Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد،  از دوران کودکی تاکنون، دست کم برای یک بار هم که شده خرافات‌هایی به گوشمان خورده که بعضی هایش جدید بودند و برخی دیگر ریشه در تاریخ داشتند، یکی از این باور‌ها درخت بوده که در ایران باستانی ارزش بالای داشته و برخی از این درختان از جمله درختان مقدس ایرانی شناخته می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درخت نماد حیات و زندگی است و رمز باروری پایان ناپذیر، سرچشمه بی مرگی و مظهر حقیقت مطلق هستی است، انسان در بعضی از فرهنگ‌ها گاهی تا سر حد پرستش درخت نیز پیش رفته است، در پاره‌ای دیگر از فرهنگ‌ها برای نوع انسان منشاء گیاهی قائل بوده اند.

حرمت یافتن بعضی از درختان همیشه سبز یا درختان کهن در ایران به دلیل همجواری آن با امامزاده‌ها و پیران مقدس نیز نشانه‌ای از تقدس نباتات در باور‌های ایرانی است.

در ادیان مختلف اعتقاد به تقدس درخت در سه شکل درخت کیهانی، درخت زندگی و درخت معرفت متجلی می‌شود.

هنوز در برخی از مناطق استان چهارمحال و بختیاری درخت را یک نماد مقدس می‌دانند به گونه‌ای که به آن توسل جسته و حاجت می‌خواهند.

هرچند در دورانی به سر می بریم که نسل جوان مقدس شمردن درخت را خرافات می‌پندارند، اما هستند کسانی که برخی درختان را به اندازه یک امام زاده مقدس می‌خوانند و اعتقاد دارند اگر شاخه‌ای از این درخت بشکند ممکن است فرد مورد نفرین درخت قرار گیرد.

فتحی یکی ازمردمان دیار چهارمحال و بختیاری گفت: در قدیم یک درختی در اینجا بود که قدمتی بالای ۲۰۰ سال داشت و مردم زیادی به آن اعتقاد داشتند.

او ادامه داد: هرکس هر حاجتی داشت در کنار این درخت شمعی روشن می‌کرد و از درخت می‌خواست که برای او دعا کند و از خداوند بخواهد که حاجت او را بدهد.

فتحی عنوان کرد: برخی از مردم نیز با بستن یک تکه پارچه سبز به درخت دخیل می‌بستند و تا زمانی که حاجت خود را می‌گرفتند آن دستمال را باز می‌کردند و زیر درخت کاچی میپختند و بین مردم پخش می‌کردند.

او گفت: باور به این درخت برای مردم نهادینه شده بود به گونه‌ای که برای ریزترین حاجت خود به این درخت دخیل می‌بستند و هیچگونه نمی پذیرفتند که این یک خرافاتی بیش نیست.

بیشتر بخوانید

برخورد قاطع و قانونی در انتظار متخلفان شکار خرس قهوه‌ای

فتحی افزود: در حال حاضر این درخت را قطع کرده اند تا به مردم بفهمانند که دخیل بستن به یک درخت خرافات است و هیچگونه استناد قابل قبولی ندارد.

دخیل بستن به یک درخت مبنای عقلی ندارد

حجت الاسلام  سید حسن جلالی امام جمعه هفشجان؛ در راستای خرافات دخیل بستن به درخت اظهار کرد: یکی از عادات و روش‌های کهنه و تاریخی در ذهن مردم روحیه خرافه پرستی است.

او  با اشاره به اینکه مردم در قدیم به یک سری مسائل باور و اعتقاد قلبی داشتند گفت: دخیل بستن به یک درخت مبنای عقلی ندارد و این یک خرافه‌ای بیش نیست.

حجت الاسلام  جلالی با اشاره به اینکه هنوز هم هستند کسانی که خرافه پرستی می‌کنند گفت: لازم است با فرهنگ سازی و آگاهی دادن به مردم راه درست از اسشتباه را به آن‌ها نشان داد.

او خاطر نشان کرد: مردم به درختان سبز دخیل می‌بندند و به درختان و سنگ و ... رنگ و لعاب قداست می‌دهند که این موضوع با دستور و سیره اسلام منافات دارد.

حجت الاسلام  جلالی تاکید کرد: اینگونه مسائل باعث تضعیف و سستی اعتقادات مردم و وهن در دین می‌شود و نباید اجازه داد به ان‌ها دامن زده شود.

فتاوی مراجع تقلید در خصوص دخیل بستن به درختان

مراجع تقلید نیز در خصوص دخیل بستن به درختان فتوا‌هایی را داده اند:

دفتر آیت الله وحید خراسانی دخیل بستن را بدعت دانست و در ادامه یادآور شد: "باز کردن قفل برای مسئولین نگهداری اماکن متبرکه مستلزم مشقات بسیاری است. بهتر است به جای این کار نخ دل خود را به نخ دل حضرت دوست ببندند.

انجام ندادن این کار بهتر است چرا که بدعت و خرافات محسوب می‌شود. اگر هزاران نفری که برای زیارت به این اماکن می‌روند هر کدام یک نخ را به ضریح ببندند بازکردن این نخ‌ها برای مسئولین حفظ و نگهداری اماکن متبرکه مستلزم مشقات بسیاری است".

آیت الله مکارم شیرازی در سؤالی راجع به این گونه حرکات و عقیده به تقدّس این گونه درخت‌ها و گره زدن نخ، یا بستن پارچه به این درخت‌ها و گرفتن حاجت از آن‌ها گفت: این اعتقادات قطعاً از خرافات است و حاجت خواستن از آن‌ها نوعی شرک می‌باشد و بر همه لازم است نهی از منکر کنند و پاداش خود را از خداوند بخواهند.

دفتر آیت الله نوری همدانی نیز در رابطه با دخیل بستن به ضریح اماکن متبرکه این اقدام را بدعت و حرام دانست.

بستن نخ به شاخه‌های درختان و قفل زدن به نرده‌های اطراف اماکن مقدس و متبرکه و یا بستن نخ‌های رنگی برای برآورده شدن حاجات و نیاز‌های فردی تنها مختص به پیروان یک دین یا مذهب خاص نیست بلکه این گونه اقدامات در میان پیروان مذاهب و ادیان بسیاری در سراسر دنیا متداول است و به رغم هشدار‌های رهبران دینی بسیاری از افراد هنوز هم براساس باور‌های شخصی بدون توجه به دیدگاه رهبران دینی این امر را تکرار می‌کنند.

 لازم است متولیان فرهنگ در این راستا به اندازه کافی فرهنگ سازی کرده که دیگر مردم به دنبال خرافه پرستی نباشند واگر هم حاجتی را دارند با توسل جستن به ائمه و توکل بر خدا حاجت خود را بخواهند.

منبع:جهانبین خبر
انتهای پیام/ش

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خرافات ریشه در تاریخ دخیل بستن یک درخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۵۵۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیستم خودران تسلا در ۱۳ تصادف مرگبار دخیل بوده است

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از گاردین، مقامات ایمنی خودروی آمریکا اعلام کردند که تحقیقات آنها در مورد سیستم خودران تسلا حداقل ۱۳ تصادف مرگبار را شناسایی کرده است که این ویژگی در آنها دخیل بوده است. تحقیقات همچنین نشان داد که ادعا‌های این خودروساز الکتریکی با واقعیت مطابقت ندارد.

اداره ملی ایمنی ترافیک بزرگراه‌ها (NHTSA) فاش کرد که طی تحقیقات ایمنی ۳ ساله خود بر سیستم‌های خودران، که در آگوست ۲۰۲۱ آغاز شد، حداقل ۱۳ تصادف تسلا را شناسایی کرد که شامل یک یا چند کشته، و جراحات جدی بسیاری بود که در آنها سوء استفاده راننده از سیستم نقش آشکاری داشت.

همچنین شواهدی یافت شده است که ضعف سیستم تعامل راننده تسلا برای قابلیت‌های عملیاتی مجاز خودکار مناسب نبوده است، که منجر به شکاف ایمنی در این حوزه شده است.

اداره ملی ایمنی ترافیک بزرگراه هاهمچنین این نگرانی را مطرح کرد که نام سیستم خودران تسلا ممکن است رانندگان را به این باور برساند که اتوماسیون قابلیت‌های بیشتری نسبت به آن دارد و رانندگان را به اعتماد بیش از حد به اتوماسیون دعوت کند.

تسلا در ماه دسامبر اعلام کرد که بزرگترین فراخوانش تا کنون، شامل ۲.۰۳ میلیون وسیله نقلیه آمریکایی - یا تقریباً تمام وسایل نقلیه خود در جاده‌های ایالات متحده - برای اطمینان از توجه بهتر رانندگان هنگام استفاده از سیستم پیشرفته کمک راننده خود بوده است.

این اداره پس از شناسایی نگرانی‌های ناشی از حوادث تصادف پس از نصب به‌روزرسانی نرم‌افزار فراخوان خودرو‌ها «و نتایج آزمایش‌های اولیه خودرو‌های اصلاح‌شده، دومین تحقیق خود را آغاز می‌کند.

اداره ملی ایمنی ترافیک بزرگراه‌ها  گفت که تسلا به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری را برای رسیدگی به مسائلی که به نظر می‌رسد مرتبط با نگرانی‌هایش است، منتشر کرده است، اما آنها را بخشی از فراخوان یا تصمیم دیگری برای رفع نقصی که خطر ایمنی غیرمنطقی دارد، قرار نداده است. همچنین به بیانیه تسلا استناد کرد که بخشی از راه حل، هم مالک را ملزم به انتخاب می‌کند و هم به راننده اجازه می‌دهد تا به راحتی آن را برگرداند».

تسلا در ماه دسامبر گفت که کنترل‌های سیستم نرم‌افزاری خودران ممکن است برای جلوگیری از سوءاستفاده راننده کافی نباشد و می‌تواند خطر تصادف را افزایش دهد.

تسلا بلافاصله به درخواست برای اظهار نظر در این مورد پاسخ نداد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنش علی ربیعی به هجمه سنگین دولت به مرکز پژوهش های مجلس: با بستن در هر اندیشکده و مرکز تحقیقات، دری به سوی انواع بحران‌ها گشوده می‌شود
  • زخمِ کاری «قطع درختان» مرثیه‌ای بر پیکر سبز سنندج
  • درختان ماه روی زمین کاشته می‌شوند
  • اجرای طرح سرشاخه کاری درختان گردو در زارچ
  • در برنامه رادیویی «بی‌واسطه با مردم» سال ۱۴۰۲ چه گذشت؟
  • بستن پرونده نقاط پرحادثه همدان
  • سیستم خودران تسلا در ۱۳ تصادف مرگبار دخیل بوده است
  • شوراها بی‌واسطه‌ترین حلقه ارتباطی مردم و حاکمیت هستند
  • عاقبت رؤیافروشی؛ واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به ابراز ندامت اشکان خطیبی
  • تحول بی‌واسطه با مردم