Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک جهش جدید و کمی مسری‌تر از نوع دلتای به شدت قابل انتقال کووید ۱۹ توجه برخی کشورها به ویژه بریتانیا را به خود جلب کرده است. بر اساس آخرین داده‌های دولت بریتانیا که این جهش را به‌ عنوان نوع در حال گسترش در این کشور توصیف می‌کند، ۶ درصد از تمام موارد جدید توالی‌یابی ژنتیکی شده در هفته آخر سپتامبر را تشکیل داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش برنا؛ آژانس بهداشت عمومی کانادا نیز تایید کرده که این جهش که «دلتا پلاس» نامیده می‌شود، به کانادا نیز راه پیدا کرده و ۹ مورد از موارد ابتلا در ماه جولای را شامل می‌شود.

کارشناسان می‌گویند در حالی که این جهش ارزش پایش دارد، هنوز مشخص نیست آیا این زیرمجموعه دلتا که AY.۴.۲ نامیده شده، به گونه‌ای نگران‌کننده مانند سویه اصلی دلتا تبدیل خواهد شد یا خیر. AY.۴.۲ چیست؟

AY.۴.۲  آخرین جهش شناسایی شده ویروس کووید ۱۹ است که گسترش آن منجر به هزاران جهش و سویه شده است. این نوع جدید برای اولین بار در ماه جولای شناسایی و مشخص شد که با برخی جهش‌های جدید بر پروتئین اسپایک تاثیر داشته است. شاخه‌ای از گونه دلتا حاوی ۲ جهش در پروتئین سنبله خود است که به ویروس اجازه می‌دهد به سلول‌های خونی انسان نفوذ کند.

این جهش‌ها که با نام‌های Y۱۴۵H و A۲۲۲V شناخته می‌شود، در انواع دیگر نیز یافت شده‌ است که قدمت آن‌ به مراحل اولیه همه‌گیری بازمی‌گردد.

در حالی که کارشناسان می‌گویند این جهش‌های پروتئینی در گذشته منجر به افزایش قابلیت انتقال نشده‌ اما اذعان دارند که ترکیب با خواص نوع دلتا می‌تواند به AY.۴.۲ مزایایی برای انتقال ارائه کند.

استفن هاپتون کان، متخصص بیماری‌های عفونی در دانشگاه بریتیش کلمبیا، در این خصوص گفت: ما واقعا نمی‌دانیم این مزیت چیست و امیدواریم به گونه‌ای نباشد که از سیستم ایمنی افراد کاملا واکسینه‌شده فرار نکند. این چیزی است که ما بیشتر نگران آن هستیم.

فرانسوا بالو، مدیر موسسه ژنتیک دانشگاه کالج لندن، تخمین زده AY.۴.۲ می‌تواند تا ۱۰ درصد بیشتر از نوع اصلی دلتا قابل انتقال باشد.

در ایالات متحده انواع AY توسط مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری به‌ عنوان انواع نگران‌کننده فهرست شده است. با این حال مشخص نیست چه تعداد از موارد توالی کووید ۱۹ در این کشور ناشی از نوع AY.۴.۲ است زیرا آژانس آن را جدا از سایر انواع AY فهرست نکرده است.

مشخص نیست که آیا نوع دلتا پلاس عفونی‌تر است یا خیر اما دکتر کریستینا پاگل، مدیر واحد تحقیقات بالینی و استاد تحقیقات عملیاتی در دانشگاه کالج لندن، تاکید کرد این احتمال وجود دارد.

وی می‌گوید: AY.۴.۲ حدود ۱۰ درصد بیشتر از دلتا قابل انتقال است؛ بنابراین کمی بدتر است اما این میزان انتقال فاصله زیادی با نوع دلتا ندارد.

سرایت‌پذیری سویه جدید کرونا از دلتا پیشی گرفت

مطالعه‌ای که توسط موسسه تحقیقات لایب‌نیتس آلمان انجام و در ۱۱ اکتبر منتشر شد، نشان داد سویه دلتا پلاس در حمله به سلول‌های ریه و مقاومت در برابر درمان کارآمدتر است. این مطالعه همچنین نشان داد که سویه دلتا به ویژه در برابر آنتی‌بادی‌های مونوکلونال که به جلوگیری از بستری شدن در بیمارستان کووید ۱۹ کمک می کند، مقاومت می‌کند.

با این حال همان مطالعه نشان داد که ترکیبی از واکسن‌های توسعه یافته فایزر و آسترازنکا می‌تواند یک محافظت قوی در برابر نوع دلتا و شاخه AY.۴.۲ ایجاد کند.

محققان موسسه لایب‌نیتس در بیانیه‌ای اعلام کردند ترکیب ۲ واکسن ممکن است یک محافظت ایمنی به ویژه قوی در برابر انواع سارس کوو ۲ ایجاد کند.

علایم نوع دلتا پلاس چیست؟

علایم دلتا پلاس تا حد زیادی مشابه نوع دلتاست و بیماران مبتلا به دلتا پلاس علایم ی مانند معده درد و استفراغ، از دست دادن اشتها، حالت تهوع، درد مفاصل و اختلال شنوایی را نیز تجربه می‌کنند. اپلیکیشن Zoe Covid گزارش کرده علایم ی مانند سردرد، آبریزش بینی و گلودرد در نوع دلتا بیشتر از علایم رایج کووید مانند سرفه، تب و از دست دادن بویایی یا چشایی است.

در کدام کشورها دلتا پلاس مشاهده شده است؟

بر اساس آمار منتشر شده، سویه AY۴.۲ در ۳۳ کشور در سراسر جهان شناسایی شده اما اکثریت قریب به اتفاق موارد در بریتانیاست.

ساجد جاوید، وزیر بهداشت بریتانیا، گفت: ما همیشه در حال شناسایی انواع جدید هستیم. این موضوع شامل نسخه جدیدی از نوع دلتاست که در حال حاضر با نام AY.۴.۲ شناخته می‌شود و اکنون در حال گسترش است. در حال حاضر دلیلی وجود ندارد که باور کنیم AY۴.۲ یک تهدید بزرگتر است. شاید نوع بعدی یا بعد از آن چنین باشد؛ بنابراین ما باید برای آنچه رخ می‌دهد، آماده باشیم.

این نوع در بریتانیا و در کشورهایی از جمله هند، چین، ایالات متحده، سوئیس، ژاپن، پرتغال، لهستان، نپال، تایلند و روسیه نیز یافت شده است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کانادا ویروس سیستم ایمنی ژنتیک ایالات متحده آلمان درمان بیمارستان جهان وزیر بهداشت بریتانیا تایلند روسیه دلتا کرونا جهش های جدید کرونا سویه های ویروس کرونا دلتا پلاس دلتا پلاس نوع دلتا کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۵۲۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است

ایتنا - سازمان جهانی بهداشت گزارشی را منتشر کرده است که تأیید می‌کند بین همه‌گیری کووید-۱۹ و افزایش نرخ چاقی کودکان ارتباط وجود دارد.
بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت، یافته‌های این مطالعه که روی ۵۰ هزار کودک در ۱۷ کشور اروپایی بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ انجام شده است نشان می‌دهد شیوع کرونا منجر به زمان شرکت کودکان در فعالیت بدنی، صرف زمان بیشتر پای صفحه نمایش‌های الکترونیکی و در نتیجه افزایش چاقی کودکان در سراسر اروپا شده است.

این سازمان می‌گوید این چاقی در پسران و دختران ۷ تا ۹ ساله شایع بوده است.

این مطالعه نشان داد که در طول مدت همه‌گیری و قرنطینه‌های ناشی از آن، بیش از یک سوم از کودکان (۳۶ درصد) زمان بیشتری را برای حضور آنلاین، انجام بازی‌های کامپیوتری، استفاده از رسانه‌های اجتماعی یا تماشای تلویزیون در روزهای هفته گذرانده‌اند.

۳۴ درصد از کودکان ۷ تا ۹ ساله نیز در روزهای شنبه و یکشنبه زمان این فعالیت‌های خود را افزایش دادند.

طبق یافته‌های منتشره، تقریباً یک سوم (۲۸ درصد) از کودکان به طور قابل توجهی زمان کمتری را در فعالیت‌های خارج از منزل در طول هفته و تقریباً یک چهارم (۲۳ درصد) زمان کمتری را در تعطیلات آخر هفته در خارج از منزل گذرانده‌اند.

با این حال همه نتایج این تحقیق تلخ نیست. برخی از جنبه‌های مثبت همه‌گیری کووید-۱۹ این بوده که تقریباً یک سوم (۳۰٪) خانواده‌ها افزایش در تهیه غذاهای خانگی را گزارش کردند. امری که نشان از مصرف غذاهای سالم‌تر به جای غذاهای فرآوری شده و حاوی درصد بیشتری نمک و شکر بوده است.

 

۲۹ درصد از پاسخ دهندگان گفته‌اند که به عنوان یک خانواده با هم غذا می‌خورده‌اند و ۲۶ درصد نیز گفته‌اند هم‌اکنون نیز به برخی عادات شکل‌گرفته در طول همه‌گیری از جمله آشپزی و پختن غذا با فرزندان خود ادامه می‌دهند.

دکتر کرملین ویکراماسینگ، مشاور منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در امور تغذیه، فعالیت بدنی و چاقی، در این باره گفت: «چشم‌اندازی که این گزارش ترسیم می‌کند بسیار ظریف است؛ در برخی کشورها تغییرات مثبتی رخ داده است مانند اینکه خانواده‌ها بیشتر با هم غذا می‌خورند، اما یافته‌های نگران‌کننده‌ای نیز وجود دارد از جمله افزایش عادات غذایی ناسالم و زمان بی‌تحرکی.»

وی اضافه کرد: «ما نمی‌توانیم این روندها را نادیده بگیریم. امیدوارم این گزارش زنگ خطری را به صدا درآورد و ما را وادار به انجام اقدامات فوری برای بهبود الگوهای تغذیه و فعالیت بدنی کند.»

دکتر آنا ریتو، رئیس مرکز همکاری سازمان بهداشت جهانی برای تغذیه و چاقی کودکان، نیز گفت: «این مطالعه و یافته‌های آن اولین دیدگاه در نوع خود را از پیامدهای جسمی و روانی همه‌گیری برای کودکان مدرسه‌ای با تمرکز بر بیماری طولانی‌مدت و پرخطر چاقی به ما می‌دهد.»

وی که در تهیه این گزارش مشارکت داشته است اضافه کرد: «اطلاع‌رسانی به کشورهای عضو درباره شواهد ملموس از پیامدهای مشکل‌ساز تغییرات رفتاری مبتنی بر بیماری همه‌گیر جهانی، ما را قادر می‌سازد تا با استراتژی بهتر و همدلی بیشتری برای بحران‌های بهداشتی آینده آماده شویم.»

پیش از این نیز گزارش شده بود که کووید-۱۹ با تاخیر رشد در کودکان صفر تا ۵ ساله مرتبط است.

دیگر خبرها

  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • فعالیت در حوزه مهدویت به بدنه دانشگاه سرایت کند
  • بازار هیپنوتیزم در شبکه‌های اجتماعی/ هیپنوتیزم چیست و اصلا فایده‌ای هم دارد؟
  • دستگاه ذخیره انرژی انعطاف‌پذیر برای گجت‌های پوشیدنی ساخته شد
  • دستگاه ذخیره انرژی انعطاف پذیر برای گجت‌های پوشیدنی ابداع شد
  • آتش‌سوزی در مغازه شارژ سیلندر گاز مهار شد
  • مهار آتش‌سوزی در مغازه شارژ سیلندر گاز
  • اتریوم و کاردانو چه تفاوتی دارند؟
  • حمایت ۲۷.۵ میلیاردی ستاد اتصال‌پذیری از ۲۵ طرح فناورانه