Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن نراقی متخصص گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن در گفت وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، به پاره ای از مشکلات گوش و حلق و بینی پاسخ داد.

وی با اشاره به اینکه خارش گوش مسئله ای شایع است توصیه کرد از شستن بیش از حد گوش خودداری شود و گفت: برخی در هنگام حمام کردن گوش خود را با کف می شویند باید از شستن گوش با مواد شوینده خودداری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترشحات چرب گوش در حد طبیعی موجب ایمنی گوش می شود و از خارش آن جلوگیری می کند.

متخصص گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن در پاسخ به اینکه چرا برخی احساس می کنند راه گلویشان به هنگام بلعیدن غذا تنگ است گفت: فردی که این حالت را در سالیان متمادی حس می کند نگرانی خاصی برایش متصور نیست چون ضایعات در حال رشد هستند و خاصیت پیش روندگی دارند ولی در این افراد پیش روندگی دیده نمی‌شود. ولی برای پی بردن به منشا این تنگی باید آندوسکوپی انجام شود تا مسیر گوارشی به دقت بررسی گردد.

نراقی با تاکید بر اینکه یکی از شایعترین کارهای اشتباه استفاده از گوش پاک کن است اظهار داشت: به هیچ وجه نباید برای تمیزکردن مجرای گوش از گوش پاک کن استفاده کرد. حتی انگشت نباید وارد مجرای گوش شود. چون ترشحات گوش، داخل مجرا هستند و نباید این قسمت را تحریک کرد. ما فقط مجاز هستیم قسمت خارجی گوش را پاک کنیم.

وی در پاسخ به اینکه چرا برخی اوقات احساس می کنیم در هنگام طاق‌باز خوابیدن گوشمان گزگز کرده و از آن ترشحاتی خارج می شوند گفت: مشکل خاصی وجود ندارد. در همه افراد گوش ترشحاتی به رنگ زرد مایل به قهوه ای با عنوان جرم گوش دارد که طبیعی است. در برخی افراد پس از حمام کردن جرم گوش خیس مس خورد و موجب کیپی گوش می شود که باید توسط پزشک خارج شود ولی به طور کلی گوش نباید دستکاری شود.

نراقی در ادامه با اشاره به اینکه سوت زدن گوش دلایل مختلفی دارد گفت: اگر فرد در حالت طبیعی شنوایی عادی دارد باید به دنبال عامل ایجاد کننده سوت گوش بگردیم. استفاده از هدفون و هندز فری برای گوش بسیار مضر است و می تواند به سلول های حساس شنوایی آسیب بزند که به صورت سوت زدن و کم شنوایی بروز می کند بنابراین باید کمتر از این وسایل استفاده کرد.

وی عفونت را دلیل ترشحات آبکی گوش عنوان کرد و اظهار داشت: در حالتی که گوش ها درد ندارند و فقط ترشح طبیعی دارند بهتر است بدون دستکاری، این ترشحات توسط پزشک از گوش خارج شوند.

انتهای پیاک/

منبع: فارس

کلیدواژه: گوش عفونت سلامت جراحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۵۲۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با عفونت دستگاه ادراری بیشتر آشنا شوید

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر زینب محسنی افشار گفت: عفونت سیستم ادراری یکی از عفونت‌های ناشی از وجود میکروارگانیسم‌های عفونت زا در کلیه‌ها و مجاری ادراری و مثانه است که متاسفانه در افراد شیوع بالایی دارد به طوری که ۱ تا ۲ درصد کودکان و ۲۰ درصد زنانی که در سن باروری هستند را درگیر می‌کند.

به گفته این پزشک متخصص مردان، افراد مسن، بیماران دچار ضعف ایمنی، بیماری‌های زمینه‌ای یا اختلالات عملکردی، آناتومیک ادراری نیز در خطر بالای عفونت ادراری قرار دارند.

دکتر محسنی افشار با بیان اینکه عفونت‌های ادراری بسته به محل درگیری ممکن است تظاهرات متنوعی داشته باشند گفت:عفونت‌های ادراری تحتانی اغلب با تکرر و سوزش ادرار، نیاز شدید و فوری به دفع ادرار، کدر شدن یا تغییر رنگ ادرار و درد سوپراپوبیک تظاهر می‌یابد، در حالی که عفونت‌های ادراری فوقانی علاوه بر علائم ذکر شده ممکن است با تب، لرز، درد پهلو‌ها و کمر تهوع، استفراغ و تغییر هوشیاری ظاهر شوند.

وی بهترین راه کنترل عفونت ادراری در جامعه را پیشگیری از آن دانست و گفت: اقداماتی همچون نوشیدن مایعات فراوان به ویژه آب، رعایت بهداشت، پرهیز از استفاده از لباس‌های تنگ و نایلونی می‌تواند از ابتلا به عفونت‌های ادراری پیشگیری کند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • چطور هم وزن کم کنیم و هم از افتادگی پوست جلوگیری کنیم؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • این سبزی ضد سرطانی متخصص تسکین عفونت های تنفسی
  • با عفونت دستگاه ادراری بیشتر آشنا شوید
  • دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟
  • (ویدئو) اینجا لندن است؛ اشتباه نکنید پاکستان نیست!
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید
  • سندرم ناخن زرد چیست؟