Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@01:59:43 GMT

حل مشکلات معلمان دشوارتر از فناوری هسته‌ای نیست

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۵۴۱۴۳

حل مشکلات معلمان دشوارتر از فناوری هسته‌ای نیست

دبیر کانون تربیت اسلامی با اشاره به چالش‌های پیش روی وزیر آموزش و پرورش دولت سیزدهم پیشنهاد کرد که تشکیل شورای ‌عالی اقتصاد آموزش ‌و پرورش با حضور مسئولان اقتصادی دولت در دستورکار قرار بگیرد.

محمود فرشیدی در گفت و گو با ایسنا، در این باره اظهار کرد: وزیر آموزش‌ و پرورش به‌ زودی معرفی خواهد شد، اما به حکم تجربه از هم ‌اکنون می‌توان مهم‌ترین چالشی که در برابر وی قرار خواهد داشت را پیش‌بینی کرد و برای حل آن پیشنهادی ارائه داد و به‌ اصطلاح دفع دخل مقدر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: تجربه بیش ‌از چهار دهه گذشته ثابت کرده ‌است که تمامی وزرای آموزش ‌و پرورش با دشوارترین مسئله‌ای که مواجه شده‌اند مسئله اقتصاد آموزش‌ و پرورش و نیز معیشت فرهنگیان بوده ‌است. اگر چه برخی بیشتر و برخی کمتر تلاش‌هایی در این زمینه داشته‌اند، اما هیچ ‌یک از آنان نتوانسته‌اند به‌طور اساسی و ریشه‌ای این مشکل را مرتفع کنند.  

 فرشیدی با بیان اینکه حتی وزرای مهمان از سایر وزارتخانه‌ها نیز نه ‌تنها از عهده حل این مسئله بر نیامده‌اند بلکه متأسفانه به دلیل نا آشنایی با ظرافت‌های معلمی ضرباتی نیز بر پیکره آموزش‌ و پرورش وارد آورده‌اند از جمله تعطیلی مراکز تربیت‌ معلم، انحلال معاونت پرورشی، تصویب ۲۰۳۰ و فراری دادن نیروهای با تجربه گفت: بنابراین منطقاً باید پذیرفت که کلید حل این مشکل در دست وزیر آموزش‌ و پرورش نیست و گرنه باید بپذیریم که این مشکل حل‌شدنی نیست.  

وزیر اسبق آموزش و پرورش ادامه داد: اما دولت رئیسی دولت "ما می‌توانیم" است و پیش‌ از این نیز یادآوری کرده بودیم که حل مشکلات معلمان دشوارتر از فناوری هسته‌ای نیست. خوشبختانه رئیس‌جمهور علاوه ‌بر دوران برگزاری انتخابات پس ‌از تصدی مسئولیت نیز در مقام ریاست شورای ‌عالی آموزش ‌و پرورش طی سخنرانی در این شورا اشاره کرده‌ است که یک‌ بار برای همیشه باید مشکلات معیشتی معلمان حل شود.  

وی تاکید کرد که بنابر دو پیش‌ فرض اشاره‌ شده یعنی عدم حل مشکل در وزارت‌خانه و نیز ممکن بودن حل آن می‌توان نتیجه گرفت که کلید حل مشکل در دستان توانمند رئیس‌جمهور است، منتها رؤسای جمهور گذشته خصوصا در دوره اخیر نوعاً به ضرورت آن اعتقاد چندانی نداشته‌اند و مسائل دیگر را در اولویت قرار داده‌اند.  

 فرشیدی با اشاره به اینکه البته فرهنگیان به این واقعیت توجه دارند که این دولت امور اجرایی کشور را در شرایط بسیار دشواری از نظر اقتصادی تحویل گرفته‌است گفت: تجربه کشورداری نشان می‌دهد که وقتی موضوعی تبدیل به یک مسئله ملی و فراگیر شود نمی‌توان از یک وزارت‌خانه انتظار داشت که به‌ تنهایی مشکل را حل کند و در اینجاست که حضور و مدیریت رئیس‌جمهور ضرورت پیدا می‌کند. بر همین اساس در ساختار اجرایی کشور شوراهای عالی متعددی با ریاست رئیس‌جمهور پیش‌بینی ‌شده است تا با همکاری‌ دیگر بخش‌ها چاره‌اندیشی لازم به عمل آید.

وی ادامه داد: اینک به‌نظر می‌رسد مسئله معیشت معلمان و مشکلات اقتصادی آموزش ‌و پرورش به مسئله‌ای ملی تبدیل‌شده که هر از گاهی زمینه‌های اعتراض جمعی از فرهنگیان را فراهم می‌آورد. هر چند قاطبه معلمان صبورانه چشم ‌انتظار اقدامات دولت و مجلس هستند تا برنامه‌ای اساسی و درازمدت برای این مسئله مهم تدارک ببینند.  

 دبیر کانون تربیت اسلامی با بیان اینکه در این ‌باره راهکار تجربه ‌شده شاید همان الگوی شورای ‌عالی اقتصادی با ریاست رئیس‌جمهور باشد، یعنی تشکیل شورای ‌عالی اقتصاد آموزش ‌و پرورش با حضور مسئولان اقتصادی دولت گفت: این شورا از فرصت‌های داخلی آموزش ‌و پرورش نظیر صندوق ذخیره فرهنگیان، بانک سرمایه، بیمه معلم و دیگر ظرفیت‌ها و نیز ظرفیت‌های بیرونی نظیر قانون شوراهای آموزش ‌و پرورش و عوارض و قوانین مصوب و یا قوانین جدید می‌تواند بهره بگیرد و در جهت رفاه شایسته معلمان از جمله در زمینه مسکن، بهداشت و سلامت، معیشت و مانند آن برنامه‌ریزی و اقدام کند و خود پشتوانه اجرای این برنامه‌ها باشد.  

وی در پایان گفت: در هر حال امید است وزیر جدید آموزش ‌و پرورش با پشتوانه شورای عالی، معیشت معلم و اقتصاد آموزش‌ و پرورش بتواند بر بزرگ‌ترین دغدغه اقتصادیِ سرنوشت‌سازترین نهاد تولید سرمایه اجتماعی کشور فائق آید.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: وزیر آموزش و پرورش دولت سیزدهم معیشت اقتصاد آموزش رئیس جمهور حل مشکل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۵۴۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمان اضافه کار را نمی‌پذیرند/ نرخ حق‌التدریس ۲ برابر می‌شود

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه نرخ حق التدریس جذابیت کافی ندارد، گفت: هم اکنون از هر ۱۰ معلم کمتر از ۲ معلم اضافه تدریس را می‌پذیرند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علی فرهادی؛ سخنگوی وزارت آموزش و پرورش درباره جزئیات افزایش رقم ساعات حق‌التدریس معلمان اظهار کرد: یکی از بهترین راه‌های کمبود معلم در آموزش و پرورش استفاده از نیرو‌های توانمند است و باید انگیزه لازم را ایجاد کنیم تا از ظرفیت معلمان موجود که گزینش شده و دارای سابقه کار و هستند، استفاده کنیم.

وی افزود: استفاده از نیرو‌های موجود باعث جبران کمبود معلم با استفاده از معلمان با تجربه می‌شود و دیگر معلمان بدون تجربه به کلاس‌های درس نمی‌روند.

فرهادی ادامه داد: کمبود معلم مقطعی بوده و همیشگی نیست بنابراین به دلیل نیاز کوتاه مدت به دنبال استخدام نیرو‌های جدید نباشیم.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه برای تحقق این موضوع باید دو اتفاق بیفتد، گفت: نخست آنکه دستمزد ساعات حق‌التدریس معلمان به موقع پرداخت شود، وزارت آموزش و پرورش دستگاه درآمدزا نیست و منابع مالی را از سازمان برنامه و بودجه دریافت می‌کند و این سازمان قول همراهی برای پرداخت به موقع حق‌التدریس‌ها را داده است.

وی بیان کرد: معلمان با تجربه باید انگیزه کافی برای تدریس اضافه را داشته باشند با همین رویکرد آیین نامه‌ای را تدوین و سه پیشنهاد ارائه کردیم، این آیین‌نامه به شورای حقوق و دستمزد ارائه شده است.

فرهادی با اشاره به اینکه نظر سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه برای افزایش مبلغ حق‌التدریس معلمان مثبت است، افزود: این کار به نفع دولت، معلمان و دانش آموزان است، وزارت آموزش و پرورش پیشنهاد داده است که مبلغ حق‌التدریس حدود دو برابر شود.

وی بیان کرد: هم‌اکنون ضریب اشتغال مثبت معلمان کمتر از ۱.۲ است یعنی از ده معلم کمتر از دو معلم اضافه تدریس دارند، اگر این رقم به ۱.۴ برسد، کل نیاز آموزش و پرورش مرتفع می‌شود و بخشی از اقتصاد معلمان تأمین خواهد شد.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش مبلغ حق‌التدریس معلمان از مهر امسال اجرا می‌شود؟ گفت: در تلاش هستیم تا از مهر امسال اجرا شود.

فرهادی اضافه کرد: با توجه به شرایط موجود نرخ حق‌التدریس جذابیت کافی ندارد بنابراین در شورای حقوق و دستمزد افزایش نرخ حق‌التدریس تا دو برابر را پیگیری کردیم که در دستور کار قرار دارد.

دیگر خبرها

  • معلمان نسبت به مسائل مهم کشور حساسیت ویژه داشته باشند
  • مهارت آموزی معلمان در دستور کار آموزش و پرورش باشد
  • دشمن به دنبال کم رنگ کردن ارزش حجاب است
  • تجلیل از ۲۴ معلم نمونه بیرجند
  • ۱۰ امتیاز برای دانشجومعلمان در مرحله ارتقای رتبه‌بندی
  • هیچ منع قانونی برای ثبت‌ نام دانشجومعلمان در طرح مسکن فرهنگیان وجود ندارد
  • حقوق کدام معلمان دو برابر می‌شود؟
  • نرخ حق‌التدریس معلمان ۲برابر می‌شود
  • سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: مبلغ حق‌التدریس معلمان ۲برابر می‌شود
  • معلمان اضافه کار را نمی‌پذیرند/ نرخ حق‌التدریس ۲ برابر می‌شود