Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان شیلات کشور گفت: قیمت آبزیان در مزارع بالا نیست، بلکه حضور واسطه‌ها و ضعف اتحادیه‌ها و تشکل‌ها در این بخش باعث افزایش قیمت‌ها می‌شود.

به گزارش ایسنا، نبی الله خون میرزایی ظهر امروز در  مراسم اختتامیه پنجمین نمایشگاه بین المللی شیلات و آبزیان و صنایع وابسته در جمع خبرنگاران، گفت: این دوره از نمایشگاه شیلات با رعایت پروتکل های بهداشتی مرتبط با کووید ۱۹ و به منظور هم افزایی دست اندرکاران رسته‌های مختلف شیلاتی برگزار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حقیقت هدف این نمایشگاه ارائه توانمندی ها، دست آوردها و ظرفیت های داخلی کشور در حوزه شیلات و آبزیان و صنایع وابسته به صورت تخصصی است.

وی ادامه داد: سال گذشته به علت گسترش شیوع کرونا امکان برگزاری نمایشگاه نبود و این وقفه در شرایطی که سازمان شیلات به عنوان یکی از دستگاه‌های ذیربط وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت های مهمی در بخش غذایی کشور دارد، نمی‌توانست بیش از این ادامه یابد.

به گفته وی در این دوره از نمایشگاه دستاوردها و توانمندی‌های بیشتری توسط فعالان این بخش ارائه شده است.

رئیس سازمان شیلات کشور در پاسخ به این سوال که این سازمان چه برنامه‌هایی برای تحقق اهداف وزیر جهادکشاورزی یعنی تولید ۲برابری محصولات آبزیان دارد؟ گفت: برای تحقق برنامه‌های وزیر جهاد کشاورزی در بخش‌های مختلف از صید، آبزی پروری، اصلاح قوانین، صادرات، مشوق های صادراتی، ارائه خدمات و تسهیلات و... برنامه هایی را تنظیم و به وزارت خانه ارائه کردیم. وزارت جهاد کشاورزی نیز در حال بسترسازی برای تحقق این برنامه‌ها است. نیاز به حمایت‌های ویژه‌ای در بخش های مالی و زیرساختی از جانب دولت داریم.

وی با بیان اینکه رویکرد سازمان شیلات توجه به ظرفیت‌های داخلی و کاهش وابستگی است، گفت: باید آبزی مصرفی را در کشور توسعه دهیم، زیرا  سرانه مصرف آبزیان در کشور ما نصف میانگین جهانی است. اگر سرانه مصرف افزایش یابد تولید نیز افزایش می یابد و در کنار آن می توانیم بازارهای صادراتی را توسعه دهیم و وارد بازارهای اروپایی، کشورهای حاشیه خلیج فارس، اروسیا و...شویم.

خون میرزایی اضافه کرد: سرانه مصرف آبزیان در کشور در سال ۱۳۹۹، ۱۳ کیلو و ۴۰۰ گرم بود که میانگین جهانی آن بالای ۲۴ کیلوگرم است. با توجه به اینکه سواحل گسترده در شمال و جنوب کشور داریم نگرانی از بابت تولید وجود ندارد و با توجه به ظرفیت‌های کشور می‌توانیم تولیدات را افزایش دهیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا قیمت‌های بالای آبزیان منجر به حذف این محصولات از سفره مردم و کاهش سرانه مصرف نشده است و سازمان شیلات چه برنامه ای برای متعادل سازی قیمت ها دارد، گفت: در ابتدا باید ببینیم در شرایط گرانی موجود در کشور قیمت آبزیان با چه چیزی مقایسه می‌شود. یعنی مثلا ماهی با چه پروتئین حیوانی دیگر مقایسه می شود که گران است؟ آیا بقیه پروتئین های حیوانی ارزان هستند؟ آیا ارزش کمی و کیفی دیگر محصولات از ماهی بیشتر است؟ قطعا اینگونه نیست.

وی افزود: دیگر اینکه با بررسی‌هایی که انجام دادیم به این موضوع رسیدیم که قیمت‌ ماهی سر مزرعه بالا نیست بلکه حضور واسطه‌ها و دلالان و از آن طرف ضعف اتحادیه‌ها و زنجیره‌های تولید در این بین قیمت‌ها را بالا می برد.

رئیس سازمان شیلات کشور در پایان گفت: باید تشکل‌ها، اتحادیه‌ها و زنجیره‌های تولید در این بخش تقویت شوند. تمام بخش‌های مربوطه بایستی کمک کنند که آبزیان با واسطه کمتری به دست مصرف کننده برسد. اگر چه تحریم‌های شدید، خشکسالی و کرونا بر قیمت تمام شده تولید تاثیر گذاشته است اما با این وجود قیمت آبزیان در مزارع  بالا نیست و فقط باید واسطه‌ها کمتر شوند.

انتهای پیام
 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ماهي سازمان شیلات قیمت آبزیان سرانه مصرف بالا نیست برنامه ها واسطه ها قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۵۷۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت های آبی اردبیل بستر اصولی پرورش آبزیان است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد اله بخش صبح پنجشنبه در بازدید مدیرکلدیوان محاسبات استان اردبیل از پروژه های پرورش ماهی در شهرستان مشگین شهر اظهار کرد: استان اردبیل ظرفیت بی‌نظیری برای اجرای طرح های آبزی پروری داشته و می‌توان با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و نیز رفع موانع سرمایه گذاری در استان به ظرفیت مطلوبی در این حوزه دست یافت.

وی یکی از اهداف مهم این اداره کل را توسعه همه‌ جانبه فعالیت های شیلاتی و استفاده از همه ظرفیت ها در کنار حفظ منابع عنوان کرد.

مدیرکل شیلات استان اردبیل خاطرشان کرد: بدون شک رهنمودها و راهنمایی های دستگاه های نظارتی همچون دیوان محاسبات می تواند در این مسیر چراغ راه باشد.

اله بخش با بیان اینکه ظرفیت های آبی و رودخانه ای استان اردبیل بستری برای ایجاد طرح های اصولی پرورش آبزیان است، افزود: با استفاده از خروجی طرح های مطالعاتی و کارشناسی شده ظرفیت تولید استان را به نحو مطلوبی ارتقا خواهیم داد.

عقیل شکری مدیر کل دیوان محاسبات استان اردبیل نیز با قدردانی از زحمات و تلاش های اداره کل شیلات استان اردبیل در راستای حمایت از تولیدکنندگان این صنعت با تاکید بر حمایت از سرمایه گذاری و حضور مردم در امر تولید در استان گفت: لازم است با برنامه ریزی دقیق از مشارکت سرمایه گذاران برای ایجاد طرح های تولید محور و اشتغالزا حمایت شود

در این بازدید از کارخانه در حال احداث قطعه بندی و فرآوری آبزیان شهرک صنعتی رضی، مرکز تکثیر ماهیان سردآبی و چندین مزرعه پرورش ماهی واقع در روستای کنگرلو و آق درق بازدید و به چندین تولید کننده موفق خدمات ترویجی و حمایتی رایگان برای توسعه مکانیزاسیون مزارع اعطاء شد.

کد خبر 6088289

دیگر خبرها

  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری
  • پایش مزارع خرمشهر پژوهشگران
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد / پیاز در مزرعه چه قیمتی دارد؟
  • تامین مولد سالم تولید ایمن و پایدار را به‌دنبال دارد
  • تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان
  • کدام نهاد مسئول گرانی خودرو است؟
  • ظرفیت های آبی اردبیل بستر اصولی پرورش آبزیان است