۰۳۰ از جمله محورهای این پروژه اعلام شده است.

این پروژه، مسجد قبا را به همراه ۵۷ مکان تاریخی دیگر گسترش می‌دهد. این امر ارتباط بین این بناهای دیدنی و سایر مکان‌های میراثی را افزایش می‌دهد و یک نقطه تاریخی ایجاد می‌کند که بناهای تاریخی را به نمایش می‌گذارد.

برای این طرح، بودجه یک میلیارد دلاری در نظر گرفته شده و پس از پایان پروژه ظرفیت مسجد قبا به ۶۶ هزار نفر می‌رسد و مساحت آن نیز بالغ بر ۷۲ هزار متر خواهد بود که به بیانی دیگر ۱۰ برابر مساحت کنونی مسجد است.

مسجد قبا نخستین مسجد جهان اسلام است که در بیرون شهر مدینه قرار دارد و در روایت‌ها آمده است که نخستین سنگ‌های بنای آن توسط حضرت محمد (ص) پس از مهاجرت از مکه به مدینه گذاشته شد.

مقام‌های عربستان سعودی در راستای «راهبرد گردشگری کشور»، ‌توسعه چندین پروژه مختلف را آغاز کرده‌اند که از جمله آن‌ها به پروژه «نئوم» ‌(NEOM) می‌توان اشاره کرد که یک کلان‌شهر با بودجه ۵۰۰ میلیارد دلار است. مقام‌های این کشور امیدوارند «نئوم» و دیگر ابرپروژه‌های آنها به قطب گردشگری جهانی تبدیل شود.

گردشگری در واقع ستون «چشم‌انداز ۲۰۳۰» عربستان است که طرحی بلندپروازانه برای مدرن کردن و تنوع بخشیدن به اقتصاد عربستان و کاهش وابستگی آن به نفت به شمار می‌آید، که توسط محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در سال ۲۰۱۶ از آن رونمایی شد. هدف از این طرح، تغییر وضعیت پادشاهی نفتی با سابقه نه چندان مناسب در حوزه حقوق بشر به یک مقصد توریستی سطح بالاست.

بر اساس اعلام سازمان جهانی گردشگری، عربستان سعودی در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۱۹ افزایش ۵۶ درصدی در تعداد گردشگران ورودی را ثبت کرد. گزارش این سازمان همچنین حاکی از آن است که این کشور در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۱۹ به نرخ قابل توجه بازیابی گردشگری با ۱۵۶ درصد در تعداد گردشگران ورودی دست یافته است.

عربستان در کنار تلاش برای افزایش گردشگران سیاحتی، طرح‌های ویژه‌ای را نیز برای ترویج گردشگری مذهبی خود در دستور کار داده است و بر اساس چشم‌انداز ۲۰۲۳ این کشور، ۳۰ مسجد تاریخی در این کشور در برنامه توسعه و مرمت قرار دارند.

دیگر خبرها

  • مشکل ورود موقت و تردد وسایل نقلیه گردشگران خارجی رفع شد
  • حل مشکل تردد و ورود موقت وسایل نقلیه گردشگران خارجی به ایران
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • پلمب یک واحد قصابی به دلیل عدم رعایت ضوابط بهداشتی در رامهرمز
  • با قدم زدن در خانه تاریخی زینت الملک قوامی به تاریخ سفر کنید + فیلم
  • دستورالعمل فواصل بین کسب و کار‌های کشاورزی اصلاح می‌شود
  • هم‌قسم شدن مدیران مناطق آزاد برای جذب گردشگران غرب آسیا
  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!
  • تسهیل گری برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی از وظایف مناطق آزاد است
  • تفرجگاه "دربند" صحنه از آب شرب سالم و بهداشتی برخوردار شد