Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-29@03:37:35 GMT

تشدید افت ذخایر نفتی چین

تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۶۰۷۲۹

به گزارش صدای ایران ، آمار شرکت تحلیل داده کایروس که عرضه در حدود ۱۹۰ پایانه را دنبال می‌کند نشان می‌دهد ذخایر نفت تجاری و استراتژیک چین به پایین‌ترین حد از نوامبر سال ۲۰۱۸ کاهش پیدا کرده است. چین امسال با برداشت از ذخایر نفت، تلاش کرده است رشد قیمتها را کنترل کند اما این اقدام تاثیر اندکی داشته است و تنها افت مستمری که در مجموع ذخایر این کشور وجود داشته است را تشدید کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



یونتائو لیو، تحلیلگر شرکت انرژی اسپکتس گفت: به نظر می رسد ذخایر نفت چین به پایین‌ترین سطح ممکن رسیده و پالایشگاهها ممکن است از این به بعد ذخیره سازی را شروع کنند.



نفت امسال در پی بهبود تقاضا پس از پاندمی، با کمبود عرضه روبرو شده و قیمتها را به بالاترین رکورد چند سال اخیر رسانده و ذخیره سازی مجدد را غیرجذاب کرده است. کمبود عرضه جهانی انرژی، تقاضای بیشتر و رویکرد محتاطانه اوپک پلاس در تسهیل محدودیت عرضه، جایی برای آسودگی خاطر برای خریداران نگذاشته است. وزیران این گروه روز پنج شنبه برای مذاکره درباره سیاست تولید نفت دیدار می‌کنند.



برای چین کاهش سطح ذخایر نفت دردسر دیگری محسوب می‌شود. این کشور در حال حاضر با کمبود زغال سنگ و گاز طبیعی دست و پنجه نرم می‌کند که باعث سهمیه بندی برق و فلج شدن تولید اقتصادی شده است. بعضی از فروشندگان سوخت ناچار شده‌اند حجم دیزلی که به مصرف کنندگان می‌دهند را جیره بندی کنند تا از یک بحران انرژی دیگر اجتناب شود.



اداره ملی ذخیره استراتژیک و غذای چین در این راستا برداشت از ذخایر دیزل و بنزین را برای رفع کمبود اعلام کرد.



چین معمولا میزان ذخایر وسیع نفت خود را افشا نمی کند اما شماری از شرکتها از ابزارهایی نظیر ماهواره ها برای برآورد میزان این ذخایر استفاده می کنند. شرکت کایروس پیش بینی کرده که میزان ذخایر بازرگانی و استراتژیک چیم از اواسط مارس حدود ۱۰ درصد کاهش پیدا کرده و به حدود ۹۱۹ میلیون بشکه رسیده است. شرکتها اورسا اسپیس سیستمز و کپلر که از متودهای اندکی متفاوت استفاده می‌کنند، ذخایر چین را در پایین‌ترین سطح از فوریه سال ۲۰۲۰ می‌بینند.



سرنا هوآنگ، تحلیلگر ارشد بازار آسیا در شرکت ورتکسا اظهار کرد: پالایشگاه‌ها با توجه به قیمت بالای نفت، احتمالا با نرخ سنجیده‌تری به ذخیره سازی مجدد اقدام خواهند کرد. قیمت نفت برنت نزدیک به بالاترین سطح از سال ۲۰۱۸ است و وست تگزاس اینترمدیت به بالاترین حد سال ۲۰۱۴ صعود کرده است.



بر اساس گزارش بلومبرگ، ساموئل کونگ، تحلیلگر ارشد شرکت مشاوره FGE گفت: با وجود قیمتهای بالاتر، شرکتهای نفتی دولتی چین خرید نفت را طی دو ماه گذشته افزایش داده اند تا ذخایر خود را دوباره پر کنند.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: ذخایر چین شرکت های نفتی چین ذخایر نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۶۰۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی لیتیوم در همدان می‌مانیم

مدیرکل اداره صنعت، معدن و تجارت استان همدان با اشاره به تأکید مردم بر افزایش سرعت بهره برداری از لیتیوم همدان گفت: لیتیوم همدان را خام‌فروشی نمی‌کنیم.

احمد شانیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در همدان اظهار کرد: سال‌های اخیر با کشف بزرگ‌ترین معدن لیتیوم در همدان، ایران توانسته است رتبه هفتم کشور از لحاظ ذخایر این عنصر غنی در جهان را به دست آورد.

وی افزود: وقتی اسفندماه ماه سال ۱۴۰۱ کشف معدن لیتیوم در همدان به میزان چندین میلیون تن کانسنگ معدنی با مساحتی حدود ۱۱ کیلومترمربع در دشت قهاوند در ۵۰ کیلومتری شرق مرکز استان همدان به یک خبر مهم در جهان تبدیل شد.

بهره‌برداری از لیتیوم در همدان سرعت یابد

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان ادامه داد: مردم همدان تأکید دارند کار بهره‌برداری از لیتیوم در همدان سرعت یابد و مسیر پیشرفت‌های لازم سریع طی شود.

شانیان اضافه کرد: استخراج از معدن لیتیوم همدان در بخش خصوصی از سال ۹۹ آغاز و در اسفند ماه سال ۱۴۰۱ منجر به کشف لیتیوم شده بود و نیز این کشف باعث شد جمهوری اسلامی ایران در بین کشورهای دارنده ذخایر لیتیوم قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر کشورهایی مانند شیلی، استرالیا و چین دارای بزرگترین ذخایر لیتیوم در جهان هستند و این ماده معدنی غنی در جهان رشد قیمت قابل توجهی را در سال‌های اخیر داشته است که احتمال داده می‌شود تا سال ۲۰۳۰ بازار لیتیوم به ۱۹۲ میلیارد دلار برسد.

شانیان تصریح کرد: آمریکا در حال حاضر ۱۸۰ میلیارد دلار مگاپروژه در زمینه لیتیوم دارد و بزرگترین بازار جهانی را در این حوزه به خود اختصاص داده است.

وی افزود: سال‌های اخیر هم ایران به واسطه دشت قهاوند به جمع کشورهای حائز رتبه در کشف ذخایر غنی لیتیوم پیوست و این امر باعث خوشحالی هم‌میهنان شد اما از طرفی دشمنان کشور از این اتفاق دچار واهمه شدند چرا که خطر جدی را برای خود احساس کردند، به طوری که وقتی ماده معدنی لیتیوم کشف شد و بازتاب‌هایی را به همراه داشت، رسانه اسرائیلی معاریو نیز گزارش داد «کشف معادن بزرگ لیتیوم به تغییر توازن قدرت در منطقه منجر خواهد شد».

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان ادامه داد: این رسانه بر این باور است که ایران با در اختیار داشتن ۱۰ درصد از ذخایر لیتیوم جهان، سود بسیار زیادی کسب می‌کند و به گفته کارشناس اهل رژیم صهیونیستی «این ذخایر می‌تواند اقتصاد ایران را نجات دهد و تحریم‌های غرب علیه آن را بی‌اثر کند».

شانیان اضافه کرد: می‌توان گفت تغییرات منطقه‌ای به نفع رژیم صهیونیستی نبوده و این کشفیات نیز نگرانی‌های آنها را دوچندان می‌کند چرا که قدرت نظامی ایران در حال گسترش است و در اختیار داشتن منابع انرژی، قدرت آن را دوچندان می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: به عبارت دیگر اگر برنامه‌های هسته‌ای و موشکی ایران باعث نگرانی رژیم صهیونیستی و غرب شده است، اعلام خبر کشف میدان چند میلیون تنی لیتیوم که دومین میدان بزرگ لیتیوم جهان به‌شمار می‌رود، باعث خواهد شد ایران در آینده به بازیگر اصلی صنایع رایج و مهم جهان تبدیل شود و این به مذاق آمریکا و صهیونیست‌ها خوش نیامده است.

احمد شانیان تصریح کرد: کشف ماده معدنی لیتیوم جایگاه ایران را در جهان ارتقا خواهد داد و روابط آن را با روسیه و چین و سازمان بریکس تقویت خواهد کرد، بریکس از هم‌اکنون به‌عنوان جایگزینی برای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و ساختار مالی جهانی قدیمی آمریکا و پایان دادن به هژمونی دلار ارزیابی می‌شود.

وی افزود: آنچه موجب افزایش اهمیت راهبردی کشف لیتیوم می‌شود، احیای روابط ایران با کشورهای حاشیه منطقه خلیج‌فارس و برخی دیگر از کشورهای عربی است، از روابط نظامی دریایی ایران در اقیانوس هند گرفته تا برقراری روابط راهبردی با چین و همچنین روابط راهبردی ایران و روسیه که با توجه به رویارویی روسیه و پیمان ناتو، این روابط در سطح بیشتری در حال تقویت است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان ادامه داد: لیتیوم به واسطه اینکه فلز بسیار سبک با مقاومت گرمایی بالا است، در صنعت فضایی های‌تک، هواپیمایی و کاشی و سرامیک مورد استفاده قرار می‌گیرد، فلز لیتیوم در حوزه آلایندگی نیز بسیار حائز اهمیت است و در مباحث مرتبط با انرژی‌های تجدید پذیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است، همچنین لیتیوم اثرات سو زیست‌محیطی اندکی دارد.

شانیان اضافه کرد: لیتیوم می‌تواند صنعت ایران و استان همدان را به نحو چشمگیری ارتقا دهد و روابط با کشورهای صنعتی نظیر چین را هم در حوزه‌های مختلف بیشتر کند.

کد خبر 748176

دیگر خبرها

  • چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده
  • کاهش ۲۹ درصدی مصرف نفت سفید در کردستان
  • پرشدگی کامل ۱۱ سد کشور در پی بارش‌های بهاره+جدول
  • ذخایر شکلات جهان در خطر است
  • قدردانی استاندار و مدیرکل میراث فرهنگی کردستان از سوخت‌رسانی نوروزی
  • بهره‌برداری از یک جایگاه عرضه سوخت در کهگیلویه و بویراحمد
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی در همدان می‌مانیم
  • تامین سوخت سه هزار و ۴۴۰ هواپیما از آبادان
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی لیتیوم در همدان می‌مانیم
  • اجرای رسمی طرح باک پُر از روز شنبه در مرز رسمی پرویزخان