Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-03@22:53:22 GMT

پنج چالش بزرگ در مبارزه با تغییرات اقلیمی

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۵۵۶۳۷

پنج چالش بزرگ در مبارزه با تغییرات اقلیمی

سم مردیت - سی‌ان‌بی‌سی؛ از روز گذشته، نشست آب‌وهوای سازمان ملل در گلاسکوی اسکاتلند آغاز شده است و تا دوازدهم ماه جاری ادامه خواهد داشت. رهبران جهان برای اعلام برنامه‌های جدید خود در زمینه کاستن از انتشار گاز‌های گلخانه‌ای، تحت فشار شدیدی قرار دارند. نشست کنونی یکی از مهم‌ترین نشست‌های آب‌وهوایی در تاریخ است و همه منتظرند ببینند که کشور‌های بزرگ منتشرکننده گاز‌های گلخانه ای، چه میزان برای مقابله با گرم شدن کره‌زمین مصمم هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیپلمات‌ها و رهبران جهان قبل از آغاز نشست، سعی کردند انتظارات را درباره موفقیت در این مسیر کاهش دهند، اما در سندی که از سوی بیش از ۱۰۰اقتصاد در حال توسعه منتشر شده، بر این واقعیت تاکید شده است که دیگر هیچ بهانه‌ای نمی‌تواند برای عمل نکردن به وعده‌ها وجود داشته باشد.

هدف تعیین‌شده در توافقنامه پاریس در سال ۲۰۱۵ این است که با کاستن از انتشار گاز‌های گلخانه‌ای، ترتیبی داده شود تا رشد دمای کره‌زمین نسبت به قبل از انقلاب صنعتی به ۵/ ۱درجه سانتی‌گراد محدود شود. به‌منظور تحقق این هدف، جهان باید انتشار گاز‌های گلخانه‌ای را در چند سال آینده به نصف کاهش دهد و تا سال ۲۰۵۰ خالص انتشار گاز‌های گلخانه‌ای به صفر برسد.

دانشمندان بار‌ها تاکید کرده‌اند که بهترین راه برای جلوگیری از گرم شدن کره‌زمین، کاستن از انتشار گاز‌های گلخانه‌ای است و این کار باید با سرعت انجام شود.

یوهان راک استروم، رئیس پوتسدام، موسسه‌ای که در حوزه آب‌وهوا تحقیق می‌کند، می‌گوید: «به نظر من موفقیت نشست کنونی به مذاکرات موثر بر سر پنج موضوع بسیار مهم وابسته است؛ کاستن از انتشار گاز‌های گلخانه ای، تامین مالی برای مبارزه با تغییرات اقلیمی، قیمت‌گذاری کربن، راه حل‌های حفاظت از طبیعت و کاستن از مصرف سوخت‌های فسیلی.» در ادامه به هریک از این موارد اشاره می‌کنیم.

نخستین موضوع، کاستن از انتشار گاز‌های گلخانه‌ای است. راک استروم می‌گوید، باید ترتیبی داده شود تا ۱۹۵کشور در برنامه ریزی‌های خود واقعیت‌های علمی را در نظر بگیرند و طوری عمل کنند که تا سال ۲۰۵۰ خالص انتشار گاز‌های گلخانه‌ای به صفر برسد. تاکنون تنها تعداد کمی از کشور‌ها در این مسیر قرار گرفته اند و کشور‌هایی نظیر اندونزی، روسیه و برزیل هنوز برنامه‌های خود را در این زمینه اعلام نکرده اند.

در یک گزارش سازمان ملل که درباره تلاش کشور‌ها برای کاستن از انتشار گاز‌های گلخانه‌ای منتشر شده، آمده است؛ حتی اگر برنامه‌ها به طور کامل اجرا شود، پایان سده حاضر دمای کره‌زمین حداقل ۷/ ۲درجه سانتی‌گراد بالاتر خواهد بود. تلاش‌هایی که از سوی کشور‌ها انجام می‌شود برای رسیدن به هدف تعیین‌شده در توافقنامه پاریس کافی نیست.

برای تغییر باید واقعیت‌ها پذیرفته شود، با صداقت وعده داده شود و به وضعیت کشور‌های آسیب پذیر توجه شود. صرفا اظهار خوش‌بینی درباره آینده کافی نیست؛ زیرا کشور‌ها تا انجام اقداماتی که بسیار ضروری است، فاصله زیادی دارند. خوش‌بینی، مشکلات کنونی را حل نمی‌کند. جان مردم در کشور‌های در حال توسعه و آسیب پذیر همین حالا در خطر است و این خطر، حاصل ناکامی تولیدکنندگان بزرگ گاز‌های گلخانه‌ای در انجام اقدامات ضروری برای مقابله با تغییرات اقلیمی است.

دومین موضوع، تامین مالی است. در سال ۲۰۰۹ اقتصاد‌های ثروتمند وعده دادند که از سال ۲۰۲۰ به مدت پنج‌سال، هر سال ۱۰۰میلیارد دلار برای کمک به اقتصاد‌های فقیر اختصاص می‌دهند تا این کشور‌ها از مصرف سوخت‌های فسیلی بکاهند؛ اما این وعده هنوز اجرا نشده است. این رقم نسبت به هزاران میلیارد دلاری که آن کشور‌ها برای جبران اثرات همه‌گیری کرونا اختصاص داده اند، بسیار اندک است.

تغییر زیرساخت‌های مبتنی بر سوخت فسیلی به زیرساخت‌های مناسب برای تولید انرژی‌های تجدیدپذیر، نیازمند سرمایه‌گذاری‌های بسیار عظیمی است و تنها با این حجم سرمایه‌گذاری می‌توان به شکل موثر با تغییرات آب‌وهوایی مقابله کرد؛ بنابراین در نشست کنونی باید در این زمینه بحث شود. سومین موضوع، قیمت‌گذاری کربن است.

از دید طرفداران این امر، قیمت‌گذاری کربن راهی موثر برای تشویق به کاستن از انتشار گاز‌های گلخانه‌ای و کمک به فناوری‌های جدید برای جایگزین کردن فناوری‌های به‌شدت آلاینده کنونی است. مخالفان این موضوع می‌گویند، بند ششم توافقنامه پاریس هدف این توافقنامه را تضعیف می‌کند؛ زیرا برای تحقق آن هدف، باید اقدامات بسیار سریع تری انجام شود. در این زمینه نیز باید بحث شود و نتایج درست به دست آید.

چهارمین موضوع، حفاظت از طبیعت است. شاید مهم‌ترین موضوع برای نشست کنونی این است که این نشست، نخستین نشستی باشد که در آن واقعا به طبیعت توجه می‌شود. باور کنید که تنها راه برای تحقق توافقنامه پاریس، توجه به حفاظت از اقیانوس‌ها و جنگل‌هاست. آن‌ها بیش از آنکه گاز‌های گلخانه‌ای منتشر کنند، آن را جذب می‌کنند. این باور وجود دارد که دو تهدید، یعنی تغییرات اقلیمی و از میان رفتن تنوع زیستی، باید با هم رفع شوند و رفع یکی، بدون توجه به دیگری، ممکن نیست. حفاظت از زمین‌ها، جنگل‌ها و دیگر اکوسیستم‌های حیاتی باید در نشست کنونی مورد بحث قرار گیرد.

در نهایت، پنجمین موضوع، کاهش استفاده از سوخت‌های فسیلی است. سوزاندن نفت، گاز و زغال‌سنگ، عامل اصلی وضعیت وخیم اقلیمی جهان است. زغال سنگ آلوده‌کننده‌ترین سوخت است؛ به همین دلیل، اولین قدم باید جایگزین کردن آن با منابع تجدیدپذیر انرژی باشد. در نشست کنونی باید بحث‌های جدی درباره زمان پایان استفاده از سوخت‌های فسیلی، به‌ویژه زغال‌سنگ، انجام شود.

منبع: فرارو

کلیدواژه: گازهای گلخانه ای گرمایش زمین توافقنامه پاریس تغییرات اقلیمی سوخت های فسیلی نشست کنونی کره زمین کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۵۵۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی خوشاب، خام فروشی محصولات را یکی از عوامل اصلی پایین بودن درآمد کشاورزان در این شهرستان عنوان کرد.

ابراهیم رودسرابی در گفت و گو با ایسنا، حمایت از سرمایه‌گذاری در صنایع جانبی محصولات کشاورزی در خوشاب را ضروری دانست و افزود: ایجاد ارزش افزوده برای محصولات کشاورزی و دامی نقش مؤثری بر اقتصادی کردن تولید محصولات در این بخش دارد.

وی خام فروشی محصولات را یکی از عوامل اصلی پایین بودن درآمد کشاورزان دانست و افزود: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی در مقیاس‌های مختلف تأثیر بسزایی در ارزش افزوده محصولات خواهند داشت و به این منظور حمایت‌های همه جانبه از سرمایه‌گذاران در این حوزه صورت می‌پذیرد.

رودسرابی با اشاره به تولید هزاران تن انواع محصول کشاورزی و دامی ازجمله پسته، تخمه هندوانه آجیلی، انگور، زیره، زعفران و سایر محصولات کشاورزی در شهرستان افزود: ایجاد، توسعه و تکمیل واحدهای فرآوری و بسته‌بندی محصولات کشاورزی باعث رونق اقتصادی در بخش کشاورزی شهرستان خواهد شد.

وی در همین خصوص به اهمیت ویژه کارگاه‌های کوچک روستایی در فرآوری محصولات تولیدی اشاره کرد و بر حمایت جهاد کشاورزی از ایجاد کارگاه‌های مذکور در قالب مشاغل خرد و خانگی تأکید کرد.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب خام فروشی را آفت محصولات کشاورزی دانست و گفت: بدون شک از طریق پایدارسازی درآمدهای کشاورزی می‌توان شاهد توسعه کشاورزی پایدار در شهرستان خوشاب بود.

وی در ادامه به اهمیت گسترش کشت گلخانه‌ای اشاره کرد و افزود: با پیگیری‌های انجام شده توسط جهاد کشاورزی شهرستان تاکنون ۴ مورد پروانه تأسیس واحد گلخانه‌ای به مساحت ۱۲ هزار متر مربع صادر شده است.

رودسرابی با بیان اینکه در سال جدید ۶۰۰۰ متر مربع گلخانه به بهره‌برداری رسیده و به کشت سبزی و صیفی‌جات اختصاص یافته است، عنوان کرد: توسعه کشت گلخانه‌ای بستری برای افزایش تولید محصولات کشاورزی است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب با اشاره به اینکه با بهره‌برداری از واحدهای جدید گلخانه در شهرستان زمینه اشتغال برای ۱۵ نفر فراهم شده است، توسعه کشت‌های گلخانه‌ای را بستری برای افزایش تولید محصولات و رونق کشاورزی در منطقه و همچنین افزایش بهره‌وری آب دانست و افزود: یکی از اولویت‌های مدیریت جهاد کشاورزی خوشاب در زیر بخش باغبانی توسعه گلخانه‌ها و کشت در محیط‌های کنترل شده است.

رودسرابی ادامه داد: راه‌اندازی واحدهای گلخانه‌ای در راستای استفاده بهینه از آب، تولید محصولات کشاورزی با کیفیت و استفاده مناسب از انرژی و کاهش هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت محصولات است.

وی با بیان اینکه برنامه توسعه گلخانه‌ها در سال‌های آتی، همچنان از اولویت کاری واحد باغبانی شهرستان است، اذعان کرد: با توجه به محدودیت‌های منابع آبی، احداث و توسعه گلخانه‌ها باید با سرعت بیشتری گسترش یافته و توسعه کشت محصولاتی چون سبزی و صیفی به دلیل صرفه اقتصادی و بازار فروش در اولویت قرار گیرد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب ترویج و توسعه گلخانه‌ها را در راستای کاهش مصرف آب در بین کشاورزان بسیار مثمر ثمر دانست و گفت: با توجه به اینکه پرورش محصولات در فضای بسته و گلخانه‌ای علاوه بر آب‌بری کم باعث ایجاد اشتغال و درآمد پایدار می‌شود از تمامی سرمایه‌گذارانی که در این بخش سرمایه‌گذاری می‌کنند حمایت می‌کنیم.

وی همچنین به وضعیت نوغانداری در شهرستان اشاره کرد و افزود: برای رونق این صنعت تاکنون جلسات بسیاری در شهرستان برگزار شده و به نتایج خوبی نیز رسیده‌ایم.

رودسرابی خاطرنشان کرد: پیرو انعقاد تفاهم‌نامه مدیریت جهاد کشاورزی و کمیته امداد شهرستان، در راستای اجرای هرچه بهتر تفاهم‌نامه، با هدف شناسایی متقاضیان پرورش کرم ابریشم، جذب حداکثری تخم نوغان و برنامه‌ریزی ارائه آموزش‌های لازم در راستای مدیریت پرورش کرم ابریشم در شهرستان جلساتی برگزار شده است.

وی ادامه داد: سال گذشته تعداد ۹۵ نوغاندار، آموزش‌های لازم را در قالب کلاس‌های آموزشی دریافت کردند و تعداد ۲۴۲ جعبه تخم نوغان در شهرستان توزیع شد که منتج به تولید بالغ‌بر ۸ تن پیله تر در شهرستان شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب با بیان اینکه می‌توان متوسط تولید پیله تر از هر جعبه در سال گذشته را معادل ۳۵ کیلو در نظر گرفت، افزود: در سال جدید تعهد شهرستان در جذب تخم نوغان، تعداد ۲۷۰ جعبه است که برنامه‌ریزی‌های لازم برای جذب حداکثری انجام شده است.

شهرستان خوشاب با ۳۶ هزار هکتار کشتزار و باغ، ۲۲۵ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق، ۲۶۵ رشته قنات و ۲ رودخانه دائمی، یکی از قطب‌های کشاورزی غرب خراسان رضوی است.

سلطان‌آباد، مرکز شهرستان ۳۸ هزار نفری خوشاب در ۱۷۵ کیلومتری غرب مشهد واقع است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برنامه دولت انگلیس برای مقابله با تغییرات اقلیمی غیرقانونی اعلام شد
  • افزایش کشت گلخانه ای در شهریار
  • بخش خصوصی می تواند از فروپاشی اقتصادی افغانستان جلوگیری کند
  • تأثیرات گوناگون تغییرات اقلیمی بر زندگی انسان
  • جذب گازهای گلخانه ای در یک ماده متخلخل جدید 
  • تغییرات آب و هوایی میانگین درآمد مردم جهان را کاهش می‌دهد
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • تورم و بیکاری چالش بزرگ لرستان/ زمینه برای سرمایه‌گذاری فراهم شود
  • وابستگی اقتصاد به بانک‌ها چالش‌آفرین است
  • ۲۱ درصد گازهای گلخانه‌ای تولیدی مربوط به بخش کشاورزی است