Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/سیستان و بلوچستان جنوب سیستان و بلوچستان دارای ۲ مرز رسمی ریمدان و پیشین است اما اهالی این منطقه به علت نبود دفتر کنسولگری ناچارند برای دریافت ویزا حدود ۶۰۰ کیلومتر را در جاده‌های خطرناک طی کرده و به زاهدان مرکز این استان مراجعه کنند و این امر ضرورت راه‌اندازی دفتر کنسولگری سواحل مکُران را دوچندان کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا- بندر کراچی پایتخت اقتصادی پاکستان که تنها ۶۰۰ کیلومتر با مرزهای پیشین و ریمدان فاصله دارد با جمعیتی ۲۰ میلیون نفری یکی از مناطق مهم برای داد و ستد مرزنشینانِ دو بلوچستان ایران و پاکستان به شمار می‌رود و تردد آسان تجار این دو کشور می‌تواند در بهبود تعاملات تجاری طرفین نقش پُررنگی ایفا کند، از طرفی بحث مراودات خویشاوندی اهالی دو طرف مرز هم نکته مهمی است که بر ضرورت ایجاد و راه‌اندازی دفتر کنسولگری سواحل مکُران می‌افزاید.

وقتی از سواحل مکران سخن به میان می‌آوریم منظورمان پنج شهرستان دشتیاری، راسک، سرباز، چابهار و کنارک با جمعیتی بیش از ۵۰۰ هزار نفر است که حتی اگر صرفا به رفت و آمد اهالی یکی از این شهرستان‌ها توجه شود آنوقت است که درک می‌کنیم استقرار نمایندگی یا دفتر کنسولگری در جنوب بلوچستان چه بار سنگینی را از دوش مردم این خطه برمی‌دارد و آنها را از شر خطرات جاده‌ای و رفت و آمد هزار و ۲۰۰ کیلومتری مرکز استان نجات می‌دهد.

در همین رابطه و در راستای انعکاس مطالبات اهالی این دیار با نمایندگان مردم در شورای اسلامی گفت و گو می‌کنیم.

رئیس شورای اسلامی شهرستان مرزی دشتیاری در گفت وگو ایسنا اظهار؛ مرز بین‌المللی ریمدان فرصتی بی بدیل در جنوب شرقی کشور هست که ایران را به جمعیت  ۳۷ درصدی جهان وصل می کند و یکی از ظرفیت‌های مهم تجاری به شمار می‌رود.

وی گفت؛ در ۲۹ آذرماه ۹۹ مرز بین‌المللی ریمدان با حضور مقامات بلند پایه دو کشور ایران و پاکستان بصورت رسمی افتتاح شد متأسفانه از همان اوایل با کمبودهای جدی در حوزه زیرساختی داشت حالا با گذشت ۱۱ ماه از افتتاح پایانه مرزی ریمدان بخش ترانزیت پایانه غیر فعال است.

خالد ایزدپناه افزود؛ برنامه ریزی مشخصی برای سهولت مردم مرزنشین با افتتاح پایانه مرزی ریمدان صورت نگرفته مرزنشین شهرستان دشتیاری برای أخذ ویزا باید ۱۲۰۰ کیلومتر طی کند تا روادید سفر بگیرند در شرایط کنونی برای یک شهروند مرزنشین دشتیاری قطعا سخت و طاقت فرسا بوده و  استقراردفترکنسولگری در یکی از شهرستان های دشتیاری و راسک نیاز مبرم و ضروری است.

رئیس شورای اسلامی شهرستان چابهار نیز در گفت‌وگو با ایسنا افزود؛ موقعیت استراتژیک دو مرز بین‌المللی ریمدان و پیشین و فاصله کوتاه با بزرگترین بندر تجاری اقتصادی پاکستان که جز کلان شهر این کشور محسوب می شود ایجاد دفتر کنسولگری در سواحل مکران امری مهم است و از همان ابتدا باید  توجه ویژه به استقرار دفتر کنسولگری داشت.

عمربلوچ اظهار کرد؛ نقطه منفصل مرز ریمدان به منطقه آزاد چابهار و بندر گوادر پاکستان در همسایگی چابهار ظرفیت ملی برای توسعه اقتصادی جنوب شرق کشور است و ارتباطات بین المللی اقتصادی و تجاری را دو چندان خواهد کرد.

وی گفت؛ شهرستان های چابهار، کنارک،  دشتیاری ،زرآباد ، راسک ،سرباز  نیکشهر و قصرقند از جمله مناطقی هستند که فاصله‌ چندانی با مرز های ریمدان و پیشین ندارند و مردم این مناطق با توجه به روابط فامیلی با مناطق بلوچستان پاکستان تردد در این دو مرز افزایش چشمگیری داشته است و نیاز است برای سهولت و دسترسی آسان به روادید مهیا شود.

وی با اشاره به وضعیت کنونی اخذ روادید و مشکلات و دغدغه های مردم خاطرنشان کرد؛ توجیه پذیر نیست یک شهروند از جنوب استان باید ۱۲۰۰ کیلومتر را طی کند برای أخذ یک روادید در صورتیکه دو مرز مشترک  رسمی با کشور پاکستان در جنوب استان واقع شدند وزارت امور خارجه و دستگاه های مرتبط باید در این زمینه پاسخگو شهروندان عزیز جنوب استان باشد.

رئیس شورای اسلامی شهر مرزی پیشین نیز در گفت وگو با ایسنا تصریح کرد؛ مردم بلوچ طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب مرزداران واقعی کشور هستند و امروز به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران اتحاد وحدت و یکپارچگی وجود دارد اما در این میان کاستی های نیز است که نگاه و توجه ویژه دولت را می طلبد، پایانه مرزی پیشین از ابتدای اردیبهشت ۱۴۰۰ به بهره‌برداری رسید و رسماً در یک فاز مسافری آغاز بکار کرد.

محمد شریف عدالتخواه افزود؛ پایانه مرزی پیشین در ۵ کیلومتری شهر پیشین واقع شده است متأسفانه امروز باید مرزنشین پیشینی برای أخذ یک روادید  ۱۲۰۰کیلومتر طی کند آیا این انصاف است.

وی خواستار استقرار دفتر کنسولگری در یکی از شهرهای همجوار مرزهای رسمی ریمدان و پیشین شد و خاطرنشان کرد؛ انتظار ما از دولت و وزارت امور خارجه این است در اسرع وقت این مشکل و معضل مردم جنوب استان را برطرف کنند تا مردم بیش از این دچار هزینه های گزاف رفت و آمد و خطرات جاده‌ای نشوند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی ریمدان و پیشین دفتر کنسولگری شورای اسلامی پایانه مرزی بین المللی جنوب استان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۵۳۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حماس: پاسخ رسمی تل‌آویو به پیشنهاد‌های خود را دریافت کردیم

معاون رئیس جنبش مقاومت اسلامی (حماس) خلیل الحیه بامداد امروز شنبه اعلام کرد که حماس پاسخ رسمی اسرائیل به آخرین پیشنهادهای خود درباره تبادل اسرا و آتش‌بس را دریافت کرده است.

به گزارش فارس، «جنبش حماس امروز پاسخ رسمی رژیم اشغالگر به موضع این جنبش را که چند روز پیش به میانجیگران ارائه شده را دریافت کرد».

این بخشی از بیانیه امروز خلیل الحیه درباره روند مذاکرات غیر مستقیم درباره آتش‌بس و تبادل اسرا است.

پیشنهاد حماس برای مذاکرات، پیشتر در ۱۳ آوریل (۲۵ فروردین ماه) به میانجی‌گران مصری و قطری تحویل داده شده بود.

وی طی بیانیه‌ای کوتاه و بدون اشاره به جزئیات افزود که حماس پاسخ تل‌آویو را بررسی خواهد کرد و پس از پایان بررسی، پاسخ خود را به میانجیگران مصری و قطری تحویل خواهد داد.

پیشتر یکی از رهبران فلسطینی در گفت‌وگو با المیادین از فشارهای شدید آمریکا و اسرائیل علیه قطر برای اعمال فشار بر حماس در خصوص مذاکرات آتش بس خبر داده بود.

این منبع آگاه سه‌شنبه پیش گفته بود که این پیش‌زمینه واقعی اظهارات اخیر نخست‌وزیر قطر محمد بن عبدالرحمن آل ثانی بود که گفت دوحه در حال «ارزیابی میانجی‌گری‌هایی است که انجام می‌دهد».

به گفته وی، جنبش حماس به همه طرف‌های ذیربط ابلاغ کرده که «به میانجی‌گری قطر متعهد است» و «هیچ جایگزینی برای آن نمی‌پذیرد».

این منبع همچنین با اشاره به اینکه حماس از حضور آنکارا در پرونده فلسطین استقبال می‌کند گفت که واشنگتن از ترکیه خواسته در روند مذاکرات مداخله کند و بر حماس برای انعطاف بیشتر در مذاکرات فشار بیاورد.

جنبش حماس فلسطین همواره در مذاکرات آتش‌بس بر برقراری آتش‌بس دائم و خروج کامل رژیم صهیونیستی از نوار غزه تاکید کرده است.

«خلیل الحیه» معاون رئیس حماس در نوار غزه چند روز پیش به روزنامه سعودی «الشرق» گفته بود که از حماس خواسته شده تا در روند تبادل اسرا انعطاف به خرج دهد تا رژیم اشغالگر نیز انعطاف‌پذیری مثبت بالایی از خود نشان دهد و توافق حاصل شود.

به همین دلیل نیز حماس از خود انعطاف نشان داد و درخواست برای آزادی ۵۰۰ اسیر فلسطینی به ازای هر سرباز مرد یا زن اسرائیلی را به ۵۰ اسیر کاهش داد اما همچنان تل‌آویو مانع‌تراشی می‌کند.

دیگر خبرها

  • رونق حمل و نقل جاده‌ای کالا
  • کاهش سهمیه سوخت و تجمع تعدادی از کامیون داران جنوب سیستان و بلوچستان
  • رونق حمل و نقل جاده ای کالا
  • چالشی به نام بلاتکلیفی جاده سلامت در بجنورد
  • رسمی؛ شفیلدیونایتد به چمپیونشیپ سقوط کرد
  • صدور ۲ هشدار جدید هواشناسی + جزئیات
  • ضرورت ارتقاء روابط با پاکستان پس از سفر رئیس جمهور
  • حماس: پاسخ رسمی تل‌آویو به پیشنهاد‌های خود را دریافت کردیم
  • فاجعه سیل بلوچستان/ وضع از سیل قبلی بدتر است/ ببینید چطور مردم خودشان به داد همدیگر رسیدند (فیلم)
  • بررسی یک ادعای بی‌اساس/ داستان دکترای افتخاری رئیسی از بزرگترین دانشگاه پاکستان چیست؟