Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@13:25:53 GMT

قرص «بومتانید» به درمان بیماری آلزایمر کمک می کند

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۵۲۷۷۷

قرص «بومتانید» به درمان بیماری آلزایمر کمک می کند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز تودی، تحقیقات نشان می‌دهد که بیماری آلزایمر ناشی از ترکیبی از عوامل ژنتیکی، سبک زندگی و محیطی است.

دانشمندان اخیراً با استفاده از مدل موش‌های آزمایشگاهی و رده‌های سلولی انسانی، روش‌های درمانی بالقوه ای را برای افراد دارای خطر ژنتیکی ابتلاء به بیماری آلزایمر بررسی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر «مارینا سیروتا»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کالیفرنیا، می‌گوید: «ما بیان ژن بیماری آلزایمر را از طریق پایگاه داده داروهای مورد تأیید سازمان غذا و دارو بررسی کردیم تا ببینیم کدام ترکیبات ممکن است اثرات بیماری را به حالت عادی برگردانند.»

او توضیح داد: «در اینجا به طور خاص، ما با تمرکز بر افرادی که دارای ژنوتیپ APOE۴/۴ به عنوان نقطه شروع بیماری بودند، یک رویکرد پزشکی دقیق را در پیش گرفتیم.»

دکتر سیروتا در پایان گفت: «داروی Bumetanide یکی از بهترین موفقیت‌های ما با استفاده از این رویکرد محاسباتی بود، که ما را بر آن داشت تا این دارو را بیشتر بررسی کنیم.»

در این مطالعه، محققان این فرضیه را مطرح کردند که داروهایی که تجلی ژن‌های بیان شده را در حالت‌های بیماری به حالت نرمال برمی گردانند، ممکن است در مقابله با این بیماری مفید باشند.

ابتدا دانشمندان ژنوتیپ APOE را انتخاب کردند. این ژن دارای بیشترین عامل خطر برای ابتلاء به بیماری آلزایمر دیرهنگام است.

سپس، نمونه‌های بافت مغز افراد مبتلا به آلزایمر را برای شناسایی نشانه‌های بیان ژن APOE، یعنی میزان روشن یا خاموش شدن ژن‌ها به دلیل حامل‌های ژنوتیپ APOE، آنالیز کردند.

در این مطالعه، بومتانید به عنوان یک کاندید مناسب برای برگرداندن حالات مرتبط با APOE۴ به سطوح طبیعی در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر مشخص شد.

محققان مغز جوندگان را برای ایجاد علائم مشابه APOE۴ اصلاح ژنتیکی کردند و سپس حیوانات را با بومتانید درمان کردند.

با گذشت زمان، دانشمندان حیوانات اصلاح‌شده ژنتیکی را تحت آزمایش‌های یادگیری و رفتاری برای عملکردهای شناختی قرار دادند و نتایج مربوطه را یادداشت کردند.

محققان دریافتند که در مغز حیوانات اصلاح شده ژنتیکی، بومتانید به طور قابل توجهی ژن‌های امضاکننده APOE۴ را معکوس کرد.

آنها همچنین مشاهده کردند که در مغز این حیوانات، بومتانید تشکیل حافظه را بهبود می بخشد و توانایی نورون‌ها را برای پاسخ به محرک‌ها با سازماندهی مجدد عملکرد و اتصالات آنها بازیابی می‌کند. این فرآیندها به ترتیب به عنوان تحریک پذیری عصبی و انعطاف پذیری شناخته می‌شوند.

در نهایت آنها تأیید کردند موش‌هایی که در معرض درمان با بومتانید قرار گرفتند، نسبت به موش‌هایی که در معرض درمان بومتانید قرار نداشتند، به طور قابل توجهی شیوع کمتری از بیماری آلزایمر داشتند.

دانشمندان به این نتیجه رسیدند که داروی «بومتانید» ممکن است روزی به یک گزینه درمانی و پیشگیری بالقوه برای بیماری آلزایمر تبدیل شود.

کد خبر 5340705

منبع: مهر

کلیدواژه: دارو مغز آلزایمر ویروس کرونا واکسن کرونا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی آمار کرونا درمان ناباروری کووید 19 واکسیناسیون سازمان غذا و دارو آلزایمر سلامت روان سازمان بیمه سلامت ریسک بیماری قلبی سازمان نظام پزشکی شیوع کرونا بیماری آلزایمر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۵۲۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی

آفتاب‌‌نیوز :

در گذشته از خردشدۀ گیاه برگ بو، برای جلوگیری از بروز عفونت­های موضعی و درمان آن‌ها استفاده می­شد. استفاده از روغن برگ بو به عنوان نگهدارندۀ مواد غذایی کارآمد گزارش کردند. درحال حاضر از روغن برگِ بو به عنوان مادۀ نگه دارنده وادویه در صنایع غذایی ازجمله تهیۀ ترشی و خیارشوراستفاده می­شود. برگِبو گیاهی اروماتیکی است که از زمان‌های قدیم به عنوان ادویه در غذا‌های مدیترانه‌ای و جز دارو‌های سنتی برای درمان چندین بیماری عفونی استفاده می‌شد.

چندین مطالعه در مورد تأثیر عصارۀ گیاه برگِ بو بر باکتری­های مختلف انجام شده است. نتایج نشان دهندۀاثر ضدباکتریال عصاره بر باکتری‌های استافیلوکوک اورئوس، اشرشیاکلی و سودوموناس ائروژینوژا بو که بالاترین فعالیت ضدباکتریایی عصارۀ گیاه برگ بو بر باکتری استافیلوکوک اورئوس است. با توجه به تأثیر بیشتر عصاره­ الکلی برگِ بو بر باکتری گرم مثبت می­توان مشخص کرد که نتیجه تاثیر ترکیبات فنولی باعث ایجاد اختلال در دیواره سلولی این نوع باکتری‌ها می‌شود؛ و باکتری‌های گرم منفی به دلیل ماهیت غشا سلولی که به علت داشتن لیپوپلی ساکارید مانع تجمع ترکیبات و عصاره‌های گیاهی در غشای سلولی شده و در نتیجه نفوذ کمتری دارند.

دراین بین، نتایج ضدباکتریال عصاره‌های منطقۀ‌های مختلف نشان داد فعالیت ضدباکتریایی این گیاه تحت تأثیر عواملی همچون میزان مواد غذایی موجود در خاک، شرایط اقلیمی منطقه، بارندگی، ارتفاع و دماست.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • چه کنیم آلزایمر نگیریم؟
  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی
  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • عامل خطر ابتلا به آلزایمر شناسایی شد
  • زالو درمان می‌کند؟
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار