Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-05@22:38:21 GMT

حذف تدریجی گوشت از سبد غذایی مردم

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۶۵۴۷۳

حذف تدریجی گوشت از سبد غذایی مردم

آفتاب‌‌نیوز :

بر اساس پژوهش‌های مرکز آمار ایران میزان مصرف گوشت توسط خانوارهای ایرانی در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۸۴، نصف شده و ۵۰ درصد کاهش داشته و از ۱۲ کیلوگرم به متوسط شش کیلوگرم در سال برای هر نفر رسیده است.

این افزایش تدریجی قیمت گوشت به گونه‌ای بوده که باعث کاهش قدرت خرید مردم شده است؛ به عنوان مثال طبیعی است که در چنین شرایطی سبد تغذیه‌ای مردم محدود به چند قلم کالایی شود که آنها هم با همین افزایش چند برابری مواجه بوده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دور از ذهن نیست که اکثریت قشر کارمند و کارگر جامعه که با زحمت فراوان حقوقشان به خط فقر ۱۰ میلیون تومان نزدیک هم نمی‌شود توان خرید گوشت را نداشته باشند. گزارش میدانی ایسنا را در این باره بخوانید.

خرید گوشت یک چهارم شده است

با مراجعه به چند قصابی وضعیت بازار گوشت و رفتار مردم در خرید این محصول را جویا شدیم. یکی از فروشندگان این صنف در این زمینه توضیح داد: افزایش قیمت گوشت باعث کاهش خرید مردم حتی تا میزان یک چهارم سال گذشته شده است. بسیاری از مردم داخل مغازه می‌آیند و از قیمت می‌پرسند و با دیدن قیمت‌ها بدون خرید، خارج می‌شوند.

قره حسنلو با گلایه از نوسانات قیمت‌ها به ایسنا گفت: حتی قیمت‌ها ممکن است به صورت روزانه نوسان داشته باشد و گاهی فاکتور خرید جدید بیشتر از قیمت فروش روزهای قبل است. هزینه‌های جاری در این صنف با این شرایط به سختی تامین می‌شود و خیلی از همکاران نیز به همین دلیل شغل خود را تغییر داده‌اند.

قیمت‌ها روزانه تغییر می‌کند

یکی دیگر از فروشگاه‌های گوشت و مواد پروتئینی با اشاره به اینکه قدرت خرید مردم کاهش بسیار محسوسی داشته گفت: این کاهش قدرت خرید مخصوصا در محصولات گوشتی محسوس است. ۲۰ سال است که در این شغل فعالیت می‌کنم روزی دو شتر یک گاو و ۱۰ گوسفند می‌فروختم اکنون این تعداد را به صورت هفتگی می‌فروشم. چند قصابی در کرج دارم و در همه آنها شرایط به همین صورت است. قیمت‌ها روزانه تغییر می‌کند.

آقایی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: خیلی از افراد با توانایی مالی پایین می‌آیند و تقاضای ۱۰ یا ۲۰ هزار تومان گوشت می‌کنند و افرادی هم هستند که واقعا نیازمندند و بدون دریافت پول به آنها گوشت می دهیم. با دیدن این صحنه‌ها از نظر روحی نیز تحت فشار هستیم.

گوشت جزو محصولات غذایی لوکس شده است

گفت و گو با شهروندان نیز حاکی از کاهش قدرت خرید مردم و خارج شدن گوشت از لیست اولویت‌های خرید آنان دارد. یکی از شهروندان در این زمینه گفت: گوشت قرمز به عنوان پروتئین حیوانی یکی از مواد لازم برای تغذیه است ولی وقتی دو کیلو گوشت گوسفندی به قیمت ۲۸۶ هزار تومان به فروش می‌رسد مردم قدرت خرید را ندارند.

وی با اشاره به اینکه حقوق یک کارمند کفاف مخارج عادی زندگی را نمی‌دهد و گوشت به عنوان یکی از ملزومات تغذیه‌ای کم کم از سفره‌ها حذف شده به ایسنا گفت: پایه حقوق یک کارگر به سه میلیون تومان هم نمی‌رسذ ولی خط فقر ۱۰ میلیون تومان است و با این میزان حقوق نمی‌توان زندگی را اداره کرد.

وی افزود: اکنون تغذیه مردم به تامین مایحتاج ضروری چون برنج، نان، حبوبات و صیفی جات محدود شده و سفره مردم روز به روز کوچکتر می‌شود. گوشت جزو محصولات غذایی لوکس شده است و بسیار کمتر خرید می‌شود.

مردم به خرید گوشت درجه دو و سه روی آورده‌اند

نائب رئیس اتحادیه قصابان کرج با اشاره به اینکه مردم به خرید گوشت درجه دو و سه برای خرید ارزانتر روی آورده‌اند، گفت: در حال حاضر قیمت گوشت گوسفند درجه یک بدون دنبه ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار تومان و ران گرد درجه یک ۱۶۰ یا ۱۶۵ هزار تومان است. گوشت گوساله درجه یک بدون چربی از ۱۷۰ تا ۱۷۵ هزار تومان در بازار موجود است. گوشت درجه سه و چهار گوسفندی قیمت‌های پایین‌تری دارد و تا ۱۲۰ هزار تومان به فروش می‌رسد و گوشت گاوی درجه سه و چهار از ۱۳۰هزار تومان به فروش می‌رسد و مردم نیز به دنبال خرید ارزانتر هستند.

حسین ابویی تعداد واحدهای دارای مجوز را حدود۲۵۰ واحد برشمرد و گفت: حدود ۵۰ واحد قصابی هم بدون مجوز فعالیت می‌کنند. روال قانونی رسیدگی به این واحدها از طریق اتحادیه و اصناف انجام می‌شود.

وی با با بیان اینکه در شرایط کنونی اقتصادی حدود ۱۰ درصد قصابی‌ها تعطیل شده‌اند، افزود: تعدادی هم که به تازگی وارد کار می‌شوند شاید زیاد دوام نیاورند. سود قانونی قصابان چندین سال است که هشت درصد باقی مانده است ولی هزینه‌ها بسیار افزایش یافته است؛ از طرفی خرید مردم کاهش یافته و انگیزه فعالیت قصابان کم شده است.

نائب رئیس اتحادیه قصابان افزود: از مسئولان می‌خواهیم اجازه دهند اتحادیه‌ها کارایی اجرایی بیشتری داشته باشند زیرا اتحادیه اخطار می‌دهد ولی واحد صنفی اهمیت نمی‎‌دهد. زمانبر بودن روال قانونی اصناف و اماکن و... نیز باعث شده بسیاری از واحدها بدون مجوز فعالیت کنند.

وی با اشاره به اینکه در شش ماهه اول سال ۲۰ مورد گزارش شکایات مردمی از واحد های قصابی در اتحادیه به ثبت رسیده است، اظهار کرد: مردم درصورت دیدن تخلف می‌توانند با اتحادیه تماس بگیرند و ما ابتدا به واحد صنفی دوستانه تذکر می‌دهیم؛ در صورت رفع نشدن مشکل و جلب نشدن رضایت مشتریان موضوع برای رسیدگی به واحد بازرسی اصناف گزارش می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: گوشت قرمز سبد غذایی مردم هزار تومان قدرت خرید خرید گوشت خرید مردم قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۶۵۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند

به گزارش خبرگزاری مهر، امین اسدی، مشاور رئیس سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: بر اساس آمار وزارت بهداشت و درمان تا کنون ۴ نفر به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده‌اند که متأسفانه یک نفر فوت شده است، بنابراین انتظار می‌رود هموطنان نکات بهداشتی را رعایت کنند.

وی گفت: با توجه به اینکه شرایط تشخیص و درمان بیماری تب کریمه کنگو (مشترک بین انسان و دام) در کشور مهیا شده است، اما رعایت اصول بهداشتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

اسدی افزود: این بیماری با رعایت اصول بهداشتی مذکور شامل حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام‌ها و سمپاشی و ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان) با ترشحات و خون دام آلوده، خودداری از کشتار دام در محل‌های غیرمجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از محل‌های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در دما ۲ تا ۴ درجه سانتیگراد (دمای یخچال)، روش‌های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)، اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پخته قابل کنترل است.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه با اقدامات پیشگیرانه سازمان دامپزشکی کشور و اطلاع رسانی به موقع میزان ابتلاء در سال جاری نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش داشته، همچنین این ویروس در برابر حرارت حساس است، بنابراین پختن گوشت باعث از بین رفتن آن می‌شود.

اسدی در پایان عنوان کرد: تولیدکنندگان و افرادی که در کشتارگاه‌ها و مراکز بسته‌بندی کار می‌کنند، در صورت ایجاد هر گونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، سریعاً به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.

کد خبر 6097347

دیگر خبرها

  • حتی یک وعده غذای بدون گوشت برای بیماران کبدی مفید است
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • تمدید طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی دور از انتظار نیست
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی تمدید می‌شود؟
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • امسال نیازی به واردات گندم نداریم
  • امحای ۲ تن انواع مواد غذایی غیرقابل‌مصرف در میاندوآب
  • انسان‌های غارنشین گیاهخوار بودند