Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@22:26:31 GMT

لزوم توجه جدی به حوزه سلامت روان در پاندمی کرونا

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۴۸۰۴۵

لزوم توجه جدی به حوزه سلامت روان در پاندمی کرونا

ایسنا/زنجان رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان گفت: با توجه به شیوع بیماری‌های روان در دوران پاندمی کرونا نیازمند توجه جدی به حوزه سلامت روان در ابعاد مختلف هستیم.

پرویز قزلباش ظهر امروز (۹ آبان‌ماه) در مراسم اختتامیه ششمین جشنواره بین‌المللی عکس سلامت روان که در سالن همایش‌های بین‌المللی رازی دانشگاه علوم‌پزشکی ایران برگزار شد، با بیان اینکه تاثیر زبان هنر در دست‌یابی به اهداف سلامت روان انکارناپذیر است، اظهار کرد: زبان هنر که از دل مردم و برای مردم خلق می‌شود، می‌تواند در دست‌یابی به اهداف سلامت به ویژه سلامت روان تاثیرگذار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، مهم‌ترین فعالیت در عرصه سلامت را پرداختن به بهداشت روان و ارتقای سلامت روانیِ فردی و اجتماعی و پیشگیری از ابتلا و درمان مناسب بیماری‌های روانی و توان‌بخشی این بیماران دانست و افزود: بیماری روان یکی از بیماری‌های شایع عصر کنونی است که انسان‌ها را به مدت طولانی درگیر و به شدت ناتوان می‌کند.

این مسئول با بیان اینکه بیماران روان نیازمندترین افراد برای حمایت هستند ولی اغلب در برنامه‌های اجتماعی بسیاری از کشورها در پایین‌ترین اولویت قرار دارند، تصریح کرد: حوزه سلامت روان به خصوص با توجه به شیوع بیماری‌های روان در دوران پاندمی کرونا در ابعاد مختلف نیازمند توجه جدی است.

رئیس ششمین جشنواره بین‌المللی عکس سلامت روان با اشاره به اهمیت تشخیص، مراقبت و پیگیری شاخص‌های سلامت روان، گفت: هنر این توانایی را دارد که شادمانی‌ها و جراحت‌های بشری را به شکلی ظریف، زیبا و امین بیان کند و هنر عکاسی به طور گویا می‌تواند ابعاد مختلف و متنوع حیات بشری را از دریچه نگاه مردم، از سرزمین‌ها، نژادها و فرهنگ‌های مختلف به تصویر بکشد.

قزلباش با بیان اینکه آثار عکاسی با قلب و روح آدمی ادراک می‌شود، اظهار کرد: رضایت‌مندی از خویش، احساس با ارزش بودن، احساس تأثیرگذاری در محیط، لذت بردن از داشته‌ها، ارتباط و همدلی با دیگران، حرکت به سوی رشد و تعالی و هزاران مفهوم زیبای دیگر، از این دریچه به تصویر کشیده می‌شود که نیاز به هیچ توضیح دیگری ندارد.

وی با بیان اینکه افزایش سواد سلامت روان مردم به دست خودِ مردم یکی از مهمترین اهداف جشنواره بین‌المللی عکس سلامت روان است، افزود: در دوره ششم این جشنواره به دلیل اهمیت موضوع و ارتباط سلامت روان در بحران‌ها، بخش بیماری کووید - ۱۹ نیز به بخش‌های جشنواره اضافه شده است.

این مسئول با اشاره تاثیر برگزاری جشنواره عکس سلامت روان در مقابله با بیماری کرونا، تصریح کرد: جشنواره بین‌المللی عکس سلامت روان در ششمین دوره، با دریافت بیش از ۳۰ هزار اثر از ۸۲ کشور جهان، رکورد بی‌نظیری را به ثبت رساند و اعتبار و جایگاهی مناسب در عرصه بین‌المللی کسب کرد.

رئیس ششمین جشنواره بین‌المللی عکس سلامت روان با تاکید بر لزوم تامین، حفظ و ارتقای سلامت روانی و اجتماعی مردم توسط دولت‌ها مسئولان و مدیران حوزه سلامت، خاطرنشان کرد: بی‌شک این جشنواره می‌خواهد و می‌تواند به عنوان یک حرکت خلاقانه در راستای اهداف سلامت با ابزار پرقدرت هنر موفق شود و افتخار دیگری را برای کشور ایران کسب کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی زنجان سلامت رواني جشنواره بین المللی عکس سلامت روان سلامت روان حوزه سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۴۸۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس امور بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تاکنون یک سوم جمعیت بالای ۳۰ سال برای انجام غربالگری قلب به مراکز بهداشت مراجعه کرده اند، از یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بقیه هم خواست که با مراجعه سریعتر به این مراکز، تحت غربالگری قلب قرار بگیرند.   دکتر بابک اقبالی افزود: برنامه غربالگری قلب حوزه بیماری‌های غیرواگیر از سن ۳۰ سالگی به بعد انجام می‌شود، به این صورت که برای گروه سنی ۳۰ تا ۶۰ سال، هر سه سال یک بار و برای افراد بالای ۶۰ سال سالی یک بار، است.   وی ادامه داد: در حوزه غربالگری قلب میزان مراجعات در روستا‌ها ۷۰ درصد و در شهر‌ها ۳۰ درصد بوده که بسیار پائین است و ما از موارد باقی مانده در شهر‌ها و روستا‌ها می‌خواهیم که به نزدیکترین مرکز بهداشت مراجعه کنند تا تحت غربالگری قلب قرار بگیرند.   او با بیان اینکه در غربالگری قلب مواردی همچون کلسترول، قند خون، فشار خون، چربی خون، میزان قد و وزن، سابقه خانوادگی و ... مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، خاطرنشان کرد: در مواردی که احتمال خطر برایشان وجود داشته باشد فاصله زمانی برنامه مراقبتی‌شان کمتر می‌شود و به این افراد دارو‌های موردنیاز متناسب با وضعیتشان تجویز می‌شود.   دکتر اقبالی اضافه کرد: همچنین موارد با وضعیت بدتر و شدیدتر به سطوح ۲ و ۳ ارجاع می‌شوند و اگر فرد بیمار مشکلات دیابت، فشار خون، قند خون و چربی خون را داشته باشند، پرونده جداگانه‌ای برایش تشکیل می‌شود تا که مشکلاتش به‌طور ویژه‌تر و تخصصی‌تر با توجه به سابقه بیماری زمینه‌ای که دارد مورد بررسی و درمان قرار بگیرد.   رئیس امور بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در موارد غربالگری شده برخی از افرادی که نیازمند آزمایش و پیگیری مجدد بودند، این برنامه را ادامه ندادند که این پیگیری نکردن، آسیب‌زا است و باعث می‌شود مشکلات احتمالی به‌موقع شناسایی و درمان نشوند.   دکتر اقبالی افزود: در مشاوره‌هایی که در حوزه پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر انجام می‌شود مواردی همچون آموزش تغذیه سالم، آسیب‌های ناشی از مصرف سیگار و دخانیات، مشکلات ناشی از مصرف نوشیدنی‌های گاز دار و ... ارائه و بیان می‌شود و نیز پاسخگوی سؤالات حاضران در این برنامه‌های مشاوره‌ای هم هستیم.   وی در پایان گفت: با دوری از مصرف دخانیات، تغذیه سالم و فعالیت‌های بدنی و کنترل استرس می‌توان از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری کرد.

دیگر خبرها

  • ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
  • به سلامت روان نیروهای وظیفه باید توجه ویژه‌ای شود
  • بیش از ۹۰۰ هزار نفر، زیر پوشش غربالگری سلامت قلب
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌های سلامت اجتماعی است
  • شهرداری در مسیر پرکردن خلا‌ءهای سلامت اجتماعی است
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور