Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری فارس- سید امیر سیاح  سرپرست دفتر مرکز ملی مطالعات پایش و بهبود محیط کسب‌ و کار در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در خصوص شکایت اخیر کانون وکلای مرکز از یکی از پلتفرم‌های فعال در حوزه ارائه خدمات وکالت اظهار کرد: وقتی که افراد حاضر در این پلتفرم وکیل هستند و پروانه وکالت دارند و این پلتفرم هم سایر مجوزات را دارد، شکایت کانون وکلا از این پلتفرم وجهی ندارد و به نظر من کانون وکلا باید خودش را با قواعد رقابت تطبیق بدهد و باز شدن درهای ورود به کسب و کار  وکالت را بپذیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لزوم ارزیابی وکلا توسط موکلین

سیاح با تأکید بر ضرورت ارزیابی پسینی وکلا توسط موکلینشان گفت: به شدت لازم است که وکلا توسط موکلینشان از نظر تعهد و کارآمدی ارزیابی شوند، با این حال کانون وکلا اعتقاد دارد که ارزیابی و نظارت باید پیشینی باشد و برای همین نیز امتحان سختی می‌گیرند و کسی که از آن امتحان سخت توانست عبور کند، دیگر با او کاری ندارند در حالی که این روش منسوخ شده و ناکارآمد است.

وی ادامه داد: نظارت و ارزیابی باید پسینی باشد؛ به این معنا که هر کس بتواند وارد کسب و کار وکالت شود منتها در شروع نتواند وکالت کند و صرفا مشاور درجه ۳ شود و اگر عملکرد خوبی داشت و مردم از او ارزیابی مثبتی داشتند تبدیل به مشاوره درجه ۲ و درجه ۱ شود و بعد از چند سال مشاوره بتواند وکالت کند.

نگاه بالا به پایین وکلا به موکلین

سیاح با اشاره به نگاه از بالا به پایین برخی از وکلا به موکلینشان گفت: نظارت پسینی به این معنا است که به جای نظارت کانون وکلا بر وکلا، خدمت‌گیرندگان و موکلین بر کار وکلا نظارت کنند با این حال متأسفانه بر خی وکلا به به موکلین نگاه از بالا به پایین دارند و شأن خود را بسیار بالاتر از این می‌دانند که بخواهند به موکل پاسخگو باشند اما نظارت پسینی باعث می‌شود که انضباط، عملکرد و پاسخگویی وکیل توسط موکل ارزیابی شود، به طوری که نمره موکلین هر وکیل به او مشخص شود و هرکس بخواهد وکیل بگیرد ببیند که موکلین به هر وکیل چه نمره‌ای داده‌اند و چقدر از او راضی بودند.

وی با بیان اینکه وجود بسترهایی برای ارزیابی وکلا مکمل طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار است گفت: یکی از انتقادات وکلا به طرح تسهیل این بود که در اثر این طرح آدم‌های بی‌سواد و کم دانش وارد حوزه وکالت شوند که البته نگرانی به حقی نیز هست. با این حال باید گفت این نگرانی در حال حاضر نیز وجود دارد و برای حل آن نیاز است که وکلا توسط موکلینشان ارزیابی شوند؛ در نیتجه مردمی که می‌خواهند وکیل بگیرند می توانند وکیلی که افراد بیشتری از او راضی هستند و حق الوکاله ای منطقی دارد را انتخاب کنند.

توسعه بازار وکالت با استارتاپ‌های حقوقی

سیاح با تأکید بر اینکه استارتاپ های حقوقی می تواند فرصت‌های شغلی بسیاری را وکلا ایجاد کنند، اظهار کرد: کسب و کار وکالت، کسب و کار در سایه‌ای است و بسیاری از کسانی که این خدمات را ارائه می‌دهند تعهداتشان روشن و شفاف نیست؛ در این شرایط استارتاپ‌های حقوقی می‌توانند شفافیت و تعهدات بازار خدمات حقوقی را روشن کنند و همانطور که استارتاپ‌های فعال در حوزه تاکسی الکترونیکی توانستند بازار تاکسی سرویس را گسترش دهد، این استارتاپ‌ها نیز می‌توانند باعث توسعه و پویایی بازار خدمات حقوقی شوند.

کانون وکلای دادگستری مرکز چندی پیش از «سیدوک» به عنوان یکی از استارتاپ‌های حقوقی که تلاش دارد دسترسی مردم به وکلای دادگستری و خدمات حقوقی را تسهیل و حق‌الوکاله وکالت در پرونده‌های قضایی کاهش دهد، تحت عنوان «دخالت در امر وکالت» شکایت کیفری کرد. (مشروح خبر را از اینجا بخوانید)

جلیل مالکی رئیس کانون وکلای مرکز نیز در خصوص شکایت کانون وکلا از سیدوک با متهم کردن این استارتاپ به فعالیت غیرقانونی اظهار کرد: قطعا کانون وکلا از استارتاپ‌هایی که در چارچوب قانون فعالیت کنند، حمایت می‌کند ولی به همان اندازه با موسسات و استارتاپ‌هایی که خارج از چارچوب قانون فعالیت کنند و به سمت تظاهر به امر وکالت و مداخله در امر وکالت دادگستری بروند، مقابله می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: وکالت وکلا توسعه رقابت استارتاپ های حقوقی خدمات حقوقی کانون وکلا کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۴۸۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ۱۷ بوستان جدید در شهر قم

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم گفت: ۱۷ بوستان جدید به مساحت ۶۹۲ هزار و ۶۲۱ مترمربع با اعتبار ۷۹ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ احداث شد.

مهدی اصفهانیان‌مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قم با اشاره به ساخت ۱۷ بوستان جدید در شهر قم، اظهار کرد: اجرای پروژه‌های استفاده از پساب تصفیه شده در راستای توسعه و نگهداری از فضای سبز با رویکرد توسعه پایدار در سطح بوستان‌های جنگلی و فرا شهری انجام می‌شود.

وی افزود: این پروژه در سال ۱۴۰۲ با اعتباری بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان در حوزه معاونت خدمات شهری و در سطح مناطق هشتگانه پیش‌بینی شد.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم خاطرنشان کرد: برای سال ۱۴۰۳ نیز بیش از ۶۰ میلیارد تومان برای این حوزه در نظر گرفته شده است تا از پساب‌های تصفیه شده در بوستان‌های جنگلی استفاده شود.

اصفهانیان‌مقدم ادامه داد: مکانیزاسیون شبکه آبیاری فضای سبز و حذف آبیاری تانکری اقدام مهم دیگری در سال گذشته بوده است که سال ۱۴۰۲ در این خصوص ۹۰ میلیارد تومان هزینه شد.

وی اضافه کرد: این موضوع نقش مهمی در افزایش بهره‌وری و کاهش میزان مصرف آب دارد تا جایی که در سطح مناطق هشت‌گانه هیچ‌گونه آبیاری با تانکر مگر در مواقع حادثه یا قطعی آب، وجود ندارد.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری قم گفت: به منظور توسعه شبکه‌ها و خطوط انتقال آب خام در سال ۱۴۰۲، ۱۲ هزار و ۲۳۵ متر طول با هزینه بالغ بر ۲۷ میلیارد تومان توسعه شبکه انجام شد.

اصفهانیان مقدم با اشاره به اینکه مساحت آبیاری تحت فشار ۳۰ هزار مترمربع و آبیاری قطره‌ای ۲۵۰ هزار مترمربع است، افزود: سال ۱۴۰۲ حدود ۱۶۰۰ مترمکعب حجم مخزن برای شبکه‌های آبیاری فضای سبز احداث شد.

کد خبر 748148

دیگر خبرها

  • تلاش آمریکا برای در اختیار گرفتن خلیج فارس محقق نمی‌شود
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شرکت هوش مصنوعی ایلان ماسک سرمایه ۶ میلیارد دلاری جذب می‌کند؟
  • مساجد بدون کانون‌ها و پایگاه‌های بسیج رونقی ندارد
  • رقابت ۱۰ گروه در جشنواره هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان آذربایجان غربی
  • گام بلند استارتاپ «طرح تو طرح» برای نوآوری دیجیتال در معماری
  • قطع خدمات دولتی برای صاحبان مجوزی که شناسه یکتا ندارند
  • حل مشکلات حقوقی بیش از ۳هزار مددجوی البرزی
  • ساخت ۱۷ بوستان جدید در شهر قم
  • ارائه خدمات حقوقی به هزار مددجوی زنجانی‌