Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کل دادگستری استان همدان از اجرای طرح ابداعی "معتذرین" در مراجع انتظامی سراسر کشور با همکاری قوه قضاییه گفت: با تلاش‌های ستاد تالیف قلوب استان همدان ۳۳ سازش قتل عمد در مدت ۲۶ ماه صورت گرفته است. خبرگزاری میزان - محمدرضا عدالتخواه رئیس کل دادگستری استان همدان در نشست بین مسئولان قضایی استان و هیأت عالی اعزامی ناجا به استان، از سردار اشتری فرماندهی ناجا به منظور توجه ویژه او مبنی بر دستور اعزام یک تیم کارشناسی از مرکز برای بررسی ابعاد و آثار طرح معتذرین که در کلانتری‌ها و پاسگاه‌های سطح استان در حال اجراست قدردانی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در تبیین و تشریح این طرح اعلام کرد: یکی از کمیته‌های معین ستاد تألیف قلوب استان، کمیته معتذرین است که با هدف تشویق و ارشاد متهمین و مجرمین به عذرخواهی از شاکیان در پرونده‌های کیفری تشکیل شده است.

طرح معتذرین سازمان یافته و مطلوب در حال اجراست
رئیس کل دادگستری استان همدان افزود: این طرح در سه بخش؛ ابتدا در مهرماه سال ۱۳۹۹ در مجموعه قضایی استان و در مرحله دوم در دی ماه همان سال در نیروی انتظامی استان و در نهایت در زندان‌های استان اجرایی شد و هم اکنون به نحو سازمان یافته در حال اجرا است.

عدالتخواه تصریح کرد: تاکنون بسیاری از متهمین و شاکیان از طرح معتذرین استقبال کرده اند، که به طور عمده پرونده‌های مربوطه با صلح وسازش مختومه شده است.

وی عنوان کرد: آن تعداد که با عدم پذیرش عذرخواهی از سوی شاکیان در پروسه دادرسی قرار می‌گیرد، برای فرد معتذر نادم موجب برخورداری از تخفیف مجازات، سایر نهاد‌های ارفاقی، اعطای مرخصی و عفو می‌شود.

عدالتخواه تأکید کرد: عملیاتی شدن طرح معتذرین و به ثمر نشستن آن نیازمند یک همت جمعی و همکاری تنگاتنگ دستگاه قضایی، نیروی انتظامی و سازمان زندان‌های کشور است.

رئیس کل دادگستری استان همدان برای تشریح و تبیین و نحوه اجرایی شدن این طرح مبتکرانه در مراجع انتظامی سراسر کشور نیز اعلام آمادگی کرد.

وی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های ایجاد شده به واسطه عملیاتی شدن طرح کمیته معتذرین گفت: همکاری نیروی انتظامی در اجرای مطلوب و اثربخش این طرح‌ها با رویکرد ترویج فرهنگ دینی مصالحه بین طرفین پرونده بسیار تأثیرگذار بوده است.

طرح کمیته معتذرین منطبق با آموزه‌های قرآنی و روایی است
رئیس کل دادگستری استان همدان تلاش برای برقراری صلح و سازش را از موضوعات ارزشمند و مورد تأیید آموزه‌های قرآنی و روایی دانست و اظهار کرد: حرکت در این زمینه موجب تحقق عدالت ترمیمی در ابعاد مختلف آن به ویژه تسکین و درمان تألمات روحی و روانی بزه دیدگان می‌شود و در باز اجتماعی شدن بزهکاران بسیار مؤثر است.

عدالتخواه افزود: اجرای طرح معتذرین علاوه بر آثار متعدد معنوی در فرد خاطی و اشاعه فرهنگ عذرخواهی در جامعه، می‌تواند به نحو چشمگیری سبب مختومه شدن بسیاری از پرونده‌های کیفری در کلانتری‌ها و مراجع قضایی شود.

۳۳ فقره سازش قتل عمد در مدت ۲۶ ماه در ستاد تالیف قلوب استان همدان
وی ادامه داد: تنها در کمتر از دو سال با فعالیت مثمرثمر ستاد تألیف قلوب استان، ۳۳ نفر از قصاص نفس به دلیل اخذ رضایت اولیاء دم نجات یافته و به زندگی بازگشتند.

وی در تشریح طرح مبتکرانه و خلاقانه معتذرین که در سه سطح مراجع قضایی؛ کلانتری‌ها و زندان‌ها در استان در حال اجراست، هم یادآور شد: در بسیاری از موارد مشاهده شده با اندک تلاش و مواجهه، برخورد مناسب قاضی، پلیس و زندانبان با متهمین و محکومین، آنان اعلام پشیمانی و عذرخواهی از شاکی کرده اند و در نهایت پرونده‌های متعددی به صلح و سازش ختم شده است.

عدالتخواه، رفتن به سمت اصلاح و تربیت بزهکاران برای بازگشت به جامعه، اشاعه فرهنگ صلح و سازش، برقراری عدالت ترمیمی و کاهش پرونده‌های قضایی را برخی از اهداف کمیته معتذرین برشمرد و تصریح کرد: در روند اجرای این طرح به محض مراجعه مشتکی عنه به کلانتری‌ها یا دادسرا‌ها و قبل از هر گونه اقدام پلیسی و قضایی از متهم سوال می‌شود، آیا از اقدام خود نادم هستید و آیا حاضر به معذرت خواهی از شاکی می‌باشید یا خیر؟

عدالتخواه گفت: بنابراین در صورت ابراز تمایل متهم برای عذرخواهی، در محلی مناسب و با ملاقات متهم و شاکی، فرصت و محیطی به دور از میدان منازعه برای ابراز ندامت پیش می‌آید و شکات نیز استقبال خوبی از طرح کرده و با پذیرش عذرخواهی مشتکی عنه، پرونده‌های بسیاری با این اقدام ختم به مصالحه شده است.

با فعالیت کمیته معتذرین شاکیان از ۴۰ میلیارد تومان خود گذشتند
وی عنوان کرد: با فعالیت این کمیته در یک سال نزدیک به ۴۰ میلیارد تومان توسط شکات در پرونده‌های متعدد بخشیده شده است.

رئیس کل دادگستری استان همدان در ادامه با تقدیر از تلاش‌های نیروی انتظامی استان در راستای اجرای طرح معتذرین، اعلام کرد: تنها در مدت ۹ ماه اجرای این طرح در سطح کلانتری‌ها و پاسگاه ها، شاهد ابراز تمایل ۴ هزار و ۱۰۲ نفر برای عذرخواهی از شاکیان بودیم که در نهایت ۲ هزار و ۷۱۳ شاکی از طرف مقابل خود را بخشیدند.

رضایت ریاست قوه قضائیه از اجرای طرح مبتکرانه معتذرین رئیس کل دادگستری استان همدان ادامه داد: با توجه به نتایج مثبت اجرای طرح معتذرین، ریاست وقت قوه قضاییه و ریاست فعلی این قوه، دستور به عملیاتی شدن آن در سطح کشور داده اند.

عدالتخواه با ابراز خرسندی از اجرای طرح معتذرین و نتایج اثربخش و مثبت آن در نیروی انتظامی استان، اظهار کرد: در مکاتبه‌ای که با فرماندهی ناجا داشته با تبیین و تشریح طرح، درخواست اعزام هیأتی برای بررسی آثار و نتایج به دست آمده را داشتیم تا زمینه اجرایی شدن این طرح در سراسر کشور نیز فراهم شود.

تخمین مصالحه بیش از دو میلیون پرونده کیفری در کشور پس از اجرای طرح معتذرین
وی اعلام کرد: با نتایج به دست آمده از این طرح در یک سال گذشته می‌توان تخمین زد با عملیاتی شدن خوب، مستمر، مجدانه و تکلیف محور آن در سطح کشور؛ در ابتدای کار، شاهد مصالحه بیش از دو میلیون پرونده کیفری در سال باشیم.

سرهنگ اسماعیل افشاری اقدم معاون خدمات قضایی پلیس پیشگیری کشور و سرپرست هیأت اعزامی ناجا به استان هم در این نشست، با بیان رضایتمندی خود از نتایج حاصله به واسطه اجرای طرح معتذرین در سطح کلانتری‌ها و پاسگاه‌های استان همدان در بازدید میدانی که داشته است، گفت: بی تردید اجرای این طرح با حمایت دستگاه قضایی سبب اعتماد بیش از پیش و نگاه بهتر مردم به نیروی انتظامی و قوه قضاییه می‌شود.

وی اظهار کرد: با استمرار در روند اجرای طرح معتذرین شرایط برای ارائه خدمات بهتر و مطلوب‌تر به عموم مردم فراهم می‌شود، موضوعی که با بررسی‌های اولیه انجام شده حکایت از رضایتمندی مراجعین به کلانتری‌ها دارد و کاملاً ملموس است.

ناجا به دنبال ایجاد شرایطی برای اجرای طرح معتذرین در مراجع انتظامی کشور
معاون خدمات قضایی پلیس پیشگیری کشور با اشاره موفقیت‌های حاصله درخصوص ختم به مصالحه شدن تعداد قابل قبولی از پرونده‌ها در سطح کلانتری‌های استان با اجرای این طرح، افزود: به محضر فرماندهی ناجا پیشنهاد خواهد شد با هدف تشریح و نحوه عملیاتی شدن این طرح در تمامی کلانتری‌ها در سطح کشور در اواخر همین ماه از رئیس کل دادگستری استان همدان دعوت به عمل آید تا به صورت ویدئو کنفراسی برای فرماندهان انتظامی سراسر کشور طرح را تبیین کنند و این گونه شرایط و لوازم اجرای آن در ناجا به طور کامل فراهم شود.      بیشتر بخوانید:      بازگشت یک محکوم به قصاص به زندگی پس از ۶ سال در الیگودرز انتهای پیام/ برچسب ها: همدان قصاص سازش معتدزین

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: همدان قصاص سازش رئیس کل دادگستری استان همدان اجرای طرح معتذرین نیروی انتظامی کمیته معتذرین اجرای این طرح کلانتری ها اجرای طرح عملیاتی شدن قلوب استان سراسر کشور پرونده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۵۵۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح تعیین تکلیف پرونده‌های موجود در مراجع انتظامی کشور

به گزارش خبرگزاری مهر، عباس منصوری در جلسه با دادستان‌های گلستان در گرگان با بیان اینکه عملکرد مجموعه قضائی استان در بخش دادسراها مطلوب است گفت: جایگاه خوب استان گلستان در شاخص‌های مختلف نتیجه تلاش دادستان‌ها و کارکنان دادسراهای استان و صمیمت، تعامل و هماهنگی است که رئیس کل دادگستری استان با مجموعه مدیریتی استان، قضات و کارکنان اداری ایجاد کرده است که در کشور مثال‌زدنی است.

معاون نظارت بر امور دادسراها و ضابطان دادستانی کل کشور افزود: دادسرا نهاد مهمی در پیشگیری از جرایم و ناهنجاری‌ها، مبارزه و تعقیب و در نهایت اجرای احکام است که در این استان به دلیل سابقه طولانی رئیس کل دادگستری استان در سمت دادستانی، اهمیت این نهاد برجسته و به آن توجه خوبی شده است.

وی از آغاز طرح تعیین تکلیف پرونده‌های موجود در مراجع انتظامی کشور خبر داد و گفت: به منظور کاهش اطاله دادرسی طرح تعیین تکلیف پرونده‌های رسوبی در مراجع انتظامی کشور امسال اجرا می‌شود.

منصوری افزود: پیش‌نویس دستورالعمل این طرح با مشارکت تعدادی از دادستان‌های سراسر کشور در مرحله کارشناسی است که بلافاصله پس از تأیید و تصویب نهایی اجرای آن آغاز می‌شود.

معاون نظارت بر امور دادسراها و ضابطان دادستانی کل کشور گفت: متولی اجرای این طرح دادستانی کل کشور خواهد بود و با اجرای آن پرونده‌های رسوبی در مراجع زودتر تعیین تکلیف خواهد شد. خوشبختانه گلستان از استان‌های خوب استان در تعیین تکلیف پرونده‌های رسوبی در کلانتری هااست.

وی در ادامه سخنان خود در این جلسه گفت: نظارت و بازرسی از پارکینگ‌های وسایل نقلیه موتوری در اولویت دادستان‌ها قرار دارد و در همه استان‌ها به ویژه استان‌های شمالی که شرایط جوی خاص دارند با تمهید رئیس کل دادگستری و دادستان‌ها زودتر این وسایل تعیین تکلیف شود تا به اموال مردم خسارتی وارد نشود. نظارت بر تعیین تکلیف اموال توقیفی موجود در انبارهای شهرداری‌ها هم از جمله مواردی است که از سال گذشته در دستور کار دادستان قرار گرفته است.

منصوری با اشاره به تخصصی شدن بازرسی‌ها از دادسراها و مراجع انتظامی سراسر کشور گفت: صرفه جویی در وقت، بررسی تخصصی عملکرد و بازرسی الکترونیک از جمله مزایای این اقدام است.

معاون نظارت بر امور دادسراها و ضابطان دادستانی کل کشور در ادامه سفر خود به گلستان از دادسرای عمومی و انقلاب گرگان بازدید و در نشست با قضات این دادسرا درباره مسائل و موضوعات مرتبط با این بخش گفت‌وگو کرد.

بازدید از پارکینگ وسایل نقلیه موتوری از دیگر برنامه‌های معاون دادستان کل بود. در این بازید از طرح ابتکاری دادسرای مرکز استان برای جلوگیری از رسوب وسایل نقلیه موتوری و اطلاع به روز درباره وضعیت این وسایل رونمایی شد.

منصوری در ادامه برای بازدید به کلانتری شهرک امام گرگان رفت. بازدید از مرکز ترک اعتیاد اجباری توسکستان، آخرین برنامه روز اول حضور معاون دادستان کل کشور در گرگان بود. اقدام ابتکاری استان گلستان برای راه اندازی کارگاه‌های مهارت آموزی و اشتغال در کنار مرکز بازپروری معتادان در مرکز توسکستان از مواردی بود که این بازدید به آن پرداخته شد.

معاون نظارت بر امور دادسراها و ضابطان دادستانی کل کشور در ادامه سفر خود به گلستان صبح جمعه به گنبد کاووس رفت و همراه با رئیس کل دادگستری استان، دادستان مرکز استان، رؤسای دادگستری‌ها، دادستان‌ها و رؤسای بخش شرق استان و مدیرکل زندان‌های استان از زندان این شهر بازدید کرد.

این هیأت قضائی از همه بندها و بخش‌های زندان گنبد کاووس از جمله بهداری، واحد فرهنگی، ورزشی و آشپزخانه سرکشی کردند. معاون دادستان کل کشور در این بازدید از مددجویان فعال به ویژه در بخش قرآنی و فرهنگی تقدیر کرد و تسهیلات قانونی به مددجویان واجد شرایط اعطا شد.

در این بازدید دادستان‌های استان به هزار و ۳۰۰ مددجوی واجد شرایط استان مرخصی اعطا کردند و برای ۶۵ نفر از زندانیان هم مرخصی پایان حبس منجر به آزادی اعطا شد ضمن اینکه ۶۰۰ درخواست مددجویان نیز جهت اعمال سایر تسهیلات من جمله عفو در دستور بررسی قرار گرفت.

کد خبر 6089572

دیگر خبرها

  • آیین نامه ترویج نماز در هیات دولت تصویب شد
  • ثبت ۵۱۰ فقره پرونده تخلف صنفی در استان سمنان
  • قیمت گذاری پرونده زمینهای تغییر کاربری یافته در آمل
  • سازش ۲۵ درصدی در پرونده‌های طلاق خراسان رضوی
  • رسیدگی به ۳ هزار پرونده موضوع ماده ۴۷۷
  • اجرای طرح تعیین تکلیف پرونده‌های موجود در مراجع انتظامی کشور
  • تشکیل ۵۰۶ فقره پرونده با موضوع سلاح و مهمات در دادگستری استان کرمان
  • با مشارکت مردمی صلح و سازش در پرونده های قضایی تحقق پیدا می کند
  • تحقق صلح و سازش در پرونده‌های قضایی با مشارکت مردمی
  • بررسی ۹ هزار پرونده شکایت کارگران در کردستان