Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-02@03:16:17 GMT

گفت‌وگوی مستقیم با آمریکا در عراق؟ نه!

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۶۲۹۳۵

گفت‌وگوی مستقیم با آمریکا در عراق؟ نه!

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به پیشنهاد دولت آمریکا برای مذاکرات محرمانه و دوجانبه در یک کشور ثالث که منابع رسانه‌ای از عراق در این‌باره نام برده‌اند، با اشاره به مغایرت رفتار  دولت بایدن با ادعای تمایل به احیای برجام، گفت: تا زمانی که رفتار آمریکایی‌ها در عمل و روی زمین تغییر نکند، هیچ شکل و فرمتی از تماس و گفت‌وگو میان ما قابل تصور نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سعید خطیب‌زاده که به پرسش روزنامه قدس پاسخ می‌داد، با یادآوری اینکه مدت‌هاست بین جمهوری اسلامی و آمریکا گفت‌وگویی نبوده، خاطرنشان کرد: تماس‌های ما پس از برجام در قالب کمیسیون مشترک بود، اما با خروج آمریکا از این توافق هیچ ملاقات مستقیم و غیر مستقیمی بین ما نبوده و موضع ما نیز درباره مذاکره مستقیم روشن است. رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه با اشاره به نقض برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ از سوی دولت آمریکا و تلاش این کشور برای بر هم زدن و اجرا نشدن این توافق حتی از سوی دیگر طرف‌های آن و اعمال تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی و تنبیه کشورها به منظور مانع‌سازی در برابر روابط ایران با جهان تأکید کرد: تا موقعی که این واقعیت‌ها و رفتارها در عمل تغییر نکند، تصور نمی‌شود هیچ تماس و گفت‌وگویی بین تهران و واشنگتن  برقرار شود. مذاکره غیرمستقیم و باواسطه ۱+۴ ما با آن‌ها نیز برای مطمئن شدن از عزم آن‌ها برای بازگشت متعهدانه به برجام و اطمینان از این است که کارشکنی‌ها و پیچیده‌سازی‌های آن‌ها که منجر به بن‌بست در مذاکرات وین شد، تکرار نشود، اما تا این لحظه رفتار آن‌ها تغییر نکرده است.
وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ما درباره اظهارات اخیر جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا که همزمان با تهدید تهران به گزینه‌های روی میز مدعی آمادگی آمریکا برای مذاکره با حسن‌نیت شده بود، گفت: امیدواریم آنچه آقای سالیون عنوان کرده، درست باشد، اما اقدام‌ها و برنامه‌هایی که توسط دولت بایدن اجرا شده، خلاف این است. وی با اشاره به اینکه اگر ذهن مقامات آمریکایی دچار آلزایمر مقطعی شده، باید به آن‌ها یادآوری شود چه طرفی از برجام خارج شده، افزود: این اظهارات بیشتر ما را در مورد نیت آن‌ها دچار تردید می‌کند، ضمن اینکه برخی اظهارات، تکراری و به تعبیر دقیق‌تر بی‌روح و نخ‌نماشده است. آمریکا می‌داند گزینه‌ها چیست و آن‌ها را در افغانستان به نمایش گذاشت.
خطیب‌زاده تصریح کرد: اگر آمریکا روزی که به وین می‌آید، با برنامه اجرایی درست بیاید و سیاست قبلی خودش مبنی بر حفظ بخشی از تحریم‌های ترامپ علیه ملت ایران را کنار بگذارد و انرژی و وقت مجموعه ۱+۴ و ایران را با استدلال‌های بی سروته برای نگه‌داشتن بخشی از تحریم‌ها تلف نکند، توافق برای چگونگی بازگشت آمریکا به برجام و رفع یک‌جا و مؤثر همه تحریم‌ها به‌سرعت انجام می‌شود. 
وی در واکنش به تصویب بودجه ۵/۱ میلیارد دلاری رژیم صهیونیستی برای حمله به تأسیسات اتمی ایران هم این رژیم را عامل ناامنی و بی‌ثباتی در منطقه خواند و گفت: آن‌ها توان محدود خود و توانمندی‌های ایران را می‌دانند و مطلع‌اند که ما در مورد امنیتمان با کسی شوخی نداریم.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره مذاکرات ایران و عربستان و فشارهای ریاض بر دوستان و متحدان ایران همچون حزب‌الله لبنان و انصارالله و تأثیر آن بر روند گفت‌وگوها، با یادآوری اینکه مذاکرات تهران - ریاض درباره مسائل دوجانبه و منطقه‌ است، تأکید کرد: ما درباره دوستانمان با کسی مذاکره نمی‌کنیم و در کنار دوستانمان هستیم.ریاض هم می‌داند سیاست فشار و محاصره علیه دیگر کشورها مدت‌هاست که اثر خود را از دست داده است.

طعنه به سفارت کره جنوبی
حقآبه هیرمند و پذیرش آن توسط طالبان یکی دیگر از پرسش‌های خبرنگاران در این نشست بود که خطیب‌زاده درباره آن گفت: هیئت حاکمه سرپرستی افغانستان به اندازه دولت افغانستان در گذشته و نظام‌های قبل از آن متعهد به این موضوع هستند و مهم این است که این‌ها اجرایی شود و قطعاً در تماس‌های دو طرف این موضوع پیگیری می‌شود. وی در واکنش به اقدام سفارت کره جنوبی در هدیه دادن ۲ هزار ماسک به یک بیمارستان در تهران، این اقدام را یک شوخی خواند و با اشاره به پول‌های بلوکه شده ایران در این کشور، گفت: هیچ ملتی تحمل نمی‌کند که دست کشور دیگری در جیبش باشد و بهتر است سئول اموال مردم ایران را پس بدهد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آمریکا سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۶۲۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا

به گزارش صدای ایران از انتخاب،محمدجواد ظریف می‌گوید در جهان امروز دیگر قطب نخواهیم داشت، اما یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود. اعراب منطقه و اسراییل به همین دلیل با برجام مخالف بودند که نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند. 

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران در سلسله نشست‌های چهلمین سال تاسیس انتشارات اطلاعات و در نشست اول آن با عنوان «ژئوپلیتیک خلیج‌فارس» به سخنرانی پرداخت که مهمترین اظهارات او به نقل از جماران به شرح زیر است:

دنیا گرفتار چالش شناختی است.

خطا‌هایی که بعضا صورت می‌گیرد به دلیل شناخت و ادراک نادرست است.

دوستان ما در جنوب خلیج فارس ادراک خود را اصلاح می‌کنند و ما در اصلاح این ادراک تا حدودی عقب هستیم.

هنوز این تفکر غلط خرید امنیت در این کشور‌های عربی وجود دارد البته ان‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که نمی‌توانند با وابستگی به یک قطب برای خود امنیت تامین کنند.

کویت قبل از اینکه به کشتی‌های خود پرچم امریکا بزنند پرچم شوروی را نصب کرده بودند

این کشور‌ها این مشکل ادراکی را کماکان دارند که باید امنیت را خرید و نخستین آنها صدام بود. آنها تلاش کردند امنیت را با کمک صدام بخرند.

یکی از رهبران کشور‌های حاشیه خلیج فارس شخصا به آقای روحانی گفتند که ما ۷۵ میلیارد دلار به صدام پرداخت کردیم.

زمانی که ایران قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفت و طارق عزیز گفت تا مذاکره صورت نگیرد، آتش بس صورت نمی‌گیرد، دبیرکل وقت سازمان ملل به وزیرخارجه وقت دولت ریگان زنگ زد و او به دبیرکل جواب داد که ما در مهرماه که به نیویورک بیاییم با شما در این باره گفتگو خواهیم کرد. می‌دانید که تاریخ را نمی‌توان فراموش کرد.

وقتی این شرایط پیش امد دبیرکل به پادشاه وقت سعودی زنگ زد و ملک فهد در تماس با صدام، او را به پذیرش آتش بس متقاعد کرد. پادشاه وقت به صدام می‌گوید: «غرور ایرانی را زیر پا نگذار.» عربستان در ان زمان این فهم را داشت که نمی‌تواند کاملا به صدام اعتماد و تکیه کند، اما در عمل متفاوت هم عمل می‌کرد. 

وقتی سیاست خرید امنیت از عراق شکست خورد، این کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس برای خرید امنیت به سراغ شوروی و امریکا رفتند.

همین کشور‌ها امروز برای خرید امنیت به سراغ اسراییل رفتند و متوجه نیستند که اسراییل در تاریخ خود از هیچکس حمایت نکرده و حتی به امریکایی‌ها در مذاکرات آزادی گروگان‌ها لگد زده اند. اسراییل در تاریخ تقلبی خود به هیچکس رحم نکرد. این اشتباه شناختی کنار نرفته است.

زمانی که آرامکو را تیر غیب زد، سعودی‌ها انتظار حمایت از آمریکا داشتند و حالا هم به دنبال خرید امنیت از اسراییل هستند

اشتباه ادراکی دوم ما و اعراب این است که فکر می‌کنیم امریکا به دنبال گسترش حضور خود در منطقه است، اما امریکا به انتقال حضور و نفوذ به خارج از این منطقه است.

امریکا دیگر قدر قدرت نیست. ما قدرت بزرگ داریم، اما هژمون نداریم. در جهان امروز دیگر قطب نخواهیم داشت، اما یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود. اعراب منطقه و اسراییل به همین دلیل با برجام مخالف بودند که نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند.

امریکا در حال برون سپاری تامین امنیت به اسراییل است و کشور‌های عربی منطقه که به دنبال عادی سازی رابطه با اسراییل هستند باید بدانند که دیر یا زود قربانی تامین منافع اسراییل خواهند شد

اشتباه ادراکی سوم که به ما هم بازمی گردد این است که اگر با چیزی مخالفت کردیم و، چون خود را مرکز مشروعیت عالم می‌دانیم اگر به چیزی مشروعیت ندهیم جنبه اجرایی و عملیاتی پیدا نمی‌کند. در کاسپین این اشتباه را مرتکب شدیم و در مذاکرات شرکت نکردیم و بستر دریا را در غیاب ما تقسیم کردند.

عدم حضور به معنای عدم شکل گیری از ترتیبات امنیتی خلیج فارس نیست بلکه به معنای عدم تامین منافع شما است. مگر جلوی طالبان را توانستیم بگیریم؟ خیر؛ از روند مذاکره حذف شدیم. همین قاعده درباره مسیر‌های مواصلاتی هم هست که از این مسیر‌ها دور ماندیم و بعضا حذف هم شدیم.

در دنیای کنونی هم امریکا نمی‌تواند با وتو در شورای امنیت، مانع از قدرت مقاومت مردم غزه شود. جنگ اسراییل با مردم غزه هفت ماه است که ادامه پیدا کرده، اما جنگ اسراییل با کشور‌های عربی شش روزه تغییر کرده است. آمریکا نمی‌تواند تصمیم گیری‌ها را وتو کند و این را دنیا و مردم و افکار عمومی این را ثابت کرده اند.

دو مبنای بازدارندگی، نصر خدا و قدرت مردم هستند.

مهم‌ترین کاری که می‌توانستیم پس از جنگ غزه بکنیم این بود که پیشنهاد توافق منع تجاوز به کشور‌های منطقه داده و کنش ایران هراسی را نابود کنیم

تصویر ترسناک ساختن از ایران، هدف اسراییل است و ما هم نباید در این تله بیفتیم.

این اشتباه ادراکی ما که خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد اشتباه است. تصور نکنیم اگر fatf را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم و با تبعات ان روبه رو نمی‌شویم

دنیای امروز هرروز در حال تغییر است و ما هم هرروز باید فکر خود را نو کرده و تفکر جهان دو قطبی را کنار بگذاریم و واقعیت‌ها را ببینیم

بسیاری از انگاره‌های ما درباره نظم جهانی و حتی مردم خودمان غلط است

همسایه‌ها برای ما فرصت هستند.

مردم برای ما فرصت هستند نه تهدید. به فرصت، امکان بالندگی بدهیم

دیگر خبرها

  • گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و قطر
  • گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و قطر در خصوص تحولات منطقه
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • گفت‌وگوی ویژه با مردی که افغانستان را راهی جام جهانی کرد
  • طنز تلخ آمریکا؛ با مردم عراق جنگ نداریم(!)
  • اقدام بانک ملی ایران در واگذاری پتروشیمی شازند بسیار ارزشمند است
  • گفت‌وگوی تلفنی بایدن با امیر قطر و السیسی درباره آتش‌بس در غزه
  • آغاز دومین اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا
  • دیدار و گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره غزه