Web Analytics Made Easy - Statcounter

عروسک‌هایی که دوستشان داشتیم یک‌شبه خلق نشده بودند. پشت صحنه‌ خلق آنها کلی مطالعه و تحقیق بوده و به همین دلیل هم ماندگار شده‌اند.

به گفته عادل بزدوده، عروسک‌ساز باسابقه: «ما در ساخت عروسک‌ها سناریو و فیلمنامه را می‌خواندیم، شخصیت را می‌شناختیم و آن را چند بار تجزیه و تحلیل اجتماعی و زیبایی‌شناختی می‌کردیم و بعد ماکت‌سازی می‌کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مثلا برای ساخت «مخمل»(گربه خونه مادربزرگه) نرفتیم یک گربه بسازیم. گربه بود اما چه گربه‌ای؟ برای ساخت این گربه ساعت‌ها جلسه و بحث و جنگ و دعوا داشتیم تا مخمل شد مخمل و سر‌خود کار نکردیم. شخصیت را تحلیل‌کردیم و بعد عروسک آن را ساختیم.» واقعیت این است که عمده‌ فیلم‌های عروسکی دهه‌‌های ۶۰و۷۰ را آدم‌های کاربلد و دلسوزی ساختند که دغدغه‌شان کودکان بود؛ فیلم‌هایی که بسیار محبوب شدند و می‌توان ردپایشان را در برنامه‌های سال‌های بعد هم دید. این متن مروری است بر چهار عروسکی که از جعبه‌‌جادویی بیرون آمدند و پایشان به قفسه‌ اسباب‌بازی بچه‌ها هم رسید.

کلاه‌ قرمزی

کلاه‌قرمزی شاید محبوب‌ترین و خاطره‌سازترین عروسک ایرانی باشد؛ عروسکی که اسمش با نام ایرج طهماسب و حمید جبلی گره‌خورده. یازده برنامه‌ تلویزیونی، سه فیلم سینمایی و یک برنامه در شبکه‌‌خانگی با حضور این شخصیت ساخته شده است.

کلاه قرمزی را خیلی از ما اولین‌بار سال‌۱۳۷۲ در برنامه‌ «جغجغه و فرفره» و «صندوق‌پست» دیدیم و آخرین‌بار هم سال۹۷ کنار آقای مجری و دوستانش مثل ببعی و جیگر و دیبی و پسرخاله و فامیل‌دور و آقوی همساده تماشایش کردیم. خلاقیت طهماسب و جبلی بعد از سال‌ها همچنان جواب می‌دهد و هر عروسکی که به مجموعه‌شان اضافه کردند محبوب و پرطرفدار شد و اغراق نیست اگر بگوییم این روزها فامیل‌دور هم به اندازه‌ کلاه‌قرمزی محبوب است.

کپل و رفقایش

سریال مدرسه‌ موش‌ ها در سال‌های ابتدایی دهه‌۶۰، فیلم سینمایی شهر موش‌ها۱ سال۱۳۶۴و بالاخره فیلم سینمایی شهر‌موش‌ها۲ سال۱۳۹۳ ساخته شد.

ادامه‌داربودن یک مجموعه و زنده‌ماندن شخصیت‌هایش در طول سه دهه نشان از موفقیتش و استقبال مخاطب از آن دارد. تعداد موش‌ها زیاد بود اما مخاطب همه‌ آنها را با روحیات و خلقیات‌شان می‌شناخت و داستان «نارنجی»، «کپل»، «دم‌دراز»، «عینکی» و بقیه‌ موش‌ها را دنبال می‌کرد. برای ماندگارشدن موش‌ها شخصیت‌های مهمی پای کار بودند از مرضیه برومند که کارگردان عروسکی سریال و فیلم سینمایی اول و کارگردان فیلم سینمایی دوم بود گرفته تا ایرج طهماسب، حمید جبلی، فاطمه معتمدآریا، مرتضی احمدی و مسعود کرامتی.

نکته‌ جالب اینجاست که مرضیه برومند نگارش فیلمنامه‌ شهر موش‌ها۳ را هم شروع کرده و این یعنی نسل‌جدید هم با این موش‌ها خاطره خواهند داشت.

زی‌زی‌گولو

قصه‌های تابه تا را مرضیه برومند سال‌۱۳۷۳ برای شبکه‌‌ دو ساخت. سریالی شیرین که صبح جمعه خیلی از بچه‌ها را همراه خانواده‌هایشان پای تلویزیون می‌نشاند. شخصیت اصلی سریال عروسکی بود به نام «زی‌زی‌ گولو آسی‌پاسی دراکوتا تابه‌تا». این عروسک که با مادر خانمی(لیلی رشیدی) و آقای پدر(امیرحسین صدیق) زندگی می‌کرد از سیاره‌ ناشناخته‌ای به زمین آمده بود و با خواندن ورد مشهورش که با اسمش یکی بود می‌توانست کارهای متفاوتی انجام بدهد. بخشی از جذابیت این برنامه هم مرتبط بود با حضور خانواده‌ آقای جمالی در آن که نقش آنها را رضا فیاضی، مریم سعادت و مانی نوری بازی می‌کردند.

جناب‌ خان

جناب‌ خان جدیدترین عروسکی است که بین مردم محبوب شد. برخلاف همیشه این عروسک نه از یک برنامه‌ کودک یا فیلم سینمایی مخصوص کودکان که از یک برنامه‌ بزرگسال راهش را به خانه‌ها باز کرد. عروسک محبوب خندوانه که هر وقت در برنامه حضور داشت با شوخی‌ها و آوازهای جنوبی‌اش حال و هوای آن را عوض می‌کرد. جناب‌خان بخش عمده‌ موفقیتش را مدیون محمد بحرانی است؛ صداپیشه‌ای که با تسلطش بر لهجه‌ها و آوازها و حضور ذهن فوق‌العاده‌اش توانست این عروسک را ماندگار کند. برای این‌که ببینید چه کار مهمی انجام داده یک‌بار به این فکر کنید که ۲۰سال پیش چقدر عجیب بود اگر کسی می‌گفت روزی می‌آید که بزرگسالان پیر و جوان کنار هم روی صندلی می‌نشینند و همراه با آواز یک عروسک دست می‌زنند.

مینا نوری - خبرنگار / ضمیمه چاردیواری روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: عروسک عادل بزدوده ضمیمه چاردیواری کلاه قرمزی جناب خان فیلم سینمایی موش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۶۲۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام کشورها تیک‌تاک را ممنوع کرده‌اند؟

بسیاری از کشورهای سراسر جهان به دلیل مسائل امنیتی و حفظ حریم شخصی، استفاده از برنامه اجتماعی تیک‌تاک را در دستگاه‌های دولتی خود ممنوع کرده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بسیاری از کشورهای جهان نگران امنیت تیک‌تاک (TikTok) و پیوندهای این پلت‌فرم با چین هستند، بنابراین ممنوعیت‌هایی را علیه این برنامه اجتماعی به مرحله اجرا گذاشته‌اند. در این میان ایالات متحده یک گام دیگر به سمت تبدیل شدن به اولین کشور ممکن برداشته است که برنامه رسانه‌های اجتماعی تیک‌تاک را به دلیل نگرانی‌های حفظ حریم خصوصی ممنوع می‌کند. این کشور در بیست‌وسوم آوریل قانونی را تصویب کرد که مالک چینی اپلیکیشن، شرکت فناوری ByteDance، را مجبور می‌کند ظرف ۹ ماه این پلت‌فرم را بفروشد یا با ممنوعیت مواجه شود.

شرکت یادشده اصرار دارد که به‌طور مستقل اداره می‌شود و داده‌ها را با دولت چین به اشتراک نمی‌گذارد و تیک‌تاک اتهامات مربوط به جمع‌آوری داده‌های کاربران بیشتر از سایر شرکت‌های رسانه‌های اجتماعی را رد و این ممنوعیت‌ها را «اطلاعات نادرست اساسی» معرفی کرده است که مدرکی برای آن در دسترس نیست.

با این حال بسیاری از کشورها در مورد پلت‌فرم تیک‌تاک و روابط آن با چین محتاط هستند و چندین کشور در سراسر جهان استفاده از آن را در دستگاه‌های دولتی ممنوع کرده‌اند، زیرا می‌ترسند هنگام دانلود برنامه، اطلاعات حساس آن‌ها در معرض دید قرار گیرد.

ممنوعیت تیک‌تاک در کشورهای جهان

استرالیا دلیل نگرانی‌های امنیتی در چهارم آوریل استفاده از تیک‌تاک را در همه دستگاه‌های دولتی فدرال به ممنوع کرد، زیرا خطرات امنیتی و حریم خصوصی را به همراه دارد.

استونی در پایان مارس اعلام کرد که استفاده از تیک‌تاک در گوشی‌های هوشمند صادر شده توسط دولت برای مقامات دولتی منع خواهد شد، اما پیگیری آن در گوشی‌های شخصی در اختیار دولت نیست.

انگلستان در شانزدهم مارس ممنوعیت فوری این اپلیکیشن را در دستگاه‌های رسمی دولتی اعلام و این اقدام را بهداشت سایبری معرفی کرد که بر اساس گزارش مرکز امنیت سایبری ملی بریتانیا مبنی بر وجود خطری در مورد نحوه دسترسی و استفاده از داده‌های حساس دولتی توسط پلت‌فرم‌های خاص انجام گرفته است.

اتحادیه اروپا استفاده از تیک‌تاک را در دستگاه‌های کارکنان پارلمان، کمیسیون و شورای خود به دلیل نگرانی‌های مربوط به امنیت سایبری ممنوع کرده‌اند. این ممنوعیت از بیستم مارس اعمال شد و از اعضا و کارکنان پارلمان خواست این برنامه را از دستگاه‌های شخصی خود نیز حذف کنند.

فرانسه در بیست‌وچهارم مارس نصب و استفاده از برنامه‌های تفریحی مانند تیک‌تاک، نتفلیکس و اینستاگرام را روی تلفن‌های کاری ۲.۵ میلیون کارمند دولتی ممنوع کرد، زیرا این برنامه‌ها ممکن است خطری برای حفاظت از داده‌های این ادارات و مقامات دولتی آن‌ها باشد. این ممنوعیت در مورد تلفن‌های شخصی کارمندان دولتی اعمال نمی‌شود.

هلند از استفاده از همه برنامه‌های کشورهای دارای برنامه سایبری تهاجمی در تلفن‌های توزیع‌شده توسط دولت جلوگیری کرده است، زیرا خطر جاسوسی شدیدی دارند.

نروژ در بیست‌وسوم مارس هشدار داد که تیک‌تاک نباید روی تلفن‌های صادر شده برای کارمندان دولت نصب شود، اما کارمندان دولت همچنان می‌توانند در صورت لزوم و به دلایل حرفه‌ای تنها در دستگاه‌هایی که به شبکه دولتی متصل نیستند از آن استفاده کنند.

بلژیک در دهم مارس اعلام کرد که به دلیل نگرانی در مورد امنیت سایبری، حریم خصوصی و اطلاعات نادرست، تیک‌تاک را به مدت حداقل ۶ ماه از دستگاه‌های متعلق به دولت فدرال بلژیک ممنوع کرده است.

دانمارک در ششم مارس اعلام کرد که به‌عنوان یک اقدام امنیت سایبری استفاده از تیک‌تاک را در واحدهای رسمی ممنوع می‌کند، زیرا مرکز امنیت سایبری کشور خطر جاسوسی را ارزیابی کرده است.

کانادا پس از اقدام ایالات متحده در زمینه تصویب ممنوعیت استفاده از تیک‌تاک، در بیست‌وهشتم فوریه اعلام کرد که استفاده از این برنامه را در همه دستگاه‌های دولتی ممنوع می‌کند، زیرا خطری غیرقابل قبول برای حریم خصوصی و امنیت دارد. امکان دانلود این اپلیکیشن نیز در آینده توسط کارمندان مسدود خواهد شد.

نیوزلند در هفدهم مارس اعلام کرد که استفاده از تیک‌تاک در تلفن‌های قانونگذاران دولتی ممنوع خواهد بود، البته این ممنوعیت همه کارکنان دولتی را تحت تأثیر قرار نمی‌دهد و تنها برای حدود ۵۰۰ نفر در مجتمع پارلمانی اعمال می‌شود.

هند در سال ۲۰۲۰ به دلیل حفظ حریم خصوصی و نگرانی‌های امنیتی، تیک‌تاک و ده‌ها برنامه چینی دیگر از جمله برنامه پیام‌رسان وی‌چت را ممنوع کرد.

تایوان در دسامبر ۲۰۲۲ پس از هشدار FBI مبنی بر این‌که تیک‌تاک خطر امنیت ملی را به همراه دارد، این برنامه و معادل‌های چینی آن را به‌طور کامل در همه دستگاه‌های دولتی از جمله تلفن‌های همراه، تبلت‌ها و رایانه‌های رومیزی ممنوع کرد.

پاکستان از اکتبر ۲۰۲۰ تاکنون حداقل چهار بار تیک‌تاک را به دلیل نگرانی از تبلیغ محتوای غیراخلاقی به طور موقت ممنوع کرده است.

افغانستان در سال ۲۰۲۲ تیک تاک و بازی PUBG را به دلیل محافظت از جوانان در برابر گمراه شدن ممنوع کرد.

کد خبر 748312

دیگر خبرها

  • قرائت قرآن و حمایت از فلسطین در برنامه تلویزیونی تونس+فیلم
  • درخشش چهره محبوب فوتبال یکسال‌ بعد از خانه‌نشینی | تیم ناکام، پرتشنج و هرج و مرج زده در کوتاه‌ترین زمان احیا شد
  • کدام کشورها تیک‌تاک را ممنوع کرده‌اند؟
  • با ۳۰۰ میلیون تومان در کدام محله خانه اجاره کنیم؟
  • مشکلات کارگران از سر راهشان برداشته شود
  • اجرای نمایش عروسکی«استخوان ماهی جادویی» برای کودکان رفسنجانی
  • پاسخ کوبنده مدیر تراکتور به یک برنامه تلویزیونی
  • منتخب شهرستان لنگرود در مجلس شورای اسلامی گفت: راه اندازی شبکه‌های تلویزیونی انتخابات کار
  • موزه‌ای که به یک فقر تربیتی پاسخ گفت/ اسباب‌بازی، دروازه شور خلاقانه
  • اختتامیه نوزدهمین جشنواره ملی هنر‌های عروسکی