Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان گلستان گفت: با توجه به کمبود جمعیت در روستاها با در نظر گرفتن فرض وجود حداقل یک سرویس در روستاهای استان گلستان می‌توان گفت حدود ۹۲ الی ۹۳ درصد روستاهای این استان به اینترنت دسترسی دارند. خبرگزاری میزان - در سال‌های اخیر با توجه به پیشرفت روزافزون تکنولوژی، لزوم بهره‌مندی  از بسترهای اینترنت پرسرعت برای ایجاد  تحول در کسب‌وکارهای سنتی و توسعه کسب‌وکارهای مجازی در کشور کاملاً محسوس است از طرفی پوشش اینترنتی روستاها  برای برقراری عدالت در بهره‌مندی از خدمات ارتباطی و توسعه کسب‌وکارهای مجازی نیز باید موردتوجه مسئولین قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، به‌عنوان متولی امر بهبود ارتباطات و ایجاد زیرساخت‌های اینترنتی، برای توسعه کسب‌وکارهای مجازی روستاها در کل کشور برنامه‌هایی داشته است،  در همین رابطه اداره کل ارتباطات و فناوری ارتباطات استان گلستان نیز  خبر  اجرای  طرح‌های حمایتی برای توسعه کسب‌وکارهای مجازی در روستاها را به‌عنوان یکی از برنامه‌های خود اعلام کرده است.    تحریریه اقتصادی خبرگزاری میزان با  محمد احمدی  مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان گلستان، در خصوص جزئیات اجرای طرح‌های حمایتی برای توسعه کسب‌وکارهای مجازی در روستاها، ظرفیت‌های پوشش دهی اینترنت در کشور، روند پرداخت تسهیلات حمایتی به  کسب‌وکارهای مجازی، ظرفیت همگانی شدن برخورداری از اینترنت پرسرعت و... به گفت‌وگو نشسته است.   میزان: اخیراً طرح‌های حمایتی برای توسعه  کسب‌وکارهای مجازی در روستاها از طریق اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان گلستان اعلام‌شده بود لطفاً در خصوص جزئیات  این طرح بیشتر توضیح دهید
احمدی: در بحث توسعه اینترنت روستایی این طرح خاص استان گلستان نیست، درواقع طرحی است که از سوی دولت  به نام خدمات اجباری دولت (uso) ارائه‌شده است، در ضمن می‌دانیم که در حوزه ارتباطات بیشتر کارهای اجرایی به بخش خصوصی ازجمله اپراتورهای همراه اول، ایرانسل و ... سپرده‌شده است، اما برای برقراری عدالت ارتباطی و از بین بردن شکاف دیجیتال وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برحسب وظیفه‌ای که دارد با ارائه تسهیلات یا پرداخت هزینه در مناطق روستایی به اپراتورها موجب می‌شود تا روستاییان هم بتوانند از این خدمات‌رسانی استفاده کنند و به اینترنت پرسرعت که امروزه جز یکی از ضرورت‌ها و ابزار زندگی شده است دسترسی پیدا کند.   میزان: چند درصد روستاهای کشور از مزیت دستیابی به اینترنت برخوردار هستند؟
احمدی: ما در حوزه روستاها درصورتی‌که  روستایی  از طریق اپراتورهای ثابت یا سیار دسترسی به اینترنت داشته باشد می‌گوییم که روستا تحت پوشش است، اما واقعیت این است که منطقی و اقتصادی نیست که انتظار داشته باشیم تا در هر روستا مثل شهرها امکان رقابت و حضور همه اپراتورها وجود داشته باشد و این موضوع اصلاً توجیه ندارد و با توجه به کمبود جمعیت روستاها با در نظر گرفتن فرض وجود حداقل یک سرویس در روستاهای استان گلستان می‌توان گفت حدود ۹۲ الی ۹۳ درصد روستاهای این استان به اینترنت دسترسی دارند.
میزان: آیا تابه‌حال از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای سنجش تأثیرات مثبت برخورداری روستاها از سرویس‌های اینترنتی پایشی صورت گرفته است؟
احمدی: در بحث ارتباطات، بردن دیتا یا اینترنت به روستاها یک زیرساخت است مثل‌اینکه برق یا جاده را به روستاها برود و این‌ها لزوماً توسعه ایجاد نمی‌کنند، اما شرط لازم و یک ابزار برای توسعه هستند. به عنوان مثال خیلی از روستاهای ما از ظرفیت اینترنت برای توسعه بومگردی و گردشگری استفاده می‌کنند و یا خیلی از روستاییان با استفاده از این فضا محصولات خود را می‌فروشند و در بحث خدمات دولت الکترونیک نیز در حدود ۳۶۰ روستا دفاتر ارائه خدمات «ict» و باجه‌های پست‌بانک داریم که مردم برای انجام کارهای بانکی و مالی و یا دریافت خدمات عمومی به  این دفاتر  مراجعه می‌کنند.   این‌ها حداقل و خدمات پایه‌ای است که  ارائه می‌شود ضمن اینکه در همین چند در صد روستایی که پوشش ندارند پیگیری‌های مداومی از سوی روستاییان و  مسئولین این مناطق صورت می‌گیرد، به عنوان مثال در بحث ارائه خدمات آموزشی دسترسی به  شبکه آموزشی شاد این روزها بیشتر مطالبه می‌شود.   تابه‌حال  کار علمی یا برآوردی برای  سنجش  تأثیرات  مثبت دسترسی به اینترنت در  روستاها  انجام‌نشده است اما با پایشی که انجام می‌دهیم میزان و شاخص این مورد که ظرفیت نفوذ اینترنت در روستاها چقدر توسعه پیداکرده است و چه میزان پایداری دارد و به کجا باید برسیم را می‌سنجیم.
در حال حاضر و در مرحله اول وظیفه ما این است که زیرساخت‌ها را کامل کنیم و این زیرساخت‌ها را به اقصی نقاط استان گلستان برسانیم و به کیفیت آن بهبود ببخشیم و آن را پایدار نگه‌داریم وان شاءالله در مراحل بعد هم بتوانیم با استفاده از شرکت‌هایی که در این حوزه فعال هستند توسعه دفاتر  ارائه خدمات «ict» هم‌روی این بستر داشته باشیم.   میزان: در خصوص جزئیات اعطای تسهیلات حمایتی به صاحبان کسب‌وکارهای مجازی در روستاها و شرایط آن توضیح بفرمایید؟
احمدی: بر اساس تکلیفی که در برنامه‌های حمایتی بند الف تبصره ۱۸ به وزارت ارتباطات داده‌شده است برای پرداخت تسهیلات به کسب‌وکارهای مجازی روستایی به همه ادارات کل در استان‌ها یک اعتباری تخصیص داده‌شده است که علاوه بر بانک‌های عامل برای پرداخت این تسهیلات حمایتی جامعه هدف نیز مشخص‌شده است و دستورالعمل‌هایی هم داریم، اما تابه‌حال هنوز آیین‌نامه اجرایی این موضوع به ما ابلاغ نشده تا بتوانیم این تسهیلات را پرداخت کنیم، اما طبق اخبار کسب‌شده این آیین‌نامه به‌زودی ابلاغ خواهد شد.
از طرفی تارنمایی «سایتی» که قرار است روی آن فرایندها تعریف شوند نیز مشخص‌شده است و ما آمادگی انجام این کار به داریم، به‌عنوان نمونه در روستاهایی  که مصوبه داشتیم اخیراً و در هفته‌های گذشته به ۴ دفتر ارائه خدمات «ict»  تسهیلاتی پرداخت‌شده است به‌این‌ترتیب که به هرکدام از دفاتر روستایی در حال تشکیل برای ایجاد و شکل گرفتن  ۱۲۰ میلیون تومان و برای توسعه دفاتر تشکیل‌شده و خرید تجهیزات موردنیاز آنها تا سقف ۶۰ میلیون تومان تسهیلات با سود ۴ درصد تسهیلات پرداخت کرده‌ایم.   میزان: ازنظر شما برای اینترنتی شدن کسب‌وکارها در روستاها ظرفیت لازم در کشور وجود دارد و تحقق این امر چه تأثیری بر اشتغال بخش روستایی خواهد داشت؟
احمدی: اینترنتی شدن کسب‌وکارها روندی است که آغازشده است و ورود تکنولوژی و فناوری اطلاعات به‌عنوان یک ابزار  وارد کشور ما شده است و قابل‌توقف و برگشت هم نیست و با ورود این موارد اشتغال در کشور کم نخواهد شد بلکه ایجاد اشتغال از حوزه‌ای به حوزه دیگر منتقل می‌شود به‌عنوان مثال تا دیروز در آگهی‌ها به فروشنده نیاز بود، ولی امروزه در آگهی‌ها اعلام نیاز برای استخدام مدیران کانال را مشاهده می‌کنیم یا نیاز به افرادی جهت تولید محتوا دیده می‌شود.
از طرفی فروشی که در حال حاضر به‌صورت بر خط و اینترنتی انجام می‌شود ۴ درصد کل فروش است که این مقدار در کشور چین ۴۴ درصد است و ما دیر یا زود باید این درصد را افزایش دهیم به‌خصوص کسب‌وکارهایی که هنوز آماده تغییر نشده‌اند یا فکر می‌کنند با همین روش‌های سنتی می‌توانند توسعه داشته باشند بهتر است به‌جای اینکه در مقابل این موضوع مقاومت کنند سعی کنند خود را با تغییرات و فناوری‌های روز دنیا مطابقت دهند وگرنه محکوم‌به شکست خواهند بود.
به‌عنوان مثال آژانس‌های تلفنی تا چند سال پیش رونق زیادی داشتند، اما در حال حاضر تاکسی‌های اینترنتی جای آن‌ها را گرفتند و این موضوع به سایر حوزه‌ها و مشاغل هم به‌زودی سرایت خواهد کرد. پس بهتر است که هوشمندانه عمل کنیم و خودمان را برای پذیرش تغییرات آماده کنیم تا کسب‌وکارها دچار تزلزل نشوند.   میزان: شما به‌عنوان مقام مسئول در حوزه ارتباطات فکر می‌کنید ظرفیت توسعه و همگانی شدن اینترنت در کشور وجود دارد؟
احمدی: ما منکر ضعف کیفیت در یک سری نقاط محدود شهری و روستایی نیستیم، اما در حال حاضر در همه شهرها و مناطقی که ازنظر تقسیمات سیاسی به آن شهر اطلاق می‌شود اینترنت «4G» راداریم، اما در بحث برخورداری از اینترنت و ارتباطات بحث سیگنال پیش می‌آید که  ایجاد تغییرات در فضای شهری و ساخت‌وسازها  گاهاً روی شبکه‌های اینترنتی که  در حال بهسازی و تغییر هستند تأثیر می‌گذارد و ممکن است مدتی اختلال در شبکه‌های اینترنتی ایجاد شود.
اما می‌توان گفت که بالای ۹۷ الی ۹۹ درصد شهرها پوشش داده‌شده‌اند و حداقل برای خدمت‌رسانی برخط (آنلاین) مشکلی وجود ندارد و خوشبختانه در حوزه شهری به دلیل  رقابتی  که  هست شرکت‌های اینترنتی خدمات خوبی ارائه می‌دهند و در بستر زیرساختی هم مشکلی برای ارائه سرویس‌هایی که وجود دارد نیست، اما اگر صحبت از سرویس‌های نوین اینترنت اشیاء یا موضوعات دیگر باشد این‌ها بحث خاص خود رادارند.   میزان: در پایان وبه‌عنوان کلام آخر  اگر موردی هست لطفاً بفرمایید
احمدی: ما در عصر تحول دیجیتال هستیم و امروزه با بسیاری از چالش‌ها و معضلات در حوزه‌های مختلف نه تنها در بحث فناوری بلکه در حوزه‌های کشاورزی، محیط‌ زیست و حتی اقتصادی هم درگیر هستیم و در حال حاضر ابزار مهم‌ترین چیزی است که دنیا روی آن تمرکز کرده است و در حال حاضر اینترنت یک ابزار پیشران است و به همین دلیل به این عصر، عصر دیجیتال می‌گویند و در هر عصری یک عنصری باعث تغییرات شگرف در کیفیت بهبود زندگی و یا تغییر شرایط داشته است که آن عصر بانام آن ابزار نام‌گذاری شده است مانند عصر آتش، عصر کشاورزی و یا عصر انقلاب صنعتی که ما در حال حاضر در موج چهارم انقلاب صنعتی هستیم و لازم است که همه مسئولین نه تنها مسئولین حوزه ارتباطات بلکه هر عزیزی که به نحوی  مسئولیت دارد باید از این ابزار و تکنولوژی برای کمک به چالش‌های موجود در کشور و توسعه استفاده کند.   گفت‌وگو: لیلا منادی   بیشتر بخوانید: برخورداری روستاها از اینترنت پرسرعت همراه   انتهای پیام/ برچسب ها: اخبار اقتصادی اینترنت روستا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی اینترنت روستا ارتباطات و فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات استان گلستان کسب وکارهای ارائه خدمات حال حاضر برای توسعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۵۳۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدامی غیرقانونی علیه کسب‌وکارهای آنلاین ایرانی/ پای رانت به فضای مجازی کشیده شد!

نگار علی- تنها چند ماه تا دو ساله شدن فیلترینگ در ایران فاصله است. البته فیلترینگ در ابعادی گسترده که از واتساپ گرفته تا اینستاگرام و گوگل‌پلی را گردن زد؛ پیش از آن نیز بودند پلتفرم‌هایی که در بازه‌های زمانی قبل‌تر فیلتر شده بودند، از میان آن‌ها می‌توان به توییتر، تلگرام و یوتیوب اشاره کرد، گویا موتور فیلترینگ در ایران به سرعت تولید پلتفرم‌های جدید، در حال کار است و یکی پس از دیگری به سینه آن‌ها دست رد می‌زند.

کوچ اجباری کاربران ایرانی

کاربران ایرانی همواره به‌اجبار در حال کوچ بودند؛ کوچ از لاین به وایبر، از وایبر به تلگرام، از تلگرام به واتساپ و حالا از واتساپ به پلتفرم‌های بومی. گفتنی است که در برهه‌ای از زمان و پس از فیلتر شدن پیام‌رسان تلگرام در ایران کاربران ایرانی به سمت اپلیکیشن‌هایی مانند تلگرام طلایی، هاتگرام و ویسپی نیز کوچ کردند که باعث شد برای مثال تلگرام طلایی بیش از ۳۰ میلیون کاربر را در مدت کوتاهی جذب کند.

آنچه از این کوچ اجباری نصیب کاربران شده است اما از دست دادن کسب‌وکار خود با هر فیلترینگ بوده است؛ در مهرماه سال ۱۴۰۱ بلافاصله پس از گذشت یک ماه از فیلترینگ، گزارشی از شرکت پادرو که در حوزه کسب‌وکارهای آنلاین فعالیت می‌کند، منتشر شد؛ در این گزارش آمده بود که در کشور یک‌میلیون شغل مستقیم و معاش ۹ میلیون نفر از کسب‌وکارهای موجود در اینستاگرام متأثر می‌شود که هم‌زمان با فیلترینگ در شهریور، ۸۵ تا صد درصد از فروش فروشگاه‌ها افت کرد».

از طرف دیگر انجمن تجارت الکترونیک ایران نیز در دومین گزارش خود به فیلترینگ به‌عنوان مانعی برای توسعه کسب‌وکار کارآفرینان ایرانی اشاره کرد؛ در این گزارش آمده است که نیمی از فعالان کسب‌وکارهای اینترنتی به مهاجرت فکر می‌کنند و بدون فیلترشکن، استفاده از اینترنت برای ایرانی‌ها ممکن نیست و این سیاست اشتباه حتی هزینه سنگینی بر روی دوش اپراتورها برای ارائه اینترنت گذاشته است.

با وجود آنکه این سیاست اشتباه تاکنون کاربران ایرانی، فعالان حوزه کسب‌وکار و پیکره کم‌جان اقتصاد ایران را مورد هدف قرار داده اما همچنان پرقدرت در حال اجرا است. خبرآنلاین در گفت‌وگویی که با کامبیز نوروزی، حقوقدان، داشته است، به بررسی ابعاد حقوقی فیلترینگ پرداخته است:

فیلترینگ در نظام حقوقی ایران غیرقانونی است

کامبیز نوروزی، حقوقدان، در گفت‌وگو با خبرآنلاین گفت: «قوانین ما در این بخش ناقص است اما از نظر حقوقی این موضوع غیرقابل‌بررسی نیست؛ چه از نظر حقوقی و چه از نظر فقهی، اصل بر آزادی است. در فقه اصلی وجود دارد به نام اصل اباحه، به این معنا که هر آن چیزی که ممنوع نشده باشد، مجاز است. کسب‌وکارهای مشروع و قانونی مجاز هستند و کسب‌وکارهایی که موضوع کار آن‌ها مشروع و قانونی نیست، مانند خریدوفروش مواد مخدر، خریدوفروش اسلحه گرم و یا تجارت سکس طبق قوانین ایران مجاز نیستند، چراکه کالا و خدمات غیرقانونی است.»

او در ادامه گفت: «افرادی که کسب‌وکاری را با خدمات و کالاهای مجاز راه می‌اندازند، هیچ ممنوعیت قانونی برای فعالیت ندارند؛ درنتیجه صاحبان کسب‌وکار درصورتی‌که این کسب‌وکارها در محیط آنلاین اداره می‌شوند، حق دارند که به فعالیت خود ادامه دهند؛ ممانعت در روند کار این کسب‌وکارها از طرق مختلف مانند فیلترینگ، تضییع حق این افراد است، به‌خصوص که فیلترینگ در نظام حقوقی ایران غیرقانونی است و تمام اقداماتی که تا به امروز برای فیلترینگ انجام گرفته است نیز، غیرقانونی است و هیچ قانونی وجود ندارد که اجازه فیلترینگ را صادر کرده باشد.»

شورای عالی فضای مجازی و کمیته تشخیص مصادیق مجرمانه هیچ‌یک پایه‌های قانونی ندارند

این حقوقدان در ادامه گفت: « تنها چیزی که می‌تواند اختیاری را به دولت و نهادهای حاکمیتی بدهد، قانون است. هیچ‌چیزی غیر از قانون اجازه نمی‌دهد، حقوق مشروع ملت سلب شود. در حوزه اینترنت نیز به همین شکل است؛ در مسئله اینترنت بسیاری از رفتارهایی که اتفاق می‌افتد، غیرقانونی است. شورای عالی فضای مجازی و یا کمیته تشخیص مصادیق مجرمانه هیچ‌یک پایه‌های قانونی ندارند اما محیط اینترنت را با محدودیت‌های گسترده‌ای مواجه کردند.»

طرحی برای تبعیض ناروا در فضای آنلاین

درحالی‌که فیلترینگ در ابعاد گسترده، روزی قشر عظیمی از مردم را هدف قرار داده است اما هم‌زمان طرح اینترنت طبقاتی و تخصیص اینترنت آزاد به اقشار خاصی از جامعه در حال جریان است؛ نوروزی در ادامه در واکنش به این موضوع گفت: «این اقدام تبعیض ناروا است؛ عده‌ای بدون فیلترینگ به شکل نامحدود به اینترنت دسترسی داشته باشند و اکثریت مردم محروم از حق اساسی باشند، یک تبعیض ناروا است که از این قبیل تبعیض‌ها کم نداریم و یک نوع رانت است که به دلیل نزدیکی به قدرت به عده‌ای داده شده است و اکثریت مردم از آن حق محروم هستند و تبعیض ناروا نیز همواره نامشروع است.»

۲۲۷۲۲۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900787

دیگر خبرها

  • سیر صعودی و نزولی مشترکان اینترنت موبایل و ثابت در ایران
  • ۲۳ کیلومتر شبکه فیبر نوری منازل در پلدختر اجرا شد
  • اقدامی غیرقانونی علیه کسب‌وکارهای آنلاین ایرانی/ پای رانت به فضای مجازی کشیده شد!
  • روستاهای زنجان به کارگاه عمرانی تبدیل شده‌اند
  • تشکیل هیئت ویژه نظارت در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن
  • تشکیل هیات ویژه نظارت در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن
  • تخصیص ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای عمران و توسعه روستاهای گلستان
  • آموزش مهارت روستائیان باعث تقویت و پایداری توسعه روستا است
  • سطح اعتبار سنجی تسهیلات خرد دقیق‌تر می‌شود+ فیلم
  • اشتغال ۳۴۱ مددجوی بهزیستی در واحد‌های صنعتی و خدماتی نیشابور