Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی برق حرارتی با اشاره به اینکه مخازن سوخت مایع نیروگاه‌ها حدود هفت درصد بیشتر از سال گذشته پر شده است، گفت: برای جبران کمبود تامین گاز نیروگاه‌ها در فصول سرد سال درصددیم تا آخر آبان‌ماه تمامی مخازن گازوئیل نیروگاه‌ها را پر کرده و تبادل انرژی از جنوب به سمت شمال را افزایش دهیم.

به‌ گزارش ایسنا، محسن طرزطلب، امروز در حاشیه سومین روز برگزاری نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق ایران با حضور در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا زمستان امسال در کشور شاهد بروز خاموشی خواهیم بود، گفت: بروز خاموشی در فصول سرد سال بابت کسری توان تولید نیروگاه‌های موجود نیست، بلکه مشکل اصلی تامین سوخت نیروگاه‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر اوج مصرف برق کشور حدود ۴۰ هزار مگاوات و توان تولید نیروگاه‌ها ۵۳ هزار مگاوات است؛ از این‌رو مشکلی به لحاظ ظرفیت تولید برق نداریم.

وی ادامه داد: همزمان با کاهش شدید دما در کشور و به تبع آن افزایش مصرف گاز بخش خانگی، ناچار به استفاده از سوخت مایع در نیروگاه‌ها می‌شویم؛ در حال حاضر نگرانیم که طی بازه زمانی اواخر آذر تا بهمن‌ماه کاهش شدید دما در کشور موجود افت فشار گاز در مناطق شمال و شمال‌شرقی کشور شده و نتوانیم سوخت مورد نیاز نیروگاه‌های این منطقه را به خوبی تامین کنیم.

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی برق حرارتی تاکید کرد: در نقطه بحرانی شمال و شمال‌شرق کشور ۱۶ نیروگاه قرار گرفته که در فصول سرد سال به دلیل افزایش مصرف، دچار افت فشار گاز می‌شوند، بنابراین ناچار به استفاده از سوخت مایع در این واحدها هستیم. با توجه به اینکه بخش عمده‌ مصرف برق کشور در این ناحیه قرار گرفته در تلاشیم تا اواخر آذرماه وضعیت مخازن سوخت این نیروگاه‌ها به شرایط مطلوبی برسد.

طرزطلب تاکید کرد: نیروگاه‌های شیروان، طوس، فردوسی، مشهد، شریعتی، نیشابور، کاوه، شاهرود، سمنان، شهدای پاکدشت و پرند در نقطه بحرانی شمال و شمال‌شرق کشور برای تامین گاز در فصول سرد قرار گرفته‌اند. برای کاهش میزان مصرف سوخت این نیروگاه‌ها در تلاشیم تا واحدهای گازی نیروگاه‌های فردوسی، کاوه، شاهرود و سمنان را تبدیل به سیکل‌ ترکیبی و در نیروگاه قدیمی مشهد واحدهای راندمان بالا احداث کنیم.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۱۴ میلیارد لیتر سوخت مایع در نیروگاه‌ها مصرف شد، گفت: نیاز اعلامی ما برای سوخت نیروگاه‌ها در فصول سرد سال روزانه حدود ۲۲۵ میلیون لیتر سوخت معادل است که در صورت تامین این میزان سوخت مشکلی برای تامین برق تمامی مشترکان صنعت برق ایجاد نشده و طبیعتا شاهد بروز خاموشی در کشور هم نخواهیم بود.

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی برق حرارتی با اشاره اینکه مخازن سوخت مایع نیروگاه‌ها حدود هفت درصد بیشتر از سال گذشته پر شده است، گفت: برای جبران کمبود تامین گاز نیروگاه‌ها در فصول سرد سال درصددیم تا آخر آبان‌ماه تمامی مخازن گازوئیل نیروگاه‌ها را پر کرده و تبادل انرژی از جنوب به سمت شمال را افزایش دهیم. همچنین تعمیرات واحدهای سیکل‌ ترکیبی را هرچه زودتر به اتمام برسانیم تا از ابتدای آذرماه با استفاده از این واحدها بتوانیم با مصرف سوخت کمتر توان تولیدی بیشتری داشته باشیم. 

طرزطلب اضافه کرد: معمولا خاموشی مطرح شده در فصول سرد برای صنایع بزرگ است؛ بدین منظور امیدواریم با مقداری کنترل مصرف بخش خانگی بتوانیم زمستان امسال را به راحتی سپری کنیم و مجبور به اعمال محدودیت گاز و برق برای صنایع بزرگ هم نشویم.

وی درباره استفاده از میعانات گازی برای سوخت نیروگاه‌ها، گفت: اجرای این طرح مطمئنا به امسال نخواهد رسید؛ سال گذشته تست و آزمایش مربوطه برای انجام این طرح انجام شده و امکان انجام آن با لحاظ برخی ترتیبات و ملاحظات در واحدهای نیروگاهی به اثبات رسیده است ولی اجرای این طرح در هر نیروگاه حداقل به ۲۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد.

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی برق حرارتی ادامه داد: این مسئله به اطلاع مسئولان مربوطه رسیده و در صورت موافقت آن‌ها برای صرف این هزینه امکان اجرای آن وجود دارد، اما در شرایط موجود با لحاظ شرایط فعلی و این سطح امکانات، قابلیت استفاده از میعانات گازی به صورت عمده در نیروگاه‌ها وجود ندارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی فصول سرد سال نیروگاه ها سال گذشته سوخت مایع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۴۸۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت نیروگاه‌ها پاسخگوی نیاز کشور در فصل تابستان نیست

محمدحسن آصفری، نایب رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره کمبود منابع انرژی و احتمال تغییر ساعات کاری در فصل تابستان گفت: نیاز کشورمان به انرژی بیش از هشتاد هزار مگاوات است در حالی که امروز ظرفیت نیروگاه‌های ما کمتر از پنجاه هزار مگاوات است.

وی اظهار کرد: پیک مصرف در فصل تابستان به‌دلیل گرما بالا می‌رود بنابراین تا منابع انرژی تامین نشود مشکلاتی در این زمینه خواهیم داشت و ممکن است تغییراتی در ساعات کاری صورت گیرد.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس بیان کرد: با توجه به قانونی که محلس شورای اسلامی در حمایت از صنعت برق تصویب کرد باید اجرای این قانون با جدیت دنبال شود و بخش خصوصی هم در اجرای آن شریک شود تا با سیاست‌های تشویقی و تسهیلاتی که در نظر می‌گیریم بتوانیم کمبود منابع انرژی را جبران کنیم.

نایب رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس ادامه داد: تغییر ساعات کاری یک راهکار موقت برای تامین انرژی است و باید منابع انرژی را افزایش دهیم لذا تا این اتفاق نیفتد شاهد راهکار‌های موقت مثل تغییر ساعات کاری هستیم.

آصفری گفت: لازمه جلوگیری از تغییر ساعات کاری در تابستان افزایش منابع انرژی است، چون تغییر ساعات کاری برای دولت هزینه‌بر است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • فروش برق با نرخ‌های جذاب در بورس انرژی
  • نیاز مصرف برق کشور در سال جدید رشد شتابانی دارد
  • انتقال ۳ میلیارد و ۸۵۰ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاه‌های کشور در سال گذشته
  • توزیع روزانه ۱۰۰۰ تن کود کشاورزی در مازندران
  • توزیع روزانه ۱۰۰۰ تن کود کشاورزی برای کشت برنج در مازندران
  • ظرفیت نیروگاه‌ها پاسخگوی نیاز کشور در فصل تابستان نیست
  • مشهد با کسری ۴۶ درصدی تامین آب مواجه است
  • آیا حتما به خرید قرص ویتامین C نیاز داریم؟
  • نیروگاه‌های حرارتی با آمادگی ۱۰۰ درصدی به استقبال تابستان می‌روند
  • آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور تکمیل شد