Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-01@08:13:53 GMT

(تصاویر) زنان فرمانروا: پنج ملکه قدرتمند تاریخ

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۴۹۷۶۱

(تصاویر) زنان فرمانروا: پنج ملکه قدرتمند تاریخ

در بیشتر دوره‌های تاریخی و تقریبا در همه کشورها، مردان قدرت را در دست داشته‌اند. تنها در معدود مواردی زنان توانسته‌اند به قدرت رسیده و حکومت کنند.

به گزارش بی بی سی، در این مطلب به ۵ ملکه قدرتمند تاریخ می‌پردازیم.

۱. حَتَشپَسوت، فرعون مصر

حَتَشپَسوت شاید به اندازهٔ کلئوپاترا مشهور نباشد، اما سال‌ها پیش از او بر سرزمین مصر فرمانروایی می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او دومین زنی بود که صاحب تاج‌و‌تخت شد و بر صدر فرمانروایان زن قدرتمند در فهرست ما قرار گرفت.

پیش از او اولین زنی که به مقام فرعون مصر رسید سوبِک‌نفرو از سلسلهٔ دوازدهم مصر باستان بود که به مدت چهار سال پس از مرگ برادر ناتنی‌اش آمِنمِهات چهارم که همسر او هم بود و جانشینی نداشت، سلطنت کرد.

حَتَشپَسوت از سال ۱۴۷۳ تا ۱۴۵۸ پیش از میلاد، فرمانروای مصر بود و اولین زنی بود که صاحب اختیارات کامل این مقام شد.

در دوران سلطنتش بیشتر اوقات در نگاره‌ها و تندیس‌ها او را با پیکری مردانه نشان داده‌اند که جامهٔ فاخر پادشاهان بر تن و ریش دروغینی بر چهره دارد.

اما مورخان این آثار به‌جا مانده را نشانهٔ تلاش او برای مرد‌نمایی نمی‌دانند.

نوعی شیوهٔ هنری در مصر باستان وجود داشته است که همه‌چیز را نه آنطور که هست بلکه آنطور که باید باشد نشان دهند. در جایگاه فرمانروایی این چهره‌ای بود که باید از او دیده می‌شد.

۲. وو زتیان، امپراتریس چین

امپراتریس وو تنها زنی بود که در چین با قدرت تمام فرمانروایی کرد. او بانوی دربار و همسر امپراتور، بیوهٔ امپراتور (عنوان و لقب امپراتور فقید به همسرش می‌رسد) و به طور رسمی از سال ۶۹۰ تا ۷۰۵ امپراتریس چین بود.

در طول بیش از دو‌هزاره او تنها زنی است که در چین به مقام امپراتوری رسید.

وو دختر یک تاجر چوب بود که به عنوان یکی از معشوقه‌های فرو‌دست امپراتور تای‌زونگ وارد دربار شد. پس از مرگ او، با نهمین پسر و جانشین او، امپراتور گائوزونگ ازدواج کرد.

امپراتریس وو زنی بود که برای رسیدن به قدرت مدام نقشه می‌کشید و از هیچ قتل و جنایتی هم ابا نداشت. فرمانروایی قدرتمند و توانا بود و یتیم‌خانه‌هایی ساخت و موقعیت زنان را بهبود بخشید و راه رسیدن افراد طبقات فرودست جامعه را به حکومت باز کرد.

۳. تئودورا، امپراتریس روم شرقی

امپراتریس تئودورا از فرش به عرش رسید

تئودورا امپراتریس امپراتوری روم شرقی بود. او همسر امپراتور ژوستینین یکم بود که از سال ۵۲۷ تا ۵۶۵ فرمانروایی می‌کرد.

او دختر خرس‌بانی در هیپودروم قسطنطنیه (استانبول فعلی) بود که هنرپیشه و روسپی شد. امپراتور ژوستینین شیفتهٔ زیبایی و هوش او شد و قانونی وضع کرد که پیوند میان هنر‌پیشه‌ها و مردان فرادست در آن دوران قانونی شود و آن‌ها بتوانند با هم ازدواج کنند.

تئودورا، به عنوان همسر امپراتور، نفوذ بسیاری داشت و تاریخ‌نگاران می‌گویند نام او در قوانین مصوب آن زمان آمده است.

او یکی از اولین فرمانروایانی بود که حقوق زنان را در نظر گرفت و قوانینی برای جلوگیری از قاچاق و خرید و فروش دختران جوان وضع کرد و در قوانین مربوط به طلاق تغییراتی به نفع زنان ایجاد کرد.

در افسانه‌ها آمده است که پس از مرگ تئودرا به مدت ۲۰ سال ژوستینین هرروز به سرِ خاک ِ او می‌رفت.

۴. اتلفلد، ملکهٔ مرسیا

اتلفلد قلمرو حکمرانی خود را گسترش می‌داد، لشکر‌کشی می‌کرد و قرار‌گاه می‌ساخت

اتلفلد، دختر آلفرد کبیر در ۱۶ سالگی با اتلرد پادشاه مرسیا ازدواج کرد.

پس از بیماری و وخیم شدن وضعیت سلامتی همسرش، اتلفلد به دلیل ساخت‌و‌ساز‌ها و معاهدات و لشکر‌کشی‌های نظامی شهرت بیشتری پیدا کرد.

وقتی اتلرد در حدود سال ۹۱۱ درگذشت، اتلفلد به تنهایی بر مسند پادشاهی نشست. او چندین قلعه و دژ وایکینگ‌ها را تسخیر کرد و حتی یورک، مرکز قلمروی شمالی وایکینگ‌ها اعلام کرد که تسلیم و گوش‌به‌فرمان او خواهد بود، اما او ناگهان در سال ۹۱۸ در راه رسیدن به آنجا درگذشت.

اتلفلد هرگز دوباره ازدواج نکرد، شاید، چون نمی‌خواست همسر جدیدش مهار قدرت قلمروی فرمانروایی او را به دست گیرد. وقتی او درگذشت قدرت به تنها دخترش، الفوین رسید، اما چندان دوام نداشت. ادوارد، پسر بزرگ‌تر آلفرد کبیر، به شمال لشکر کشید و خواهر‌زادهٔ خود را برکنار کرد.

۵. رانی لاکشمی‌بای از جانسی

در این دیوارنگاره رانی لاکشمی‌بای با فرزندش بر دوش درحال نبرد است. اشاره به چند‌وظیفگی زنان.

رانی (مؤنث راجه) لاکشمبی، ملکهٔ ایالت شاه‌نشین جانسی در شمال هندوستان بود. او از رهبران پیشروی شورش‌های ۱۸۵۷ هند بود.

پس از مرگ مادرش، وقتی رانی فقط ۴ سال داشت، پدرش که از وزرای دربار مارات‌ها بود او را بزرگ کرد. اسب‌سواری و تیر‌اندازی و فنون رزم را از همان آغاز کودکی آموخت و در جنگ‌آوری و شمشیر‌کشی مهارت پیدا کرد.

در سال ۱۸۴۲ با راجه گنگادهر رائو ازدواج کرد، اما چندی بعد بیوه شد. کمی بعد از آغاز شورش‌های ۱۸۵۷ هند، رانی لاکشمبی نایب‌السلطنهٔ جانسی شد و به جای فرزند خردسالش که جانشین سلطنت بود، بر مسند نشست.

در سال ۱۸۵۷ او به شورش‌های ضد انگلیسی پیوست و نیرو‌های خود را وارد کارزار کرد. لاکشمبی و نیرو‌هایش در برابر حمله و محاصرهٔ جانسی به مدت دو هفته دلیرانه مقاومت کردند.

می‌گویند وقتی نیرو‌های انگلیسی وارد جانسی شدند، او با دو شمشیر در دستانش در حالی که فرزندش را بر پشت بسته بود، می‌جنگید.

منبع: فرارو

کلیدواژه: تاریخ زنان فرمانروایان پس از مرگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۴۹۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند

خبرگزاری آسوشیتدپرس با انتشار گزارشی از شهر کابل، از تلاش دولت طالبان برای جذب گردشگران خارجی خبر داده است.

به گزارش عصرایران در این گزارش آمده است:

حدود 30 مرد در یک کلاس درس در کابل جمع شده اند، که بخشی از اولین گروه دانشجویی در یک موسسه تحت مدیریت طالبان است که قرار است متخصصان گردشگری و مهمان نوازی را آموزش می دهد.

این افراد قرار است پس از اتمام دوره در بخش های مختلف صنعت گردشگری مشغول به کار شوند. یک دانشجو مدل است و دیگری 17 ساله است که هیچ سابقه شغلی ندارد.

دانشجویان در سنین، سطح تحصیلات و تجربه حرفه ای متفاوتی هستند. همه آنها مرد هستند - زنان افغان از تحصیل بیشتر از صنف ششم منع شده اند.

حاکمان افغانستان عمدتا به دلیل اعمال محدودیت‌هایشان بر زنان و دختران در صحنه جهانی نام خوشی ندارند. اقتصاد این کشور بسیار خراب است، زیرساخت ها ضعیف و فقر زیاد است.

با این حال، خارجی‌ها به دلیل کاهش شدید خشونت، افزایش ارتباطات پروازی با مراکزی مانند دبی، به این کشور سفر می‌کنند. اعداد زیاد نیستند و در واقع طی دهه های گذشته هرگز نبوده اند. 

در سال 2021، طبق آمار رسمی تنها 691 توریست خارجی به افغانستان سفر کرده؛ در سال 2022، این رقم به 2300 نفر افزایش یافت و پارسال به رقم 7 هزار نفر رسید.

"محمد سعید" رئیس اداره توریسم در کابل گفت که بزرگترین گروه بازدیدکنندگان خارجی از کشور چین به دلیل نزدیکی و جمعیت زیاد آن است. البته از نظر او افغانستان نیز نسبت به برخی از همسایگان خود برتری هایی دارد.

سعید گفت:" آنها به من گفته اند که نمی خواهند به پاکستان بروند زیرا خطرناک است و مورد حمله قرار می گیرند. این را ژاپنی ها به من هم گفته اند. این برای ما خوب است."

اما مشکلاتی جدی هم در روند جذب گردشگر خارجی هم دارد.

سلفی گرفتن گردشگران افغان در محوطه کاخ "دارالامان" در شهر کابل/ آسوشیتدپرس

دسترسی به ویزا دشوار و پرهزینه است. بسیاری از کشورها پس از بازگشت طالبان به قدرت، روابط خود را با افغانستان قطع کردند و هیچ کشوری آنها را به عنوان حاکمان قانونی کشور به رسمیت نمی شناسد.

سفارت‌خانه‌های افغانستان یا تعطیل شدند یا فعالیت‌های خود را متوقف کردند. جنگ قدرت بین سفارت‌خانه‌ها و کنسولگری‌های افغانستان متشکل از افرادی از دولت سابق مورد حمایت غرب و آنهایی که تحت کنترل کامل دولت طالبان هستند، وجود دارد.

سعید می پذیرد که موانعی برای توسعه گردشگری افغانستان وجود دارد، اما گفت که برای غلبه بر آنها با وزارتخانه ها همکاری می کند.

هدف نهایی او رسیدن به شرایط صدور ویزا در بدو ورود برای گردشگران است، اما ممکن است سال‌ها با آن شرایط فاصله داشته باشد. شبکه جاده ای که در برخی نقاط کشور نیمه آسفالت است یا وجود ندارد، مشکلاتی دارد و خطوط هوایی تا حد زیادی از حریم هوایی افغانستان اجتناب می کنند.

شهر کابل به عنوان پایتخت بیشترین پروازهای بین المللی را دارد، اما هیچ فرودگاه افغانستان مسیر مستقیم با بازارهای توریستی بزرگ مانند چین، اروپا یا هند ندارد.

علیرغم چالش ها، سعید می خواهد که افغانستان به یک پایگاه بزرگ گردشگری تبدیل شود، جاه طلبی ای که به نظر می رسد توسط رهبران ارشد طالبان حمایت می شود.

او در این زمینه گفت:"من به دستور بزرگان (وزرا) به این بخش فرستاده شده ام. آنها باید به من اعتماد کنند زیرا مرا به این مکان مهم فرستاده اند."

دانشجویان مشغول تحصیل در موسسه گردشگری کابل هم آرزوهایی دارند. "احمد مسعود تلاش" مدل افغان که در موسسه تحصیل می کند، می‌خواهد در مورد مکان‌های زیبای افغانستان پست‌های اینستاگرامی بگذارد و تاریخچه آنها را برای ارایه رسانه‌ ای بیاموزد.

"سمیر احمدزی" فارغ التحصیل دانشکده بازرگانی، می خواهد یک هتل باز کند، اما فکر می کند که ابتدا باید درباره گردشگری و مهمان نوازی بیشتر بداند.

احمدزی گفت: "آنها (توریست های خارجی) مدام می شنوند که افغانستان عقب مانده و درگیر فقر و جنگ است. ما 5 هزار سال تاریخ داریم. باید صفحه جدیدی درباره افغانستان ایجاد شود."

کلاس ها شامل صنایع دستی افغانستان و مبانی مردم شناسی است.

یک موضوع غیررسمی نحوه تعامل با زنان خارجی و اینکه چگونه رفتار یا عادات آنها می تواند با آداب و رسوم و احکام محلی تضاد داشته باشد. به عنوان مثال می توان از سیگار کشیدن یا غذا خوردن زنان در ملاء عام، اختلاط آزادانه با مردانی که از نظر خونی یا ازدواج با آنها ارتباطی ندارند، باشد.

طالبان یک محدودیت جدی در زمینه نحوه پوشش زنان در اجتماع وضع کرده و الزاماتی را برای آنها برای داشتن سرپرست مرد یا محرم در هنگام سفر وضع کرده اند. با این قوانین صرف غذا، سفر به تنهایی و معاشرت با زنان دیگر در جمع سخت تر شده است. با بسته شدن سالن‌های ورزشی به روی زنان و ممنوعیت سالن‌های زیبایی، مکان‌های کمتری وجود دارد که آنها بتوانند بیرون از خانه همدیگر را ملاقات کنند.

"سرنا" تنها هتل پنج ستاره این کشور، به نشانه آماده شدن این کشور برای بازدیدکنندگان خارجی بیشتر، پس از یک ماه تعطیلی، سالن اسپا و زنانه خود را برای زنان خارجی بازگشایی کرده است.

اتباع خارجی برای دسترسی به خدمات باید پاسپورت خود را نشان دهند. ورود زنان افغانستانی به این محل ممنوع است.

محدودیت‌های زنان و دختران افغان بر شرکت‌های مسافرتی خارج از کشور فشار می‌آورد، زیرا آنها می‌گویند که سعی می‌کنند با اهدای کمک‌های مالی، حمایت از پروژه‌های محلی یا فقط بازدید از مشاغل خانوادگی، بر جنبه مثبت تعاملات فرهنگی تمرکز کنند.

"شین هوران" بنیانگذار "راکی رود تراول" گفت که سفر به افغانستان نباید به عنوان تایید دولت یا رژیم سیاسی خاص تلقی شود.

در نهایت، هدف باید حمایت از شیوه‌های گردشگری مسئولانه باشد که به طور مثبت به اقتصاد محلی کمک می‌کند و احترام و درک متقابل را تقویت می‌کند.

او گفت که هیچ نظری از سوی مقامات در مورد آنچه که گروه‌های تور دیده‌اند یا انجام داده‌اند وجود ندارد و این شرکت از نزدیک با یک سازمان حقوق زنان در افغانستان همکاری می‌کند. هوران افزود: درصدی از هزینه تور صرف حمایت از برنامه های این سازمان شد.

هیچ زنی در موسسه گردشگری و مدیریت هتلداری وجود ندارد. دانشجویان مرد مشغول تحصیل به  این موضوع اشاره نمی کنند. اما یک مسئول در اداره گردشگری به این موضوع اشاره می کند.

این مقام که از ترس نخواست نامش فاش نشود، گفت: " این یک وضعیت دلخراش است. حتی اعضای زن خانواده می پرسند که آیا می توانند اینجا درس بخوانند. اما با تغییر دولت، سیاست تغییر کرد. زنانی که پیش از به روی کار آمدن طالبان در این موسسه درس می‌خواندند هرگز برنگشتند و فارغ التحصیل نشدند."

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: سفر به افغانستان طالبان (1): فرودگاه خلوت/ سقوط اقتصاد / رضایت از امنیت طالبان چهره زنان گردشگر خارجی را پوشاند! (+عکس) گردشگران آمریکایی، فرانسوی و تایلندی در افغانستان طالبان (+ عکس) / "به من می گویند دیوانه ای که به آنجا می روی!"

دیگر خبرها

  • قتل تکان‌دهنده ملکه زیبایی اکوادور در ملأعام
  • در «اندرونی»؛ از جمع گرم حرمسرا تا عکس اینستاگرامی فخرالتاج!
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده‌اند
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • رفتار شرم آور پلیس آمریکا با یک زن مسلمان | ویدئو
  • سپاه و ارتش بازوان قدرتمند نظام جمهوری اسلامی اند 
  • علم و فناوری به عنوان مولفه‌های مهم قدرت محسوب می‌شوند+فیلم
  • ایران، سرآمد در حوزه دفاعی و امنیتی، با وجود تهدیدات متعدد
  • فرش قرمز زیر پای تیمِ جدید استقلال!
  • لیگ قهرمانان زنان اروپا | تقابل بارسلونا و لیون در فینال