Web Analytics Made Easy - Statcounter

اشخاص ممنوع‎المعامله، کسانی هستند که بنا به دلایلی، از انجام معامله به‎صورت کلی یا در موارد خاصی منع شده‎اند.

به گزارش «تابناک» مطابق با قوانین و مقررات موجود، اشخاص ممنوع‎المعامله کسانی هستند که بنا به دلایلی، از انجام معامله به‎صورت کلی یا در موارد خاصی منع شده‎اند.

این اشخاص عبارتند از تجار ورشکسته؛ کسانی که به‎موجب حکم دادگاه محکوم شده‎اند و اشخاصی که عاقل، بالغ و رشید نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معامله با این افراد به‎دلیل عدم اهلیت آنان باطل است.

قابل ذکر است که دلیل ممنوع‎المعامله بودن تجار ورشکسته و کسانی که به‎موجب حکم دادگاه محکوم شده‎اند، حمایت از عموم جامعه و نظم عمومی است.

افرادی که از سوی دادگاه و مراجع قضایی به‎دلیل ارتکاب جرایم یا به‎دلیل محکومیت‎های مالی و سایر ممنوعیت‎های قانونی، ممنوع‌المعامله شده‎اند و در برخی موارد اموال‎شان نیز توقیف می‎شود، حق انجام هیچ‎گونه معامله در خصوص اموال و املاک خود را بالاخص در دفاتر اسناد رسمی نخواهند داشت.

دلیل ممنوع‎المعامله بودن اشخاصی که عاقل، بالغ و رشید نیستند، نیز بدین جهت است که این افراد، فاقد قوه تمییز و تشخیص هستند و نمی‎توانند مصلحت خود و دیگران را مراعات کنند.

نکات مهم در خصوص وضعیت حقوقی اشخاص ممنوع‎المعامله

نکته قابل توجه این است که اگر فردی در مقام فروشنده بعد از تنظیم مبایعه‎نامه با خریدار و قبل از انتقال سند رسمی، ممنوع‎المعامله شود، در این صورت وی نمی‎تواند با حضور در دفاتر اسناد رسمی، سند را به‎نام خریدار منتقل کند. چرا که مطابق با قانون، دفاتر اسناد رسمی نمی‎توانند به اسناد عادی ترتیب اثر داده و موظفند قوانین و مقررات موجود، ازجمله ممنوعیت از ثبت معاملات افراد ممنوع‎المعامله را رعایت کنند که اسامی این افراد از طریق دادستانی کل کشور و توسط سازمان ثبت اسناد و املاک، بهصورت الکترونیکی به کلیه دفاتر اسناد رسمی اعلام می‎شود.

بنابراین با توجه به توضیحات فوق مشخص می‎شود زمانی که خریدار از ممنوع‎المعامله شدن فروشنده پس از امضای مبایعه‎نامه و قبل از انتقال سند رسمی، مطلع می‎شود، باید جهت انتقال سند، به دادگاه مراجعه کرده و دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی را مطرح کند.

در این شرایط که دعوای الزام به تنظیم سند رسمی، به‎دلیل ممنوع‎المعامله شدن فروشنده پس از امضای مبایعه‎نامه، در دادگاه مطرح می‎شود، دادگاه پس از احراز وقوع عقد بیع، احراز قصد و اراده طرفین بر انجام معامله و عدم وجود تبانی میان آنان، معمولا حکم به تنظیم سند رسمی پس از رفع ممنوعیت صادر می‎کند. چرا که استدلال دادگاه‎ها این است که با وقوع عقد بیع حتی مطابق با سند عادی، ملک در ملکیت خریدار قرار می‎گیرد. اما این ممنوعیتی که قبل از تنظیم سند حادث شده، مانع تنظیم سند است، مگر اینکه مرجع ممنوع‎کننده، رضایت خود را به انتقال اعلام کند.

اگر فروشنده در زمان تنظیم مبایعه‎نامه، ممنوع‎المعامله باشد و طرفین نسبت به این مورد، آگاهی کامل داشته باشند، همه مطلعان به جرم کلاهبرداری محکوم می‎شوند.

ناگفته نماند که اشخاص ممنوع‎المعامله می‎توانند وکالت رسمی را از افراد دیگر قبول کنند؛ اما نمی‎توانند به افراد دیگر وکالت رسمی بدهند. بنابراین توصیه می‏شود که قبل از انجام هرگونه معامله، از ممنوع‎المعامله بودن یا نبودن افراد، اطمینان حاصل کنید.

مستندات قانونی مرتبط با اشخاص ممنوع‎المعامله

صورت‌جلسه نشست قضایی استان یزد/ شهر یزد مورخ 23 اردیبهشت سال 1390 شخص «الف» که ممنوع‎المعامله بوده و حق نقل و انتقال اموال خود به غیر، به هر عنوان اصالتا یا وکالتا نداشته، وکالت رسمی در مورد فروش ملک خود به شخص «ب» داده و در ذیل وکالت‏نامه مذکور، ضمن عقد خارج لازم، حق عزل وکیل را از خود سلب کرده است. شخص «ب» با استفاده از این وکالت‎نامه و با توجه به اینکه حق توکیل به غیر را داشته،

کلیه اختیارات وکالت‎نامه رسمی را به شخص «ج» واگذار کرده و در این بین شخص «الف» فوت کرده و شخص «ج» با استفاده از این وکالت‎نامه و بعد از فوت «الف» ملک مورد نظر را به نام خود منتقل کرده است.
توضیح اینکه بعد از فوت «الف» شخص «ب» وکالت‎نامه رفع ممنوع‎المعامله بودن «الف» را ارائه کرده که تاریخ رفع ممنوع‎المعامله بودن «الف» مربوط به بعد از فوت وی است. حال سؤال این است که آیا با توجه به اینکه مالک اولیه ممنوع‎المعامله بوده، عقد وکالت اولیه صحیح است؟ آیا با فوت موکل، وکالت‎نامه اولیه از بین می‎رود؟ (با توجه به اینکه شخص «الف» ضمن عقد خارج لازم، حق عزل وکیل را از خود سلب کرده است.) آیا انتقال ملک توسط «ج» صحیح است؟

نظر هیأت عالی

بند اول ماده ۶۶۲ قانون مدنی ناظر به توانایی قانونی و اهلیت است و چون ممنوع‎المعامله از تصرف در امور خود ممنوع است، لذا نمی‌تواند به دیگران وکالت دهد. در عین حال با فوت وکیل، وکالت منفسخ است و اقدامات وکیل بعد از فوت موکل نافذ نیست. به این ترتیب نظریه اعلامی تایید می‎شود.

نظر اتفاقی
۱- وکیل همان اختیاراتی را دارد که اصیل دارد؛ لذا چنانچه اصیل ممنوع‎‌المعامله بوده، انجام بیع از طریق وکالت صحیح نبوده است. ۲- با فوت وکیل، وکالت منفسخ است. ۳- انتقال ملک توسط وکیل بعد از فوت نافذ نیست.
بر اساس ماده ۲۱۲ قانون مدنی، معامله با اشخاصی که بالغ یا عاقل یا رشید نیستند، به واسطه عدم اهلیت باطل است.
همچنین طبق ماده ۴۱۸ قانون تجارت، تاجر ورشکسته از تاریخ صدور حکم از مداخله در تمام اموال خود حتی آنچه که ممکن است در مدت ورشکستگی عاید او شود، ممنوع است. در همه اختیارات و حقوق مالی ورشکسته که استفاده از آن موثر در تادیه دیون او باشد، مدیر تصفیه قائم‌مقام قانونی ورشکسته بوده و حق دارد به جای او از اختیارات و حقوق مزبوره استفاده کند.
در ماده ۴۲۳ قانون تجارت نیز آمده است که هرگاه تاجر بعد از توقف معاملات ذیل را انجام دهد، باطل و بلااثر خواهد بود؛ هر صلح محاباتی یا هبه و به طور کلی هر نقل و انتقال بلاعوض اعم از اینکه راجع به منقول یا غیرمنقول باشد، تادیه هر قرض اعم از حال یا موجل به هر وسیله که به عمل آمده باشد همچنین هر معامله که مالی از اموال منقول یا غیر منقول تاجر را مقید کند و به ضرر طلبکاران تمام شود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ربیع الاول ابوالفضل ابوترابی طرح صیانت از حقوق کاربران طرح جهش تولید مسکن قیصر امین پور ممنوع المعامله تاجر ورشکسته ربیع الاول ابوالفضل ابوترابی طرح صیانت از حقوق کاربران طرح جهش تولید مسکن قیصر امین پور دفاتر اسناد رسمی مبایعه نامه وکالت نامه بعد از فوت تنظیم سند سند رسمی شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۵۲۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم ایران علیه تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی + جزئیات | کدام مقامات انگلیس در لیست هستند؟

به گزارش همشهری‌آنلاین، در چارچوب اجرای قانون «مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت» مصوب مورخ ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹مجلس شورای اسلامی، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، وفق مصوبات مراجع ذیربط، در چارچوب قواعد حقوقی مرتبط و سازوکارهای تحریمی مربوطه و به عنوان عمل متقابل، تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی را به دلیل اقدامات عامدانه آنان در حمایت و تسهیل اقدامات رژیم صهیونیستی از جمله در ارتکاب اعمال تروریستی علیه صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی، نقض سازمان یافته (سیستماتیک) حقوق بشر، جنگ افروزی، استفاده از تسلیحات سنگین و سلاح های ممنوعه علیه غیر نظامیان، محاصره انسانی، آواره کردن مردم فلسطین، شهرک سازی غیرقانونی و ادامه اشغال سرزمین فلسطین، تحریم می‌کند:

ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی آمریکایی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه

نهادها:
• پایگاه هوایی آکروتیری پادشاهی بریتانیا در قبرس
• ناو دیاموند نیروی دریایی انگلیس در دریای سرخ
• شرکت البیت سیستم بریتانیا
• شرکت مگیت پارکر بریتانیا
• شرکت رافائل بریتانیا

اشخاص:
• گرنت شاپس، وزیر دفاع انگلیس
• جیمز هاکنهال، فرمانده فرماندهی استراتژیک ارتش بریتانیا
• شارون نسمیت، معاون ستاد کل نیروهای مسلح
• پائول رایموند گریفیتس، دستیار ستاد کل نیروهای مسلح
• آدریان برد، مدیر اطلاعات دفاعی وزارت دفاع بریتانیا
• ریچارد کمپ، فرمانده ناو ریچموند نیروی دریایی بریتانیا در دریای سرخ
• سیمون کلاک، فرمانده پایگاه هوایی آکروتیری بریتانیا در قبرس
• پیتر ایوانس، فرمانده ناو دیاموند نیروی دریایی بریتانیا در دریای سرخ

جمهوری اسلامی ایران ضمن محکوم نمودن اقدام رژیم انگلیس در حمایت و تسهیل اقدامات مخرب اشخاص و نهادهای مذکور شامل حمایت و تسهیل ارتکاب اعمال تروریستیِ رژیم صهیونیستی که نقض تعهدات بین المللی رژیم انگلیس در مقابله با تروریسم به شمار می رود، اعلام می نماید که اقدام رژیم انگلیس، نقض آشکار اصول اساسی حقوق بین الملل مندرج در منشور ملل متحد می باشد.

کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را که شامل ممنوعیت صدور روادید و عدم امکان ورود به قلمرو جمهوری اسلامی ایران، مسدود شدن حساب های بانکی در نظام مالی و بانکی و توقیف اموال و دارایی در قلمرو تحت صلاحیت جمهوری اسلامی ایران خواهند بود، جهت اجرای این تحریم ها معمول خواهند داشت.

بدیهی است این اقدام تحریمی، نافی پیگیری کیفری افراد به سبب دست داشتن در اقدامات مجرمانه در محاکم قانونی دارای صلاحیت نخواهد بود.

جمهوری اسلامی ایران ضمن اعمال این تحریم ها، رژیم انگلیس را در قبال حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر، مسئول و پاسخگو می داند.

کد خبر 848878 برچسب‌ها ایران و انگلیس خبر ویژه تحریم

دیگر خبرها

  • اولین اداره و قوانین راهنمایی و رانندگی؛ سرعت بالای ۱۵ کیلومتر در ساعت ممنوع!
  • کارشناس حقوقی: رای کمیته انضباطی درمورد هوادار سپاهان مطابق آیین‌نامه است
  • مصلحت قطعی همچنان در انتظار تصمیم مجمع تشخیص مصلحت نظام
  • اولین اداره و قوانین راهنمایی و رانندگی | سرعت بالای ۱۵ کیلومتر در ساعت ممنوع!
  • بهبود وضعیت ساماندهی محموله‌ها و کالاها در بنادر و گمرکات استان هرمزگان
  • تحریم ایران علیه تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی + جزئیات | کدام مقامات انگلیس در لیست هستند؟
  • تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی از سوی ایران تحریم شدند
  • ایران تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی را تحریم کرد
  • تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی تحریم شدند
  • ایران برخی نهادها و اشخاص آمریکایی و انگلیسی را تحریم کرد + اسامی