Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@15:21:37 GMT

ربات‌ها در دهه آینده جای انسان را می‌گیرند

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۶۰۱۴۸

ربات‌ها در دهه آینده جای انسان را می‌گیرند

ایسنا/مازندران رئیس انجمن سیستم های فازی ایران معتقد است دهه آینده بی شک یک دهه ترکیباتی بین انسان و ماشین است که رباط ها و ماشین ها جایگزین انسان خواهند شد.

پروفسور محمد مهدی زاهدی در نخستین همایش ملی گرامیداشت دهه ریاضیات که به میزبانی دانشگاه مازندران برگزارشد، اظهار کرد: براساس گفته های بزگان علم و دانش ریاضی مادر علوم است به این معنا که پایه و اساس علوم دیگر به صورت مستقیم و غیرمستقیم با علوم ریاضی در ارتباط است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه واقعیت های دنیای امروز نیازمند نگاه جدید به ریاضی است، تصریح کرد: با توجه به گسترش فناوری نورطی ۱۰ سال آینده، فضای جدیدی بخصوص برای نسل آینده ایجاد می شود بنابراین باید از هم اکنون نوعی آمادگی در این نسل دیده شود تا درآینده و آن فضا بتوانند به راحتی کار کنند.

رئیس انجمن سیستم های فازی ایران خاطرنشان کرد: دنیای آینده، دنیای پلتفرم ها در همه حوزه های مدیریت ، بهداشت و درمالن و اقتصاد است و یقینا بیش از ۷۰ درصد مشاغل متاثر از فناوری نو هستند و متحول خواهد شد.

زاهدی با اشاره به اینکه ریاضیات باعث شد تا فناوری های نو ظهور و بروز پیدا کنند، گفت: توسعه فناوری های دیجیتال و هوش مصنوعی، محاسبات ابری، کلان داده ها و غیره در دنیای آینده بر اساس آن ها ایجاد می شود که پایه همه آن ها ریاضیات است.

وی با بیان اینکه باید ارتباط ترکیباتی بین علوم ریاضی و انسانی را بدانیم که درکشور کمتر به آن توجه شده را بدانیم، افزود: به عنوان نمونه درحوزه صنایع حتی مدیران معمولی از مهندسین گذاشته شدند در حالی که علوم انسانی باید حضور داشته باشد بنابراین ترکیب علوم انسانی و ریاضی درمدیریت آینده جهان در بهره گیری از علم و فناوری یک امر اجنتاب ناپذیر است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: رشته های مهندسی به عنوان ابزارهای پیاده سازی هستند که برگرفته شده از علوم پایه به ویژه ریاضی و انسانی هستند.

زاهدی یادآورشد: دهه آینده بی شک یک دهه ترکیباتی بین انسان و ماشین است که رباط ها و ماشین ها جایگزین انسان خواهند شد.

وی با اشاره به اینکه نگاه ها در حوزه ریاضی همچنان باید متحول شود، بیان کرد: آیا لازم است ریاضیات محض در کشوربه این صورت و  بدون اینکه اثربخشی آن را در سایر حوزه ها بدانیم کار شود.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: دانشکده های ریاضی باید متحول شوند و رشته های جدیدی که می تواند تاثیرگذار و هماهنگ با جریان جدید علمی و فناوری و نوآوری  است صورت بگیرد و بدین صورت که باید به سمت رشته های میان رشته ای در رشته ریاضی مانند ریاضیات مالی ،مهندسی ریاضی ، ریاضیات در پزشکی ، اقتصاد ریاضی و غیره حرکت کرد.

زاهدی با بیان اینکه باید در مرزهای دانش حرکت کرد،افزود: باید حتما بخشی از دانشکده ها و گروه های ریاضی به ریاضی محض اختصاص داده شود اما نه به این صورتی که الان بسیار زیاد است و باعث شده تا افراد بی انگیزه شده و شاهد افزایش بیکاری هستیم بلکه باید تغییر جهتی صورت بگیرد و با این رویکر هم سیاست های کلان کشور و هم دانشگاه و به ویژه اعضای هیات علمی که نقش بی نظر و بی بدیلی دارند باید پای کار بیایند و از تغییر رویکرد و جنبه های کاربردی علمی که موضوع مهارتی و نیازهای آتی است، استقبال کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ربات استانی علمی و آموزشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۶۰۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور ساخته شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، امروزه انواعی از زیردریایی‌های صنعتی سرنشین‌دار وجود دارند که هرچند در دهه‌های اخیر پیشرفت‌های قابل توجهی داشته‌اند اما به‌دلیل حضور انسان در این وسایل زیر آب، خطرات احتمالی استفاده از آنها را همچنان نمی‌توان نادیده گرفت. در این‌میان ربات‌هایی در دریاها مشغول فعالیت هستند که با نام ROV(Remotely Operated Vehicle) به‌معنی «زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور» با اختصار فارسی «زهپاد» شناخته می‌شوند.

‌زهپادها با کمک نیروی انسانی که روی سطح زمین قرار دارد هدایت می‌شوند و در مأموریت‌های برنامه‌ریزی‌شده قادرند بخشی از عملیات را به‌صورت هوشمند و بخشی دیگر را به‌صورت هدایت دستی اپراتور در اعماق آب انجام دهند. «جهان صنعت جنوب»، شرکت دانش‌بنیانی است که از سال ۱۳۹۴ در کشور این ربات‌ها را برای مصارف صنعتی داخلی تولید و عرضه می‌کند.

سید میلاد فیاضی، مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان جهان صنعت جنوب ضمن اشاره به این‌که درحال‌حاضر ربات‌های زهپاد پرکاربردترین ربات‌های زیردریایی در دنیا به‌حساب می‌آیند، درباره ویژگی‌های ظاهری این دستگاه‌ها گفت: ظاهر عمومی بیشتر زیردریایی‌های هدایت‌پذیر از راه دور، تخم‌مرغی‌شکل است. ربات‌های تخم‌مرغی‌شکل، معمولاً برای فعالیت‌های نظامی یا پیمایش‌های اقیانوسی استفاده می‌شود اما حوزه کاری ما، دستگاه‌های صنعتی و از نوع ساختار آزاد است که باتوجه به نوع پروژه طراحی می‌شود و معمولاً تخم‌مرغی‌شکل نیست، بلکه به‌صورت ربات‌های استراکچری‌اند و از مزایای‌شان امکان تولید در ابعاد مختلف است‌. این‌مسأله باعث کم‌کردن هزینه‌ها می‌شود و امکان انجام عملیات در محیط‌هایی که فضای کمتری دارد را فراهم می‌کند.

فیاضی می‌گوید: این‌دست ربات‌ها علاوه بر اجرای فرآیندهای صنعتی، قابلیت انجام فعالیت‌های نظامی هم دارند که از آن‌جمله می‌توان به قابلیت خنثی‌کردن مین‌های دریایی یا مین‌گذاری‌های دریایی اشاره کرد اما رویکرد ما توسعه ربات‌های صنعتی است و بازرسی از اولویت‌هایی است که برای ربات‌های ما درنظر گرفته می‌شود. بازرسی‌های زیرسطحی در حوزه‌های مختلف اتفاق می‌افتد برای‌مثال، نصب تجهیزات در کف اقیانوس‌ها و کابل‌گذاری‌ها و لوله‌گذاری‌هایی که زیر دریا برای شرکت‌های فعال در عرصه‌های نفت و حفاری انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: ربات‌های مدل بازرس به‌کمک حسگرها و دوربین‌هایی که روی آنها نصب شده‌اند، عملیات بازرسی از این کابل‌ها و لوله‌ها را برای بررسی خرابی‌ها و مواردی شبیه به این انجام می‌دهند اما ربات‌های مدل کلاس‌های کاری، علاوه بر بازرسی‌، یک سری عملیات را هم می‌توانند پوشش بدهند. باتوجه به این‌که درجه آزادی از ویژگی‌های بارز این ربات‌هاست و به آنها اجازه می‌دهد در حد غواص زیر آب قدرت عمل داشته باشند. در این آر. ا. وی‌ها مقدار آن بسیار بالاست و باعث شده که بتوان از آنها در فرآیندهایی مثل جوشکاری، برشکاری، جابه‌جاکردن اجسام و حتی باز و بسته‌کردن شیرهایی که زیر آب وجود دارند، استفاده کرد. رباتی که ما در کلاس کاری داریم از قابلیت نصب دو بازوی رباتیک برخوردار است.

فیاضی در خصوص عمق کاربری این ربات‌ها می‌گوید: ربات بازرس محصول ما قابلیت نفوذ تا عمق ۱۵۰ متری را دارد و ربات کلاس کاری ما برای پایین‌رفتن تا عمق ۴۰۰ متر طراحی شده اما این طراحی اسمی است، زیرا ما این عمق را در خلیج‌فارس نداریم. از آنجا که به‌دنبال رسیدن به بازارهای بین‌المللی هستیم تولید ربات کلاس کاری با طراحی عمق ۴۰۰ متر مد نظر ماست.

شرکت دانش‌بنیان جهان صنعت جنوب، ارتباط و همکاری نزدیکی با صنعت نفت و حفاری دارد و از این‌رو از فناوری‌هایی که به دانش فنی آنها دست یافته برای توسعه دستگاه‌های دیگری که می‌توانند در فعالیت‌های این حوزه تسهیل ایجاد کنند، بهره گرفته است.

فیاضی در این خصوص گفت: یک سری از محصولات ما برای علامت‌گذاری خطوط زیرسطحی استفاده می‌شود. در نظر بگیرید زیر دریا کیلومترها خطوط انتقال وجود دارد که کابل‌ها و لوله‌های انتقال نفت، آب و…به اضافه کانال‌های زیرسطحی که حفاری می‌شوند را شامل می‌شود. با گذر زمان و با توجه به عارضه‌های طبیعی که در کف دریا رخ می‌دهد، تشخیص این خطوط انتقال بسیار دشوار می‌شود. تصور کنید در نقطه‌ای از این خطوط زمانی تعمیراتی انجام شده و سال‌ها از آن گذشته است‌. برای بازرسی آن محل یا همان شخصی که تعمیرات را انجام داده باید بیاید و آن نقطه را به سختی پیدا کند یا باید از فناوری‌های جدید مدد گرفت.

محصول دیگر ما یکی از این فناوری‌هاست که در واقع نوعی نشانگر الکترونیکی است و «ویرا» نام دارد. ویرا قادر است آن محل به‌خصوص را کدگذاری نقطه‌ای کند تا در آینده بتوان به‌راحتی به آن محل دسترسی داشت. به‌خصوص‌که منبع تغذیه این نشانگر طول عمر بسیار بالایی دارد و می‌تواند حدود ۷۰ سال به‌صورت مدفون در کف دریا قرار گیرد و نشانه‌گذاری را انجام دهد.

کد خبر 6098096

دیگر خبرها

  • زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور ساخته شد
  • تجهیز ربات‌ها به «هوش طبیعی» ممکن شد
  • (ویدئو) پوست الکترونیکی که دقت لمس آن درست مانند پوست انسان است!
  • نخستین ربات تمام الکتریکی جهان رونمایی شد/ با توانایی حفظ سرعت ثابت
  • از اعداد «هم‌‌نهشتِ کَرجی» تا دنباله فیبوناچی| شرح آب‌شناس بزرگ ایرانی از قنات
  • ساخت پوست الکترونیکی با قابلیت تقلید دقیق رفتار پوست انسان + فیلم
  • ویدیو/ ساخت پوست الکترونیکی با قابلیت تقلید دقیق رفتار پوست انسان
  • مدال‌آوری دانشجویان دانشگاه کاشان در مسابقه ریاضی کشوری
  • برگه‌های امتحانات کشوری پایه ششم و نهم چگونه تصحیح می شود؟
  • اولین پوست الکترونیکی قابل کشش در جهان