Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-28@17:14:49 GMT

قیمت لوازم خانگی به قبل از گرانی برنگشت

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۵۸۲۳۷

قیمت لوازم خانگی به قبل از گرانی برنگشت

یکی از فروشندگان لوازم خانگی در خیابان شوش با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون ۵ مرتبه لوازم خانگی ایرانی گران شده است، گفت: اواخر مهرماه بود که برخی تولیدکنندگان لوازم خانگی که محصولات خود را گران کرده بود با ضرب الاجل سازمان حمایت موظف به بازگرداندن قیمت محصولات خود به قبل از گرانی شدند، اما این در حالی است که در کف بازار ما شاهد دور جدید گرانی هستیم نه کاهش قیمت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایران اکونومیست- علی رجایی با بیان اینکه وقتی تولیدکنندگان لوازم خانگی، محصولات خود را گران می‌کنند، دیگر محال است که قیمت‌ها به حالت قبل از آن برگردد، گفت: در انتهای مهر شاهد بودیم که برخی تولیدکنندگان لوازم خانگی، لیست قیمتی جدیدی را ارائه دادند، ولی پس از چند روز شاهد ضرب الاجل سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان بودیم. با این وجود پس از گذشت ۱۰ روز قیمت لیست جدید شرکت‌ها پابرجاست.

ترفند تولیدکنندگان لوازم خانگی برای فروش با قیمت بالا

این توزیع کننده لوازم خانگی به اقتصاد ۲۴ گفت: یکی از شگرد‌هایی که این تولیدکنندگان دارند، این است که می‌گویند محصولات گران شده را به قیمت قبل بازگرداندیم، اما موجودی نداریم و اگر نیاز دارید می‌توانید از بنکداران خریداری کنید.

رجایی ادامه داد: وقتی به بنکداران برای خرید لوازم خانگی هم مراجعه می‌کنیم، اظهار می‌کنند که این محصولات را به قیمت لیست جدید خریداری کرده اند و به قیمت ارزان نمی‌فروشند؛ بنابراین آخرین حلقه توزیع کننده لوازم خانگی، مجبور است محصول مورد نیاز خود را از بنکدار و به قیمت بالا خرید کند.

لوازم خانگی ارزان نمی‌شود

این فعال بازار لوازم خانگی با تاکید بر سیاه بازی تولیدکنندگان لوازم خانگی که قیمت محصولات خود را افزایش داده اند، در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: تجربه نشان داده که لوازم خانگی همیشه در دور افزایش قیمت است و چیزی به نام ارزان شدن و حمایت از حقوق مصرف کننده در این بازار وجود ندارد.

رجایی ادامه داد: هیمالیا قیمت یخچال را ۵ تا ۶ درصد گران کرد. شرکت مادیران در محصولات ایکس ویژن و تی سی ال تلویزیون را گران کرد. سینجر نسبت به لیست قبلی ۲۰ درصد و شرکت اسنوا نیز محصولات خود را ۶ درصد گران کرد و ما با قیمت‌های جدید در حال خرید این محصولات هستیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر شاهد رکود در بازار لوازم خانگی هستیم، گفت: با نزدیک شدن به شب عید و افزایش تقاضا، قطعا باز هم شاهد افزایش قیمت لوازم خانگی خواهیم بود. اگر تاکنون هم شرکتی افزایش قیمت نداشته به دلیل رکود بازار است.

تداوم افزایش قیمت مواد اولیه لوازم خانگی

این توزیع کننده لوازم خانگی به اقتصاد ۲۴ گفت: مواد اولیه لوازم خانگی کوچک ازجمله ورق، قطعات الکترونیکی، سیم، برد و... بسیار گران شده و در حال حاضر تستری که یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان ازسوی تولیدکننده به بازار ارائه می‌شود در سری بعدی فروش به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می‌رسد.

رجایی ادامه داد: مطالبی که در رسانه‌ها در مورد ارزانی لوازم خانگی مطرح می‌شود با قیمت‌های کف بازار متفاوت است. از ابتدای سال تاکنون ۵ بار افزایش قیمت در بازار لوازم خانگی داشتیم و معمولا در کالا‌های پرفروش مثل تلویزیون یا یخچال‌های دوقلو و لباسشویی‌های ۷ و ۸ کیلویی شاهد بیشترین افزایش قیمت بودیم، زیرا این نوع محصولات خوش فروش و پرتقاضا هستند.

بازار لوازم خانگی کشش افزایش قیمت ندارد

همچنین یکی دیگر از فعالان بازار لوازم خانگی با بیان اینکه این بازار کشش افزایش قیمت را ندارد، گفت: تولیدکنندگان لوازم خانگی که قیمت محصولات خود را افزایش دادند تنها یک هدف داشتند و آن، ایجاد تقاضا ازسوی مردم با گرانی محصول بود که هرچند در ابتدای گرانی لوازم خانگی، ایجاد شد، اما با ضرب الاجل سازمان حمایت برای بازگشت قیمت‌ها به قبل، بازار دوباره در رکود فرورفت.

حامد حاج محمدی به اقتصاد ۲۴ گفت: تولیدکنندگانی که دست به افزایش قیمت محصولات خود زدند تاکنون قیمت‌ها را به قبل از گرانی بازنگردانده اند.

با گرانی لوازم خانگی تقاضا بالا رفت

این فروشنده لوازم خانگی با بیان اینکه برخی تولیدکنندگان با این افزایش قیمت منتظر واکنش مردم برای گرانی بیشتر بودند، گفت: حتی زمانی که قرار شد قیمت‌ها به قبل بازگردد شرایط بازار بدتر شد، زیرا اندک تقاضایی که ایجاد شده بود نیز از دست رفت.

بیشتر بخوانید: خطر در صنعت لوازم خانگی در افق ۱۴۰۴/ آژیر قرمز انحصار در صنعت لوازم خانگی به صدا درآمد

حاج محمدی ادامه داد: در دور جدید افزایش قیمت ها، شرکت‌های تی سی ال، ایکس ویژن، مادیران، اسنوا و... افزایش قیمت داشتند.

وی با تاکید بر اینکه این شرکت‌ها لیست قیمتی جدید دادند، اما درصد زیادی از این افزایش قیمت را در زمان فروش تخفیف می‌دهند و به قیمت قبل می فروشند، گفت: زمانی که لیست قیمتی جدید داده شد تقاضا بالا رفت و وقتی سازمان حمایت خبر از بازگشت قیمت‌ها به قبل داد، دوباره خرید کم شد.

مردم لوازم خانگی داخلی با گارانتی بخرند

این فروشنده لوازم خانگی به مردم توصیه کرد محصولات ایرانی را به دلیل گارانتی خریداری کنند و گفت: زیرا اگر مردم لوازم خانگی خارجی بخرند و کالای آن‌ها خراب شود، کسی نیست که قطعه را تعویض کند و در بسیاری موارد نیز قطعه مورد نیاز در بازار موجود نیست.

حاج محمدی با هشدار نسبت به خرید لوازم خانگی خارجی گفت: اکثر لوازم خانگی خارجی فیک است، زیرا وقتی قیمت‌های لوازم خانگی خارجی را در سایت‌های خارجی به دلار مشاهده می‌کنیم، بسیار بالاتر از قیمت‌های عرضه آن‌ها در بازار ایران است. این در حالی است که به دلیل قاچاق این محصولات با دلار بالای ۳۰ هزار تومان، این قیمت‌ها منطقی به نظر نمی‌رسد مگر آنکه تقلبی باشند. برای نمونه ساید سامسونگی بوده که موتور آن از یک برند غیرمعتبر بوده و متاسفانه به دلیل هرج و مرج ایجادشده در اثر ممنوعیت ورود قانونی برند‌های معتبر، اکثر کالا‌های خارجی در انبار و سوله‌های داخل کشور، لیبل می‌خورند. ولی مردم به پشتوانه و خاطره خوب این برندها، گرایش به خرید آن دارند که بعضا به دلیل عنوان شده فریب می‌خورند.

لیست قیمت جدید برخی تولیدکنندگان در ذیل ارائه می‌شود:

 

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: تولیدکنندگان لوازم خانگی برخی تولیدکنندگان لوازم خانگی خارجی بازار لوازم خانگی قیمت محصولات خود محصولات خود لوازم خانگی سازمان حمایت افزایش قیمت قیمت ها لیست قیمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۵۸۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، حسین اصغری، درباره چرایی افزایش قیمت پیاز گفت: درحال‌حاضر برخی از محصولات کشاورزی از مناطق جنوبی کشور از جمله منطقه جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و... تامین می‌شود و بارندگی‌های شدید در دهه سوم فروردین‌ماه موجب توقف برداشت پیاز به صورت مقطعی شده است.

وی با بیان اینکه ایران یکی از معدود کشورهای دنیاست که به دلیل اقلیم خاص امکان تولید سبزی و صیفی در چهار فصل سال را دارد، گفت: البته هزینه تولید در فصول سرد بسیار بالاتر است.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقاء بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح در اولویت اجرا قرار دارد.


وی عنوان کرد: برنامه تولید محصول پیاز با برآورد نیاز کشور با رویکرد رعایت الگوی کشت و تولید متعادل به صورت چهار فصل تهیه و جهت اجرا به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های تولیدکننده ابلاغ می‌شود. برهمین اساس برنامه ابلاغی تولید استمرار و بهاره سال زراعی جدید (۱۴۰۳ – ۱۴۰۲) محصول فوق ذکر براساس تاریخ کشت به استان‌های تولیدکننده ابلاغ شده است و براساس این برنامه در محصول تولید زمستان سطح زیر کشت ۱۳هزارو۴۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۴هزارو۳۰۰ تن و تولید بهار نیز سطح زیر کشت ۱۲هزارو۲۰۰ هکتار و تولید ۵۷۱هزار و۲۲۰ تن خواهد بود.

وی همچنین اضافه کرد: تولید محصول در زمستان حدود ۸۰۹ هزار تن بوده و تولید بهار بیش از ۶۱۰ هزار تن پیش‌بینی می‌شود که نسبت به برنامه ابلاغی افزایش تولید مشاهده می‌شود.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: برنامه تولید محصول در فصل تابستان و پاییز امسال نیز با هدف‌گذاری یک میلیون و ۶۶۶ هزار و۸۲۰ تن ابلاغ و پس از تولید به بازار عرضه خواهد شد.

به گفته وی میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه امسال در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.

گفتنی است، براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو پیاز به بیش از ۳۰ هزارتومان رسیده و تا ۳۸ هزار تومان هم بالا رفته است.

دیگر خبرها

  • قیمت محصولات سایپا +جدول
  • کشف و ضبط لوازم خانگی قاچاق در بهار
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو +جدول
  • رشد ۲۵ درصدی تولید لوازم خانگی در چهارمحال و بختیاری
  • قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت + جدول
  • دلارهای خانگی روانه بازار شدند | روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • قیمت محصولات سایپا شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳؛ افزایش قیمت شاهین و کوییک در بازار
  • قیمت محصولات ایرانخودرو شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳/ قیمت روز ۲۰۶ و تارا در بازار
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟