Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، این رؤیا که در خانه بتوانید به صورت آنلاین هر نقطه از برج میلاد یا تخت جمشید را تماشا کنید توسط واقعیت مجازی به واقعیت تبدیل شده است.

واقعیت مجازی یک امکان نوظهور در دنیای فناوری است که این روزها کاربرد فراوانی در سراسر جهان یافته است. واقعیتی که واقعی و حقیقی نیست اما وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مفهوم نوین خیلی زود جای خود را در دنیا باز کرد و جنبه‌های مختلفی از زندگی روزمره مردم را به خود اختصاص داده است. شاید طراحی عینک‌های ویژه برای دیدن فیلم‌های چندبعدی یکی از نمادهای توسعه این فناوری در جهان باشد.

به تعریف ساده‌تر، واقعیت مجازی، نوعی فناوری است که در آن، محیط مجازی جلوی چشم کاربر قرار می‌گیرد و بر اساس حرکت سر و بدن، کاربر با آن محیط تعامل و ارتباط برقرار می‌کند. در واقع یک هدست روی سر کاربر قرار می‌گیرد و با حرکات بدن او سازگار و کنترل می‌شود.

در خدمت بهبود زندگی انسان

مطالعه‌ای در دانشگاه آکسفورد روی بیمارانی از یکی از کلینیک‌های این دانشگاه نشان می‌دهد که واقعیت مجازی می‌تواند با کمک به افراد برای مواجه شدن با موقعیت‌هایی که از آن می‌ترسند به درمان پارانویای شدید کمک کند. شبیه سازی‌های واقعیت مجازی به این بیماران کمک کرد بیاموزند موقعیت‌هایی که از آنها می‌ترسند مثل آسانسور شلوغ، واقعاً امن است.

به دلیل همین کارکرد، از بین بردن محدودیت میان فضای واقعی و فضای مجازی را واقعیت مجازی می‌نامند. این فناوری، محیطی مجازی روبروی کاربران قرار می‌دهد که بر اساس حرکت بدن، آن محیط مجازی قابل رؤیت خواهد بود.

این فناوری در ایران با اقبال بالایی از جانب فناوران مواجه شده است به گونه‌ای که تنها در حوزه گردشگری دیجیتال، ۵ شرکت دانش‌بنیان توسعه یافته است. ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری هم از این محصولات حمایت کرده است.

بازدید از نقاط مختلف

گردش مجازی در مکان‌هایی چون برج میلاد، برج طغرل یا تخت جمشید، بازدید مجازی از موزه‌ها، آموزش مجازی ساخت هنرهای دستی چون صنایع دستی، از جمله خدماتی است که این شرکت‌ها برای عموم مخاطبان خود از سراسر جهان ارائه داده اند.

تولیدات واقعیت مجازی ایران ساخت در حالی روزانه در حال افزایش هستند که از محصولاتی در خدمت درمان اختلالات روان شناختی تا دستگاه شبیه ساز جراحی چشم و توسعه فناوری معدن و حتی ویزیت بیماران در خانه را شامل می‌شوند.

این شرایط در حالی رقم خورده که ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به دلیل اقتضای روز و سرآمد بودن این تکنولوژی در جهان، اهتمام بالایی در حمایت و بهره برداری از طرح‌های این حوزه نشان داده است.

کد خبر 5340998 معصومه بخشی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: گردشگری الکترونیکی شرکت های دانش بنیان اقتصاد دیجیتالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت دانش بنیان حاکمیت سایبری نوآوری فیس بوک خودروی برقی امنیت سایبری گوگل شرکتهای فناوری حمله سایبری به سامانه هوشمند سوخت روسیه لیزر ایستگاه فضایی بین المللی آمازون واقعیت مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۵۵۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام ‌حوزه‌های فناورانه در کیش به توسعه می‌رسند

با صرف درست و هدفمند منابع و هزینه‌ها، احتمال ثمردهی و موفقیت استارت آپ‌ها افزایش یافته و با سرعت بیشتری شاهد تحولات فناورانه و رشد نوآوری در جزیره کیش خواهیم بود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کیش، درخصوص لزوم هدایت دقیق فعالان حوزه نوآوری در جزیره کیش، باید از بین حدود 2500 حوزه فناورانه موجود در کشور که برای آنها وقت و سرمایه صرف شده است، به سمت فناوری‌هایی پیش رفت که تنها در جزیره کیش امکان رشد و توسعه آنان وجود داشته باشد. این در حالی است که سرمایه‌گذاران هم به واسطه فرصت‌های قابل توجه کیش در این زمینه رغبت بیشتری جهت سرمایه‌گذاری پیدا خواهند کرد.‎

‎علیرضا فراهانی روز یکشنبه در نشستی در همین رابطه در خصوص زمینه‌های جذاب فعالیت نوآورانه در این جزیره، اظهار داشت: از جمله فناوری‌های نوآور که به سرعت می‌تواند در جزیره کیش توسعه یافته و به نتیجه برسد، حوزه‌هایی است که ارتباط مستقیم با دریا دارد. به عنوان مثال در حوزه شیلات می‌توان به بحث گیاهان و جانوران دریایی، دارویی و استحصال انرژی از امواج دریا اشاره کرد.

وی با تأکید بر اینکه نوآوری در جزیره کیش نیاز به شتاب و قدرت فزاینده دارد، تا توسعه و تحول در جزیره نمود بیشتری پیدا کند، افزود: از دیگر جذابیت‌های جزیره کیش برای نوآوری با قابلیت سرمایه‌گذاری حوزه گردشگری است.گردشگری به عنوان یک مزیت جدی در کشور می‌تواند با چاشنی نوآوری همراه شده و در بخش‌های مختلف ازجمله گردشگری تفریحی و یا گردشگری سلامت فعالیت کند.

سرپرست مؤسسه علوم و فنون کیش تصریح کرد: از آنجا که کشور ما قابلیت ارائه خدمات باکیفیت و نسبتاً ارزان را در حوزه سلامت دارد، لذا اقبال بسیاری دربین کشورهای همسایه دارد، از این رو جزیره کیش با توجه به ظرفیت‌های خود می‌تواند شرایط حضور شرکت‌های نوآور در این حوزه را فراهم کرده و ضمن کمک به توسعه گردشگری، سلامت بازدهی زودهنگامی را نیز برای آنان به همراه داشته باشد.‎

فراهانی، حوزه انرژی را از دیگر ظرفیت‌های معرفی کیش به عنوان پایگاه نوآورانه دانست و گفت: منابع گازی و نفتی زیادی در کنار جزیره کیش تمرکز پیدا کرده است، که این امر می‌تواند یک امکان بی‌نظیر جهت حضور شرکت‌های دانش بنیان و ارائه ایده‌های نو با قابلیت اشتغال‌زایی و خلق پول را فراهم آورد.‎ حوزه فناوری اطلاعات نیز از دیگر حوزه‌های دارای جذابیت و مزیت در بحث نوآوری است و ما در جزیره کیش می‌توانیم سرمایه‌گذاری و حمایت‌های جدی نیز از این حوزه داشته باشیم.

وی ابراز داشت: فعالیت در این حوزه برای شروع نیاز به سرمایه‌گذاری، تجهیزات و فضای خاصی جز فراهم بودن بستر ارتباطات و اینترنت نداشته، از این جهت جزیره به لحاظ شرایط آب و هوایی و آرامش ذاتی می‌تواند بستر خوبی جهت مستقر شدن فعالان حوزه فناوری اطلاعات از جمله هوش مصنوعی، نرم‌افزار، سرویس‌های ابری و سایر زمینه‌ها جهت رشد و توسعه این بخش باشد.

‎وی در خصوص خدمات و حمایت‌های مرکز نوآوری مؤسسه علوم و فنون کیش افزود: در حال حاضر این مرکز علاوه بر بحث تأمین محل کار برای این شرکت‌ها، می‌تواند خدمات مشاوره‌ای نیز در خصوص أخذ مجوز دانش‌بنیان، دریافت تسهیلات و حوزه تجاری‌سازی محصولات به آنان ارائه دهد.‎

انتهای پیام/7558

دیگر خبرها

  • دهقانی: شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان دو بازوی جوامع انسانی هستند
  • ده فراخوان جذب سرمایه‌گذاری در جشنواره شیخ بهایی اعلام می‌شود
  • فراخوان ایرانسل برای حمایت از طرح‌های پژوهشی دانشگاهی
  • بوشهر همه ظرفیت‌های آمایشی توسعه و پیشرفت دانش نوپایه را دارد
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • دانش بنیان‌های کرمانشاه؛ چشم به راهِ احداث «شهرک فناوری»
  • کدام ‌حوزه‌های فناورانه در کیش به توسعه می‌رسند
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • امکان صرف هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به شرکت‌های دانش بنیان
  • رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی منصوب شد