Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/زنجان معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی‌کاربردی، از برگزاری حضوری دانشگاه‌های علمی‌کاربردی سراسر کشور از ۱۵ آبان‌ماه خبر داد.

سلیمان عباسی در حاشیه بازدید از مرکز آموزش علمی‌کاربردی جهاددانشگاهی واحد استان زنجان، در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به بازگشایی دانشگاه‌های علمی‌کاربردی، اظهار کرد: بر اساس بخشنامه‌ها، کلاس درس دانشگاه‌های علمی‌کاربردی از ۱۵ آبان‌ماه و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی آغاز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امید است که با آغاز این کلاس‌ها، جبران مافات برای دانشجویان در حال تحصیل اتفاق بیفتد.

وی با بیان اینکه دانشگاه جامع علمی‌کاربردی در سال ۱۳۷۰ به تصویب شورای گسترش وزارت علوم رسید و در سال ۷۳ شروع به کار کرد، افزود: هدف از ایجاد این دانشگاه، تربیت نیروهای مهارتی برای دستگاه‌های اجرایی دولتی و خصوصی است که البته اخیراً با مصوبه شورای اداری بخش دولتی غیرفعال شد ولی سیاست تربیت نیروی مهارتی برای تقویت بدنه دستگاه‌های اجرایی همچنان دنبال می‌شود.

این مسئول، ماموریت‌گرایی را یکی از سیاست‌های دانشگاه‌های جامع علمی‌کاربردی عنوان کرد و ادامه داد: در کشور نیازهایی که برای ارتقای مهارت و فناوری نیروی انسانی وجود داشته باشد، شناسایی شده و با رعایت استانداردهای آموزشی و توجه به کیفیت این آموزش، آموزش دانشگاهی انجام می‌شود.

عباسی با اشاره به اینکه ماموریت ویژه دانشگاه علمی‌کاربردی در حوزه آموزش‌های مهارتی، آموزش‌های مهارتی خاص است، تصریح کرد: یک رشته می‌تواند گرایش‌های مختلفی داشته باشد و حتی این گرایش‌ها تخصص‌های مختلفی نیاز داشته باشد که در این دانشگاه پیگیری می‌شود ولی در برخی از دانشگاه‌ها، رشته‌ها به صورت عام آموزش داده می‌شود. برای مثال در دانشگاه‌ها مهندسی صنایع وجود دارد ولی در دانشگاه جامع علمی‌کاربردی، صنعتی خاص مورد توجه قرار می‌گیرد.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی‌کاربردی با اشاره به شیوع کرونا و تاثیر آن بر آموزش‌های دانشگاهی، یادآور شد: در حوزه آموزش به ویژه آموزش‌های مهارتی، شیوع کرونا تاثیر داشته و فرآیند آموزش را سخت کرده است ولی دانشگاه تدابیر مناسبی برای آموزش‌ها برنامه‌ریزی کرد و آموزش‌های مجازی اتفاق افتاد. دروس عمومی با منابع مشخص آزمون گرفته می‌شود و وظیفه دانشجو برای درس‌ خواندن بیشتر می‌شود، البته فضای مجازی حُسن‌هایی دارد؛ به طوری که دانشجو این امکان را دارد که دروس تدریس‌ شده توسط اساتید را پس از بارگذاری مکرراً مشاهده کند و آموزش بارها و بارها تکرار می‌شود ولی در برگزاری حضوری کلاس‌ها این امکان وجود ندارد.

وی با اشاره به دیگر ظرفیت‌های ایجاد شده در آموزش مجازی، عنوان کرد: فایل‌های آموزشی به صورت تصویری، صوتی و متنی توسط اساتید در سامانه آموزشی و در دیگر مجاری ارتباطی با دانشجویان در فضای مجازی بارگذاری می‌شود که این مهم نیز در تسهیل آموزش کمک می‌کند ولی بیشترین آسیب متوجه حوزه رشته‌های مهارتی بود و امکان آموزش کامل وجود نداشت، به همین دلیل دانشگاه تدابیری اندیشیده بود که با رعایت پروتکل‌ها، کلاس‌های عملی برگزار شود.

این مسئول با اشاره به بازدید انجام‌ شده از دانشگاه علمی‌کاربردی جهاددانشگاهی استان زنجان، گفت: این دانشگاه کلاس‌های بزرگی داشته و می‌تواند طبق بخشنامه، کلاس‌های‌شان را به صورت حضوری برگزار کند و دانشجویان از کلاس‌های حضوری و آموزش اساتید بهره ببرند.

عباسی با بیان اینکه رشته‌هایی که در دانشگاه‌های علمی‌کاربردی مصوب می‌شود، بر اساس نیاز روز جامعه است، اظهار کرد: با توجه به ماهیت رشته‌ها، اغلب دانشجویان در رشته‌های تخصصی مشغول به کار می‌شوند، حتی برخی از دانشجویان هستند که قبل از ورود به دانشگاه علمی‌کاربردی مدرک مرتبط دانشگاهی داشتند ولی مهارت نداشتند و با حضور در این دانشگاه‌ مهارت و تخصص لازم را کسب می‌کنند.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی‌کاربردی تصریح کرد: دانشگاه‌های علمی‌کاربردی کشور به طور میانگین در کشور کاهش ورودی دانشجو ندارد و این حاکی از آن است که جامعه به سمت مهارت‌محوری حرکت می‌کند. بیش از ۲۰۰ مرکز نوآوری در سطح کشور وجود دارد و به صورت تخصصی در یک خوشه شغلی محصول ارائه می‌کنند و مراکز علمی‌کاربردی با استفاده از ظرفیت دانشجویان و اساتید می‌توانند به درآمدزایی برسند. همچنین استارت‌آپ‌های مهارتی و المپیاد مهارتی نیز برگزار می‌شود؛ به‌ طوری‌ که امسال در ۱۲ رشته توسط معاونت فرهنگی برگزار می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی زنجان زمان بازگشایی دانشگاه ها دانشگاه جامع علمی کاربردی دانشگاه های علمی کاربردی دانشگاه ها آموزش ها رشته ها کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۵۴۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه آموزش‌های مهارتی به روستاییان و عشایر خوزستان

به گزارش خبرنگار مهر، شهرام ملایی هزاروندی بعد از ظهر امروز شنبه در گفت‌وگویی رسانه‌ای بیان کرد: در راستای توسعه، تبیین اهمیت مهارت آموزی و توانمند سازی روستاییان و عشایر استان در سال گذشته تعداد چهار هزار و۲۸۸ نفر آموزش‌های مهارتی را فرا گرفتند.

وی افزود: این آموزش‌ها در قالب ۷۵۰ هزار و ۹۹ نفر ساعت در حرفه‌هایی از قبیل پرورش زنبورعسل، پرورش قارچ خوراکی، پرورش گیاهان دارویی، زعفران کاری، سرمه دوزی، خیاطی، قالیبافی و… بوده است.

ملایی هزاروندی، اجرای دوره‌های آموزشی مهارت در روستاهای خوزستان را بر مبنای نیاز بازار کار و با توجه به شرایط اقلیمی هر منطقه برشمرد و اظهار کرد: آموزش و ارتقای مهارت روستاییان از عوامل مهم در تقویت و پایداری توسعه روستایی است.

وی با اشاره به اولویت سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در آموزش به روستاییان، عشایر و مناطق محروم گفت: اثربخشی و تأثیرگذاری بیشتر آموزش‌های مهارتی، کمک به توسعه اقتصادی، عدالت آموزشی در مناطق روستایی، توانمندسازی زنان روستا، افزایش درآمد و کاهش هزینه‌های خانوار و در نهایت ماندگاری ساکنان در روستاها از اهداف اجرای آموزش مهارتی در این مناطق است.

ملایی هزاروندی با بیان اینکه آموزش‌های مهارتی در روستاها نیازمند توسعه و تقویت است، تاکید کرد: ارتقای مهارت‌های شغلی و مهارتی در بین روستاییان و عشایر نقش مهمی را برای جلوگیری از مهاجرت به شهرها دارد و از این رو دهیاران روستاها می‌توانند در نقش روایتگران و تبیین این حوزه ظاهر شوند و فنی حرفه‌ای را در تحقق اهداف یاری کنند.

کد خبر 6090281

دیگر خبرها

  • مرحله مصاحبه داوطلبان مجاز آزمون دکتری ۱۴۰۳ حضوری برگزار می‌شود
  • گام‌های بلند دانشگاه علمی کاربردی برای اشتغالزایی در کردستان + فیلم
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • ارائه آموزش‌های مهارتی به روستاییان و عشایر خوزستان
  • افتتاح مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آبادان
  • برگزاری آزمون سمپاد مهارتی در ۱۱ استان کشور
  • آغاز به‌کار مرکز مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه آبادان ‌
  • ۲۰ هزار جوان قمی عضو جمعیت هلال‌احمر هستند
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد