Web Analytics Made Easy - Statcounter

ضروری است تا بخش های اقتصادی دولت، با شناسایی ظرفیت ها و چالش های برقراری ارتباط موثر با نظام حاکم بر افغانستان، در راستای رویکرد برد – برد دو ملت، مسائل آبهای مرزی، حق آبه ایران از هیرمند و همچنین ظرفیت های صادرات به این کشور را پیگیری کنند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، پس از استقرار طالبان در افغانستان، با وجود آنکه مقامات طالبان اعلام کرده اند به تمامی تعهدات منطقه ای پایبند هستند، به نظر می رسد ضرورت دارد تا به منظور پیگیری مسائل اقتصادی مبتلابه دوکشور، دیدارهای دوجانبه با محوریت مسائل اقتصادی در کنار دیدارها و مذاکرات دیپلماتیک مدنظر قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو ملت ایران و افغانستان، در طول تاریخ همواره با روابط برادرانه در مجاورت هم منافع مشترکی را در منطقه پیگیری می کردند. مسائل مهم صادرات و واردات و نیز آب و برق بین دو کشور از تبادل انرژی الکتریکی گرفته تا موضوعات آبهای مرزی نیازمند برقراری روابط موثر و مستمر است و نباید با تغییر در نظام سیاسی حاکم بر افغانستان، در تعامل دو کشور در مسائل مهم آب و برق وقفه و اختلال ایجاد شود.

از اینرو، ضروری است تا بخش های اقتصادی دولت، با شناسایی ظرفیت ها و چالش های برقراری ارتباط موثر با نظام حاکم بر افغانستان، در راستای رویکرد برد – برد دو ملت، مسائل آبهای مرزی، حق آبه ایران از هیرمند و همچنین ظرفیت های صادرات به این کشور دوست و برادر را پیگیری کنند.

از زمان تغییر نظام حاکم بر افغانستان و تغییر دولت در ایران، اگرچه ارتباطات دیپلماتیک بنا بر مقتضیات منطقه ای ادامه داشته، اما دیدارهایی با رویکرد اقتصادی تحت تأثیر این تغییرات در دوکشور قرار گرفته و شاهد ارتباط موثر وزارتخانه ها و نهادهای اقتصادی دو کشور نبوده ایم.

در طی سالهای گذشته، وزیر نیروی ایران ریاست کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی ایران و افغانستان را برعهده داشته چرا که برقراری ارتباطات زیرساختی دو کشور در زمینه تبادل انرژی الکتریکی و همچنین مسائل آبهای مرزی، از مهمترین مسائل اقتصادی بین دو کشور بوده است. 

لذا وزارتخانه های اقتصادی لازم است از هم اکنون پیگیری های لازم را برای برگزاری نشست های دوجانبه ایران و افغانستان انجام دهد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: حاکم بر افغانستان برقراری ارتباط ارتباط موثر آبهای مرزی دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۵۵۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای ارتقای ارزش افزوده و جلوگیری از خام‌فروشی استفاده شود

به گزارش جام جم آنلاین البرز،علیرضا عباسی صبح چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در جریان بازدید از ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی اظهار کرد: این نمایشگاه فرصتی را برای نمایش توانمندی‌های تولیدی، صنعتی و صادراتی کشور از جمله البرز فراهم کرده و اتاق بازرگانی البرز نقش مهمی برای حضور شرکت‌های استان در این رویداد داشته است.

وی با ابراز خرسندی از حضور فعال مجموعه‌های تولیدی و صنعتی البرز در ششمین دوره نمایشگاه ایران اکسپو بیان کرد: به دنبال بازدید از نمایشگاه ایران اکسپو و گفتگو‌هایی که با مدیران و فعالان اقتصادی البرز در این نمایشگاه از جمله صنایع غذایی داشتیم، موانع موجود در مسیر کار شرکت‌ها مطرح گردید.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی تاکید کرد: بر اساس شعار سال که باید جهش تولید را با مشارکت مردم عملیاتی کنیم، در این میان استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی کشور در حوزه تولید و صنعت و خصوصا بخش‌های دانش بنیان بسیار حائز اهمیت است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی البرز به ویژه در حوزه تولید و صنعت گفت: می‌توانیم با همکاری بخش خصوصی البرز از این پتانسیل‌ها در استان برای تحقق هرچه بهتر شعار سال بهره‌برداری کرده و اقتصاد استان و به تبع آن کشور را شکوفا کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به استقرار درصد قابل توجهی از صنایع کشور در استان البرز عنوان کرد: البرز مزیت‌های بسیاری دارد که موجب شده بخش عمده‌ای از فعالیت‌های اقتصادی کشور در این استان شکل گیرد، این فرصت‌ها شامل نزدیکی به پایتخت، مسیر‌های ارتباطی و بازار چند میلیون نفری در دسترس است.

وی با بیان اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان بسیاری در استان البرز فعال است، گفت: پیشنهاد ما این است که از ظرفیت شرکت‌ها و نیرو‌های تحصیل‌کرده و جوان شاغل در این حوزه برای بهبود سیمای اقتصادی و فرصت‌های صادراتی و افزایش ارزش افزوده استان البرز استفاده شود تا از خام فروشی جلوگیری شود و با ارتقای ارزش افزوده ارز آوری کشور تقویت گردد.

دیگر خبرها

  • ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع افغانستانی جدید را ندارد
  • برقراری نخستین ارتباط بلوتوثی با فضا/ مقرون به‌صرفه و کارآمد
  • ایران ظرفیت پذیرش مهاجرین جدید را ندارد
  • برقراری اولین ارتباط بلوتوثی با زمین
  • برقراری تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • مجلس دوازدهم در پیگیری مسائل اقتصادی یک‌صدا خواهد بود
  • نشست اقتصادی ایران و افغانستان در زاهدان
  • باید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای ارتقای ارزش افزوده و جلوگیری از خام‌فروشی استفاده شود
  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان
  • ظرفیت‌های اقتصادی افغانستان برای ایران حائز اهمیت است